To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

ciapara - Śro 15 Wrz, 2010 21:01

A ja dzisiaj doprowadzilam sie troche do porzadku
Fryzjer henna
Pora juz byla najwyzsza
Mialam nosa bo okazalo sie ze w niedziele musze zabrac corke na kinder bal do rodziny Smile

Mao - Czw 16 Wrz, 2010 09:32

O matko i się wkurzyłam na Panią dietetyk !

Wszystko po to by kasę nabijać" profesjonalistom".
Ostatnio mój lekarz mnie zapytał czy to dieta rozpisana przez "Natur Haus" ,bo już się spotkał z tym ,ze te wszystkie poradnie skupiające dietetyków rozpisują Dukana za grubą kasę bez fazy uderzeniowej .

No i przecież wtedy Dukan nie jest bee bo płacisz co 2 tygodnie 150zł.

Ja się czuję o wiele zdrowsza w tej chwili niż przed dietą ,minęły mi wzdęcia ,zgagi itp.Mniej się pocę i męczę więc mniej śmierdzę -jak to delikatnie określiła pani dietetyk.
Jem chyba więcej warzyw niż jadłam przed dietą ,zaparcia miałam przed teraz raczej mi się wszystko wyregulowało( o ironio losu ,bo powinnam przecież cierpieć na zaparcia wrr)

No i ta bzdura 20kg w ciągu 1,5 miesiąca skleroza to jakiś skrajny przypadek ,ale trzeba uogólnić na "wszyscy" żeby pokazać jakie to nie zdrowe.

No jasne to wg.pani zdrowsza jest chyba otyłość niż dieta ,bo skoro ją tak krytykuje wściekły Ciekawe czy kiedykolwiek była grubasem i wie co to znaczy?

Zwykłym jedzeniem narobiłam sobie więcej krzywdy nosząc dodatkowe 17kg.
Każda dieta stosowana bez kontroli lekarskiej jest zła a nie tylko Dukan ,a do zakwaszenia organizmu dochodzi się gdy podczas diety uprawia się intensywne ćwiczenia ,dlatego Dukan na początku nie pozwala ćwiczyć.

Byłam u swojego lekarza ,na początku października mam kolejne badania ogólne ,zapytałam go właśnie o zakwaszenie organizmu bo się bałam,powiedział ,że to bzdura i to co napisałam wyżej.
Zbadał mnie, pytał czy coś dolega ,miałam badane nerki.Stwierdził ,że jestem zdrowa jak byk i bardzo się cieszył ,że mam tyle balastu mniej.

Moja endokrynolog też jest na Dukanie i mówi że to rozsądna i dobra dieta.A hormony zbadamy ponownie i wyrównamy ,wynik nie jest taki zły jak mi się wydaje hahahihi

No to się wygadałam jest mi lżej zebalek

A wszystkie dukanki pozdrawiam i trzymajcie się swoich planów -rozsądnie kazanie

ciapara - Czw 16 Wrz, 2010 09:48

Zgadzam sie z Mao
Teraz dlaczego warto bedac grubym przejsc na diete

1.Przestajemy dostarczac organizmowi smieciowe jedzenie
2.Lepsze samopoczucie swoje samopoczucie moge porownac do lekkosci
3. Odzywianie jest bardzo regularne i racjonalne organizm nie gloduje i nie blokuje sie przed dieta
4. Duzo pijemy, przewaznie nie bedac na diecie zapominamy ze zeby zyc trzeba pic duzo płynow
5. Jemy jedzenie które organizm przyswaja mniej jest tzw odpadow szkodliwych
6. Bardziej myslimy jedzac... co mozemy a czego nie
7. Systematycznie sie wazymy aby uniknac kolejnego przybywania na wadze
8. Wkładamy ciuchy o których myslałysmy ze pora sie z nimi rozstac bo sa za małe
9. Czujemy sie bardziej kobiece i zadbane

Na razie nic mi wiecej nie przychodzi do głowy ale sa to takie ogolne przemyslenia

Grażyna - Czw 16 Wrz, 2010 16:16

Rzeczywiscie jest to dieta, ktorej efekty widac od razu, dosć szybko sie chudnie, bo np. ja w ciągu 4 miesięcy schudłam 19kg. Myslę, że efekt jo-jo nie nadchodzi, gdyż jest sposób na utrzymanie wagi, własnie ten jeden dzien proteinowy w tygodniu.

