To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - KELMUSKA szydełkiem i na drutach - letni topik

Kelmuska - Śro 17 Lip, 2013 23:31

BeniaJ napisał/a:
Natchnienia w dzierganiu

oj mam kompletny brak natchnienia i szczerze mówiąc niewiele robiłam przez ostatnich kilka miesięcy wściekły

A to wszystko przez przeprowadzkę. Tak wyszło, że opuszczam naszą kochaną Polskę na dłuższy czas, a kto wie, może i na zawsze. Póki co walizki prawie spakowane, domykam ostatnie papierkowe formalności i za 4 tygodnie odezwę się do Was z innej części Europy.

No i mam nadzieję, że natchnienie do mnie powróci, jak tylko urządzę się na nowym miejscu bye

Kamoni - Czw 18 Lip, 2013 08:21

Bluzeczka super brawo brawo Powodzenia w nowym miejscu cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
izetta - Czw 18 Lip, 2013 08:24

Kelmuska, trzymam kciuki za pomyslną podróż. Będzie dobrze, zobaczysz. DSasz sobie radę w nowym miejscu Smile
Jarka - Czw 18 Lip, 2013 08:27

Czekamy na nowe wieści z nowego zakątka bye bye
jolanta59 - Czw 18 Lip, 2013 18:58

Powodzenia! bye
Apak - Czw 18 Lip, 2013 20:28

No, to duże wyzwanie przed Tobą! Trzymam kciuki - ale pamiętaj, szydełka zbyt głęboko nie chowaj, czasami działa jak koło ratunkowe... wesoło mi Powodzenia!
cedra - Pon 22 Lip, 2013 11:58

Powodzenia w nowym miejscu! Wielu dobrych, życzliwych ludzi w otoczeniu!
Violetta21 - Pon 22 Lip, 2013 14:40

Będzie dobrze myśl pozytywnie cmoknięcie
nismon - Wto 23 Lip, 2013 22:17

Powodzenia!!! cmok
BeniaJ - Czw 25 Lip, 2013 10:22

Kelmuska, powodzenia w nowym miejscu,łatwej i szybkiej klimatyzaji a przede wszystkim przyjaciół bo z tego co wiem to wyjeżdzając tego potrzeba najbardziej. cmoknięcie cmoknięcie
Kelmuska - Pią 26 Lip, 2013 01:02

Dzięki kochane za ciepłe słowa cmoknięcie . Mam nadzieję, że szybko się odnajdę w nowym miejscu.
Najważniejsze, że cała rodzina będzie razem. uklon

siebusania - Pią 26 Lip, 2013 08:13

Kelmuska, powodzenia, nie opuszczaj nas na długo trzymam kciuki
aniaso4 - Nie 28 Lip, 2013 21:22

Kelmuska, pamiętaj o nas na obczyźnie cmok cmok cmok
romualda - Pon 29 Lip, 2013 17:15

Kelmuska napisał/a:
z innej części Europy

to dobrze że bezwizowa, powodzenia na nowej drodze

marysia54 - Nie 04 Sie, 2013 22:39

Kelmuska Powodzenia cmok cmok
koniecznie się odezwij do nas cmoknięcie

siebusania - Pią 30 Sie, 2013 07:43

trzeba tu troszke odkurzyc. mam wieści od Edzi, u niej ok i pozdrawia was maranciakowe koleżanki. Niedługo sama sie odezwie
Kelmuska - Wto 24 Wrz, 2013 00:02

Dziękuję Aniu za wrzucenie informacji ode mnie.
Witajcie kochane maranciakowe koleżanki. Tak jak napisała siebusiania, u mnie wszystko w porządku. Od dwóch miesięcy mieszkam już w Niemczech w okolicach Monachium, powoli się oswajam, wsłuchuję w to co słyszę wokół, bo niestety język niemiecki to dla mnie czarna magia. Jakoś udaje mi się dogadywać po angielsku, a trochę też na migi hihihi. Córka poszła do szkoły niemieckiej, ale do klasy dla obcokrajowców. Uczy się języka od podstaw i jest bardzo zadowolona, syn idzie od 1 października do przedszkola, a ja na kurs niemieckiego. Mam nadzieję, że w miarę szybko będę się uczyła, ale jak to będzie, to się dopiero okaże.
Na robótki nie mam na razie czasu, ale cały swój "sprzęt" zabrałam, więc jak się trochę poogarniam, to zacznę coś tam dłubać.
Trzymajcie się cieplutko, dziergajcie czapki i szaliki, bo zima tuż, tuż.

