To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Robótki Wiktorii

Wiczka - Wto 29 Lip, 2014 14:43

Wreszcie mi się udało dokończyć dwie serwetki. W kremowej ostatni rządek, czyli "ząbki" sama wymyśliłam Smile

Dawno już też skończyłam robić kołnierzyk mojej siostrze. Ma być do specjalnej sukienki, tylko nie chciałyśmy przyszywać, bo byłby kłopot z praniem, więc wymyśliłam, że przyszyję zatrzaski. Pomysł po trzeciej zatrzasce sprawdza się i jak tylko skończę, zrobię zdjęcia i pokarzę Smile

Niedawno dostałam od cioci ręcznie przędzoną włóczkę przez moją śp. babcię i czekam na natchnienie, żeby coś z niej zrobić Smile

nismon - Wto 29 Lip, 2014 17:15

Przepiękne frywolitki, naprawdę... uklon
elcja27 - Wto 29 Lip, 2014 20:27

piękne serwetki brawo brawo brawo
Grażyna - Wto 29 Lip, 2014 22:23

cool cool cool
siebusania - Czw 31 Lip, 2014 08:31

Wiczka, brawo
Pysiatom - Czw 31 Lip, 2014 15:55

Przepiękna frywolitka. brawo brawo brawo
Wiczka - Pią 01 Sie, 2014 10:10

Dziękuję Wam Smile
lucyna112 - Pią 01 Sie, 2014 11:54

Masz talent cool cool
Wiczka - Pią 26 Wrz, 2014 21:39

Witam z powrotem po nieobecności, jakoś się nie mogłam wkręcić w rok szkolny. Nie dość, że zaczęłam liceum, to jeszcze w tym roku przyjęli mnie do trzeciej klasy szkoły muzycznej Smile

Ale jak to ja, każde 5 min wykorzystam na robótkowanie, więc trochę nowych rzeczy mam. Wkręciłam się ostatnio w bransoletki w koralików

(zapomniałam kupić zakończeń do zielonej bransoletki Razz)

Tutaj wpadłam na pomysł, aby do każdego mojego kołnierzyka frywolitkowego dorobić kolczyki

Nie wstawiłam jeszcze zdjęć moich dwóch nowych kołnierzyków, zostawiłam je na wsi, więc wstawię po weekendzie. Ostatnio nie chodziłam w moich kołnierzykach, żeby się jakoś bardzo nie wyróżniać, bo nie czuję się zbyt pewnie w nowym miejscu, ale koleżanka powiedziała mi, że bardzo jej się podobały moje kołnierzyki w gimnazjum, więc zacznę nosić je znowu Smile

A i w czasie ostatnich dni wpadłam w szał loom bands, czyli bransoletek z małych kolorowych gumek, u mnie można je dostać w chińskim centrum handlowym Smile Ustawionę są chronologicznie do powstania

Mam tez dwa pytania. Nie chciałby może ktoś za darmo mulin? U mnie tylko leżą i nic z nich nie robię. Trochę jest z ariadny, a trochę z dmc. Wyrzucać szkoda, a tak może komuś się przydadzą Smile

I mam ochotę zrobić czapkę, tylko w szydełku jestem początkująca i nie wiem na jakim numerze szydełka najlepiej by wyszła

Uff, ale się rozpisałam Smile

japoneczka01 - Pią 26 Wrz, 2014 22:24

Wiczka Twoje prace są bardzo ładne i starannie wykonane. Jeśli chodzi o ogłoszenie o mulinie to jest dział Ogłoszenia drobne i oddam/sprzedam. Jak tam ogłosisz to prędzej ktoś się zgłosi. Wink
Apak - Sob 27 Wrz, 2014 20:49

Bransoletki z koralików są świetne - a kolczyki do kołnierzyków - bomba! Ani się obejrzysz, jak będziesz się czuła jak u siebie w nowej szkole. Trzymam kciuki, żeby Ci tam dobrze było - a rękodzieło to znakomity relaks przy takim nawale nauki i obowiązków. wesoło mi

Gumowe bransoletki to rzeczywiście szał wesoło mi Coś o tym wiem...

Co do czapki - to najpierw zdecyduj, z jakiej włóczki chcesz ja zrobić i do jej grubości dobierzesz szydełko.

Ania - Sob 27 Wrz, 2014 22:23

Wiczka, zdolna kobietko Smile ładne rzeczy tworzysz! I jeszcze szkoła muzyczna - artystyczna duszyczka z Ciebie.
izetta - Nie 28 Wrz, 2014 11:26

Wiczka, czapka fajnie wyjdzie. ja ją kiedyś zaczynałam, tylko jakoś chęci na skończenie było brak, ale miło się robi, mimo przerażającego schematu.
Wiczka - Pon 29 Wrz, 2014 20:53

Dziękuję wszystkim za bardzo miłe słowa cmoknięcie
Teraz wstawię kilka prac, które wykonałam już stosunkowo dość dawno

To kołnierzyk dla mojej starszej siostry na jej sukience. To pierwsza rzecz, na której kołnierzyk trzyma się na zatrzaskach.

Tutaj dwie selfie z kremowym kołnierzykiem. Mam zamiar iść w nim na ślubowanie do liceum Smile

Tutaj mój ulubiony czarny kołnierzyk, taki sam wzór, jak kołnierzyk mojej siostry na białym sweterku, też już przyszyłam zatrzaski

A tutaj beret na szydełku i komin na drutach oba z motywem w trójkąty

A na koniec moja najnowsza rzecz z frywolitki - kołnierzyk w kwiaty, muszę tylko dorobić zapięcie, tylko niestety nie mam pomysłu do czego można go nosić Razz
Ten kołnierzyk wyszedł mi strasznie "pomięty" bo nitka, z którego go robiłam była bardzo śliska i lejąca, ale za to ślicznie błyszczała Smile

Miłego dnia Smile

bogumila7486 - Pon 29 Wrz, 2014 22:11

Wiczka, piękne prace brawo brawo brawo
buziaczek - Pon 29 Wrz, 2014 23:20

bardzo ładne prace brawo
Ampka - Wto 30 Wrz, 2014 16:15

śliczne kołnierzyki brawo
Elżbieta P. - Wto 30 Wrz, 2014 16:32

bardzo ładne prace brawo
misia0808 - Wto 30 Wrz, 2014 19:34

Jakie śliczności pokazujesz brawo brawo
Wiczka - Wto 30 Wrz, 2014 20:10