Pogaduchy - 90% kobiet w Polsce ma źle dobrane staniki!
_ulcia - Wto 08 Lip, 2008 19:57
Kruliczku no właśnie nie wiem, zawsze nosiłam 75B troszke przytylam no i przybylo tu i ówdzie i dziś mierzyłam kilka staników 75C był za mały 75D za duży a 80C idealny, ale 80C innego fasonu był za duży, wniosek taki ze ja muszę mierzyć staniczki.
Trusia - Śro 09 Lip, 2008 07:21
Ulcia, teraz zrób rachunek sumienia - czy jak zrobisz 10 podskoków, 10 skłonów i poturlasz się po ziemi to stanik nie drgnie i dalej będzie obejmował całą pierś, a nigdzie nie powstaną żadne wałeczki? Czy jeśli się ładnie wyprostujesz i obciągniesz łopatki, nad miseczką nie będzie choćby minimalnej fałdki? Czy zapięcie leży idealnie poziomo na wysokości przodu? Czy piersi nie mają chęci zwiać dołem i w końcu - czy nie masz fałdki pod pachą?
Będę brutalna, ale nie wierzę, ze tak jest
Popatrz tutaj:
http://stanikomania.blox....prostszego.html
A to mój ulubiony przykład - z grubej baby superlaska:
http://stanikomania.blox....Przed-i-po.html
Ulcia, mogłabyś się porządnie obmierzyć miarką? Ile masz pod biustem "na ścisk" a ile w biuście? Z czystej ciekawości pytam
A Triumph to raczej nie jest dobra firma gorseciarska. Za takie pieniądze to można mieć doskonałe angielakie staniki
Krulik - Śro 09 Lip, 2008 08:52
Trusia, fajne ćwiczenia Jak by tak często testować staniki to można by nawet schudnąć;) Najfajniejsze są staniki w których można się położyć no i koniecznie stanąć na głowie i nic nie wyskakuje i się nie wylewa Tylko jak to zrobić w przymierzalni
Trusia - Śro 09 Lip, 2008 08:53
Wystarczy kilka podskoków na prosto i w lekkim skłonie Po małpiemu
dota72 - Śro 09 Lip, 2008 10:55
Ja właśnie kupiłam biustonosz z Triumpha i jestem bardzo,bardzo zadowolona.Skorzystałam z porad Trusi i poskakałam sobie,postałam na głowie i jak leżał tak leży.Dodam,że mam rozmiar 90D,stanik jest bezszwowy idealny,dosłownie druga skóra.
Trusia - Śro 09 Lip, 2008 10:59
Super, bardzo się cieszę
_ulcia - Śro 09 Lip, 2008 18:35
Trusia jeszcze raz się zmierzyłam i teraz wychodzi mi troszke inaczej (chyba schudłam) Pod biustem mam 83 a w biuście 97. Według kalkulatora powinnam mieć polski rozmiar 75F a brytyjski 75DD. Poćwiczę jutro dziś jestem padnięta siedziałam 9 godzin w samochodzie i jak na razie mam dosyć podróży.
Trusia - Śro 09 Lip, 2008 18:39
Ulcia, brawo za zmierzenie się Pamiętaj, ze rozmiar brytyjski to ten główny Polski stosuje niewiele firm
Madzia - Śro 09 Lip, 2008 20:06
A mnie zaszokowały te zdjęcia, które Trusia podała.
Zwróćcie jeszcze uwagę na to co dzieje się z brzuchem, jak się cycki dobrze podciągnie do góry!
