To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

maranta - Pon 17 Paź, 2011 20:25

Aga, niesamowicie piękny ten szal, nawet przed blokowaniem widać, ze cudo stworzyłaś cool brawo brawo brawo

Pomysł z kurtką rewelka. Ja sama do kilku kurtek ludziskom dorabiałam ściągacze do rękawów (od tego zaczęła się moja przygoda z drutami, robiąc taki ściągacz sąsiadowi jednocześnie uczyłam się oczek prawych i lewych wesoło mi ). Dorabiałam też ściągacz na dole kurtki, żeby nie wiało i była dłuższa, jednak Twój pomysł na ciepłe nery jest rewelacyjny uklon cool

mięta - Wto 18 Paź, 2011 09:05

Same śliczne rzeczy . Co do decupage, ja się nie znam totalnie, co z czym i jak. Według mnie ważne ,żeby to co robimy sprawiało frajdę Smile Semele cudne Smile
Pomysł z tym ściągaczem-ocieplaczem na nerki świetny !

ciapara - Wto 18 Paź, 2011 09:17

milamirka, maranta, mięta, dziekuje cmok cmok
maranta, te sciagacze to mnie natchnely jak robilam... zaczelam robic rekawiczki z 2 nitek... ale tak mi podpasowalo to co wychodzilo kolorystycznie do zakupionej kurtki ktora akuratnie przerabialam ze nie zdzierzylam i zamiast rekawiczek przerobilam kurtke... Takie sciagacze mam w swojej kurtce jesiennej i sa super... nie podwiewa w rekawach jak silny wiatr wieje...
Akuratnie dlubie szal mgielke... nitke dostalam od biety wzorek wzielam z szali estonskich... dlubie drucikami 3,5 mm... wychodzi bardzo pajeczynkowaty... chcecie zobaczyc kawalek??? wesoło mi

mięta - Wto 18 Paź, 2011 09:24

Pokaż ,pokaż ....lubię szaliki Smile
ciapara - Wto 18 Paź, 2011 09:28

No dobra... szal bedzie bardziej dziurawy jak sie go zblokuje...ale kiedy ja go skoncze??? Pojecia nie mam... ide po aparat...
I ciekawa jestem czy przejdzie test obraczki...

ciapara - Wto 18 Paź, 2011 09:47

Wzor z szali estonskich Oiteta piibelehekiri

mięta - Wto 18 Paź, 2011 10:02

ooooo ...jaki śliczny ! Zapowiada się dość duży , fajny taki wielgachny a przy tym leciutki Smile
Czy u Ciebie tez takie zimno ? Idę kawę sobie zrobić na rozgrzewkę ...

Elżbieta P. - Wto 18 Paź, 2011 22:29

Aga, szal ślicznie się zapowiada
beti9 - Śro 19 Paź, 2011 09:24

Szal zapowiada się super. cool
Podziwiam takimi cienkimi drutami robić. Ja nie mam cierpliwości. wesoło mi

makramka - Czw 20 Paź, 2011 13:52

fajnie ,że CIĘ wzięło na szale estońskie też robiłam ten wzór i mój szal wygląda tak
we_st - Czw 20 Paź, 2011 15:11

ciapara napisał/a:
Oiteta piibelehekiri
łolaboga to brzmi jak chińszczyzna, ale wzorek cudowny
AlaJ - Czw 20 Paź, 2011 15:18

Przepiękny szal cool . Mam ambitny zamiar też zrobić coś podobnego, ale na razie frywolitki górą!
kabyr - Czw 20 Paź, 2011 15:46

makramka, jest boski. cool
O widzę co jeszcze muszę w swoim życiu zrobić.

Pysiatom - Czw 20 Paź, 2011 19:03

ciapara , makramka Wasze szale są fantastyczne. brawo brawo brawo
ciapara - Czw 20 Paź, 2011 21:28

mięta, Elżbieta P., beti9, makramka, we_st, AlaJ, kabyr, Pysiatom, bardzo dziekuje Wam za mile wpisy Smile
we_st, prawda ze cudacznie sie nazywa? Nazwa trudna ale wzorek naprawde juz z pamieci sie leci...
kabyr, mysle ze duzo rzeczy jeszcze fajnych do zrobienia Smile
AlaJ, frywolitki... tak to cos co jeszcze odkladam...
makramka, piekny szal... a border dorabiany??? usmiecham sie o schemat...beti9, fakt na poczatku tak cienka nitka przeraza.... zahacza sie jakos i wkurza... potem sie3 przyzwyczajasz..a potem bierzesz inna i myslisz sobie..ale grubas... wesoło mi

M. - Czw 20 Paź, 2011 23:43

ciapara, to zamiast tych widełek ? piękny szal brawo
Jarka - Pią 21 Paź, 2011 16:37

radocha radocha
ciapara - Pią 21 Paź, 2011 18:40

M., dziekuje Smile nie nie zamiast- oprocz. Widelkowy bedzie drugi... jak opanuje teorie...
Jarka, dziekuje Smile

makramka - Pią 21 Paź, 2011 21:34

Ciapara border dorabiany oczywiście Ci prześlę na pv wzór tylko poszukam w moim "bałaganie", a jeśli chcesz to swój post usunę żeby ci nie zaśmiecać Twojej galerii
ciapara - Pią 21 Paź, 2011 22:20

Beatko dziekuje Smile czekam z tesknota... na pw. zdjecie mi nie przeszkadza w galerii...
SoWa - Sob 22 Paź, 2011 21:09

[quote="ciapara"]Wzor z szali estonskich Oiteta piibelehekiri

szal prześliczny, piankowy, uklon cmoknięcie

ale co za nazwa, nawet płynnie nie da się przeczytać! placzek

ciapara - Sob 22 Paź, 2011 21:57

SoWa, dziekuje... czytac nazwy nie zamierzam nazywa sie tak wiec cytuje ze tak powiem pro forma...
Bardzo sie zastanawiam jak bedzie wygladal po skonczeniu i naciagnieciu... no i mysle czy dac border bo to powiekszy szal a ma miec konkretne wymary... i chyba bedzie takie mial po naciagnieciu...

SoWa - Nie 23 Paź, 2011 10:56

Twój szal jest już piękny! uklon

W książce do drutowania z 1962r znalazłam nieco podobny wzór, a nazywa się " morska piana". Jeżeli będziesz miała ochotę na następny delikatny szal, to chętnie go podeślę, może urzeknie Cię jego uroda i prosta nazwa hahahihi

cmoknięcie

ciapara - Nie 23 Paź, 2011 17:53

SoWa, a masz mozliwosc wrzucenia calej tej ksiazki na picassa? Bardzo mnie zainteresowalas...
SoWa - Nie 23 Paź, 2011 21:23

W tej książce to nic specjalnego nie ma, z pewnością przeżyłabyś wielkie rozczarowanie - teraz robi się zupełnie inaczej. Jest mnóstwo wzorów zupełnie nieinteresujących, z takich wykrojów też się nie korzysta. W modelu zrobionym wg tej książki wyglądałoby się kabaretowo wesoło mi
Ale morską pianę i jeżeli będzie coś jeszcze ponadczasowego to z pewnością Ci wyślę.

A książkę mam do tej pory nie dla jej przydatności, tylko z sentymentu - to moja rówieśniczka hopla