Zlot - Wielki zlot rocznicowy Maranciaków - dyskusja
kabyr - Nie 15 Mar, 2015 20:16
| we_st napisał/a: | | Trzeba było wcześniej pisać o Sindbadzie |
Ja myślałam, że znany Ci jest ten przewoźnik.
kabyr - Nie 15 Mar, 2015 20:18
| we_st napisał/a: | | Trzeba było wcześniej pisać o Sindbadzie |
Ja myślałam, że znany Ci jest ten przewoźnik.
dorota-zam - Pon 16 Mar, 2015 10:34
Naleweczki? O to ja też mogę swoją przywieźć, chociaż ciężkie dziadostwo (busem jadę), ale mam chyba jakąś plastikową butelkę. Tylko na tyle osób to trzeba z cysternę a nie butelkę
nula - Pon 16 Mar, 2015 11:09
| dorota-zam napisał/a: | | Tylko na tyle osób to trzeba z cysternę a nie butelkę |
jak każdy przywiezie butelkę to uzbiera się cysterna
i żeby nie było , że agituję ........
adamwl - Pon 16 Mar, 2015 11:35
| Cytat: | | jak każdy przywiezie butelkę to uzbiera się cysterna hahahihi |
Może nie cysterna, ale powinno starczyć
Co do jakiejś aktywności, ze Swej strony mogę zaprezentować kwiatki ze wstążki, ostatnio mnie wciągnęły i trochę temat zgłębiłem
kabyr - Pon 16 Mar, 2015 14:59
Adamie super.
Napisz co trzeba mieć,
aby takie cuda robić?
kabyr - Pon 16 Mar, 2015 16:28
Dzięki.
Oj lista się wydłuża.
zorza - Wto 17 Mar, 2015 15:54
| ania_b napisał/a: | Dostarczę AIDĘ 10. Mam sporo. I jeszcze jakieś kordonek (granatowy), jeszcze grubszy, gładki, bardzo dobry do nauki. Szału kolorów się nie spodziewajcie, ale też w nauce nie o to chodzi. Wy tylko weźcie czółenka, bo moje się "rozeszły", szydełka (cieniuśkie) i koraliki do nawlekania (przetestujcie, czy szydełko przechodzi przez dziurkę).
Oj, żebym tylko nie zapomniała, co obiecałam, bo Alzhaimer to mój najlepszy kumpel  |
Chodzi o jedno czółenko czy 2?
szydełko i koraliki też potrzebne do frywolitki?
Pytam bo ja całkiem początkująca jestem(będę)
nula - Wto 17 Mar, 2015 16:01
zorza,
czółenka najlepiej od razu dwa - chociaż zupełnie na początek wystarczy jedno, ale jak masz to przywieź dwa...
koraliki niekoniecznie, chyba, że chcesz się nauczyć od razu wplatać koraliki do robótki - wtedy trochę się przyda
szydełko koniecznie - niezbędne do łączenia
beacia-24 - Wto 17 Mar, 2015 18:06
Moi drodzy na dniach zostanie Wam zaprezentowany plan zlotu, a także lista niezbędnych elementów na kursy. Ponadto pojawią się także wytyczne dotyczące wymiany - bo tak będzie wymiana . Dobrze by było aby każdy kto oferuje jakiś pokaz zamieścił spis najbardziej niezbędnych materiałów tak jak uczynił adamwl.
Co do nalewek to faktycznie zapotrzebowanie robi się coraz większe i nie ma co się czarować ja zgodnie ze swoją umową, mimo żalu w piersi hahaha nalewki We_st już opróżniam.
Tak mi przyszło do głowy, że gdyby przesyłki do Polski były tańsze to można by się było pokusić o wysłanie tego napitku by nie trzeba było za nadbagaż płacić.
we_st - Wto 17 Mar, 2015 18:32
| beacia-24 napisał/a: | Tak mi przyszło do głowy, że gdyby przesyłki do Polski były tańsze to można by się było pokusić o wysłanie tego napitku by nie trzeba było za nadbagaż płacić.
