Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany
zabencia - Sob 16 Paź, 2010 16:23
dzięki Dziewczyny
Paillette - Nie 17 Paź, 2010 16:47
zabencia, podziwiam Cię ja po wczorajszych imieninach u mamy mam takiego kaca moralnego, że sama ze sobą wytrzymać nie mogę....
agus2003 - Nie 17 Paź, 2010 17:17
zabencia, szacunek
Szkoda, że ja tak nie potrafię , byłabym szczęsliwa, a niewiele do szczęscia mi trzeba, bo tylko o 10-15 kg mniej
Paillette - Nie 17 Paź, 2010 17:22
agus2003, czyli tak jak mnie.....
gabi12 - Nie 17 Paź, 2010 19:30
| Jarka napisał/a: | | alinuk napisał/a: | Brawo zabencia, prawie 40 kg, nie moge sobie tego nawet wyobrazic.
I dalej tak | jesteś wielka |
Mimo, iż już taka drobna
ciaachoo - Nie 17 Paź, 2010 22:06
podziwiam i gratuluję!!!!!
wielkie brawa!!!!!
Antonina - Wto 19 Paź, 2010 20:15
Jestem na III fazie, gdyż wynik odchudzania jaki osiągnęłam - zupełnie mnie satysfakcjonuje. Ponad miesiąc waga stała w miejsu - czyli pełna stabilizacja. Teraz poszlo 1 kg w dół. Jem nieco bardziej różnorodnie tzn. pozwalam sobie raz - dwa razy w tygodniu prawie normalny posiłek, zjadam więcej owoców. Jednak dalej nie jem ani chleba, ani ziemniaków, makaron tylko w trakcie tego dozwolonego posiłku.
Z testu Dukana wynika mi, że moja waga to 60,9 kg teraz mam 61 kg i dzisiaj włożyłam moją ulubioną spódniczkę (której nie oddałam), a którą nosiłam 10 lat temu (potem już nie, bo przytyłam), a spódnica jak nowa...
Niestety wszystkie kostiumy i swetry z epoki przed odchudzaniem są teraz za duże i na wyjście nie mam co po prostu włożyć. Wczoraj musiałam ubrać się wyjściowo i w końcu wygrzebałam kostium (też już nienoszony), który najmniej na mnie wisiał, tzn. żakiet był jeszcze w miarę, natomiast spodnie zawinęłam w pasie i ściągnęłam paskiem. Wstrzymywałam się z zakupem nowych, wyjściowych ubrań, gdyż ciągle w tle tli się strach o efekt jojo, ale pewnie trzeba będzie dokonać jakiegoś zakupu i kupić sobie coś wyjściowego (źle czułam sie w tych opadających spodniach).
Na III fazie jestem do Mikołaja, potem przechodzę na IV.
Grażyna - Śro 20 Paź, 2010 20:43
Nowe ciuchy tez mobilizują do odchudzania, bo po prostu wygladamy w nich atrakcyjnie i szczupło. Radze więc zrobic wreszcie zakupy. Tak zwlekała moja mama. Tłumaczyła sobie, ze zaoszczędzi kasy. Stale ciuchy zweżała, poprawiała, ale nie była zadowolona ze swojego wygladu, bo te zmieniane ciuchy jednak traciły troszke fason. Po zakupach okazało się, że jej ciałko zmalało o furę rozmiarów. Sama mama była i jest w szoku.
Ja uwielbiam zakupy, bo wreszcie te głupie "standardy" sa na mnie dobre. Zawsze byłam zła, że takowe coś produkują. Wszystkie ciuchy wydałam, aby wbic sobie w mózg, ze juz nigdy, przenigdy, nie będę gruba.
ciapara - Śro 20 Paź, 2010 20:45
Swietnie Cie Grazynko rozumiem
Ja tez ekspresem wydalam ciuchy o 10 kg wieksze a ile miejsca w szafie zyskalam
Jak uda mi sie jeszcze bardziej zbic wage tez wydam za duze ciuchy
To dobra metoda
Ada - Nie 24 Paź, 2010 17:31
Czy ktoś mi powie jak po angielsku jest "otręby owsiane"? Translator mi przetłumaczył: oat bran. Czy tak ma być?
zabencia - Nie 24 Paź, 2010 18:00
Ada dokładnie tak się nazywają
ciapara - Pon 25 Paź, 2010 19:34
wszystkie dukanki zapraszam do obejrzenia mojej "lekko odchudzonej " sylwetki... w moim watku w galerii. Odwazylam sie i pokazalam w prezentach od Gosias
Grażyna - Wto 26 Paź, 2010 20:44
Ojej To lecę szybko oblukać
ciapara - Śro 27 Paź, 2010 08:02
pisalam w swoim watku napisze i tutaj
ktora z dukanek ma ochote zobaczyc mnie przed dieta... prosze o pw z mailem wysle fote z lutego tego roku. Jest to fota rodzinna dlatego nie chce jej wrzucac w neta...mam nadzieje ze zrozumiecie
Paillette - Śro 27 Paź, 2010 10:11
dla dukających Polaków
http://www.mareno.pl/4948...+przepisyII-Mar
gabunia66 - Śro 27 Paź, 2010 14:19
W poniedziałkowej Gazecie Wyborczej przeczytałam długi ,bo aż na całą stronę artykuł o diecie Dukana.Może też to czytałałyście?
Całość niby przedstawiona w miarę obiektywnie,no bo i plusy i minusy.Jak się głębiej zastanowiłam ,to jednak miało to wydźwięk negatywny,bo lekarze ogólnie są baaardzo przeciwni,mimo,że dieta ma coraz więcej zwolenników.
