To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Lacrimy

Lacrima - Śro 13 Gru, 2006 17:13

Dziewczynki ja tez nie wiem wesoło mi nie znam Norweskiego ale mąż twierdzi że bardzo fajny pokazali co robi samotna żona czekając na męża napisli o tym jak przemykałam moim autkiem prezentem od męża po ulicach Polic poszukując ich bo całkiem zabłądzili itd tak więc świetna formuła a sens taki jak tytuł dużo kasy dużo tęskonoty
Lacrima - Wto 19 Gru, 2006 17:30

WSZYSTKIM ZE SZCZEROG SERCA ZA WASZE DOBRE SŁOWA DZIEKUJĘ I ŻEBY BYĆ ORGINALNĄ ZAMIAST KWIATKA MIĘSKO JAKIE WĘDZIŁAM W SOBOTE W LEŚNICZÓWCE

Raczej nie pokazuje niedokończonych prac ale ta jedzie do męża do Oslo i dopiero w lutym mu ją wykończę na miejscu tak więc jest nie upięta i nie wykrochmalona ale może kogoś zainteresuje wzorek bye
Tym razem poszło 1442 koraliki jeśli się okaże że musi być dłuższa będzie ich więcej.

Lacrima - Wto 06 Lut, 2007 12:41

barbara 1, jakoś nie widziałm twojego lenia a byłam dosyc długo na wczasach może byłyśmy w innym miejscu??? rotfl rotfl rotfl
Witam po nowym roku i umieszczam sweterek w 2 odsłonach, ozdobe na okno i serwetke na drutach kolejne 2 się suszą a 5 nastepnych na warsztacie.
Pozdrawiam prawie wiosennie love

Lacrima - Wto 06 Lut, 2007 17:14

Aż się chce dalej dziergać patrząc na wasze wpisy

mordka, na te co robie niestety musisz poczekac diabeł mnie podkusił i robie duży obrus na drutach już teraz mam na drucie około 800 oczek w ciagu dnia jestem w stanie zrobic do 10 rzędów a zostało mi 90
barbara 1, jestem załamana już sie cieszyłam że udało mi sie załapać do tak szlachetnego grona leni a tu nic
Jarka, dla mnie robótki to własnie odpoczynek jesli jesteś zainteresowan spotkaniem na zywo zakręconych znajomych napisz do mnie
fruzia, a wiesz z czego ta kula? Znajoma miała starą lampę taką z kulkami ona na górze ma dziure ale tego nie widać
maranta, a powinna s popełnic jeśli chcesz moge podesłac kilka sprawdonych wzorków niestety w tych wzorach jest sporo błędów co 3 serwetka , którą zaczynam doprowadza mnie do szału bo cos w niej nie tak
alienor, ostatni rząd prawie zawsze jest robiony na szydełku tylko 3x widziałam inne zakończenie masz oko

Lacrima - Czw 08 Lut, 2007 10:08

Mao, niestety nie upilnowałam to wcale nie tak łatwo goń gada!!!
Dopiero na fotce zobaczyłam, że źle upiełam serwetke ale teściowa stała mi nad głową żeby zabrac ją natychmiast po wyschnięciu chłopcy musieli suszyć suszarką

a to kolejna owalna juz nie mam gdzie stawiać znaczków na schemacie

Lacrima - Nie 11 Lut, 2007 16:30

Zaczełam robić go w tamtym roku a potem zupełnie zapomniałam wystarczyło pare dni i gotowe. 2 godziny upinania

jakiś mizernie wyglądał na stole tak więc zrobiłam jeszcze jedna fotke mój syn ma 186 wzrostu

Piatkowy wieczór spędziłam na kursie decupagu prowadzonym przez Magiczną Chwile i po 4 godzinach zrobiłam taki obrazek

Jestem z siebie strasznie dumna pewnie dziewczyny , które zajmuja sie tą techniką padną ze śmiechu ale mi on strasznie sie podoba i całą sobote spędziłam na szukaniu butelek do nalewek , które bym chciała ozdobić.

Lacrima - Wto 20 Lut, 2007 13:10

2 lata temu zrobiłam taką firanke do kuchni
http://show.7ya.ru/privat...oID=733242&ob=0
a w styczniu znalazłam obrus do niej

tutaj znowu fotka z moim duuużym synem

Ten rok raczej będzie pod znakiem drutów

Chyba będę musiała sie przenieść do wątku o drutach wesoło mi

Lacrima - Nie 04 Mar, 2007 15:40

Jak zawsze jesteście KOCHANE. Oststnio miałam problemy z internetem ponad tydzień byam bez sieci. Na tapecie mam duże prace ale postanowiłam sie rozerwac poszłam na kurs malowania na porcelanie fotka jeszcze nie wypalonych prac

po niedzieli odbiore je wypalone i zobaczymy jak będą wyglądały. I jak co roku wyciągnełam cały karton rózności na jajeczka

Te wzorki były podawane na Marancie i jedna uwaga one są na jajka gęsie ja miałam wielkości kurzego i musiałam się sporo nakombinować bo wzorki oczywiście są za duże.

