To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Małe coś tam coś tam

blush - Wto 01 Sty, 2013 18:18

Smile Bardzo Wam dziękuję Smile cmoknięcie
alszka - Pią 04 Sty, 2013 15:55

Wszystkie prace są piękne, ale lalka i aniołek to po prostu szczękozwis prosty... szczęka szczęka szczęka Po prostu cudeńka! uklon
elka j. - Pią 04 Sty, 2013 19:32

Blush napisał/a:
A to jeszcze kilka moich początków tworzenia ubrań:

Bardzo udane te "początki" cool cool cool

misia0808 - Pon 07 Sty, 2013 20:46

Prawdziwe cudeńka! brawo uklon uklon
blush - Wto 12 Lut, 2013 15:23

Tutaj zrobiłam manekina do ubranek któe zrobiłam na początku, jest robiona na wymiarach lalki barbi identico Smile Takie było zamierzenie... niestety jest jeszcze łysa bo myślę jak by jej tu fryz doczepić bez kleju by jej ten tupecik nie odpadł jak jej będę wdziewać kapelusz Smile
Lala ma w tyłku i tułowiu druty więc idzie ją wyginać w różne pozy noga na noge czy takie tam jakie chcecie Smile

Następne fotki to będzie już ubrany a nie taki saguś haha

Jeszcze raz bardzo dziękuję za miłe słowa aż mi się zaróżowiły poliki Smile cmoknięcie

Pysiatom - Śro 13 Lut, 2013 11:14

Bardzo fajna lala, świetny pomysł. cool cool cool
konesereczka - Śro 13 Lut, 2013 12:55

super laleczka,podziwiam wesoło mi
blush - Śro 13 Lut, 2013 18:05

cmoknięcie
blush - Pią 26 Kwi, 2013 15:00

Wreszcie udało mi się skończyć mój pierwszy w życiu sweterek. Miałam pewne problemy z rękawem bo wyrabiałąm go od góry i jak zwykle wszystko "na oko" Smile a potem włóczki nie było w sprzedaży i tak się to ciągło. Mam nadzieję, że się Wam spodoba efekt końcoey Smile

a tu reszta

BeniaJ - Pią 26 Kwi, 2013 19:38

Blush, piekny sweterek, a lala w ubraniu powala brawo brawo
grzewa - Sob 27 Kwi, 2013 07:56

Super prace. brawo brawo brawo
Pysiatom - Nie 28 Kwi, 2013 13:05

Sweterek śliczna , lala świetna. brawo brawo brawo
blush - Nie 28 Kwi, 2013 17:21

cmoknięcie Bardzo Wam dzięuję za miluchne słowa Smile
Jarka - Sob 04 Maj, 2013 09:26

Efekt końcowy jest super cool cool cool
blush - Sob 18 Maj, 2013 17:24

cmoknięcie Wielkie dzięki za miłe słowa, jestem w trakcie męki nad swetrem tym razem na drutach i dla siebie i strasznie się męczę jak skończę to zaraz wrzucę Smile
SoWa - Sob 18 Maj, 2013 17:54

piękne prace radocha

lala elegancka, sweterek ciekawy, ładne kolory

katrinka - Sob 18 Maj, 2013 22:49

brawo brawo brawo Sweterek śliczny a lala rewelacyjna brawo brawo brawo
blush - Sob 10 Sie, 2013 20:32

Wreszcie ukończyłam (już prawie) swój pierwszy sweter na drutach i proszę o wyrozumiałość bo rodził się w bólach pruciach i górnolotnych frazesach których tutaj cytować nie będę Smile Tak więc wstawiam dopiero zdjęcie wzoru na plecach samego bo sweterek w prawdzie skończyłam i jest już pozszywany ale jeszcze muszę go wykończyć taką wymyśloną przeze mnie listewką która się jeszcze produkuje. Ale ale już kończę więc to na taki smaczek Smile Po drodze skrobnęłam szydełkiem sweterek dla swojej córki ale jeszcze guziki mi zostały więc teżgo fotnę jak je tylko przyspawam Smile

Pysiatom - Wto 13 Sie, 2013 17:03

Sama cierpliwości do drutów nie mam, ale docenić pracę umiem. Ten sweter napewno będzie śliczny. Wzorek mi się podoba. brawo brawo brawo
blush - Śro 14 Sie, 2013 15:19

No ja się się serio przykładałam by go zrobić jak najlepiej ale i tak było masę niedoróbek oczka mi wychodzą jakieś koślawe i nie wiem czemu ale jak tylko aparat dojdzie to zaraz wysyłam tutaj dwa sweterki Smile cmoknięcie

A w sumie to mogę posłać to co mam bo aparat mi się zepsuł więc fotki takie jakieś mało barwne. Doślę lepsze jak mi ten naprawiony doślą Smile
takie to to ma kolory w realu

a tu z zepsutym aparatem

sory wiem, że fotki są fatalne :/

nismon - Śro 14 Sie, 2013 16:21

czy zepsuty czy nie mnie się i tak podoba! cool brawo
blush - Śro 14 Sie, 2013 20:14

o bardzo dziękuję
radocha

elka j. - Śro 14 Sie, 2013 22:47

Blush napisał/a:

No ja się się serio przykładałam by go zrobić jak najlepiej ale i tak było masę niedoróbek oczka mi wychodzą jakieś koślawe i nie wiem czemu

Blush - Sweterek będzie bardzo ładny, fajnie dobrana włóczka i wzór cool cool ale, jak sama zauważyłaś, oczka wychodzą troszkę krzywo. Oczka na pewno trochę się wyrównają po wypraniu robótki i jej ułożeniu (tzw. blokowanie), ale nie do końca. Z tego co zauważyłam, zamiast zwykłych prawych oczek robisz oczka przekręcone, dlatego oczka wychodzą tak a nie inaczej.
Oczka prawe powinny wyglądać tak: http://oczka.blox.pl/resource/dzianina1.jpg układają się w taką falę.
Tu z kolei, na pierwszej fotce, w tej samej próbce, widać zwykłe oczka prawe (są proste) i oczka przekręcone (oznaczone numerem 1 i 2) http://oczka.blox.pl/2006...rzekrecone.html
Zobacz jeszcze tu: w punkcie piątym "Oczko prawe przekręcone- angielskie" na ostatniej fotografii widać różnicę, w tej samej próbce najpierw widać oczka prawe zwykłe, a powyżej przekręcone http://maranciaki.pl/oczka.htm
Może dziewczyny znajdą lepsze przykłady.
Warto zajrzeć do działu szkółki na drutach http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=33
Znajdziesz tam wiele pożytecznych wskazówek.
Polecam też instrukcje w formie filmików http://www.garnstudio.com/lang/pl/video.php bye cool

Trzeba przyznać, że na pierwszy raz wybrałaś niełatwy wzór, ale i tak świetnie poszło bye

Pysiatom - Czw 15 Sie, 2013 18:18

Blush bardzo ładne sweterki. brawo brawo brawo
blush - Pią 16 Sie, 2013 18:56

elka j. no właśnie tak mi się wydawało, że coś jest nie tak ale zwalałam to na mało umiejętne trzymanie nitki czy pieron wie co tam po prostu brak umiejętności. Bardzo Ci dziękuję i dodaję, że pomogłaś mi bardzo dziękuję Smile