To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

Paillette - Pon 04 Lip, 2011 13:18

katrinka, dzięki za dobre słowo cmoknięcie
we_st - Pon 04 Lip, 2011 19:59

Nieśmiało oznajmiam, że zaczęłam dietę. Wiem, że będę potrzebowała wsparcia, bo bardzo lubię jeść. Dzisiaj mija czwarty dzień i o 2 kilogramy jest mnie mniej. Teraz idę na spacer z psem (taki szybszym krokiem). Jeszcze dwa dni i II faza. Gdzie można znaleźć sprawdone przepisy? Poratujcie dobre kobiety
Paillette - Pon 04 Lip, 2011 20:05

we_st, napisz do mnie, a ja Ci wyślę pakiecik Very Happy

cieszę się, że zaczełaś, ale czy 6 dni to nie za długo? potem mogą byc zastoje.... hmm

ewaszal - Wto 05 Lip, 2011 18:43

we_st przeglądnij pocztę wysyłam ci wszystkie przepisy które mam i stosuję do dzisiaj cmoknięcie cool
we_st - Wto 05 Lip, 2011 18:56

ewaszal, przejrzałam, skrzynka jest pusta Sad nie wiem
Paillette - Wto 05 Lip, 2011 19:18

we_st, sprawdź pocztę cool
ewaszal - Wto 05 Lip, 2011 19:44

we_st skrzynka nie jest pusta tylko długo szła dopiero po 19 przeszło wszystko pozdrawiam
ewaszal - Wto 05 Lip, 2011 19:46

a jak sprawdzisz teraz i nie będzie nic to jeszcze raz ci prześlę zaglądnę wieczorkiem odpisz bye
we_st - Wto 05 Lip, 2011 21:09

Paillette, kochana jesteś. Jestem Ci dozgonnie wdzięczna love
ewaszal, niestety skrzynka dalej pusta Sad

ewaszal - Śro 06 Lip, 2011 00:07

we_st bardzo przepraszam ale chyba mam jakieś kłopoty ze swoją skrzynką i nie mogę ci nic wysłać przykro mi podaję swoją wiem że nie bardzo można tak ale naprawdę chcę ci przesłać wszystko co mam ezelazny@o2.pl pozdrawiam i przepraszam Ewa
we_st - Śro 06 Lip, 2011 12:40

ewaszal, bardzo dziękuję. Poczta dotarła drogą mailową. Spadek mojej wagi będziesz miała (razem z Paillette) na sumieniu cmok
Paillette - Śro 06 Lip, 2011 12:48

we_st, hopla
ewaszal - Śro 06 Lip, 2011 17:55

we_st nie ma problemu biorę twoją wagę na swoje sumienie kwiatek dla ciebie trzymam kciuki wściekły
we_st - Śro 06 Lip, 2011 19:42

dobrze wiedzieć, że można na Was liczyć.
Być może to pytanie już było, ale ciekawa jestem jak wygląda sprawa miodu. Można sięgać po miód? A co z kapustą kiszoną i ogórkami kiszonymi? Doszukałam się tylko surowch i korniszonów
Trzymajcie za mnie kciuki, bo będzie bardzo ciężko

Grażyna - Śro 06 Lip, 2011 19:51

Miód odpada, bo to cukier niestety. Ogórki kiszone dozwolone, ale nie na uderzeniówce. Kapustę mozna jeśc śmiało w dni PW, trzeba jednak uważać na surówki, bo oleju dodać nie mozna i gotowana kapustka bez zasmażki.
heniutkowo - Śro 06 Lip, 2011 20:02

Kiedyś dziewczyny ważyłam 79kg.przy 158 cm. wzrostu.2 lutego tego roku postanowiłam coś zrobić oczywiście cały czas was podglądałam i zazdrościłam. Wzięłam się w karby i dziś ważę59kg. Przepis na pyszną zupę Cud Dukana 4 ząbki czosnku 6 cebul,1lub 2 puszki pomidorów bez skórki główka kapusty,2 zielone papryki,1 seler 3litry wody.W przepisie występuje jeszcze po trzy kostki rosołu wolowego i drobiowego,ale ja gotuję tę zupę bez.PO ugotowaniu przekładam w pojemniki i do zamrażarki.
heniutkowo - Śro 06 Lip, 2011 20:07

POsiadam bardzo dużo przepisów z każdej fazy używam zamiast zwykłego oleju olej parafinowy i robię sama majonez z tych przepisów.Polecam mąkę pełno ziarnistą z przepisem na opakowaniu na chlebuś .
Grażyna - Śro 06 Lip, 2011 20:13

Heniutkowo - gratuluję efektów. Pokaż, jak teraz wyglądasz. Czekam na sesje zdjęciową.
heniutkowo - Śro 06 Lip, 2011 20:19

Grażynko jak córka tylko wróci w sobotę z wyjazdu to poproszę ją aby wstawiła mi zdjęcie jak wyglądam teraz a jak wyglądałam jeszcze w styczniu.A przy okazji pochwalę się swoimi robótkami.
Paillette - Czw 07 Lip, 2011 00:00

Grażyna napisał/a:
Heniutkowo - gratuluję efektów. Pokaż, jak teraz wyglądasz. Czekam na sesje zdjęciową.

dołączam się cool

we_st - Czw 07 Lip, 2011 00:14

heniutkowo, pokaż, pokaż potrzebuję motywacji
we_st - Czw 07 Lip, 2011 00:16

Teraz dopiero zauważyłam. Ten temat jest w dziale "szydełko". Trochę to dziwne ...
Jarka - Czw 07 Lip, 2011 08:31

ja też chętnie skorzystam z motywacji, oglądając Twoje zdjęcia, a więc czekam na sesję zdjęciową wesoło mi wesoło mi
heniutkowo - Czw 07 Lip, 2011 21:49

Dziewczyny moja siostra miała cukrzycę i teraz jej nie..ma cukier uregulowany od 5 miesięcy, oczywiście waga u niej poszła w dół ,ale tylko 10 kg.podbno tak jest jak ktoś stosował wcześniej diety,ona to robiła ja nie .bardzo kocham jeśc zresztą jestem kucharzem.W niedzielę wstawię zdjęcia.
heniutkowo - Wto 12 Lip, 2011 21:17

A oto obiecane zdjęcia dla początkujących. Wytrwałości :