Pogaduchy - U Bernadki zima
summer21 - Pią 14 Gru, 2007 15:00
to mikołaj chyba dotrze do wszytskich na gwiazdkę:) u mnie też sypie - bardzo wolno, mrozu może i nie ma za bardzo dzisiaj, ale wolałabym ten śnieg na święta i mam nadzieje, że tak będzie.
Grażyna - Sob 16 Lut, 2008 12:57
Nie tylko u Bernadki zima. w centralnej Polsce też Piaskarki jeżdżą jak szalone, pewnie plan roczny chca wykonac. Wszędzie zimno i biało.
kabyr - Sob 16 Lut, 2008 15:37
W nocy trochę posypało śniegiem.
Teraz znowu zaczyna.
W nocy było -8 i cały dzień zimny wiatr.
Bernadka - Nie 17 Lut, 2008 08:54
no cóż a u mnie wczoraj i przedwczoraj wiało jakby oszalało i było strasznie zimno , ale śniegu ani widu ani słychu , tyle że przez ten wiatr to powodował że zamiast odczuwać temperaturę -6 jaką pokazywał termometr , to odczuwaliśmy jakieś -20 , a dzisiaj piękne słońce -7 stopni i śniegu niet cóż nie należę do jego wielbicieli więc wcale mnie to nie martwi
Bernadka - Sob 14 Lut, 2009 11:05
Dziewczyny popatrzcie co u mnie się wyprawia to od wczoraj bo wcześniej śniegu nie było
A od odśnieżania łapy mi odpadają
Madzia - Sob 14 Lut, 2009 11:30
U mnie też nawaliło śniegu, sypało cały dzień, ale jest dość ciepło. Trochę jednak śniegu leży.
mala100gosia - Sob 14 Lut, 2009 11:34
sypie i sypie brrryr a ja tak nie lubie sniegu
Violetta21 - Sob 14 Lut, 2009 11:48
tak zima w pełni sypie i sypie a śnieg u mnie pada poziomo bo okrutnie wieje ....
beacia-24 - Sob 14 Lut, 2009 13:48
Bernadka, co prawda widok przepiękny, ale nie zazdroszczę Ci tego odśnieżania ani troszeczkę. U mnie też napadało, nie dość, że wszędzie biało to jeszcze mokro bo to taki śnieg z deszcze pada brrrr.
kabyr - Sob 14 Lut, 2009 15:46
U mnie wszędzie czarna ziemia.
Co prawda w nocy troszeczkę posypało,
ale już nie ma śladu.
Gwozdek - Sob 14 Lut, 2009 16:00
U mnie, jak za oknem u Bernadki, sypie, sypie, sypie....już prawie drugi dzień.Gdyby tylko słonko chciało wyjść , było by cudnie.
andzia35 - Sob 14 Lut, 2009 22:18
u mnie jak u Bernadki miałam nadzieję że gorące święto Walentego roztopi ten śnieg do wieczora a tu guzik dosypało jutro znowu akcja odsńieżanie
Bernadka - Nie 15 Lut, 2009 09:18
u mnie od rana akcja odśnieżanie , przez noc napadało dwa razy tyle i teraz makabra , na dodatek wieje zrobię potem fotki gór śnieżnych jakie powstały po odśnieżaniu .
Grażyna - Nie 15 Lut, 2009 19:12
U mnie biało jak u Bernadki. Koszmar, bo nie lubię takiej zimy.
Gwozdek - Nie 15 Lut, 2009 19:39
U mnie znowu sypie,od rana znowu horror z odśnieżaniem. Ale za to dzisiaj był u nas cuuudowny dzień, dużo słońca, poprostu pięknie. Na polnych drogach dużo kuligów, dzieci na sankach. Byłoby super, gdyby nie to..........o d ś n i e ż a n i e !!!
woalka - Pon 16 Lut, 2009 09:15
Nie zazdroszczę Bernadce i innym dziewczynom odśnieżania. Jak tu po kilku godzinach walki w ciężką łopatą wykonywać precyzyjne prace igłą/szydełkiem/drutami/czółenkiem...?
Ale wyjątkowo tym razem miałam nadzieję, że i u nas sypnie. Chciałam po raz pierwszy w życiu wziąć synka na spacerek na saneczki, a tu nici z realizacji pomysłu.
W Gdańsku zupełnie sucho - poszliśmy z wózeczkiem...
Dziewczyny, uważajcie na łapki przy odśnieżaniu!
|
|
|