To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - chwalimy się - ja też chcę umieć

Ania Frania - Pon 26 Lut, 2007 09:47

Widzę, że trenujesz dzielnie!!! Mądrzy ludzie mówią, że trening czyni mistrza- i pewnie mają rację... oklaski oklaski
Masz teraz zapas materiału do ćwiczeń( myślę o serwetkach) i proponuję dokładne wycinanie motywów- bo na przedstawionych wyżej pracach wg mnie nieciekawie wygląda tło serwetki naklejone na krak jednoskładnikowy. Myślę, że dokładność i cierpliwość w decu to podstawa.
A z krakami 2 składnikowymi poczekaj jeszcze chwilę albo kup jakiś łatwiejszy niż werniksy!!
" Trzymam kciuki"- za kolejne próby!!!

asia12 - Pon 26 Lut, 2007 10:04

masz racje, w tych z jednym krakiem to nie wycinałam tylko ją wyrywałam bo chciałam mieć taki efekt zamiast cieniowania - ale nie wyszło wściekły

a z tymi krakami dwuskładnikowymi to na razie nic innego nie wykombinuję bo w tym sklepie jest tylko ten co ja kupiłam, a przez internet to mi na razie za drogo kupować, więc chcę poćwiczyć na tym co mam a jak już będę mieć lepszą wprawę to spróbuje z czymś droższym

kupiłam sobie teraz taką złotą farbę i chcę spróbować ta metoda co się wykorzystuje świece i potem papier ścierny

Bećka - Wto 27 Lut, 2007 23:36

Asia jest mi ogromnie przykro że chcesz nauczyć się czegoś o technice decoupage a nie przeczytałaś chyba ani jednego zdania które w tym dziale napisałam.Zadajesz wiele pytań na które są tu odpowiedzi, popełniasz błędy o których pisałam jak ich unikać. Zakładając ten dział włożyłam w napisanie wprowadzenia w decoupage naprawde sporo pracy i czasu. Może zacznij najpierw od dokładnej lektury
Baśka36 - Śro 28 Lut, 2007 01:17

asia12, Ja się na tym nie znam.

Wiele razy czytałam na czym ta metoda polega i nadal nie wiem.

Ja tam nie widzę błędów, mi się bardzo podoba to co widzę.

Gratuluję wytrwałości, ale efekty już widać cmok

Bećka, wiem po sobie, że czytam i czytam i tak nic nie rozumię,

a kto pyta nie bładzi nie wiem

asia12 - Śro 28 Lut, 2007 06:20

Bećka mylisz się, zanim zaczełam co kolwiek robić czytam wszystko o czym było pisane w tym wątku, i tak jak naspiała Baśka nic z tego nie zakumałam, dlatego też uczę sie na swoich błędach, ale widzę że i tak z tego nic nie wychodzi więc dam sobie z tym spokój
Bećka - Czw 01 Mar, 2007 19:37

Asiu nie zniechęcaj sie nie wolno
Może zacznij od początku :wesolek: to znaczy od podstaw, od decoupage klasycznego. Nie rzucaj sie odrazu z motyką na słońce i najpierw naucz się starannie wycinać motywy, bo to wbrew pozorom naprawde jest chyba najważniejsze w dec..., potem staraj sie ciekawie rozplanować motyw i dopasować odpowiednią kolorystyke. Zapewniam Cie że jeśli popełnisz pierwszą taką naprawde staranną klasyczną prace nabierzesz ochoty na ciąg dalszy Decoupage nie lubi ludzi niecierpliwych którzy sie spieszą!!! Ja wiem to dopiero od niedawna a uwierz popełniłam wiele, bardzo wiele prc wesoło mi
I nie obrażaj sie bo nie ma na co kwiatek dla ciebie