To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - Jestem smutna.....

alwisia - Pon 26 Mar, 2007 19:03

An- nela cudownie, ze już po wszystkim.Czasem strach ma wielkie oczy.Dobrze ,że już po wszystkim. odpoczywaj i nie spiesz się z robótkami, to nie ostatnie święta zdążysz jak nie na te, to na następne.
Lacrima - Pon 26 Mar, 2007 19:24

Witaj ponownie
Madzia - Pon 26 Mar, 2007 19:27

Witaj!!!!!!!!! I podpisuję się pod tym co napisała Alwisia. cmok
maranta - Pon 26 Mar, 2007 19:39

Cieszę się bardzo, że już jesteś z nami cmok cmok cmok

Wracaj szybciutko do formy a wszelkie choróbska niech zmykają za dziesiątą górę, za dziesiątą rzekę i jeszcze dalej kazanie

Halkuk - Pon 26 Mar, 2007 19:43

An_nela51 jak to dobrze że już po wszystkim kwiatek dla ciebie Odpoczywaj i wracaj do zdrowia i do nas love
bjanna - Pon 26 Mar, 2007 21:37

no witaj chorowitku cmoknięcie , szybciutko nabieraj sił, czekamy kwiatek dla ciebie bye
Elżbieta P. - Wto 27 Mar, 2007 10:12

witaj An_nela51 czas szybko płynie, nawet się nie obejrzysz, a zapomnisz, że byłaś chora bye
an_nela51 - Czw 29 Mar, 2007 14:11

Jesteście KOCHANE uklon ,dziękuję za wszystkie posty wzruszające - miło takie czytać.
Na razie nie ,mogę nic haftować.Parę tygodni ,muszę sobię odpuścić / ale ręce chcą pracować-a serduszko nie pozwala /
Cieszę się ,że już jestem z Wami cmoknięcie cmoknięcie

alicja11 - Czw 29 Mar, 2007 14:50

an nela cieszę się bardzo ,że już jestes z nami.Oszczędzaj się i zdrowiej jak najszybciej.Wszystko będzie dobrze wierzę w to. love love cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
pika15 - Czw 29 Mar, 2007 14:50

an_nela51, trzymam kciuki ,będzie dobrze cmok cmok cmok
Violetta21 - Czw 29 Mar, 2007 16:33
Temat postu: Jestem smutna.....
an_nela zdrowiej szybciutko kwiatek dla ciebie cmoknięcie
asia0407 - Pią 30 Mar, 2007 00:12

an_nela51 również życzę szybkiego powrotu do zdrowia, trzymaj się cieplutko

sylwia12 - Pią 30 Mar, 2007 08:35

an_nela51, również życzę szybkiego powrotu do zdrowia cmok
ostatek7 - Czw 19 Kwi, 2007 10:04

uklon Witajcie...
Wracam do Was po miesięcznej nieobecności z pewną tremą, nieśmiałością i nieodłącznym (ostatnio?) smutkiem....
Zamknęłam za sobą kolejne drzwi, zakończyłam następny etap życia.... boję się, że takich momentów będzie jeszcze kilka... a w moim wieku nie lubi się zmian.
Powinnam poczuć się lepiej. Zostawiłam za sobą tonę bagażu; będzie lżej w drodze do nieba? nie – nie jest. Wszelkie rozliczenia z przeszłością są smutne i chyba trochę żałosne... z zaczytanej książki wypada czarny bratek – dla kogo suszyłam ten kwiat? – nie pamiętam... zapisana data na marginesie – ot, chyba jeden z wielu dni... dlaczego miałby być ważniejszy od innych? Podkreślone zdanie w książce: „i oddaje serce, które jest zdziczałym sadem, temu, kto lubi tylko strzyżone ogrody. I głupiec bierze księżniczkę w niewolę”.
Stary tomik poezji Tagore; szukałam go kiedyś długo – pożółkłe kartki, podkreślenia, komentarze, które dziś już nic nie znaczą.... zaczęty, nigdy nie wysłany list. Czytam i rumienię się ze wstydu; ależ byłam wredna!
Próbuję odreagować. Prosić wszystkich, których skrzywdziłam o wybaczenie. Próbuję wybaczyć innym. Trudno jest wybaczać, jeszcze trudniej - bliskim, ale najtrudniej - sobie...
Silva rerum... las rzeczy, od których odchodzę... próbuję myśleć racjonalnie, ale gdzieś tam w sentymentalnej duszyczce żal się kołacze...
A pod daglezją – trawnik pełen kwitnących fiołków. Nieco dalej złocą się żonkile i forsycja pochyla gałązki ciężkie od kwiatów. Zdziwiony kot podnosi łapką fiołka, wącha i kicha głośno, pełnym pyskiem. „Kwieciem pachnie, kotku” – parafrazuję bezczelnie Sienkiewicza...
No cóż, świat zawsze wraca do normy. Ważne tylko do czyjej!
Czy przyjmiecie mnie z powrotem do forumowego grona, rozchwierutaną emocjonalnie, smutną, trochę sentymentalną, ale w dalszym ciągu ciekawą świata, Waszych robótek i przemyśleń?
uklon