Lacrima - Śro 07 Mar, 2007 21:51

Grochu, do piekarnika kurcze nie mam czasu podjechac do dziewczyny zeby je odebrac dzis siedziałam w ogrodzie cały dzień w sumie nie siedziałam tylko sprzatałam po zimie. Zawiozłam tez sweterek dla siostry skończony 3 dni temu ale nie mogłam się zebrac aby jej to dostarczyc

i kolejne 2 jajeczka muszę juz chyba zmienic kolor same róże i fiolety mi wychodzą wesoło mi

Lacrima - Wto 13 Mar, 2007 16:56

milamirka, Beata61, tintam, alicja11, love
To chyba juz ostatnie jajeczka w tym roku wprawdzie czekam na fotki tych co dałam mężowi ale pewnie dostane je koło innycj świąt wściekły

W tą sobote byłam na kursie decupagu robiłyśmy jajka strusie chyba załoze sobie kiedys wątek w dziale decupagu ale moje jajeczko jeszcze nie skończone musze dodać więcej lakieru i chyba spękania ale musiałam sie pochwalic jestem z siebie taka dumna

http://decokreacje.com//galkdw.php tutaj fotki z kursu

Lacrima - Pon 26 Mar, 2007 12:21

Żeby nie było że się obijam zapraszam do zobaczenia co robie w dwóch wątkach
http://maranta.livenet.pl...p?p=50722#50722
http://maranta.livenet.pl...p?p=50723#50723
Na tapecie szal Mao, obrus na drutach, firanka koralikowa wiosenna, obrazek tasmami i kolejne pomysły decupagowe bye

Lacrima - Wto 03 Kwi, 2007 14:00

Ludzie po dłuuugim czasie skoczyłam moją nową firanke do kuchni to znaczy gotowa była dawno ale dopiero bliskośc świąt zmusiła mnie do upięcia jej. Jeszcze dziś muszę upiąc ogromniatsy obrus na drutach do kuchni tylko nie wiem czy mi sie będzie chciało wściekły

Lacrima - Śro 11 Kwi, 2007 20:47

Ula_K, tak ona jest żółta robiłam z Arii z Ariadny i zółte perełki.Pani Mama, bjanna, Elunia, love love love
Zrobiłam chuste na zamówienie do norwegii własnie wyjechała dziewczyna sama wybrała model i kolor poszły 3 motki Moherku -Lux Himalaya wcześniej robiłam z niego swetr na drutach ale poszło wtedy 2,5motka bye dziewczyna zapłaci 100zł robiłam 2 wieczory.

W dalszym ciągu na upięcie czeka ogromniasty obrus a na zszycie swetr z taśmy wściekły

Lacrima - Pon 16 Kwi, 2007 22:11

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcieDLA WAS WSZYSTKICH
A teraz cos co dziergnełam w sumie w między czasie jak mi sie nie chciało skończyc rozpoczętych prac hihihihi

Poszło na kostum 18 motków super moherku Basia najpierw kupiłam 9 w hurtownii ale wyszło mi tylko pół sweterka robiłam go szydełkiem 5 od góry i oczywiście bez zszywania . Po dokupieniu kolejnych 9 wpadłam na pomysł dorobienia spódnicy. Mam nadzieje że się wam spodoba? bye

Lacrima - Śro 18 Kwi, 2007 16:06

Rozpieszczacie mnie a ja ostatnio jestem taka leniwa mam stos rozpoczętych prac love love love
Oto przykład ten szal rozpoczełam jak tylko Mao zrobiła swój zakochałam sie w nim a potem zaczeło byc coraz cieplej i tak wylądował w szafie na jesienne chłody, ale wczorajsza pogoda zmusiła mnie do powrotu . Wystarczyło 2 godziny i już dziś paradowałam w nim po mieście.