Grażyna - Śro 09 Lip, 2008 20:55
Brzuch się robi bardziej plaski, bo modelka dumna, ze ma nowy stanik stoi wreszcie wyprostowana. Ale nie na wszystkich zdjęcuach widac roznice, jak np. zerkne na to zdjęcia, to nie widze specjalnych zmian
http://stanikomania.blox....rowy-biust.html
Zdjecia nie powinny byc tylko zrobione w ubranku, ale równiez na gołe ciało. Szczególnie interesuje mnie to ciało z tyłu, no bo logicznie mysląc ściągne to ciało mocniej, to gdzies musi wylexć i zazwyczaj wylazi na plecach nad staniczkiem, po jego bokach. Tworzą się fałdy i nijak wtedy nie mozna załozyc bluzeczki bardziej obcisłej. Mnie jeszcze interesuje jaki jest najlepszy dla duzych biustów fason. Ja preferuje np. takie miseczki ciete na pół poziomo i w dolnej ich częsci jeszcze dodatkowo pionowo
_ulcia - Śro 09 Lip, 2008 21:01
Powinnam nosić biustonosz 75DD ale jak przymierzałam 75 to dopinałam się z trudem i byłam strasznie ściśnięta, i ciałko wszędzie mi wychodziło spoza stanika Dlatego wzięłam 80C. Fakt jest taki że nie przymierzałam żadnego 75DD, ale zrobię to z ciekawości i jeszcze raz pójdę do sklepu tym razem przymierzać tylko :wesolek:
Grażyna - Śro 09 Lip, 2008 21:53
Tutaj jest fajny przelicznik (chyba jeszcze tego nikt nie podawał:
http://www.atlastravel.na...ska/index2.html
Obliczyłam siebie:
Podaj swoje wymiary:
Wymiar pod biustem (mierzony na wydechu i bardzo ciasno!): 85cm
Wymiar w biuście (mierzone luźno w miękkim staniku lub bez stanika): 102cm
Wyniki moje:
--------------------------------------------------------------------------------
Rozmiar brytyjski: 34(75)F
Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 32(70)G
Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 36(80)DD
Rozmiar polski: 75G
Kupiję zazwyczaj 36/80 D, czyli robie dobrze, ale ...i źle, bo nie zwróciłam uwagi na rozciągliwośc materiału, bo po kupieniu biustnik jest idealny, a po paru praniach nie.
W numeracji polskiej kupuje zły stanik, bo powinnam miec w obwodzie mniejszy, amiseczki wieksze. zapisałam te obliczenia i tez bedę w sklepach przymierzać. (Dzieki Bogu, że w 21 wieku mozna stanik przymierzyć w sklepie, bo dawniej zakładało się ewentualnie na ubranie)
Krulik - Śro 09 Lip, 2008 21:55
| Grażyna napisał/a: | | Mnie jeszcze interesuje jaki jest najlepszy dla dużych biustów fason. Ja preferuje np. takie miseczki ciete na pół poziomo i w dolnej ich części jeszcze dodatkowo pionowo |
Ja też lubię te miseczki cięte poziomo na pół (ale już bez pionowego szwu) i to takie pełne okalające całą pierś. W takim naprawdę można na głowie stawać:) O taki:
W najbliższym czasie idę zapolować na jakiś;P
Grażyna - Śro 09 Lip, 2008 22:00
No wlasnie, ja tez coś takiego w podobie
Krulik - Śro 09 Lip, 2008 22:24
| Grażyna napisał/a: | | W numeracji polskiej kupuje zły stanik, bo powinnam miec w obwodzie mniejszy, amiseczki wieksze. zapisałam te obliczenia i tez bedę w sklepach przymierzać. (Dzieki Bogu, że w 21 wieku mozna stanik przymierzyć w sklepie, bo dawniej zakładało się ewentualnie na ubranie) |
zgroza!! to ja się nie dziwię że tyle kobiet nosi złe staniki! po prostu przyzwyczaiły się że biorą to co jest i wygląda mniej więcej na ich rozmiar Rzeczywiście dobrze że się coś zmieniło..