bjanna - Czw 19 Kwi, 2007 10:59

ostatek7, a co to za pytanie? Może właśnie tego Ci potrrzeba cmoknięcie każda z nas ma jakieś problemy, smuteczki i nie można zamykać się w swoim świecie, tu nacieszysz oczy i ukoisz smutek cmok trzymaj się mocno cool bye
Violetta21 - Czw 19 Kwi, 2007 14:12
Temat postu: Jestem smutna.....
Ostatku a ja zastanawiałam się gdzie się zaszyłaś? Miło Cię znów widzieć cmok i cieszę się że juz wróciłaś z daglezjowego lasu do nas cmoknięcie
teris - Czw 19 Kwi, 2007 14:22

ostatek7, glaszcze Fajnie że jesteś, już tęskniłam za Tobą
za Twoimi aniołkami no i za koteczkiem i jego komplementami. kwiatek dla ciebie

alienor - Czw 19 Kwi, 2007 16:01

Ciesze się przeogromnie , że jesteś wesoło mi kwiatek dla ciebie wesoło mi kwiatek dla ciebie wesoło mi
Madzia - Czw 19 Kwi, 2007 16:48

Poetko nasza kochana i bogini aniołowa!!!!!!!!!! Ściskam Cię mocno i bądź z nami, bo życzliwości starczy tu dla każdego, czyż nie? cmok cmok cmok cmok
Halkuk - Czw 19 Kwi, 2007 19:11

Ostatku jak dobrze że już jesteś love Zobaczysz teraz będzie już dobrze kwiatek dla ciebie
Najważniejsze że JESTEŚ!

maranta - Czw 19 Kwi, 2007 20:28

Ostatku glaszcze cmok dobrze, że z nami jesteś cmoknięcie

Głowa do góry na przekór wszystkiemu, każdy ma przed sobą jakąś drogę, miejscami krzywą, pokręconą, z wybojami, ważne, żeby mimo wszystko iść do przodu Smile

alicja11 - Pią 20 Kwi, 2007 12:34

ostatek7, już się niepokoiłam co sie z Tobą dzieje ,bo obiecałaś wrócić po świętach i odezwać się ...ale już jesteś i to mnie cieszy ,bo brakuje nam już Twoich niezwykłych aniołków.Zdrowiej ,nabieraj sił i odezwij sie cmoknięcie cmoknięcie love love
an_nela51 - Pią 20 Kwi, 2007 23:34

Ostatku7 cieszymy się ,że jesteś z nami radocha radocha
ostatek7 - Pon 23 Kwi, 2007 09:39

cmoknięcie I już "był w ogródku, już się witał z gąską"...
Sprawiłyście mi tyle radości, że wreszcie chciałam odetchnąć pełną piersią i wiosennym powietrzem - ale... Ktoś Tam w Górze mnie nie lubi, nawet bardzo nie lubi...
W komputerze rozsypuje się twardy dysk, żadna reanimacja mu nie pomoże (jeszcze nie wiem, co i ile uda mi się ocalić podczas wymiany na nowy), na domiar złego - padła (również nieodwracalnie komórka). Telewizor też się popsuł... a remont w domu przeszedł w stan chroniczny...
Gorzej już być nie może wściekły , więc wierzę w to, że będzie lepiej puknąć się .
To prawda, że człowiek zdobywa góry, a potyka się o kretowiska...

halszka - Pon 23 Kwi, 2007 09:57

O nie ! OSTATKU - nie dołuj się tak . tak mało Cię znam , a już Cię lubię .Posłuchaj dobrych rad wszystkich dziewczyn-głowa do góry ! Popatrz na słońce -cieplutkie , świeci dla Ciebie ,no i masz tu tyle dobrze Ci życzących forumek! ...bo , przyjaciele są jak (twoje) anioły , które podnoszą nas gdy nasze skrzydła zapomniały latać.... cmoknięcie cmoknięcie