|
Nie bój się, mogę wziąć na pokład samolotu 32 kg bagażu. Na weekend nie trzeba dużo ciuchów zabierać. Dam radę. Oby tylko się nie potłukło, bo szkoda by było
Jarka - Wto 17 Mar, 2015 19:10
Już nie możemy się doczekać planu zlotu, oj będzie się działo będzie zabawa i kursiki, nowe umiejętności
beacia-24 - Śro 18 Mar, 2015 16:41
| we_st napisał/a: | | Nie bój się, mogę wziąć na pokład samolotu 32 kg bagażu. Na weekend nie trzeba dużo ciuchów zabierać. Dam radę. Oby tylko się nie potłukło, bo szkoda by było |
Kochana szkoda to jest jak się parasol w ulewę zapsuje, A TO BY TRAGEDIA BYŁA
| Jarka napisał/a: | | Już nie możemy się doczekać planu zlotu, oj będzie się działo |
Oj tak będzie się działo, będzie zabawa i weekendu będzie mało. Będzie głośno, będzie radośnie i niteczki się będzie plątało. Oj taaak
tak ten, tego, no trochę mnie poniosło hahahah
adamwl - Śro 18 Mar, 2015 17:47
Przy okazji zlotu turniej nalewek zorganizujemy
beacia-24 - Śro 18 Mar, 2015 18:44
adamwl, jak na razie mogę powiedzieć, że nalewki Weroniki są bezkompromisowe , ale nie mam póki co porównania.
bean - Śro 18 Mar, 2015 21:34
| we_st napisał/a: | | Moje oczekiwania? Przede wszystkim poznać osobiście osoby, z którymi od 9 lat z hakiem spotykam się wirtualnie. Pora w końcu na spotkanie twarzą w twarz. A co się będzie działo przy okazji schodzi dla mnie na drugi plan... |
Myślę dokładnie tak samo
I choć wiem, że moderatorki robią wszystko, by uatrakcyjnić nam ten czas, to dla mnie największą atrakcją będzie spotkanie WAS w realu
elka j. - Śro 18 Mar, 2015 22:15
Dla mnie podobnie - spotkanie z Wami wszystkimi, zarówno "starszymi" stażem Maranciakami jak i "młodszymi" to największa atrakcja. Pewnie, gdyby moderatorki nic nie przygotowały to i tak nikt z nas by się nie nudził, bo "Rękodzielni" nigdy się nie nudzą Jeżeli tylko będę mogła w czymś pomóc, to chętnie na miejscu się zaangażuję. Moderatorki - jesteście nieocenione, nie martwcie się, na pewno wszystko się uda i nie wyobrażam sobie, żeby ktoś był niezadowolony. Wybieram się z bardzo pozytywnym nastawieniem
Apak - Czw 19 Mar, 2015 09:34
Gdyby przypadkiem ktoś był zainteresowany, to ja dla szydełkujących mogę zorganizować warsztaty robienia panienek na miotełkach.
Madzia - Czw 19 Mar, 2015 09:40
| Apak napisał/a: | Gdyby przypadkiem ktoś był zainteresowany, to ja dla szydełkujących mogę zorganizować warsztaty robienia panienek na miotełkach.  |
Myślę, że takie "przypadki" mogą się znaleźć.
Jednocześnie pomyślałam o Twoich zdjęciach i przyszedł mi do głowy nowy temat
"Jak fotografować rękodzieło"
beacia-24 - Czw 19 Mar, 2015 10:18
| Madzia napisał/a: | | "Jak fotografować rękodzieło" |
Oj tak sama by na taki kursik chętnie poszła oj i to bardzo a najlepiej ze swoim sprzętem przyjechała całym buchnęła na stół i róbta zdjęcia z tego dziadostwa byle ładne hahaha.
dorota-zam - Czw 26 Mar, 2015 16:51
Uwaga, jeśli ktoś będzie jechał Polskim Busem to już można kupować bilety! Ja już mam, podróż w 2 strony 26 zł, jest to mocny argument za taką formą podróży
beacia-24 - Czw 26 Mar, 2015 20:31
Ja nie wiedzę możliwość bezpośredniego dojazdu chyba, że źle patrzę
ewatek - Czw 26 Mar, 2015 20:34
Dorotka, a możemy się umówić żeby razem jechać?
Jak TAK to podaj proszę godziny na które kupiłaś bilet.
P.s przepraszam że piszę tutaj, ale nie umiem na pw, wiadomość zostaje w folderze " do wysłania"
dorota-zam - Czw 26 Mar, 2015 21:35
Ewa ja jadę w piątek rano, o 7.30, ale wracam dopiero w środę, jak już się wyrwę na wolność...
Beacia z Częstochowy to do Katowic albo do Warszawy i dopiero do Gdańska, to chyba pociągiem łatwiej.
eBeata - Czw 26 Mar, 2015 23:00
też planuję jechać polskim busem
a może podróż powrotną w niedzielę zaplanujemy razem ?
|
|
|