Galerie prac użytkowników forum - Robótki Wiktorii
Wiczka - Wto 29 Lip, 2014 14:43
Wreszcie mi się udało dokończyć dwie serwetki. W kremowej ostatni rządek, czyli "ząbki" sama wymyśliłam
Dawno już też skończyłam robić kołnierzyk mojej siostrze. Ma być do specjalnej sukienki, tylko nie chciałyśmy przyszywać, bo byłby kłopot z praniem, więc wymyśliłam, że przyszyję zatrzaski. Pomysł po trzeciej zatrzasce sprawdza się i jak tylko skończę, zrobię zdjęcia i pokarzę
Niedawno dostałam od cioci ręcznie przędzoną włóczkę przez moją śp. babcię i czekam na natchnienie, żeby coś z niej zrobić
nismon - Wto 29 Lip, 2014 17:15
Przepiękne frywolitki, naprawdę...
elcja27 - Wto 29 Lip, 2014 20:27
piękne serwetki
Grażyna - Wto 29 Lip, 2014 22:23
siebusania - Czw 31 Lip, 2014 08:31
Wiczka,
Pysiatom - Czw 31 Lip, 2014 15:55
Przepiękna frywolitka.
Wiczka - Pią 01 Sie, 2014 10:10
Dziękuję Wam
lucyna112 - Pią 01 Sie, 2014 11:54
Masz talent
Wiczka - Pią 26 Wrz, 2014 21:39
Witam z powrotem po nieobecności, jakoś się nie mogłam wkręcić w rok szkolny. Nie dość, że zaczęłam liceum, to jeszcze w tym roku przyjęli mnie do trzeciej klasy szkoły muzycznej
Ale jak to ja, każde 5 min wykorzystam na robótkowanie, więc trochę nowych rzeczy mam. Wkręciłam się ostatnio w bransoletki w koralików
(zapomniałam kupić zakończeń do zielonej bransoletki )
Tutaj wpadłam na pomysł, aby do każdego mojego kołnierzyka frywolitkowego dorobić kolczyki
Nie wstawiłam jeszcze zdjęć moich dwóch nowych kołnierzyków, zostawiłam je na wsi, więc wstawię po weekendzie. Ostatnio nie chodziłam w moich kołnierzykach, żeby się jakoś bardzo nie wyróżniać, bo nie czuję się zbyt pewnie w nowym miejscu, ale koleżanka powiedziała mi, że bardzo jej się podobały moje kołnierzyki w gimnazjum, więc zacznę nosić je znowu
A i w czasie ostatnich dni wpadłam w szał loom bands, czyli bransoletek z małych kolorowych gumek, u mnie można je dostać w chińskim centrum handlowym Ustawionę są chronologicznie do powstania
Mam tez dwa pytania. Nie chciałby może ktoś za darmo mulin? U mnie tylko leżą i nic z nich nie robię. Trochę jest z ariadny, a trochę z dmc. Wyrzucać szkoda, a tak może komuś się przydadzą
I mam ochotę zrobić czapkę, tylko w szydełku jestem początkująca i nie wiem na jakim numerze szydełka najlepiej by wyszła
Uff, ale się rozpisałam
japoneczka01 - Pią 26 Wrz, 2014 22:24
Wiczka Twoje prace są bardzo ładne i starannie wykonane. Jeśli chodzi o ogłoszenie o mulinie to jest dział Ogłoszenia drobne i oddam/sprzedam. Jak tam ogłosisz to prędzej ktoś się zgłosi.
Apak - Sob 27 Wrz, 2014 20:49
Bransoletki z koralików są świetne - a kolczyki do kołnierzyków - bomba! Ani się obejrzysz, jak będziesz się czuła jak u siebie w nowej szkole. Trzymam kciuki, żeby Ci tam dobrze było - a rękodzieło to znakomity relaks przy takim nawale nauki i obowiązków.
Gumowe bransoletki to rzeczywiście szał Coś o tym wiem...
Co do czapki - to najpierw zdecyduj, z jakiej włóczki chcesz ja zrobić i do jej grubości dobierzesz szydełko.
Ania - Sob 27 Wrz, 2014 22:23
Wiczka, zdolna kobietko ładne rzeczy tworzysz! I jeszcze szkoła muzyczna - artystyczna duszyczka z Ciebie.
izetta - Nie 28 Wrz, 2014 11:26
Wiczka, czapka fajnie wyjdzie. ja ją kiedyś zaczynałam, tylko jakoś chęci na skończenie było brak, ale miło się robi, mimo przerażającego schematu.
Wiczka - Pon 29 Wrz, 2014 20:53
Dziękuję wszystkim za bardzo miłe słowa
Teraz wstawię kilka prac, które wykonałam już stosunkowo dość dawno
To kołnierzyk dla mojej starszej siostry na jej sukience. To pierwsza rzecz, na której kołnierzyk trzyma się na zatrzaskach.
Tutaj dwie selfie z kremowym kołnierzykiem. Mam zamiar iść w nim na ślubowanie do liceum
Tutaj mój ulubiony czarny kołnierzyk, taki sam wzór, jak kołnierzyk mojej siostry na białym sweterku, też już przyszyłam zatrzaski
A tutaj beret na szydełku i komin na drutach oba z motywem w trójkąty
A na koniec moja najnowsza rzecz z frywolitki - kołnierzyk w kwiaty, muszę tylko dorobić zapięcie, tylko niestety nie mam pomysłu do czego można go nosić
Ten kołnierzyk wyszedł mi strasznie "pomięty" bo nitka, z którego go robiłam była bardzo śliska i lejąca, ale za to ślicznie błyszczała
Miłego dnia
bogumila7486 - Pon 29 Wrz, 2014 22:11
Wiczka, piękne prace
buziaczek - Pon 29 Wrz, 2014 23:20
bardzo ładne prace
Ampka - Wto 30 Wrz, 2014 16:15
śliczne kołnierzyki
Elżbieta P. - Wto 30 Wrz, 2014 16:32
bardzo ładne prace
misia0808 - Wto 30 Wrz, 2014 19:34
Jakie śliczności pokazujesz
Wiczka - Wto 30 Wrz, 2014 20:10