Nasze prace - chwalimy się - Decou - raczkowanie
siebusania - Śro 05 Wrz, 2012 16:18
| sarLena napisał/a: | | A spróbuj to z papierem ryżowym wcale nie takie trudne. | może to głupie pytanie ale co to ten papier ryżowy i co jest potrzebne zeby wogole zacząć co kolwiek zrobić ?
sarLena - Śro 05 Wrz, 2012 16:29
Na początek może być klej Wikol, miękki pędzel albo pocięty zmywaczek, papier ryżowy http://www.kreateria.pl/go/_category/?idc=id_64 ,- ( tu jest w miarę tani ale warto poszukać w sieci) , lakier bezbarwny ( ja użyłam w tych pracach) Vidaronu z marketu budowlanego http://vidaron.pl/pages/118 no i jakieś serwetki do wycięcia elementów.
A tu masz jak to rozgryżć: http://www.cafeart.pl/201...e_na_szkle.html
No i najważniejsze. Coś szklanego do oklejenia, choćby słoiczek a na to wzorek np. grzybki i będzie jak znalazł na suszone bo to pora zbierania.
Violetta21 - Śro 05 Wrz, 2012 17:38
Piękna lampka i butelka na oliwe jak dobrze myślę
Szachrajka - Śro 05 Wrz, 2012 19:17
Znając Ciebie już jakis czas mogę powiedzieć tylko żes sporo czasu zmarnowała nie próbując tej techniki znacznie wczesniej.Bardzo ładnie wychodzi i dobierasz bardzo trafnie przedmioty do decu.
sarLena - Śro 05 Wrz, 2012 20:06
| Violetta21 napisał/a: | Piękna lampka i butelka na oliwe jak dobrze myślę  |
Tak ta butelka ma takie właśnie przeznaczenie.
Wiesz Szachrajko patrzałam na decou jak dziad na psa z zainteresowaniem ale i obawą, kto kogo do siebie przekona lub nie.
Dzięki dziewczyny
Tesa60 - Śro 05 Wrz, 2012 21:31
lampeczka gito
żabka - Czw 06 Wrz, 2012 08:25
Prace super, fajnie skomponowane
ale różaną lampę chociaż bym pokropkowała, żeby ożywić także resztę pracy natomiast za butle to powinnaś dostać po łapkach za niedokładnie wycięty motyw
sarLena - Czw 06 Wrz, 2012 15:03
| żabka napisał/a: | natomiast za butle to powinnaś dostać po łapkach za niedokładnie wycięty motyw  |
Za bubel nie chcę być bita po łapkach i zgodnie z sugestią- ale to na razie wersja tylko z podmalowaniem- na świeżo. Czy tak będzie lepiej czy jeszcze gorzej?
nula - Sob 08 Wrz, 2012 08:41
sarLena, prace świetne - jeżeli to początki to gratulacje
| żabka napisał/a: | | ale różaną lampę chociaż bym pokropkowała, żeby ożywić także resztę pracy |
zgadzam się z żabką - trochę pocieniować tło albo kropeczki a będzie jeszcze bardziej ślicznie
| sarLena napisał/a: | | ale to na razie wersja tylko z podmalowaniem- na świeżo. Czy tak będzie lepiej czy jeszcze gorzej? love |
teraz jest o wiele lepiej - ja bardzo często tak robię jak motyw jest trudny do wycięcia - podmalowuję potem na kolor tła....
jakbyś spróbowała dać jeszcze jakieś cieniowanie, albo też kropeczki.....
zawsze możesz zmyć jak nie wyjdzie za pierwszym razem (tylko najpierw daj ze dwie warstwy lakieru i możesz kombinować do woli)
No chyba, że taką miałaś koncepcję - to zostaw tak jak jest - teraz jak podmalowałaś tło jest ok
sarLena - Nie 09 Wrz, 2012 16:18
Krytyki i podpowiedzi będę grzecznie słuchała tym bardziej że to naprawdę moje początki. Nie da rady raczej wszystkiego nauczyć się z suchych postów w turtialach. A kropeczki i resztę też spróbuję wprowadzić w życie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dziękuję
żabka - Nie 09 Wrz, 2012 20:22
| nula napisał/a: | sarLena napisał/a:
ale to na razie wersja tylko z podmalowaniem- na świeżo. Czy tak będzie lepiej czy jeszcze gorzej? love
teraz jest o wiele lepiej | dokładnie tak jak napisała Nulka - teraz znacznie lepiej
sarLena - Śro 17 Paź, 2012 23:41
Ostatnio powstały dwa takie sobie komplety.
Jak widać dalej męczę decou na papierze ryżowym.
Violetta21 - Czw 18 Paź, 2012 00:14
i pięknie Ci to wychodzi
Grażyna - Sob 20 Paź, 2012 18:23
wprost cudownie
sarLena - Sob 20 Paź, 2012 19:33
To dla Was dziewczyny. Dzięki za zaglądanie.
Dzisiaj słoik na suszone grzybki.Co prawda jeszcze nie całkiem skończony ale wstawiam. Dorobić jeszcze muszę do niego kapelusik, będzie o wiele lepiej wyglądał.
I jeszcze toto. Eksperyment na świecach robionych przy pomocy suszarki.
Muszę jednak kupić medium do świec pewnie będą ładniejsze.
Szachrajka - Sob 20 Paź, 2012 20:16
Swietnie radzisz sobie z decu.
siebusania - Nie 21 Paź, 2012 09:58
sarLena,
Violetta21 - Nie 21 Paź, 2012 14:15
świetny wazonik i świece mi się podobają
Dżastii - Pon 22 Paź, 2012 08:34
sarLena, co jest tłem tego słoiczka? Wygląda super a zastanawiam się jak to jest zrobione
cedra - Pon 22 Paź, 2012 09:47
SarLena - jeśli to są Twoje początki w decou - to weszłaś w tę technikę z wielkim przytupem
Dżastii tło to właśnie papier ryżowy.
jadzia59o - Pon 22 Paź, 2012 19:07
śliczności
sarLena - Wto 23 Paź, 2012 00:57
Dziękuję za zaglądanie do moich decu tworów. Miło jest czytać tak przychylne komentarze.
Dżastii - Wto 23 Paź, 2012 09:48
cedra, dziękuję za podpowiedź
żabka - Pią 26 Paź, 2012 14:14
| sarLena napisał/a: |
Jak widać dalej męczę decou na papierze ryżowym. | męcz dalej męcz, bo fajnie Tobie te męki wychodzą
Świece super
sarLena - Wto 30 Paź, 2012 17:49
Dzięki Sachrajce skończyłam (po)tforka do którego potrzebny był mi lak.
Jedna z pieczęci odcisnęła się co prawda niezbyt ładnie ale już tak musi pozostać.
|
|
|