Chwalimy się - Frywolnie...:)
Halkuk - Sob 07 Cze, 2008 13:58
Sliczne
Bernadka - Nie 08 Cze, 2008 07:25
Kulbisia, cudności
bozena5 - Śro 18 Cze, 2008 12:55
Kulbisia, czy możesz uzyczyc schemat do czarnej podwiązki. Bardzo proszę.
Kulbisia - Sob 21 Cze, 2008 14:28
przepraszam, ze dopiero teraz odpisuje-schemat pójdzie jeszcze dziś
a tymczasem pochwalę się perłowo-frywolitkowym naszyjnikiem, który wykonałam dla koleżankpanny młodej wprawdzie-ślub dopiero w kwietniu, ale naszyjniczek juz czeka
http://kulbisia.multiply.com/photos/album/19#1
LidkaM - Sob 21 Cze, 2008 19:40
Przepiękny! Koleżanka na pewno będzie zadowolona!!!
Poranna - Sob 21 Cze, 2008 22:48
yhm, jest śliczny
Zosia32 - Sob 21 Cze, 2008 23:03
Kulbisia, super
Beata61 - Nie 22 Cze, 2008 00:16
Cudowny
Kulbisia - Czw 24 Lip, 2008 11:42
'miętoliłam' tą serwetkę od paru miesięcy, aż wreszcie dosupłałam... zdjęcia takie sobie, ale ciężko takiemu czemuś je zrobić
dziękuję bardzo wszystkim osobom, które pomogły mi szukać wzoru
a więcej zdjęć jest TUTAJ
skrzacik - Czw 24 Lip, 2008 11:49
Brawo!!! Jestem pod wrażeniem
skrzacik
LidkaM - Czw 24 Lip, 2008 13:35
O rany!!! Ale misterna robótka!!! Piękna wyszła!!!
Krakowianka - Czw 24 Lip, 2008 14:36
OJEJ!!!! ale piekna może i długo robiona ale za to PIĘKNA!!!!!
Piguła83 - Czw 24 Lip, 2008 14:57
Właśnie zbieram szczękę z podłogi
Jagna - Czw 24 Lip, 2008 18:31
O rety!!!! Ale robota!!
alienor - Czw 24 Lip, 2008 19:30
Halkuk - Czw 24 Lip, 2008 20:36
Piękna
Kulbisia - Czw 24 Lip, 2008 21:16
dziękuję za miłe slowa
już myślałam, że nie podołam tej serwetce... ciągle się coś działo-najpierw nie miałam wzoru w całości i stałam w miejscu, potem złe nici wziełam (nie wiem jak ja to zrobiłam) w pasmanterii i znowu czekanie. potem sesja i znowu przerwa... aż wreszcie się udało
moslamawe - Pią 25 Lip, 2008 07:20
SUPER
Iga - Śro 13 Sie, 2008 15:36
Kulbisia, dziękuję bardzo za wskazówki do wykonania podwiązki.Pozdrawiam,iga.
Kulbisia - Nie 31 Sie, 2008 16:30
Więc pozwolę sobie pochwalić się (w ramach akci frywolitkowania nie-gotowych wzorów) naszyjnikiem, który wykonałam na podstawie kolji Maranty, która z kolei wykonała swoje dzieło, na podstawie pracy J. Stawasza.
Oto ON
Dzieło Maranty było dla mnie właściwie inspiracją Wykonanie moje-żeby nie było
maranta - Nie 31 Sie, 2008 17:01
Kulbisia- śliczności naszyjnik
Od razu zaznaczam- wzór nie jest mój, gdy zaczynałam frywolitkową zabawę dostałam od kogoś zeskanowany schemat, naszyjnik bardzo mi się spodobał i zrobiłam go jako trzeci mój naszyjnik a właściwie to była obróżka (jednocześnie pierwsze moje podejście do split rings) - http://maranta.livenet.pl/galeria/image_142.html Robiłam ją z ... hemery.
Tak się komuś spodobała, że później to samo robiłam w formie naszyjnika w identycznych kolorach- jest tam na dole fotka naszyjnika.
To zdjęcie, które Ty pokazałaś to trzecie podejście do tego wzoru i odmienna kolorystyka. Kolczyki własnego pomysłu, naszyjnik nie wiem nawet z jakiej gazetki pochodzi
Jeśli gdzieś wśród moich frywolitek J.S. może się dopatrzeć swoich wzorów, to właśnie wśród tych pierwszych prac, które robiłam na podstawie otrzymanych wzorków. Frywolitki tak mnie urzekły, że nie patrzyłam skąd schematy pochodzą, więc w grę mogą wchodzić tylko pierwsze gwiazdki, pierwsze naszyjniki- sama nie wiem czyje co je
Twoja wersja jest śliczna
Poranna - Nie 31 Sie, 2008 19:07
Kulbisia, cudowny naszyjnik!
maranta - Nie 31 Sie, 2008 19:27
Właśnie przed chwilą się dowiedziałam, że akurat ten wzór jest na podstawie schematu Stawasza, czyli jedna zagadka rozwiązana
Podpiszę w galerii te naszyjniki, niech się cieszy
Tak jak myślałam- problem z pierwszymi pracami robionymi na podstawie tego co w łapy mi wpadło
------------------------------------------
Już podpisałam w galeriach- niech się cieszy
Kulbisia - Nie 31 Sie, 2008 23:16
dziekuje za mile slowa
więc hm... jak ja powinnam zmienic podpis?
'moj naszyjnik, wzorowany na naszyjniku Maranty, ktora wzorowala sie na pracy J. Stawasza'?
nie uwazacie, ze to zaczna zakrawac o absurd... ?
korona mi z glowy nie spadnie-podpisze i tak
maranta - Nie 31 Sie, 2008 23:35
| Kulbisia napisał/a: | więc hm... jak ja powinnam zmienic podpis?
'moj naszyjnik, wzorowany na naszyjniku Maranty, ktora wzorowala sie na pracy J. Stawasza'? |
Hiiii, machnij ręką na marantę
Ale miło, że to co zrobiłam Ci się spodobało, dzięki temu masz śliczny własny naszyjnik, nawet ładniejszy od tego mojego.
Poza tym przy okazji dowiedziałam się czyj to projekt
To faktycznie jakiś absurd...
Nie jestem w stanie podpisać wszystkiego czym się inspirowałam- początkowo przeważnie były to jakieś fragmenty zeskanowanych schematów, których prawie nigdy się wiernie nie trzymałam
Mogę jedynie podpisać, te które w całości sama wydumałam
|
|
|