To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace elkaj str.103 starocie :)

nismon - Czw 11 Cze, 2015 13:33

Piękne prace! brawo
kabyr - Czw 11 Cze, 2015 14:14

Elu jak mnie się podobają mama i córeczka ubrane w takie same fasony ciuszków.
Dla mnie rewelacja.
Tunika przepiękna i fajnie, że ją zrobiłaś.
Wcale nie wyglądasz na babcię tak dużych wnuków. cmoknięcie
Tę czapę i skarpety schowaj głęboko,
chociaż są rewelacyjne.
Teraz będziemy wypatrywać słoneczka.
No u mnie go jak na razie nie brakuje. wesoło mi

MagiaISzydelko - Sob 13 Cze, 2015 15:36

Super zdjęcia i jeszcze lepsze prace brawo
Jarka - Pon 15 Cze, 2015 06:47

Ela rzeczywiście w tej tunice wyglądasz rewelacyjnie i te fotki piękne cool cool cool
SoWa - Pon 15 Cze, 2015 19:46

wcale nie na przekór, bo coś ostatnio wymarzłam hahahihi
Elżbieta P. - Czw 18 Cze, 2015 20:18

Elu, robisz ślicznie śliczne rzeczy, każda bardzo mi się podoba, w ostatniej tunice, która jest cudowna wyglądasz rewelacyjnie brawo
calicja - Sob 04 Lip, 2015 17:53

elka j. napisał/a:
Biżuteryjny drobiazg, garść drewnianych koralików i troszkę lnianego sznurka

tak sobie szperam po Twoim wątku w poszukiwaniu zdjęcia zapięcia i znalazłam Smile - moje pierwsze koraliki wg Twojej inspiracji już nawleczone, teraz muszę się rozejrzeć gdzie kupić zapinkę i niedługo je zaprezentuje. Tak w ogóle to oglądając ponownie Twoje prace doszłam do wniosku, ze mamy bardzo podobny gust .... niestety ja nie mam Twojej figury wiec ... wiadomo... nie wszytko będzie leżało jak na Tobie.
A bambusik na obgapioną u Ciebie bluzeczkę + sweter już w drodze do mnie wesoło mi .

nula - Sob 04 Lip, 2015 18:37

kabyr napisał/a:
Wcale nie wyglądasz na babcię tak dużych wnuków.

otóż to !
Ela pisze o wnukach a ja cały czas mam przed oczami dziewczynę o wyglądzie nastolatki - i skąd te wnuki chciałoby się zapytać .... wesoło mi

o tunice napiszę jedno : gdybyśmy kiedyś znowu miały się spotkać to lepiej jej ze sobą nie zabieraj - bo figury mamy podobne więc mogłaby Ci czasami zgiąć hahahihi

i jestem pełna podziwu za skarpetki cool - choć umiem je robić to wrabianie takich wzorów mnie przerasta

Apak - Nie 05 Lip, 2015 20:23

Śliczności! Tunika miodzio!
elka j. - Sob 19 Mar, 2016 21:38

Czas chyba zwalczyć lenia forumowego i coś pokazać wesoło mi Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Nawiązując do ubiegłorocznego zlotu pokażę najpierw bluzeczkę w smutnym kolorze, którą dziergałam właśnie na zlocie. Bluzeczka z włóczki Ambre powstała dzięki wskazówkom z tego wątku http://maranciaki.pl/foru...t=12733&start=0
Mimo "smutnego" koloru jest moją ulubioną Smile

Czapka i sweterek z włóczki, którą wylosowałam na zlocie Smile Włóczka bardzo miła i wydajna, więc na pewno jeszcze coś powstanie z tej włóczki. W rzeczywistości to delikatny, rozbielony fiolet. Sweterek kombinacja własna, wzór na czapkę pochodzi stąd http://barbarka88.blox.pl/2009/04/Prace.html

Znów sweter z koła (nieostatni) według "Swetrów Doroty" - zrobiłam jeszcze dwa kolejne, niebawem je też pokażę.

Czapka truskawka, wzór zaczerpnięty od Zdzid http://tojazdzid.blog.one...moze-truskawke/

Niektóre ubranka "rosną" z dziećmi Smile Tuniczka to kombinacja własna z włóczki czterdziestka.

