To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - moje początki karteczek

Elunia - Pią 07 Wrz, 2012 15:16

piękne-rady Danusi wykorzystam bo sama sie na papierkowaniu nie znam,
siebusania - Sob 08 Wrz, 2012 07:17

Elunia, dziękuje kwiatek dla ciebie , rady przydatne i pewnie nie tylko ja skorzystam
cedra - Sob 08 Wrz, 2012 08:03

siebusania - danfi napisała chyba wszystko co najważniejsze na początku, z czasem sama wyrobisz sobie"oko" i pewne rzeczy będą dla Ciebie oczywiste. Jeśli mogę coś dodać od siebie to tylko: unikaj wykonywania precyzyjnych elementów ( np. liter/napisów) brokatem , zwłaszcza w kleju. Ten, który jest powszechnie dostępny zawsze zniekształca i w efekcie mamy wrażenie koślawości ( wielokrotnie się przekonałam i zawsze to była strata materiału, bo "twór" lądował w koszu, a szkoda, bo wysiłku i czasu kosztuje dużo.
Podsumowując: w kolejnych kartkach widać,że coraz odważniej łączysz techniki i coraz lepsze efekty uzyskujesz.
Przed Twoimi haftami matematycznymi uklon uklon uklon , ja się tego nie chwyciłam do tej pory, oooo nieee , nie umiem przykro mi i boję się nie widzę nie słyszę

siebusania - Sob 08 Wrz, 2012 08:35

cedra napisał/a:
Podsumowując: w kolejnych kartkach widać,że coraz odważniej łączysz techniki i coraz lepsze efekty uzyskujesz.
Przed Twoimi haftami matematycznymi , ja się tego nie chwyciłam do tej pory, , nie umiem i boję się

dziękuje , a haftu nie masz co sie bać, ja też nie umiem dobrze tej techniki ale ucze się i tak dokładnie to moja 3 próba haftu była(wiele więcej ich nie ma) i tak sobie leżał i czekał na wykorzystanie. koło jest bardzo proste do zrobienia jesli Cię i nteresuje to poszukam strony z której miałam kurs i ci wyśle linka. a co do napisów to pisałam lakierem do paznokci a że wprawy nie mam to wyszło krzywo,Laughing

cedra - Sob 08 Wrz, 2012 08:53

Bardzo dziękuję zachęć pomocy w kwestii haftu matematycznego, link przyda się z pewnością, choć nie obiecuję,że natychmiast podejmę próby. Co do napisów - trening czyni mistrza,czyli - ćwicz, a wprawy nabierzesz, choć ja preferuję wydrukowane napisy, ot, tak lubię i może dlatego nie powinnam zabierać głosu w tej sprawie ( w końcu sama idę na łatwiznę). zebalek
joana - Sob 08 Wrz, 2012 14:08

siebusania, Rozpędziłaś sie z tymi karteczkami. Ale podobają mi się. Mnie pewnie nawet w połowie by tak pięknie nie wyszły
Danusia ma rację - początki są trudne -.
A Jej rady bezcenne bo ma doświadczenie. Pozdrawiam serdeczniei ..powodzenia.

siebusania - Pią 14 Wrz, 2012 10:15

joana, jeśli nie spróbujesz to się nie dowiesz, to nic strasznego dasz radę cool
siebusania - Nie 16 Gru, 2012 08:25

kareczka która zrobiłam na wymiankę jesienna

danfi - Nie 16 Gru, 2012 10:53

Ciekawa karteczka. Bardzo podoba mi się pomysł z listkiem brawo
Elunia - Nie 16 Gru, 2012 15:10

cool
Dżastii - Pon 17 Gru, 2012 13:38

danfi napisał/a:
Ciekawa karteczka. Bardzo podoba mi się pomysł z listkiem brawo

Potwierdzam bardzo ciekawy pomysł a karteczka ślicznie mi się komponuje z mieszkaniem Very Happy

siebusania, jeszcze raz bardzo dziękuję za wspaniałą karteczkę cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

konesereczka - Czw 20 Gru, 2012 13:09

Świetne po prostu! cool