To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - 14 CZERWCA- dzień dziergania w miejscach publicznych

Viola - Pią 28 Maj, 2010 21:01

Dziewczyny z Częstochowy chętnie bym się spotkała z Wami tylko nie w dni pracujące. radocha
katarzyna341 - Sob 29 Maj, 2010 11:47

Myslę,że najlepsza będzie niedziela,tylko trzeba miejsce wybrać ,żeby mozna sie może na kocykach rozłożyć ,gdy pogoda dopisze ....
Fiubzdziu - Sob 29 Maj, 2010 14:36

Myślę, że czółenka też się liczą Wink
Fiubzdziu - Pon 31 Maj, 2010 18:30

Skoro nikt się nie włącza do dyskusji to ustalam:
13 czerwca o 12:00 pod Ratuszem od strony fontanny zbiórka. Potem pójdziemy na Planty. Weźcie kocyki i prowiant. No i oczywiście robótki!

basta - Śro 02 Cze, 2010 17:48

Jeśli tylko będę w Białymstoku, to z chęcią sie dołączę. W końcu odmiana od maszyny do szycia może być bardzo mila .
mala100gosia - Śro 02 Cze, 2010 20:50

No a jak z krakowem ? bo jak nie to jade do częstochowy o ile mnie tam chcecie Wink
JJka - Śro 02 Cze, 2010 22:44

mala100gosia, no oczywiście że Ciebie chcemy!! Wink
Viola, przybywaj!!
ciaachoo, równiez przybywaj!

Częstochowa już rozpoczeła "mobilizacje"... i następują "zwoływania"... Wink
na razie jeszcze nie wiadomo jakie to będzie miejsce (bardzo możliwe że to samo co w zeszłym roku)... właśnie komunikujemy się z jakąś wiarygodną pogodynką aby wiedziec czy bedzie potrzebny "dach nad głową" czy tak jak w zeszłym roku krzesełeczka pod gołym niebem Wink..
równiez godzina nie jest ustalona konkretna... ale raczej tak jak w zeszłym roku wczesno-popołudniowa, czyli tak gdzies koło 16-17....
konkrety wkrótce...

aha... oczywiście niedziela Smile Smile 13.06 !!

jesli inne "częstochowskie kluby robótkowe" zawiodą to "maranciaki" chyba nie, co?? Wink

oslun - Czw 03 Cze, 2010 00:07

woalka napisał/a:
Ja mam termin porodu na 11 czerwca. Jeżeli wcześniej nie urodzę, to może przybiegnę pod Neptuna, żeby salwami śmiechu w super towarzystwie trochę przyspieszyć przyjście na świat malutkiej córeczki...? wesoło mi

Czy mogę się dołączyć????
Bo jakoś nie zauważyłam mobilizacji, a trochę nas jest. bye

Basia.G - Czw 03 Cze, 2010 14:23

właśnie mało osób z Gdańska się umawia - 13 czerwca około godz 14 - 14:30 pod neptunem - każda nowa osoba mile widziana cmoknięcie
oslun - Czw 03 Cze, 2010 19:22

Basiu, czuję się zaproszona. Zapisałam w kalendarzu (bo z pamięcią już trochę gorzej) i szykuję się na miłe spotkanie radocha
Basia.G - Pią 04 Cze, 2010 09:20

super cieszę się , że Ciebie poznam a jak Zaspa i Pruszcz się szykuje - w jakiej ilości przybędzie do Gdańska a jeszcze ile chętnych jest , jak się czują młode mamy i ich pociechy w wózeczkach czy jest szansa na spotkanie ? pogodę piękną i słoneczna zamówiłam wesoło mi
psotka26 - Nie 06 Cze, 2010 20:01

Fiubzdziu napisał/a:
proponuję dla Białegostoku: 13 czerwca w okolicach 12 spotkać się przy Ratuszu i pójść na Planty podziergać razem. Jakieś kocyki i prowiant mile widziany.

