To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Propozycje - Maranciaki dzielą się swoimi zdolnościami

Celina - Śro 09 Sty, 2013 14:58

Tutaj jest podziękowanie za to co robimy.

http://www.facebook.com/p...393566834023683

My dziękujemy że jesteście z nami. cmoknięcie

siebusania - Pon 28 Sty, 2013 16:27

Celina, zrobiłam już śnieżynki, mam 2 komplety , jutro Ci je wyśle
usztwniałam tak jak się umawiałyśmy

Celina - Pon 28 Sty, 2013 16:46

Pięknie dziękujemy.
sbb - Śro 30 Sty, 2013 12:04

Witam wszystkie Panie, dopiero dziś przeczytałam Wasze posty. Szkoda,ze nie wiedziałam wcześnie bo może bym się też przydała.
Ja przekazałam np. dla dzieci z autyzmem takie drobiazgi na święta:
choineczki-zawieszki na choinkę, były też z lawendą.

Celina - Nie 17 Mar, 2013 10:56

Potrzebujemy kwadracików dla chłopców. Mam schemat do wyszycia haftem krzyżykowym jednokolorowego bolida , mogę podesłać wzór, bo za szyciem poszewek nie mam czasu wyszyć. Może jesteście w stanie nam pomóc,proszę.
Mam panią która chętnie wyszyje kwadraciki ale tylko na kanwie z nadrukiem , może macie w swoich zbiorach a nie chce się Wam wyszywać to bardzo prosimy. uklon

sbb - Nie 17 Mar, 2013 11:21

Nie bardzo wiem o co chodzi, prosze dokładnej opisać byc może będe mogła pomóc.
Celina - Nie 17 Mar, 2013 11:35

Napisałam PM cmoknięcie
pela_rgonia - Pon 18 Mar, 2013 08:55

Ja bardzo chętnie wyszyję kwadraciki. Proszę tylko o przesłanie schematu, podanie wymiaru i koloru nici.
Celina - Pon 18 Mar, 2013 17:25

Wysłałam PM brawo brawo
Celina - Nie 09 Cze, 2013 13:34

To dla was za wsparcie naszych działań
cmoknięcie

Celina - Sob 05 Paź, 2013 09:22

W październiku chcemy zawieść już nasze dzieła do Poznania Very Happy . Przekazane będą na Mikołaja. Otrzymają dzieci osierocone, hospicjum i oddział onkologi dla dzieci :-* .

Zapraszam na mojego albumu na nową dostawę.

Celina - Sob 30 Lis, 2013 08:49

Witam i zapraszam do współpracy. cmoknięcie . Tym razem prośba o takie maskotki jako dodatek do naszych celinek dla dzieciaków.

http://www.youtube.com/watch?v=mJ47MLlrLzw
oczy mogą być wyszywane

Wiemy że teraz gorący czas bo zbliżają święta , ale w ramach relaksu, bardzo prosimy. uklon uklon Jeżeli chodzi o ilość to dużo. kwiatek dla ciebie

we_st - Czw 05 Gru, 2013 13:30

oj, dopiero dzisiaj znalazłam posta. do kiedy i na jaki adres wysłać. dodaję że mieszkam za granicą i czas przesyłki może być dłuższy
Celina - Czw 05 Gru, 2013 17:18

we_st dziękujemy cmoknięcie że chcesz dać radość dzieciom. Spokojnie rób i przyślij na Zająca lub dzień dziecka też się przyda. brawo

Adres poleciał na PM

KrystynaDragan - Śro 08 Sty, 2014 13:18

Witam, jestem tu nową osóbką i troszkę się pogubiłam, gdzie mogę wstawić swoje prace? cmoknięcie
MagdaSL - Śro 08 Sty, 2014 13:46

Są działy pt.Chwalimy się i tam trzeba się "wybrać" ( zwróć uwagę, że oddzielnie są prace szydełkowe, robione na drutach itp.)
bogumila7486 - Śro 08 Sty, 2014 22:58

Celinko ja też poproszę o adres, na zająca też spróbuję coś przygotować w przerwach między nauką frywolitek. Smile A może jakieś zajączki lub kurczaki. Ja znalazłam fajniutkie kaczuszki. Smile
kaczuszki

Celina - Nie 16 Mar, 2014 15:50

W moim albumie mamy już 1940 szt naszych celinek. Choć cały czas szyje nie mogę wstawić zdjęć , jest to sprawa owiana tajemnicą. Wynik tej konspiracji zostanie ujawniony dopiero na naszym spotkaniu w dniu 29.03.2014 roku w Elblągu. Choć bardzo bym chciała aby na tym spotkaniu były wszystkie dziewczyny i chłopaki którzy biorą udział w naszej akcji. Również mogły by przyjść osoby , które się zastanawiają czy nam pomóc.Jeszcze tylko dwa tygodnie do spotkania. Kwadraciki do mnie listonosz przynosi, będziemy również szyły z gotowych aplikacji bo tez takie mam od Heleny z Łodzi.Nie wiem czy się uda uszyć 60 szt paneli aby dobić do 2000 w tym magicznym dla mnie dniu.
Celina - Czw 03 Kwi, 2014 17:52

Rozgłaszajcie wszem i wobec że potrzebujemy kwadracików , bo w Elblągu zeszło nam 60 sztuk. W Gdańsku będzie więcej osób i trzeba robić zapasy.
we_st - Nie 22 Lut, 2015 21:04

czy temat maskotek jest jeszcze aktualny? chciałabym wykorzystać resztki włóczek z moich zapasów