Sprawy administracyjne - Reaktywacja forum!
katasza - Czw 27 Lut, 2020 20:10
Relka, Witamy
siebusania - Śro 04 Mar, 2020 07:22
wg statystyk troszkę się tu rozruszało
marysia54 - Śro 04 Mar, 2020 13:30
Super
Jestem dobrej myśli, że moje ukochane forum ruszy na dobre
barbara 1 - Śro 04 Mar, 2020 15:44
Buziaczki dla wszystkich powracających To co wracamy na dobre
katasza - Śro 04 Mar, 2020 15:50
Bardzo dobre wieści
Frida - Śro 04 Mar, 2020 16:07
Jestem, zaglądam.
siebusania - Śro 04 Mar, 2020 17:29
barbara 1, Frida, super super ze jesteście. Basieńko na dobre cóż za ekstra wiadomość. Dłubiesz coś ?
jest jest forum się uaktualnić
barbara 1 - Śro 04 Mar, 2020 18:14
siebusania brak czasu na dłubanki.W sumie to od 3 lat nic takiego wielkiego nie zrobiłam,w sumie to takie popierdółki  
siebusania - Śro 04 Mar, 2020 19:55
barbara 1, małe czy duże nie ważne, ważne że udaje Ci się znaleźć chwilę na robótki. Małe też piękne. Wszyscy wiemy jakie cuda tworzyłas, ale przyjdzie taki czas że będzie więcej wolnego na robotki i wrócisz do dużych projektow
marysia54 - Śro 04 Mar, 2020 23:20
barbara1, Frida
Wspaniale ,że jesteście
nula - Czw 05 Mar, 2020 09:24
dziewczyny, tak się cieszę, że Was widzę
wracajcie, wracajcie
irenka10 - Czw 05 Mar, 2020 09:46
Miło widzieć znajomych na forum, cieszę się bardzo Wracamy
maranta - Czw 05 Mar, 2020 09:57
| Cytat: | | dziewczyny, tak się cieszę, że Was widzę |
Również się cieszę 🙂 Chociaż szczerze powiem, że w ożywienie forum raczej nie wierzę.
Jest tak mały ruch, że to maleńkie miejsce na ogólnym serwerze spokojnie nam wystarcza, nawet z zapasem. Kiedyś to było nie do pomyślenia. Transferu starczało na kilka dni, dopiero na dedykowanym serwerze udało się rozwinąć skrzydła.
Teraz, po przeniesieniu, myślałam, że trzeba będzie forum zamknąć i jedynie jako archiwum trzymać. Jednak ruch tak minimalny, że spokojnie może działać i serwer wytrzymuje i transferu nie zjadamy.
Gdyby stał się cud i forum ożyło, to zawsze można będzie ponownie dedyka wykupić, ale - tak jak napisałam - nie wierzę w to.
Musiałby paść fejsbuk i instagram
Basiu, ja też robótkowo prawie nic nie robiłam przez ostatnie lata.
Trochę frywolitek, głównie komunijnych i ze dwa lata temu jeden sweter.
siebusania - Czw 05 Mar, 2020 12:07
maranta, no wiesz co Aniu nie wierzysz, a wiesz że nadzieja umiera ostatnia, ja mam nadzieje, że forum będzie. Zaraz tam zrobię porządek na fb i ista, a tak poważnie, wg mnie nie musi być 5-10tysiecy postów w miesiącu, wystarczy garstka żeby stworzyć coś pięknego i niezniszczalnego, nie rozumiem tylko tych osób które wszystkiego się tu nauczyły tak jak ja a teraz nie chcą tu zaglądać. życie weryfikuje i wieczny ruch na fb też nie będzie.
Na grupach fb też można zauważyć ze na ileś tysiecy osób udziela się jakiś tam ułamek tej grupy, cześc weszła żęby zobaczyć teraz nie wchodzi część jest tylko ,żeby czerpać wzory a nic na grupe nie wnieść, pomijając juz tych co są żeby kraść fotki i przypisywać sobie czyjeś prace.
