To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

katasza - Pon 06 Gru, 2010 18:44

ciapara napisał/a:
jak ktos ma pragnienia i jakies marzenia i jak do nich dąży, podporządkowując nim swoje zyci
zgadzam się. nasze życie podporządkowane jest budowie i pragnieniu szybkiego wprowadzenia się do nowego własnego gniazdka. wszystko przeliczane na m2 podłogi lub na rolki potrzebnej tapety.

a na nowy rok nie mam postanowień ale mam małe życzonko, by nie było problemu z porodem...

w sobotę dowiedzieliśmy się, że nasza rodzinka się powiększy wesoło mi[/i]

Paillette - Pon 06 Gru, 2010 19:03

Każdy ma prawo mieć swoje zdanie.
ciapara - Pon 06 Gru, 2010 19:21

katasza, moje serdeczne gratulacje cmoknięcie kwiatek dla ciebie

Paillette, wiesz co mi sie podobalo jeszcze w filmie? Nie jestem pewna kto go wyprodukowal ale ...jesli amerykanie to potrafia naprawde na wszystkim zbic kase Smile
Podobalo mi sie tematyczne przedstawienie niektórych zagadnien... i porownanie myslenia zyczeniowego do modlitwy do anioła stroza Smile

balbinka1965 - Pon 06 Gru, 2010 20:07

katasza,

i juz BLAD
nie wolno Ci myslec: zeby nie bylo problemu z porodem!!!

tylko porod JEST: najwspanialszy,najcudowniejszy i jaki jeszcze pragniesz zeby byl... bye bye

gratuluje i zycze najcudowniejszego na swiecie rozwiazania.

balbinka1965 - Pon 06 Gru, 2010 20:15

ciapara,

dla jednych jest to Aniol Stroz, dla innych Wszechswiat, Uniwersum, Nadswiadomosc albo Bog ale w gruncie rzeczy wszystkim chodzi o to samo.
A stosowac mozna we wszystkich dziedzinach zycia.
Juz kiedys czytalam duzo na ten temat ale jakos zapomina sie o tym i to jest nasz wielki BLAD, bo wlasciwe myslenie ulatwiloby nam zycie.

anza87 - Pon 06 Gru, 2010 21:17

katasza napisał/a:
ciapara napisał/a:
jak ktos ma pragnienia i jakies marzenia i jak do nich dąży, podporządkowując nim swoje zyci
zgadzam się. nasze życie podporządkowane jest budowie i pragnieniu szybkiego wprowadzenia się do nowego własnego gniazdka. wszystko przeliczane na m2 podłogi lub na rolki potrzebnej tapety.

a na nowy rok nie mam postanowień ale mam małe życzonko, by nie było problemu z porodem...

w sobotę dowiedzieliśmy się, że nasza rodzinka się powiększy wesoło mi[/i]

Gratuluję! kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

Co do moich postanowień to na pewno będzie dalsze chudnięcie z Dukanem Smile i późniejsze utrzymanie wagi. I rok temu obiecałam sobie focić moje prace, ale jakoś nie mogłam się do tego zmusić. Bo bez ludzia ciuszki wyglądają nieciekawie a ze mną w środku jeszcze gorzej. Jak uda mi się schudnąć w co wierzę to czeka mnie prucie, dzierganie na nowo i wtedy może się pokażę.
No i jeszcze mam zamiar porządnie obronić magisterkę Smile

Mam jedno takie malutkie marzenie, no, może dwa, ale nie chcę zapeszać Smile

Bozenka7 - Pon 06 Gru, 2010 21:55

...by móc działać naprawdę skutecznie i w pełni wykorzystać swój potencjał, musisz mieć nie tylko poczucie własnej wartości i proaktywne nastawienie do życia, ale także ćwiczyć pozytywne myślenie.

Myśl pozytywnie! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Bozenka7 - Pon 06 Gru, 2010 21:59

RZUCAM PALENIE ...musi się udać i już... hurrraaa hurrraaa hurrraaa
ciapara - Pon 06 Gru, 2010 22:03

Wiecie kiedys lubilam takie powiedzenie " Co mnie nie zabije-to mnie wzmocni"
Ale takie juz kopy dostałam od zycia ze przestalam lubic to powiedzenie.
Teraz ciesze sie jak zycie płynie spokojnie. Naprawde sie wtedy ciesze.