Tak sobie myślę,po co oni (czytaj:prasa,radio, tv) to robią?czy jest to robione na czyjeś zamówienie,czy naprawdę nie mają o czym pisać i robic programów???
ciapara - Śro 27 Paź, 2010 14:25
Gabi ja juz kiedys o tym myslałam tez i doszlam do wnioskow ze to jest ogromny rynek farmaceutyczny i o to chodzi. To jest wojna o grubasow. Zeby wyciagnac z nich kase. (Piszac grubasy nie mam na mysli nic obrazliwego... sama jestem grubasem )
Grażyna - Czw 28 Paź, 2010 17:36
Tak, Aga ma rację - to chwyt marketingowy. Ja w ogóle nie czytam takich artykułów, a jeśli już, to bez emocji, bo wiem, że będzie na - nie. Byłam u dwóch lekarzy, robiłam badania i sami lekarze stwierdzili, że dieta jest ogólnie zdrowa, bo ma jednak białko + warzywa. Jeden lekarz stwierdził, że lepiej tak sie odżywiać niz wegetarianie lub weganie, bo oni jednak nie dostarczaja wszystkich składników swojemu organizmowi.
Ostatnio zastanawiałam się nad swoim ciałem, a szczególnie nad tym, że od stycznia minęło juz 10 miesięcy, że to szmat czasu, a ja jestem szczupła na stałe już 6 miesięcy. Nic sie nie zmieniam, ani w centymetrach, ani w wadze, chociaż podjadam czasami ulubione kabanosy, jem smazone z panierką kotlety, czasami skuszę się na ulubioną chałwę. Przecież mam się odżywiać normalnie! Tak? W takim razie nie mogę sobie odmawiac wszystkiego.
Smuca mnie tylko ciuchy, bo mam pustki na półce. Wiekszosc moich slicznych rzeczy drutowych i szydełkowych oddałam rodzinie lub znajomym. Zostały mi bluzki do prucia. Może coś wydziergam w tak zwanym "odzysku" . Obecnie nie mam ciucha szydełkowego, którym mogłabym zadziwic świat. Chodzę w kupnych ciuchach. Na dzierganie tez mam ostatnio mało czasu...Ech...
gabi12 - Pią 29 Paź, 2010 16:23
Grażyna, myślę, że z Twoją szybkością i zdolnościami niebawem nadrobisz braki w garderobie drutowo-szydełkowej
orchidea - Wto 16 Lis, 2010 09:47
Od dzisiaj się odchudzam. Narazie robię wstęp chyba do diety Dukana. Muszę kupic książkę , przeczytac ją , przetrawic. I jeszcze przeczytac wszystkie strony tu (92!). Wtedy podejmę decyzję z której diety korzystac. Narazie do stycznia będę korzystac z innej diety.
ciapara - Wto 16 Lis, 2010 10:31
Orchideo witamy Cie w tym watku.
Nie kupuj ksiazki dukana, chyba ze chcesz miec...
W tym watku sa linki do ksiazek Dukana na chomiku mozna sciagnac... jak nie masz do tego glowy... daj mail na PW wysle Ci ksiazke dukana w wersji elektronicznej.
Jesli wolno mi cos doradzic zacznij od razu od dukana, poki masz zapał, bo na innej diecie... nie jestem pewna czy dasz rade ...
Nic to. Trzymam kciuki za Ciebie. A duzo zalozylas sobie ze polecisz z wagi? Jesli mozna wiedziec?
[/b]
Grażyna - Wto 16 Lis, 2010 22:10
Osobom. które wczesniej stosowały inna diete trudniej schudnąc na Dukanie. Polecam za Agą przystapienie od razu do diety proteinowej. A ksiazka się przyda, bo wyjasnia wszelkie watpliwosci. Ksiazka drukowana jest lepsza w uzutkowaniu niz w wersji elektronicznej. Łatwiej ją dokladniej przeczytac, wszystkie wątki zauwazyć i stosować.
Ja się trzymam dzielnie i to bez wysiłku żadnego. Jestem obecnie szcześliwa z tego powodu, bo nawet jak zjem ulubiona chałwę, to nie tyję. Cud, miód...
orchidea - Czw 18 Lis, 2010 08:21
Muszę to wszystko przemyślec dlatego dałam sobie już wstęp odchudzający do noworocznego postanowienia. Nie mogę miec wąpliwości. Najbardziej nie pasuje mi stosowanie słodzików i tych produktów light w które nie wierzę że są zdrowe.
ciapara - Czw 18 Lis, 2010 08:57
Swietnie Cie rozumiem- ja słodzikow nie używam wcale- nie lubie ich smaku
wiec pije po prostu wszystko gorzkie
Mao - Czw 18 Lis, 2010 09:47
Też używam słodziku rozsądnie ,w napojach prawie w ogóle, kawa ,herbata widomo piję gorzkie.
Mam obawy czy to takie zdrowe ,choć cukrzycy używają tego latami a my przez kilka (kilkanaście) miesięcy.
Poza tym można używać zdrowego cukru brzozowego czyli Xylitolu i nie ma tego chemicznego smaku.
Ja odebrałam swoje badania i odwiedziłam Pana doktora no i muszę powiedzieć ,że ,neki ,wątroba , morfologia ,kreanityna , mocznik ,glukoza ,hormony tarczycowe i TSH mam w normie czyli słowem zdrowa jak kuń i z większym powerem do życia.
Po 1,5 miesiącu utrwalania waga jest bez zmian... no z małym spadkiem 600g
|
|
|