Co Wy na to?

hehe 13 pracuje cały dzień

ania_b - Nie 06 Cze, 2010 21:19

To jeszcze w tym wątku dodaję, że wybieram sie pod Neptuna - w Gdańsku oczywiście. Miło będzie zobaczyć znane twarze i poznać nowe osoby. Do zobaczenia i do wydziergania.
Basia.G - Pon 07 Cze, 2010 11:58

och jak dobrze , że nas coraz więcej - w Gdańsku na pewno spotkają się Ania_b , Oslun , Basia.G , już namówiłam AnięJ (nowa) Woalka i Cirena są zwolnione i usprawiedliwione hahahihi i czekamy na następne osoby które się przyłączą cmoknięcie
gosias - Pon 07 Cze, 2010 12:04

Fiubzdziu napisał/a:
Skoro nikt się nie włącza do dyskusji to ustalam:
13 czerwca o 12:00 pod Ratuszem od strony fontanny zbiórka. Potem pójdziemy na Planty. Weźcie kocyki i prowiant. No i oczywiście robótki!

Jestem jak najbardziej "za"

Na 99 % będę Smile

Viola - Wto 08 Cze, 2010 08:28

Częstochowa czekam na informację o miejscu spotkania, oby pogoda dopisała. radocha
Jeniulka - Śro 09 Cze, 2010 09:35

Mam pytanie do Częstochowianek gdzie w tym roku spotkanie dajcie znać bo dam znać koleżankom hafciarkom i też pewnie by się spotkały . Joasia(JJK) napisz mi sms na komórkę). Pozdrawiam
Basia.G - Śro 09 Cze, 2010 10:08

GDAŃSK SPOTYKAMY SIĘ 13 CZERWCA O 14:00- 14:30 POD NEPTUNEM - JAK BĘDZIE PADAŁO TO W NASZEJ KAFEJCE "CAPRI"
JJka - Śro 09 Cze, 2010 20:07

Częstochowa i okolice!! - ze wzgledu na istnienie małego prawdopodobieństwa, że w niedziele może padac, przezornie spotkamy się pod zadaszeniem... czyli w lewostronnym parku Jasnogórskim (tzw park Staszica) w ALTANIE !!
(dla niezorientowanych park Staszica to ten bliżej ul.7 Kamienic... ten park z jeziorkiem i fontannami Wink a Altana jest łatwo widoczna z ul.7 Kamienic - to takie cos wiekowe, drewniane, okrągłe Wink )
oficjalna godzina spotkania to 16.00
mile widziane akcesoria robótkowe!
Przybywajcie!!!

mala100gosia - Śro 09 Cze, 2010 21:34

zobacze czy dam rade przyjechac do częstochowy Smile
JJka - Śro 09 Cze, 2010 21:41

mala100gosia napisał/a:
zobacze czy dam rade przyjechac do częstochowy

Gosia, Ty poważnie??? !!
bo jak co to byłoby super!! Smile))
ale koniecznie w channel'ce Wink
Nawet mozemy wyjśc po Ciebie z "komitetem centralnym" ... yyy... chciałam napisac Powitalnym Wink Smile))))

katarzyna341 - Śro 09 Cze, 2010 22:44

To ja chętnie się piszę na ten ,,komitet" nawet kwiaty mogę nieść,a co ! A Asia bochen chleba ! wesoło mi Jak szaleć , to szaleć !

Kto jeszcze się skusi na Częstochowę ?

mala100gosia - Śro 09 Cze, 2010 22:45

z dojazdem nie bedzie problemu gorzej z powrotem bo PKS mam juz o 17. 20 :/ a komitet czemu nie Wink

katarzyna341 napisał/a:
Jak szaleć , to szaleć !

no własnie Very Happy

mala100gosia - Śro 09 Cze, 2010 22:54

ech i wygląda na to, ze ten o 17.20 to jedyny powrót autobusowy jaki znalazłam ale jeszcze dopytam isę w informacji Smile

pocieszam isę, ze z 7 kamienic na aleje wolnosci nie jest daleko

JJka - Śro 09 Cze, 2010 23:08

mala100gosia napisał/a:
pocieszam isę, ze z 7 kamienic na aleje wolnosci nie jest daleko

rzut beretem Wink w linii prostej Wink..
ja to na obcasach "robie" w 10 min Wink... no dobra... 12 Smile
a powaznie... daj znac (np na priva) jak, co i kiedy... a "komitet" Cie odbiera, zabiera, dostarcza itp... Wink

holender... ze też żaden z moich kolegów akurat nie wraca do Krakowa w niedziele pod wieczór... Sad
a tak to zawsze co tydzien... pierony... ;/

Kasia341... to co?? bijemy rekord obecnosci i poryszamy kobitki "od Marcysi" i ze "świata babci Ewy"?? Wink