siebusania - Wto 24 Wrz, 2013 06:47

Kelmuska napisał/a:
Dziękuję Aniu za wrzucenie informacji ode mnie.
Edytko to żaden problem. Super słyszeć że wszystko układa sie pomyslnie. Nie martw sie na zapas miedzy ludzmi mówiącymi po niemiecku szybciej sie nauczysz ich język, a dzieciaczki dadza sobie rade, trzymaj sie i odewij na pv jak znjadziesz chwilke.
Kelmuska napisał/a:
dziergajcie czapki i szaliki, bo zima tuż, tuż.
a zimy nie przywołuj nie wolno
ja zmykam syna wyszykowac do szkoły i sprawy pozałatwiac cmoknięcie cmoknięcie

kabyr - Wto 24 Wrz, 2013 09:46

Kelmuska, Miło, że się odezwałaś.
Cieszę się, że u Ciebie ok.
Robótki nie zając nie uciekną
i wrócisz do dziergania.
Najpierw się pourządzaj,
jeżeli to ma być na dłużej.
Buziaki cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

elka j. - Wto 24 Wrz, 2013 21:23

Edytko! Sprzęt na pewno się doczeka i robótki prędzej czy później się pojawią, bo przecież Maranciaki za długo bez robótek nie wytrzymają wesoło mi A teraz najważniejsze, żebyś się dobrze zaaklimatyzowała w nowym miejscu. Powodzenia i szybkiego opanowania języka niemieckiego. Czekamy na robótki bye
Kelmuska - Śro 06 Lis, 2013 08:52

Muszę tutaj trochę odkurzyć.

Podłączyli mnie nareszcie do cywilizacji tzn. mam stałe łącze i mogę już buszować po necie. No i nareszcie mam trochę czasu na robótki, tylko jest jeden istotny problem. Mój ukochany sprzęt robótkowy jest ze mną, ale nici i włóczki zostały w Polsce puknąć się
Muszę więc zamówić na miejscu i stąd mam do Was - mieszkających i kupujących w Niemczech, prośbę, jakby któraś podpowiedziała mi w jakim sklepie internetowym jest dobry wybór, dobre ceny itp. i jakie nici wybrać na serwetki, bieżniki, obrusiki.
Ruszam do boju, muszę trochę ozdobić mieszkanko swoimi pracami wesoło mi
a długie wieczory są idealne na wszelkiego rodzaju dłubanki hopla

Pozdrawiam Was z zimnej i deszczowej Bawarii bye i mam nadzieję, że niedługo pokażę moje szydełkowe wypociny

BeniaJ - Śro 06 Lis, 2013 09:19

Kelmuska, witaj. Super, że odświeżyłaś swój wątek. Niestety nie mogę ci pomóc co do zakupów w Niemczech, ale bardzo gorąco pozdrawiam Smile kwiatek dla ciebie
Kelmuska - Śro 06 Lis, 2013 10:03

BeniaJ napisał/a:
Super, że odświeżyłaś swój wątek

oj wypadało w końcu. Teraz tylko brakuje mi tych nieszczęsnych nici. Znalazłam w mieście sklep z wełną, nićmi itp., ale jakoś nie bardzo mi to odpowiada. Inne nazwy, inne firmy, kurcze, chyba poproszę, żeby mi przysłali paczkę z Polski puknąć się

kabyr - Śro 06 Lis, 2013 11:09

Kelmuska napisał/a:
Inne nazwy, inne firmy, kurcze, chyba poproszę, żeby mi przysłali paczkę z Polski puknąć się

Najlepsze wyjście cmok
Witaj i chwal się jak już coś znowu zrobisz.

we_st - Śro 06 Lis, 2013 14:41

Kelmuska, mieszkam co prawda w innej części Niemiec (Rheinland Pfalz), ale sklepy real są w całym kraju. Tam kupuję najczęściej kordonki. Cena jest taka sobie, ale za to jakość dobra. W necie kupuję tylko na niemieckim ebay-u. Korzystałam też ze strony DROPSA. Tam w opisach robótek jest zalecana włóczka jak i odnośnik, gdzie najkorzystniej kupić. Fajna sprawa.