Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169
Pysiatom - Śro 05 Paź, 2011 19:09
Śliczny przybornik dla córci i pudełeczko. Serweta którą dostałaś jest poprostu przepiękna.
ciapara - Śro 05 Paź, 2011 20:36
maranta, dziekuje ze zajrzalas do mnie dziekuje za wszelkie rady... poczytam je sobie i poogladam na spokojnie jutro.... raz jeszcze. Masz ogromna racje ze zapal przerósł u mnie doswiadczenie... na ale i tak przyznam ze zabawe mialam przednia... teraz polakieruje sobie jeszcze pare razy te swoje wypocinki.. i moze podmaluje te niedorobki...za szybka faktycznie jestem na ten dekupaz...nastepnym razem wolniej bede sie bawic serwetka...
Pysiatom dziekuje
lamika88 - Śro 05 Paź, 2011 22:21
| ciapara napisał/a: | | poczytam je sobie i poogladam na spokojnie jutro.... raz jeszcze. Masz ogromna racje ze zapal przerósł u mnie doswiadczenie... na ale i tak przyznam ze zabawe mialam przednia... teraz polakieruje sobie jeszcze pare razy te swoje wypocinki.. i moze podmaluje te niedorobki...za szybka faktycznie jestem na ten dekupaz...nastepnym razem wolniej bede sie bawic serwetka... | oj tam oj tam Aga grunt to sięwłaśnie dobrze bawić A praktyka czyni mistrza Więc działaj dalej i ucz się na błędach bo to najfajniejsza sprawa. Ja osobiście mam zamiar też się zacząć uczyć i zrobię masę błędów bo jaką frajdą jest robić kolejną rzecz z malutkim postępem A co do naklejania motywów to słyszałam, że jak ładnie wyrwiesz motyw z serwetki to tło motywu (to co się nie uda wyrwać i zostanie białe) wtapia się w kolor farby i nie jest widoczny... Muszę sama spróbować tego dekupażu bo pomysłów mam masę I chętnie będę podglądać Twoje kolejne prace bo na bank każda kolejna będzie jeszcze ładniejsza od poprzedniej
ciapara - Czw 06 Paź, 2011 06:45
lamika88, dziekuje fakt zabawy przy tym w takim pozytywnym znaczeniu mialam sporo mam jeszcze tace do ozdobienia... tak sobie mysle ze moze ja lekko wilgotne to pudelko lakierowalam... i dlatego mi zafarbowalo... poza tym odklejalam 2 warstwy serwetki i zostawialam jedna z wzorem... o technice wyrywania takze nie slyszalam...
anle - Czw 06 Paź, 2011 08:02
Śliczną serwetę dostałaś.
Mnie się Twoja praca decu podoba
nismon - Czw 06 Paź, 2011 11:56
Aguś,mnie chustecznik bardzo się podoba! Rad Ci żadnych nie udzielę,bo z decupagem to tyle miałam do czynienia co poczytałam i poogladałam prace innych...ale przyznam się ,że lubię śledzić Twoje poczynania w tym kierunku ,bo sama przymierzam się do spróbowania decu(jak Ci już wcześniej pisałam)Przy Tobie nabieram odwagi... Ale najpierw, jak tylko skończę prezenty wymiankowe,biorę się za chustę no i spróbuję frywolitki.Później w kolejce decupage,ale to jak unormuję swoje życie po powrocie do pracy(to już niestety 27 października,nie wiem jak znajdę w sobie siły by zostawić maleństwo na tyle godzin... )
Paddington - Czw 06 Paź, 2011 12:42
ciapara, widziałam jak ŻABKA na jednym z naszych spotkań robiła coś niecoś z decu (to był wtedy chyba pierścionek...) jej wyszło pięknie, a ja doszłam do wniosku, że to raczej nie dla mnie- bardzo mi się to podoba, ale już i tak wciągnęłam się w węże i to na koralikach teraz jestem... jak bym jeszcze w decu weszła to chyba był by koniec świata. Niemniej bardzo mi się cudeńka takie pdobają i uwielbiam je podziwiać (zdarza mi się tez molestować Maranciaki o zdecoupagowanie słoików... )
Serdecznie pozdrawiam i zostaję przy podziwianiu
jadzia59o - Czw 06 Paź, 2011 17:19
śliczną serwetke dostałaś
decu podoba mi się
ciapara - Czw 06 Paź, 2011 17:56
anle, nismon, Paddington, jadzia59o, dziekuje za wszystkie opinie
nismon, to moze na poczatek idz na pol etatu do pracy??? Fakt tyle godzin bez malego dziecka jest ciezko...