Od jakiegoś czasu obserwuje osoby zaglądające (patrząc czy ktoś wogóle zagląda) i też jest sporo osób które zalogowane od dawna wchodzą często a nawet jednej wypowiedzi nie napisały a mase godzin na forum spędziły, ja już dawno bym z tym porządek zrobiła, forum nie służy po to żeby tylko z niego czerpać, chcesz z czegoś skorzystać to coś też stwórz.
japoneczka01 - Czw 05 Mar, 2020 14:55
siebisiania nie szufladkuj osób, które nie pokazują swoich robótek, bo niektóre tak jak ja powoli odchodzą od tego z różnych powodów, ale zawsze starają się służyć swoim doświadczeniem innym i w miarę możliwości się udzielają. Jak nikt nie pyta o radę, to milczą, wychodząc z założenia, że koleżanki sobie radzą i nie potrzebują pomocy. Uważam, że takich osób nie należy usunąć z forum.
siebusania - Czw 05 Mar, 2020 16:17
japoneczka01, ja nie szufladkuje osób tylko obserwuje, Nie miałam na myśli osób które nie robią nic ręcznie z różnych powodów A wcześniej robiły. Są osoby które dalej robią, dodają do innych stron i a tu nie no bo nie. Dobra jeszcze to powiedzmy rozumiem.
Ale wiesz wiele tematów tu było i wiele pytań o radę więc nie wierzę że przez 5 czy 10 lat nikt nic nie miał do powiedzenia żadnej rady żadnego pytania. Więc wniosek się nasuwa: taki a pacz, czy taka osoba buduje forum no chyba nie. Tylko z niego czerpie
takie miałam na myśli osoby.
Na Ciebie japoneczka01, zawsze można liczyć
skohen - Pią 06 Mar, 2020 12:03
No, jak będziemy zachęcać do forum takim tonem, to na pewno nikogo nie zachęcimy. Ja na bardzo długo od założenia konta nie pokazywałam się na forum. Zapewniam, że miałam bardzo poważny powód. Teraz próbuję nadgonić stracony czas. Dajmy wszystkim szansę. A to, że czasem ktoś z czegoś skorzysta i nie podziękuje to nie jest znów taka tragedia! Wszystkim nam zdarzają się potknięcia. Pozdrawiam
alszka - Pon 09 Mar, 2020 14:28
O jaaa... Forum działa, ale zaskoczenie Fajnie by było, gdyby to miejsce znowu zaczęło tętnić życiem. Tutaj jest wszystko poukładane, wszystko można znaleźć bez problemu. FB działa zupełnie inaczej - bałagan, bajzel i w ogóle rozpierducha
Co prawda czasu na robótki teraz nie mam w ogóle, ba, czasu na spanie w zasadzie też nie, ale chętnie pooglądam robótki innych
Uściski babczeki!
siebusania - Pon 09 Mar, 2020 19:03
alszka, potrzebna poczta pantoflowa. Trzeba rozpowiadać ze działa.
Ula_K - Nie 22 Mar, 2020 20:54
Sebusia no troche sie chyba rozpedzilas z tym ocenianiem osob. Ja zagladam od czasu do czasu i przegladam tematy. Niby co mam pisac skoro nic nie dziergam a i pomocy zadnej nie potrzebuje. Kiedys to forum tentnilo zyciem bo nie bylo innych takich miejsc.Wchodzilo sie codziennie jak teraz na facebook. Kiedys sie staralam zeby zrobic zdjecie i zamiescic w swoich pracach ale przestalam ..dlaczego ????? Poprostu ja sie nameczylam zeby stworzyc post, zrobic zdjecia a ktos bezmyslnie wykasowal moje zdjecia i nawet przepraszam nie powiedzial.Rozumiem ze byly kasowane ochy i achy ale posty i zdjecia bo tak szybciej porzadek zrobic..
maranta - Nie 22 Mar, 2020 21:15
Ula_K, mnóstwo zdjęć umieszczanych na zewnętrznych serwerach poznikało i pozostały posty z pustymi miejscami po zdjęciach. Moderatorzy takie posty usuwali, bo i tak fotki były już niewidoczne.
Fitosik, picasa i wiele innych stron hostingujących zdjęcia narobiły nam niezłego bałaganu na forum.
skohen - Nie 22 Mar, 2020 22:32
Masz rację, Maranta. Chciałam kiedyś sobie pooglądać różne prace, ale niestety w tematach są tylko posty, większość zdjęć, a u niektórych wszystkie są nie do obejrzenia. Same puste kwadraciki albo linki, które się nie otwierają. Sama myślałam, że takie tematy zajmują miejsce. Niektóre osoby nie były na forum od lat, a ich tematy pozostały. Gdyby można było zerknąć na zdjęcia, to może ktoś mógłby skorzystać. Jeżeli tak nie jest, to po co to komu?
Aniela41 - Wto 24 Mar, 2020 17:44
I ja wrocilam
katasza - Wto 24 Mar, 2020 19:16
Aniela41, i bardzo dobrze! Witaj
marysia54 - Śro 25 Mar, 2020 11:52
Aniela41
Witaj
|
|
|