Hi hi a każda miarka mi inny rozmiar podaje;D
Trusia - Czw 10 Lip, 2008 08:08
| Krulik napisał/a: | | Grażyna napisał/a: | | Mnie jeszcze interesuje jaki jest najlepszy dla dużych biustów fason. Ja preferuje np. takie miseczki ciete na pół poziomo i w dolnej ich części jeszcze dodatkowo pionowo |
Ja też lubię te miseczki cięte poziomo na pół (ale już bez pionowego szwu) i to takie pełne okalające całą pierś. W takim naprawdę można na głowie stawać:) O taki:
[url=http://images31.foto...65m.jpg]Obrazek[/URL]
W najbliższym czasie idę zapolować na jakiś;P |
Już piszę - na codzienne noszenie najlepsze są full-cupy - takie jak przykład Królika, albo balkonetki - które mają szelki bardziej po bokach
albo
Osobiście uważam balkonetki za najcudowniejsze staniki Ale i ładnym full-cupem nie pogardzę.
Krulik - Czw 10 Lip, 2008 13:37
Trusia, ten drugi rewelacyjny! Co to za firma?
bjanna - Czw 10 Lip, 2008 13:55
Trusia, no właśnie, co to za firma bo ten różowy strasznie mi sie podoba, coś w moim stylu
Trusia - Czw 10 Lip, 2008 15:23
Nie pamiętam Szukałam w grafice google Ale zaraz popatrzę.
A nie mówiłam, ze balkonetki sa kochane?
/edit
http://www.undercoverexpe...x.php?cPath=159
Może to to było?
Ja sobie kupiłam ostatnio i - Allesa. Oba bardzo wygodne i dobrze się trzymają, gdzie należy
Bernadka - Pią 11 Lip, 2008 08:11
Matko święta przeliczyłam sobie rozmiar wg liczydła które podała Grażynka i wiecie jaki mi wyszedł rozmiar .....................................polskie 70F nawet nie wiedziałam że taka biuściasta jestem normalnie to sobie C miseczkę kupuję i włażę w nią dobrze no i nie lubię jak mnie ściska stanik aż tak że oddychać nie mogę , bo mam klaustrofobię , ale na głowie w staniku nie próbowałam jeszcze stawać więc przeważnie kupuję 80 C
Krulik - Pią 11 Lip, 2008 10:48
Bernadka, 70F to wcale nie taki duży;P Powiedziałabym że taki w sam raz zwłaszcza w polskiej numeracji. Trusia już pisała że ten brytyjski jest główny i on jest nieco mniejszy
Trusia - Pią 11 Lip, 2008 11:18
Bernadka, ja mam klaustrofobię jak to nazwałaś w 85E - nie mogę oddychać! A jest niby luźny... Obwód nowego stanika będzie Cię ściskać przez góra 2 dni - bo po pierwsze się nieco rozciągnie i dostosuje do ciała, a po drugie Ty się przyzwyczaisz. A tłuszczyk z boczków i spod pach myyyk myyyyk do miseczki
Bernadka - Pią 11 Lip, 2008 20:28
heheheh brytyjski wychodzi mi 32E czyli też wcale niekiepski haha | Trusia napisał/a: | | A tłuszczyk z boczków i spod pach myyyk myyyyk do miseczki Wink | Trusia dobry pomysł od razu miseczka zrobi mi się FF haha . żarty żartami ale faktycznie dobrze dobrany stanik to podstawa dobrego samopoczucia i wyglądu
Trusia - Pią 11 Lip, 2008 21:06
Bernadka, ale to żadna metafora To się nazywa migracja, jak po założeniu stanika się wygarnia tłuszczyk spod pach co jakiś czas na powrót do miseczki to on tam w kocu zostanie Mnie do G urosły piersi z E - w ciągu 4 miesięcy ale teraz zmaleją Bo schudłam 10 kilo i zamierzam więcej
Madzia - Pią 11 Lip, 2008 21:40
Trusia gratulacje za te 10 kg!!!!!!!!!!!!
|
|
|