U każdej kobiety sa problemy typu inne niz dotychczas miesiaczki i czy też kłopoty ze skorą. Widze jednak, u siebie, że z czasem skora nabiera blasku. Na mnie w pracy koleżanki obecnie mówia "dziewczynka". Figurke mam rzeczywiscie jak u dziewczyny mlodej. Cały czas balsamuje ciało, przez co skóra jędrnieje i sie wygładza. Zawsze czułam sie młoda duchem, a obecnie czuję sie młoda całym ciałem. Na lekcjach gimnastyki cwicze z dziecmi i smieję się do nich, gdy nie potrafia powtórzyc za mną jakiegoś ćwiczenia. Wcześniej tez byłam sprawna, lecz wielu ruchów nie robiłam, bo z moja tusza glupio to wygladało.

A ciuchy? To niekończąca się bajka! Pomyslę rano, co włożę i wkladam bez tysiąca przymiarek, bo wszystko dobrze lezy. A wcześniej? Brrr... to nie, tamto nie, a w tym troche nieźle, w tamtym koszmar...stale medytowałam przed lustrem wywalając poł szafy.

gosias - Czw 16 Wrz, 2010 19:32

Też pozdrawiam wszystkie Dukaneczki love
zabencia - Czw 16 Wrz, 2010 21:15

Ślicznie Wam dziękuję cmoknięcie
Piszę dopiero dzisiaj bo spędziłam 3 dni w delegacji służbowej. Po takich wyjazdach na tuńczyka i serek wiejski nie mogę patrzeć i do kuraka wracam z wielką miłością Very Happy

katrinka jeszcze nie włączyłam ćwiczeń. Chcę je dołączyć po przejściu na 3 fazę.

katrinka - Pią 17 Wrz, 2010 08:37

Pilnie śledzę ten wątek od samego poczatku i chociaz z braku czasu rzadko zabieram głos cały czas byłam z wami i dukałam wesoło mi
Na diecie jestem od 21 czerwca.
Zero grzeszków przez cały czas.
Waga wyjściowa 89kg.
Teraz ważę 70 kg.Schudłam trochę za szybko i tu i tam trochę trzeba poprawić ćwiczeniami(stąd moje pytanie do Żabci)
Według testu powinnam ważyć 67 kg a chcę 65 ,cel już niedługo wesoło mi
Wszystkim dziewczynom serdecznie gratuluję wytrwałości a Grażynce trzeba przyznać jakiś medal od wszystkich dukanek bo to ona nas zmobilizowała cmoknięcie cmoknięcie

Mao - Pią 17 Wrz, 2010 13:21

Jak widać jesteśmy wszyscy różni ,zresztą bardzo dobrze ,to widać po efektach ,szybkości chudnięcia itp.Każda z nas ma różne "bolączki", dzięki temu sobie doradzamy ,wspieramy się,staramy się rozwiązywać nasze problemy.

Przykład pierwszy z brzegu:

Ja chudnę na miesiąc 3 kg i ani grama więcej.Zrzucenie 17 kg zajęło mi 5 miesięcy -więc czy szybko widać efekt?

Dla mnie nie.Choć nie narzekam ,dukałam i dukam dzielnie i nadal.Co z tego że dłużej ale mam efekty i to najważniejsze.

Dopiero teraz znajomi mnie zaczepiają widząc efekt diety i dopytują co ja takiego zrobiłam ,że tak wyglądam?

Katarinka 2 miesiące krócej duka a straciła 19kg -efekt szybko widoczny( zresztą gratuluję szybkiego spadeczku kwiatek dla ciebie )

Wiadomo coś za coś ,do wszystkiego musimy podchodzić indywidualnie.Moje wolne chudniecie nie spowodowało zwisów
( z czego akurat się ciesze ,bo ciało po 40 nie jest już tak elastyczne ,wiotkie ,zgrabne i powabne hahahihi - no powiedzmy )
i konieczności ćwiczeń ,brrr ,których nie cierpię ,latami chodziłam na treningi lekkoatletyczne 3x w tygodniu i normalnie mam awersję do wszelakich ćwiczeń jęzorek

Ćwiczenia areobowe też odpadają zaraz mi kolana siadają i to nie zależnie od kilogramów ,od lat mam problem chyba z łękotką.

