Galerie prac użytkowników forum - Prace Grażyny -
marysia54 - Pią 07 Sty, 2011 23:06
Tunika śliczna
a płaszczyk na pewno będzie cudny
we_st - Pią 07 Sty, 2011 23:13
I nie taki diabeł straszny jak się wydawało. Mówiłam, że dasz radę świetnie Sylvi wychodzi
iwonka - Sob 08 Sty, 2011 07:26
przepiękna tunika
nula - Sob 08 Sty, 2011 08:38
Ależ śliczne nowości u Ciebie
Ostatnia tunika cudna po prostu
Mam nadzieję, że już jesteś zdrowa i pełna zapału do prób z decu
Grażyna - Sob 08 Sty, 2011 18:02
Dziekuje bardzo za pochwałki.
Czy zdrowa jestem? Niestety nie. Posiedziałam w domu faktycznie, łącznie ze świętami, 3 tygodnie. W poniedziałek ide do pracy, chociaz powinnam jeszcze leżakowac w domu. Ale cóż...proza zycia...czyli rada pedag., zebrania z rodzicami, zabawa noworoczna w szkole. Dobrze, że w tym roku w łódzkim ferie od 17 stycznia.
A decu? Jestem pełna zapału. Zamówiłam akcesoria przez internet i czekam na dostawę. Chciałabym aby przesyłka trafiła do mnie przed feriami. minęło 5 dni od złożenia zamówienia i cisza... Mam nadzieje, że chwilowa...
ciapara - Sob 08 Sty, 2011 21:12
Grazyno sorki za wscibstwo ale gdzie zamowilas te akcesoria do decu wysyłkowo?
Mysza - Nie 09 Sty, 2011 11:18
Piękne prace!
Aż sie nie mogę doczekać całości płaszczyka
M.
Grażyna - Nie 09 Sty, 2011 14:20
Aga 0 zamówiłam w Budzikowie http://www.budzikowo.pl/index.php?decoupage,40
Zwracałam uwage na środki firmy Heritage. Nie mam jeszcze zamówionych farb i barwników, ale te zamierzam kupić w jakimś sklepie stacjonarnym.
A płaszczyk? Wygląda tak obecnie:
Ogólnir nie jest źle, ale jest jeden szkopuł, a mianowicie schemat jest za krótki na płaszcz. Wydłużam wzór jak się da, tzn. dodawałam rzędy na odcinkach prostych wzoru. Dodałam równieź cały motyw kolisty widoczny zaraz za liśćmi górnymi. Zyskałam gdzieś 15 cm. Fakt - nie dziergam z polecanej grubości włóczki. Tam było chyba 120m/10dag. Moja włóczka szetland ma 220m/10dag. Gdybym jednak wzięła zalecaną grubość to pewnie miałabym problem z szerokością, bo ta cieńsza nitka i najmniejszy rozmiar S wzoru daje szerokość pasująca na mnie. Z grubej włóczki byłoby za szerokie. Teraz jestem już wzorem na wysokości pachy, a długość płaszcza wynosi 61cm. Powinno byc nieco więcej. Wg opisu nawet 81cm. Będzie to pewnie sweter z kapturem, albo wdzinko niż płaszcz, bo nie mam pojęcia jak kombinowac dalej ze wzorem, a ma się on później zgodzic ze wzorem samego kaptura. Czytałam, że wszystkie osoby dziergające maja problem z długościa płaszcza.
we_st - Nie 09 Sty, 2011 14:45
Grażyna, płaszczyk w trakcie noszenia lekko się wydłuża, bo ciężki jest. Przynajmniej jest tak w moim przypadku. Początkowo sięgał ledwo za tyłek, teraz jest prawie do kolan
Grażyna - Nie 09 Sty, 2011 14:59
To mnie pocieszyłaś
gosias - Nie 09 Sty, 2011 21:26
Grażyna, ślicznie wychodzi
Beata T - Pon 10 Sty, 2011 15:08
Ale wspaniałości wytworzyłaś tuniki przepiękne
czytam że już lepiej i do pracy się wybrałaś łał będzie decu
anna.pluta1 - Pon 10 Sty, 2011 21:14
Grażyna - Wto 11 Sty, 2011 20:32
Dzisiaj przyszła paczka z akcesoriami do decu. Jeszcze 5 dni i ferie, i moje pierwsze próby...he...he...
ciapara - Wto 11 Sty, 2011 20:38
nie moge sie doczekac Twoich nowych prac
gosias - Czw 13 Sty, 2011 07:00
| ciapara napisał/a: | | nie moge sie doczekac Twoich nowych prac Smile |
Ja też
buziaczek - Czw 13 Sty, 2011 22:54
no no no będzie cudowny płaszczyk też mi się bardzo podoba tylko czasu mi brak na jego zrobienie
Ainer - Pią 14 Sty, 2011 21:30
zapowiada się ciekawie czekam na finał
Grażyna - Sob 15 Sty, 2011 13:36
Muszę powiedzieć, że finał niedaleko. Dziergam już kaptur. Zrobiłam płatki kwiatów i trzeba je jeszcze przyszyć. Nie mam pojęcia jaką techniką przyszywa się elementy do swetra. Może ktoś cos podpowie?
kabyr - Sob 15 Sty, 2011 18:31
| Grażyna napisał/a: | | . Nie mam pojęcia jaką techniką przyszywa się elementy do swetra. Może ktoś cos podpowie? |
Grażynko ja przyszywałam kwiaty do swetra w ten sposób.
Bardzo ładnie wyglądają
http://www.google.pl/imgr...ved=0CBwQ9QEwAQ
dehajola - Sob 15 Sty, 2011 23:11
zapowiada sie śliczny płaszczyk no i decu
Grażyna - Nie 16 Sty, 2011 14:28
Trzy kwiatki przyszyłam. Zaczęłam o 8 rano, a skończyłam o 13-tej. Strasznie to pracochłonne. Okazało się, że na kaptur muszę dziergac jeszcze raz kwiatki, bo te mniejszego formatu wg wzoru, są za małe do pustej przestrzeni na kapturze.
saba52 - Nie 16 Sty, 2011 15:18
Grażyna, Śliczny będzie płaszczyk
Ty masz problem z za krótkim a ja z za długim. O tym bordowym mówię. Dorabiałam bo ciągle wydawał mi się za krótki (Miał być do kostek)a teraz wlecze się po ziemi i muszę go skrócić!
A robiony od dołu i plisa zapięcia dorabiana w poprzek .Jeszcze nie wiem jak to zrobię .
gosias - Nie 16 Sty, 2011 20:28
Grażyna, rzecz pracochłonna, ale za to jaki efekt
Grażyna - Czw 03 Lut, 2011 15:46
Płaszczyk jeszcze nie skonczony, a ja dziergam inne rzeczy. Taka odskocznia od drutów.
Dzisiaj pokażę koszyczek:

|
|
|