To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - [szydełko] Sznurki Ani

siebusania - Wto 18 Wrz, 2012 14:51

Kelmuska, cmok
Violetta21 - Wto 18 Wrz, 2012 17:19

To na pierwsze mrozy komplecik już masz cool cool
Jessi - Wto 18 Wrz, 2012 18:46

siebusania wszystko śliczne cool
ciapara - Wto 18 Wrz, 2012 20:17

Fajne pracki brawo brawo brawo
BeniaJ - Wto 18 Wrz, 2012 21:15

siebusania prześliczny komplecik brawo
buziaczek - Śro 19 Wrz, 2012 10:10

bardzo ładny komplecik na jesienne dni cool
siebusania - Czw 20 Wrz, 2012 07:02

Violetta21, Jessi, ciapara, BeniaJ, buziaczek, bardzo wam dziękuje za tak miłe słowa cmoknięcie cmoknięcie dodajecie mi powera do dalszego dłubania idę na imprezę
siebusania - Pią 21 Wrz, 2012 07:07
Temat postu: pierwsze buciki
Wczoraj cały dzień męczyłam się z pierwszymi szydełkowymi bucikami, oto efekt(nie taki jak chciałam osiągnąć i mi się nie pdobają)

jeszcze opaska

i czapeczka letnia(nie miałam wcześniej zdjęcia)

Kelmuska - Pią 21 Wrz, 2012 07:18

siebusania, fajne buciki, nie rozumiem co Ci się w nich nie podoba radocha opaska i czapka cool
Krakowianka - Pią 21 Wrz, 2012 09:57

a w czym problem? przecież fajnie wyglądają i czapusia i opaska też brawo brawo brawo
Jessi - Pią 21 Wrz, 2012 11:41

siebusania buciki bardzo fajne cool opaska i czapeczka też hopla
Violetta21 - Pią 21 Wrz, 2012 11:43

Kochana co Ty od tych butków chcesz są ekstra cool świetna czapeczka i opaska bye
ciapara - Pią 21 Wrz, 2012 11:53

Fane wyszły. Moje są na guziczek więc to inne są troszkę. I moje są robione wokoło.. zarówno doły jak i paluszki. Najpierw robiłam spody, co któryś słupek dwa wbity w jedno oczko aby sie rozszerzała robótka...więc moje inaczej wygladają niż Twoje. Jak teraz na tym dumam to nawet palce z przodu robiłam wokoło najpierw prowadzac sznureczek a potem wokoło robiłam az srodkiem zebrałam do srodka.... Następnym razem jak będę robić, a na pewno będę zrobię sobie schemacik...
siebusania - Pon 24 Wrz, 2012 06:55

Krakowianka, Kelmuska, Jessi, Violetta21, ciapara, ślicznie wam dziękuje za miłe komentarze kwiatek dla ciebie cmoknięcie cmoknięcie buciki nie są takie jak chciałam żeby były dlatego mi się nie podobają i maja kilka niedociągnieć

.
ciapara napisał/a:
Moje są na guziczek więc to inne są troszkę. I moje są robione wokoło.. zarówno doły jak i paluszki. Najpierw robiłam spody, co któryś słupek dwa wbity w jedno oczko aby sie rozszerzała robótka...więc moje inaczej wygladają niż Twoje. Jak teraz na tym dumam to nawet palce z przodu robiłam wokoło najpierw prowadzac sznureczek a potem wokoło robiłam az srodkiem zebrałam do srodka.... Następnym razem jak będę robić, a na pewno będę zrobię sobie schemacik...

moje też sa na guziczek czego nie widać na zdjęciu, bo guziczki są z tyłu. dziękuje za rozpisanie mi jak powstały twoje buciki napewno się przyda cmoknięcie , a powiedz mi jeszcze z czego robiłaś?

ciapara - Pon 24 Wrz, 2012 08:00

siebusania, włóczka cahhmira z Biferno o taka tylko w kolorze ecri...
http://www.biferno.pl/pl/...ashmira-55/1404
piekna i przestrzenna niteczka. W tej robótce to ważne akurat było...

siebusania - Pon 24 Wrz, 2012 08:08

ciapara, cmoknięcie
nismon - Pon 24 Wrz, 2012 08:54

siebusania, buciki mi się bardzo podobają cool fajna opaska i czapeczka! brawo brawo
siebusania - Wto 25 Wrz, 2012 06:41

cmoknięcie nismon,
Pysiatom - Wto 25 Wrz, 2012 09:51

Śliczne prace, a buciki są super !!! brawo brawo brawo
siebusania - Wto 25 Wrz, 2012 13:18

Pysiatom, dziękuje bardzo w planach już następne butki, tylko czasu brak i gwiazdę musze skończyć
siebusania - Pią 28 Wrz, 2012 08:29
Temat postu: pierwsza bluzeczka (1 duża praca)
Przyszedł czas na pokazanie mojej pierwszej dużej pracy
Bluzka z ananasowych kwadratowych elementów

zrobiłam jakiś czas temu, lecz musiała ulec poprawce(nie dokońca udało się poprawić, myśle że po praniu się skurczy i będzie ok)

z tyłu widać z czym mam kłopot

Dżastii - Pią 28 Wrz, 2012 08:30

siebusania, bluzeczka wyszła Ci bardzo fajna cool brawo brawo
inez124 - Pią 28 Wrz, 2012 08:45

Aniu bardzo ładna cmoknięcie a próbowałaś wykonczyc dekolt mniejszym rozmiarem szydełka?można też zmniejszyć ilość oczek pomiędzy elementami np.zamiast 3 robić 2. Pozdrawiam
mimusia-1 - Pią 28 Wrz, 2012 08:47

brawo brawo brawo
siebusania - Pią 28 Wrz, 2012 08:52

Dżastii, dziękuje miło mi że zaglądasz do mojej galerii cmoknięcie

inez124, cmok tak próbowała właśnie poprawka była robiona mniejszymi szydełkami czyli 1 rząd tych trójkącików(tak ja to nazwałam )szydełkiem 1,6 a drugi 1,3 plus oczka scisłe, a pomiędzy elementami nie ma oczek
mimusia-1 kwiatek dla ciebie