Tak sie rozbrykalam w tym malowaniu i ozdabianiu... i tyle cennych uwag dostalam ze tak sobie mysle ze ten serwetownik (chustecznik????) to ja sobie wezme i podmaluje te niedociagniecia... moze lepiej to bedzie wygladalo...
Madzia - Czw 06 Paź, 2011 18:21
Prześliczny chustecznik! Podobają mi się takie żywe kolorki!
A serweta wiadomo, Bieta to klasa.
Awenturyn - Czw 06 Paź, 2011 18:25
ciapara ale mnie szczujesz tymi słonecznikami hihi
przybornik super
gosias - Czw 06 Paź, 2011 20:49
Aga
Elżbieta P. - Czw 06 Paź, 2011 22:30
jakie zmiany zaszły w Twojej galerii, już nie druty, już nie szydełko tylko decu, fajnie Ci to wychodzi
ciapara - Pią 07 Paź, 2011 08:33
Madzia, Awenturyn, gosias, Elżbieta P.,
Elżbieta P., nie zarzucilam drutów... caly czas cos na nich robie ale pokazac nie wszystko jeszcze moge... szydelko troche opuscilam... tylko ono moze czuc sie zaniedbane...ale wisi nade mna firanka do pokoju corki wiec moze je wyciagne za chwilke
Awenturyn,tak troszeczke... Cie szczuje... aby aby...
Madzia, tak biety serwety na zdjeciach sa piekne... ale w realu... slow brakuje jakie sa cudne...
bean - Pią 07 Paź, 2011 20:22
ciapara, gratuluję Ci nowej umiejętności ja raczej z tych niereformowalnych, bo stale tylko szydełko i szydełko... a Ty co rusz próbujesz nowych technik
serweta od biety jest cudowna
Bożena- 2000 - Wto 11 Paź, 2011 21:59
ciapara, W całej tej naszej robocie chodzi o radość tworzenia. A praktyka czyni mistrza. To wyrywanie serwetek to fajna rzecz, jeśli tło serwetki pasuje kolorem.
Na tej doniczce są wydzieranki. na tej nawycinałam kawadratów i prostokątów i kleiłam na zakładkę.
Tyle, że ja nie znam się na decu i tylko sobie tak smaruję jak mam ochotę. A Twoje prace mnie się bardzo podobają. Fajny pomysł super kolorki.
ciapara - Wto 11 Paź, 2011 22:31
bean, Bożena- 2000, bardzo dziekuje
Bożena- 2000, jak na osobe nie znajaca sie na decu piekne prace robisz
Ja kupilam sobie dwie swietne skrzyneczki z 4 szufladkami w Ik.... za nieduze pieniazki, no i taca jeszcze do ozdabiania.. i jeszcze pudelko na CD dawno kupione wiec pewnie bedzie mialo swoj renesans... tylko znowu dziecko chore...eh...
kabyr - Wto 11 Paź, 2011 23:09
Bożena- 2000, świetnie wyglądają doniczki.
Mariola - Śro 12 Paź, 2011 08:11
piekne rzeczy porobilas !
saba52 - Śro 12 Paź, 2011 11:46
O jej znowu powiadomień nie miałam!!!!
a tu tyle pieknych rzeczy powstało
gosias - Śro 12 Paź, 2011 18:27
świetne doniczki
ciapara - Śro 12 Paź, 2011 19:56
saba52, mariola196412, dziekuje bardzo
uporalam sie z semele. poszlo ponad 300 g o lacznym metrazu ponad 1200 m
druty KP metal 4mm
wielkosc szerokosc 315 cm na zdjeciu z nitkami i nie zblokowana
Zrobilam tez sciagacze corce do kurtki zeby miala cieplej w lapki i na nerkach.
lamika88 - Śro 12 Paź, 2011 20:00
Śliczny szal Pewnie ogromny jest
SoWa - Śro 12 Paź, 2011 20:05
śliczne decu, serweta od Biety rewelacja!
Moje córki mają ochotę na naukę decu, zobaczymy, bo coś długo na ochocie się kończy....
jadzia59o - Śro 12 Paź, 2011 20:08
szal jesst cudny
córci napewno będzie cieplutko
|
|
|