A myslec pozytywnie trzeba zawsze.

katasza - Pon 06 Gru, 2010 22:03

balbinka1965 napisał/a:
i juz BLAD
nie wolno Ci myslec: zeby nie bylo problemu z porodem!!!
lanie z pokora przyjmuję reprymendę, racją jest, że my kobiety stworzone jesteśmy do rodzenia.
kabyr - Pon 06 Gru, 2010 22:29

Bozenka7 napisał/a:
RZUCAM PALENIE ...musi się udać i już... hurrraaa hurrraaa hurrraaa

Bożenko trzymam za Ciebie kciuki. cool
Mnie się udało. hurrraaa hurrraaa hurrraaa

Paillette - Pon 06 Gru, 2010 23:33

katasza, jestem pewna, że będzie dobrze cool
Bozenka7 - Pon 06 Gru, 2010 23:37

kabyr, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie ,omijałam Wasz wątek papierosowy,bo tak było mi wygodniej,ale to dzięki Tobie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie ...wystarczyło ,że przeczytałam "Nie palę 9 miesięcy,13 dni"...no to do dzieła Bożenko....
Bozenka7 - Pon 06 Gru, 2010 23:44

katasza, gratulacje cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie
agus2003 - Wto 07 Gru, 2010 17:33

Bozenka7 napisał/a:
katasza, gratulacje cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie

cmoknięcie cmoknięcie Napewno wszystko będzie dobrze cmoknięcie

marzenatejs - Śro 22 Gru, 2010 21:35

To wracając do tematu cmoknięcie moje postanowienia:
1- muszę schudnąć bo mam problem z wchodzeniem po schodach wściekły
2- muszę wyrobić zapasy ,bo nowych włóczek nie mam ,gdzie wetknąć nie wolno
3- muszę moją maszynę do szycia wyczyścić i wreszcie uszyć mojej córce sukienkę bo potrzebna jej na lutego ,któregoś tam ,mówiła mi ale zapomniałam hmm

4-mniej masełka bo mnie skleroza dopada

i tym to akcentem ,kończę i życzę wszystkim Wesołych Świąt i spełnienia postanowień cmoknięcie

ciapara - Czw 23 Gru, 2010 08:31

Fajne postanowienia. Ja zaraz odszukam swoj wpis z poczatku tego roku i bede sie smiac z siebie ze prawie nic nie zrealizowalam Smile cmoknięcie
Paillette - Czw 23 Gru, 2010 16:34

marzenatejs, a możesz zmienić słowo "muszę" na "chcę" ?

Nikt z nas nie lubi być zmuszany, a chcieć to móc bye

kabyr - Czw 23 Gru, 2010 21:49

Pisałam już wcześniej, że nic nigdy nie postanawiam.
Wszystko u mnie przychodzi spontanicznie.
Gdybym założyła, że chcę rzucić palenie
jestem pewna, że nie udałoby mi się.
Zrobiłam to ot tak od niechcenia.
Uda się to dobrze
a jak nie to trudno.
I WIKTORIA. Bardzo się cieszę.

marzenatejs - Czw 23 Gru, 2010 22:55

To i ja nikogo do niczego nie zmuszam love a siebie niestety muszę bo jak powiem sobie ,że chcę to wściekły już z góry wiem ,ze przegrałam w przedbiegach kazanie Dlatega ja niestety muszę cmoknięcie

Basiu to gratuluję silnej woli radocha brawo

Krystka - Nie 02 Sty, 2011 15:08

Paillette wielkie dzieki za filmik SUPER!!! uklon uklon uklon
To jest właśnie moje postanowienie NOWOROCZNE 2011 hopla wesoło mi

katasza opowiem Ci historie z włnego życia: mój pierwszy pród obawy,strach jak to będze i stwierdzenie-nie ja pierwsza ni ostatna- ,
a rzeczywistosc była taka -trafił do szpita bo w trakcie badanie pekł mi pęcherz Na porodówce tuż przed drugą zmianą wchodzi lekarz i pyta jak tam? OK.cisza odpowiadaja pielgniarki "jedną noga "prawie w drzwiach .Na to odzywa sie kobieta, która chodziła po sali -doktorze ja będe zaraz rodzic i wlazi na lóżko. Śmiech pielegniarek i wołaie doktora szbyko już jest i płacz maleństwa. Wszystkie "czekajace" płakąłyśmy a owa rodzaca po 2 godzinach wstała i poszła na salę
I TEGO CI ŻYCZĘ Z CAŁEGO SERCA cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie

Grażyna - Nie 02 Sty, 2011 16:58

No i jak tam po świętach z odchudzaniem? Czy ktos przytył? Czy ktos na jedzeniu świątecznym schudł?

Ja nie utyłam, ale pozwoliłam sobie na rozpuste i zeżarłam sporo słodkości czekoladowych.

katrinka - Nie 02 Sty, 2011 17:09

Ja też nie utyłam ale przyznam się że w fazie utrwalania pozwalam sobie czasem na ciasto wesoło mi pózniej mam wyrzuty sumienia ale konsekwentnie wracam do diety.Teraz ważę 64 kg. i jestem bardzo szczęśliwa czego i wam życzę z całego serca w Nowym Roku 2011. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Paillette - Nie 02 Sty, 2011 18:34

Krystka, cmoknięcie

Grażyna, ja boję się stanąć na wadze...od jutra walczę na nowo... może tym razem? przykro mi

Ewa P - Nie 02 Sty, 2011 18:47

Paillette, zaczynamy od jutra obie....złamałam się w Sylwestra...a juz było tak fajnie....eeeeech