Dla mnie pozostanie basen i może jakaś Salsa solo hahahihi w każdym razie przymierzam się do jakiegoś ruchu i to też po przejściu na III fazę , czyli od października.

ciapara - Pią 17 Wrz, 2010 13:33

Ja za to dzisiaj zamiast jedzenia biegalam 3 godziny po lesie
Teraz zjadlam jajko i jestem najedzona az po szyje... a waga sobie stoi.

Mao - Pią 17 Wrz, 2010 13:45

He ,he bieganie po lesie też lubię szczególnie takie za grzybami hahahihi
ale nie koniecznie bez śniadanka ,no ja muszę ,bo się uduszę ,zjeść oczywiście.

Wypiłam kawkę na drugie śniadanko i wrąbałam dwie pyszne,słodkie muffiny serowe i też mam po samą szyję. rotfl

ciapara - Pią 17 Wrz, 2010 14:53

Na glodniaka znalazlam 1.8 a maz 2.6 Smile
A jakie mialam zmysly wyostrzone... no ale las byl przetrzepany a grzybki tylko w chaszczach... ale sobie pocwiczylam nozki Smile ale obok lisich jam miałam cykora jak ich 6 bylo... wolalam meza od razu Smile

katrinka - Sob 18 Wrz, 2010 23:20

Mao odwiedziłam twój blog i o zgrozo ...byłas w mojej mieścinie a ja cię nie spotkałam placzek Zaprosiłabym cię na coś pysznego prosto z jeziorka.

Teraz coś na temat,dzisiaj mąż zrobił mi zdjęcie specjalne bo chce żebym już taka została .Wrzesień 2010 i styczeń2010.

katasza - Nie 19 Wrz, 2010 07:36

ślicznie wyglądasz oczywiście w wydaniu wrzesień 2010r
ania_b - Nie 19 Wrz, 2010 08:08

Katrinka, zupełnie inna osoba. Pięknie wyglądasz, ba, seksownie. I jeszcze te zwiewne, kobiece ciuszki i czerwone buciki.
Fantastyczny efekt, tak trzymaj.

ciapara - Nie 19 Wrz, 2010 08:51

Katrinka super dałas mi kopa tym zdjeciem
cool cool
Rewelacja
I jaka fajna fryzurka ... cool

Jarka - Nie 19 Wrz, 2010 09:40

katasza napisał/a:
ślicznie wyglądasz oczywiście w wydaniu wrzesień 2010r
cool cool cool zgadzam się !!!

ania_b napisał/a:
Katrinka, zupełnie inna osoba. Pięknie wyglądasz, ba, seksownie. I jeszcze te zwiewne, kobiece ciuszki i czerwone buciki.
Fantastyczny efekt, tak trzymaj.
radocha radocha cool cool cool radocha radocha to ile kilosów w sumie zrzuciłaś ????
zabencia - Nie 19 Wrz, 2010 10:05

katrinka brawo brawo
katrinka - Nie 19 Wrz, 2010 11:31

Jarka napisał/a:
to ile kilosów w sumie zrzuciłaś ????

19 kg. i to w błyskawicznym tempie,powinno się odbywać troszkę wolniej jak dla mnie bo brzuszek wymaga duuużej troski.Zacznę ćwiczyć jednak dopiero po przejściu na trzecią fazę.
cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Paillette - Nie 19 Wrz, 2010 16:24

katrinka, wow cool oj kocha Cię ten mąż.... bardzo brawo
qrka - Nie 19 Wrz, 2010 16:50

katrinka, świetny wynik
Antonina - Nie 19 Wrz, 2010 18:33

katrinka gratulacje! Wyglądasz świetnie!
Grażyna - Nie 19 Wrz, 2010 18:53

cool cool cool cool cool cool kwiatek dla ciebie
Nietoperek - Nie 19 Wrz, 2010 19:03

Chwilowo zamiast ćwiczeń można zaserwować domowy gabinet odnowy biologicznej Wink Trochę zimnego prysznica, trochę kremu, trochę masażu w wykonaniu męża Wink wesoło mi
kabyr - Nie 19 Wrz, 2010 22:10

Katrinka świetny wynik.
Tak trzymaj brawo brawo brawo

ciaachoo - Nie 19 Wrz, 2010 22:26

Katrinka wielkie brawa!!!!
Wyglądasz cudownie cool
Brawo za zdjęcia.
Pozdrawiam Ilona.