kabyr - Nie 20 Mar, 2016 10:50

Elu każda z Nas ma trochę lenia na forum. cmok
Fajnie, że jesteś i się chwalisz.
Widać lenia robótkowego to nie miałaś. brawo brawo brawo
Sweterek przepiękny mimo, że taki prosty wzór.
No swetrzysko z koła rewelka.
Ubranka dla wnucząt to już poezja.
Tak trzymaj ach co ja piszę,
przecież Ty zawsze robisz cudne rzeczy. cool cool cool

nula - Nie 20 Mar, 2016 12:29

faktycznie dawno Cię nie było, więc fajnie, że się odezwałaś cmoknięcie
cieszę się, że włóczka ze zlotu się przydała i została wykorzystana wesoło mi
wszystkie dziergadła świetne, ale mnie najbardziej podoba się tuniczka (i oczywiście wkładka - czyli modelka cool )

marysia54 - Nie 20 Mar, 2016 21:46

Elu, dawno nie było Cię widać ale wspaniale spożytkowałaś ten czas na przepiękne dziergadełka.
Wszystko śliczne a najbardziej urocza tunika i urocza wnusia. wesoło mi
brawo uklon uklon uklon cool

cmoknięcie

Natalia - Nie 20 Mar, 2016 22:10

ależ wysyp przeslicznych prac , wszystkie cudowne brawo brawo brawo
wiesia_33 - Nie 20 Mar, 2016 23:45

Wszystkie prace jak zwykle cudowne brawo brawo brawo cmoknięcie
Pysiatom - Pon 21 Mar, 2016 21:05

Wspaniałe prace. brawo brawo brawo
siebusania - Śro 23 Mar, 2016 05:50

elka j., sliczne. Fajnie jak ubranka rosna z dziecmi
zabka611 - Śro 23 Mar, 2016 05:52

Ale piękne wszystko brawo brawo
Apak - Śro 23 Mar, 2016 11:45

Co to za gadanie, że smutny kolor bluzeczki - na zdjęciach z Ciebie bije radość, smutku w tym nie ma za grosz!

Fajne te Twoje dziergadełka! cool cool

małgośka - Nie 27 Mar, 2016 09:01

Elu, cudne prace. wesoło mi radocha
Szczególnie kołowiec mi się podoba. cool
Z jakiej nitki robiłaś?

elka j. - Sob 02 Kwi, 2016 13:19

Dziękuję za odwiedziny w wątku. Zawsze można sobie humorek poprawić takimi miłymi komentarzami, baaardzo dziękuję za dobre słowo i plusiki kwiatek dla ciebie cmoknięcie
kabyr napisał/a:
Widać lenia robótkowego to nie miałaś.

O nie, robótkowo nie lubię się lenić. wesoło mi Mam jeszcze sporo prac do pokazania, więc zapraszam do odwiedzania mojej galerii. Problem zawsze jest ze wstawieniem fotek, bo to jednak troszeczkę zabawy, a tu znowu leń się odzywa wesoło mi
nula napisał/a:
mnie najbardziej podoba się tuniczka (i oczywiście wkładka - czyli modelka

Z tą "wkładką" różnie bywa, bo nie lubi być modelką i często zdjęcia trzeba robić podstępem Smile
Apak napisał/a:
Co to za gadanie, że smutny kolor bluzeczki - na zdjęciach z Ciebie bije radość, smutku w tym nie ma za grosz!

Jakoś musiałam ten ciemny kolor zrównoważyć, najlepiej uśmiechem wesoło mi
małgośka napisał/a:
Szczególnie kołowiec mi się podoba.
Z jakiej nitki robiłaś?

Kołowiec powstał z Angory Gold BD 4336, zaopatrywałam się w e-dziewiarce, ale bardzo dawno, bo dwa lata temu cmoknięcie

Kilka prac z resztek Smile Tych resztek zostaje sporo, więc od czasu do czasu warto je jakoś spożytkować.
Zrobiłam kocyk, a raczej robię, bo jeszcze nieskończony. Będę dodawać kolejne kwadraty - w miarę przybywania kolejnych resztek będzie przybywać kocyka. Układu włóczek jakoś specjalnie nie planowałam, starałam się dobierać włóczki podobnej grubości i tyle...

Z resztek można zrobić ubranko dla misia...

...albo kapciuchy, zainspirowały mnie kapcie z bloga http://uantoniny.blogspot...-wykonania.html
Jak widać u Antoniny, możliwości są olbrzymie. Na pewno będę robić kolejne, balerinki i inne.

,,,no i oczywiście skarpetki. Oba wzory pochodzą ze strony http://www.garnstudio.com/
http://www.garnstudio.com...p?id=6263&cid=5
W biało-czerwonych wykorzystałam tylko częściowo wzorek z tych skarpetek: http://www.garnstudio.com...p?id=7158&cid=5

Madzia - Sob 02 Kwi, 2016 13:47

Z resztek można zrobić super rzeczy! Co widać w Twoim wątku wesoło mi Ja najbardziej lubię koce, Twój zapowiada się fantastycznie! Ale pozostałe rzeczy też są świetne! cool cool cool brawo brawo brawo
krzysia551 - Sob 02 Kwi, 2016 16:25

elka j., świetny pomysł brawo na tzw. "resztki" brawo brawo
zabka611 - Nie 03 Kwi, 2016 05:23

Koc rewelacja, za pomysł na resztki uklon uklon uklon
Krakowianka - Nie 03 Kwi, 2016 10:07

śliczne rzeczy zrobiłaś, bardzo bardzo mi się podobają uklon brawo