Lacrima - Sob 05 Maj, 2007 13:45

No dobra czas na zaległosci ,oto mój sweterek wprawdzie na drutach ale umieszczę go tutaj tak długo leżał nieskończony, że zapomniałam ile motków nici na niego poszlo albo 6 albo 8 włóczka fantazyjna Carina grube druty i do wzorku dodałam 2 warkocze na rękach .Ostatni wyszedł mi tak mały ze nosiła go 10 latka wesoło mi

Lacrima - Nie 06 Maj, 2007 11:01

Beata61, zobacz jak wyglądała moja 1 robiona według opisu w gazecie jak wiesz na okładce jest bluzka normalna na kobiecie ale muszę powiedzieć że tasmy z opisu nie kupiłam może ona była szersza? Ja dodałam 2 warkocze na rękawach i chyba z 4 po długości przodu i tyły. Warto popróbować efekt jest świetny.
http://show.7ya.ru/privat...ID=1142992&ob=0

Lacrima - Nie 06 Maj, 2007 18:14

Pozwolę sobie zaprosić was do innego działu i innej mojej miłości wesoło mi
http://maranta.livenet.pl...p?p=58685#58685

Lacrima - Pon 21 Maj, 2007 21:25

Tydzień mnie nie było bo miałam męża ale owocny był nie powiem robilismy nasz ogródek przed domkiem i ogród duuuży w lesniczówce. Za kilka dni wstawie fotki. Jak tylko wyszedł Piotr za drzwi dorwałam sie do szydełka i skończyłam mója bluzeczke. Poszło na nią 5 motków co do cm Perle 8 . Robi sie fajnie ale na rozmiar 38 powinno byc 9 kółek ja mam 8 i lekkie problemy przy wkładaniu. Wzorki zmodyfikowane od Rosjanek, na Osince jest mnóstwo róznych wersji tej bluzeczki i wzorków też. Tutaj macie wzorek podsawowy http://maranta.livenet.pl...ighlight=#60052

Miłego dziergania cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Lacrima - Śro 23 Maj, 2007 09:00

Wiecie co ta bluzeczka naprawde nie jest trudna wystarczy bardzo uważnie przejrzeć wszystko na Osince ja ściągnełam chyba kilkanaście wzorków i fotek krok po kroku i dopiero wybrałam to co mi odpowiadało. Nawet nie wiedziałam że ona ma tyle wersji z falbankami na około i na dole . Ja potrzebowałam na chrzest bez ogromnej ilośći falbanek abym mogła nosić ją częściej. Na rękawkach powtarzałam wzoki inaczej z Perle 8 wyszły by króciutkie. bye

Lacrima - Nie 27 Maj, 2007 10:26

Po czymś takim na super wyjście coś prostego do spodni. Wzór miałam od co najmniej 2 lat ale dopiero teraz udało mi sie dopasowac nitke. Jakieś pół roku temu były w Lidlu pakowane po 8szt. Kordonek Filet do szydełkowania 100% bawełny mercyzowanej. Poszło około 5 motków 250m.Szydełko 3,5 grube Niemieckie. Na fotkach zobaczycie moją uśmiechnięą siostre właśnie się cieszy, że idzie na spotkanko w mojej bluzeczce już się boje czy ja odzyskam puknąć się Aha ja do wzorku dodałam 1 okrążenie bo inaczej była by na mnie za ciasna.

Lacrima - Pon 28 Maj, 2007 17:41

Jeszcze raz serdeczne dzięki za pochwały love love love
A teraz coś co robiłam przez ostatnie 2 dni

a tutaj wyjasnienie dlaczego.
http://maranta.livenet.pl...5d44a8b92#63865
pokusiłam sie o rozpisanie jak zrobic to boloreko

Lacrima - Wto 29 Maj, 2007 09:17

adela, opis nici i całej pracy jest tutaj
http://maranta.livenet.pl...5d44a8b92#63865
takich samych raczej nie kupisz bo dostałam je od mamy z Niemiec kupowne na jakiejśc wysprzedaży ale u nas tez dostaniesz dość grubą bawełne. Oczywiście jeśli nitka będzie cieńsza trzeba powiększyć prace.
Halkuk, Anusiaczek, fruzia, madzia, Poranna, Violetta21, adela, Bernadka, szyszka, moslamawe,

Lacrima - Śro 06 Cze, 2007 23:00

Tak jak pisałam w wątku on line z rozpaczy, że mi już 2x bluzeczka nie wyszła poobcinałam nitki od tej, będzie na chłodniejsze wieczorki. Nitka średnio gruba bawełna darowana z zagranicy szydełko 3,5

Bernadka - Czw 07 Cze, 2007 07:15

Lacrima, bluzeczka SUPER brawo brawo brawo brawo brawo a co w niej nie wyszło?? co bo wszystko jest brawo brawo cool