To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - bean - nowe drobiazgi str. 102

nula - Śro 26 Maj, 2010 23:22

bean, dziękuję Ci bardzo - teraz wiem jakich mniej więcej nici bym potrzebowała wesoło mi
bean napisał/a:
Grażynka po przemianie

cool cool cool - super to brzmi !!!! hopla
Jak ktoś nie wie o co chodzi to może się zastanawiać w co nam się Grażynka przemieniła hahahihi

saba52 - Śro 26 Maj, 2010 23:33

bean, śliczna bluzeczka i serwetka też brawo brawo brawo ja nie umiem jeszcze robić na okrągło wściekły
buziaczek - Śro 26 Maj, 2010 23:45

prześliczna bluzeczka i w takim ładnym kolorze, ładnie wyglądasz w swojej nowej bluzce cool a serwetka także śliczna brawo
bean - Czw 27 Maj, 2010 00:14

nula napisał/a:
bean napisał/a:
Grażynka po przemianie
nula napisał/a:
Jak ktoś nie wie o co chodzi to może się zastanawiać w co nam się Grażynka przemieniła

Kurczę, mam nadzieję, że nie uraziłam Grażynki puknąć się Chciałam tylko napisać, że jest taka odmieniona ... po dietce Very Happy cool

Aniela41, saba52, buziaczek cmoknięcie dziękuję!

bjanna - Czw 27 Maj, 2010 07:07

bean, zawsze z przyjemnością oglądam wydziergane przez Ciebie bluzeczki, są tak dopracowane i wyglądasz w nich bardzo apetycznie brawo brawo brawo
serwetka dla mamy tez ładniusia cool cool

Mariola - Czw 27 Maj, 2010 07:50

piękna brawo brawo brawo
Bratek - Czw 27 Maj, 2010 08:51

Wszystko śliczniusie brawo brawo brawo
Ainer - Czw 27 Maj, 2010 11:31

Beatko ja zawsze U Ciebie wszystko perfekcyjnie wykonane bluzeczka cudeńko mój ulubiony kolorek wesoło mi serweteczka piękna delikatna brawo brawo cmoknięcie
Bernadka - Czw 27 Maj, 2010 12:17

świetna bluzeczka i ślicznie ci w tym kolorku brawo brawo brawo cool
Haniutka - Czw 27 Maj, 2010 12:31

Beatko jak zwykle rewelacja! brawo brawo
Ślicznie wyglądasz cool cool

dehajola - Czw 27 Maj, 2010 13:02

śliczny kolorek tej uroczej bluzeczki brawo brawo
ABA - Czw 27 Maj, 2010 15:29

Beatkobardzo ładna bluzeczka i piękna modelka.
Mnie interesuje ta serwetka. Lubie serwetki nie za bardzo dziurawe. W którym momencie wstawia sie te małe gwiazdeczki? Czy mozna prosic o schemacik ze wskazówkami?
brawo brawo brawo brawo brawo cmoknięcie uklon

Grażyna - Czw 27 Maj, 2010 15:29

Śliczna bluzeczka i serwetka cool
LidkaM - Czw 27 Maj, 2010 17:10

Jak zwykle szukam zębów....
Elżbieta P. - Czw 27 Maj, 2010 19:59

bean jak Ty pięknie robisz te wszystkie rzeczy, bluzeczka jest śliczna, serweteczka też brawo brawo
mam pytanie dotyczące robienia od góry na szydełku, bo na drutach to robi się rzędy skrócone żeby osiągnąć ładne zaokrąglenie i żeby góra bluzki przylegała, w każdym razie tak myślę, bo jeszcze tego nie robiłam. Moja pierwsza próba zrobienia podobnej bluzki skończyła się niepowodzeniem, bo odstaje mi wokół szyi, dlatego jej nie noszę, a jak to się robi szydełkiem??

gustavo_2008 - Czw 27 Maj, 2010 20:37

bean, piękna bluzeczka brawo brawo brawo serwetka też cool cool cool

LidkaM napisał/a:
Jak zwykle szukam zębów....

Ja też wesoło mi

bieta - Czw 27 Maj, 2010 21:21

bean, śliczna bluzeczka brawo brawo brawo
i serwetka brawo brawo brawo

bean - Czw 27 Maj, 2010 22:54

bjanna, mariola196412, Bratek, Ainer, Bernadka, Haniutka, dehajola, ABA, Grażyna, LidkaM, Elżbieta P., gustavo_2008, bieta, kwiatek dla ciebie cmoknięcie

ABA napisał/a:
Lubie serwetki nie za bardzo dziurawe. W którym momencie wstawia sie te małe gwiazdeczki? Czy mozna prosic o schemacik ze wskazówkami?

Basiu, najpierw robi się elementy kwadratowe (8 okrążeń), które łączymy ze sobą w ostatnim okrążeniu w miejscu pokazanym na schemacie. Następnie wypełniamy małymi gwiazdkami, które słupkami łączymy w ostatnim okrążeniu z wcześniejszymi elementami. A potem już tylko koronka dookoła Smile

Elżbieta P. napisał/a:
mam pytanie dotyczące robienia od góry na szydełku

te modele bluzeczek (ze schematów), które robi się od góry dookoła są tak skonstruowane, że same dobrze się układają nie wiem , czasem, jeśli wyjdzie za duży dekolt, wystarczy dodatkowo obszydełkować.

kasiajulia2 - Czw 27 Maj, 2010 23:50

Piękna bluzeczka i serweteczka, a z serweteczki byłaby fajna bluzeczka brawo brawo brawo
reni - Pią 28 Maj, 2010 07:51

rewelacja cool cool brawo brawo
Magda2702 - Pią 28 Maj, 2010 08:18

Powtórzę za Reni - rewelacja!!
nula - Pią 28 Maj, 2010 08:25

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin !!!!!

ciapara - Pią 28 Maj, 2010 08:32

To ja sie dolaczam do Nuli z zyczeniami kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie cmoknięcie cmoknięcie love
Wszystkiego naj naj naj najlepszego cmok cmok

lamika88 - Pią 28 Maj, 2010 08:35

Wszystkiego najlepszego kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
Elżbieta P. - Pią 28 Maj, 2010 08:45

bean dziękuję, niestety to nie o to mi chodziło, ale na razie nic takiego nie robię, to nie ma sprawy wesoło mi

i wszystkiego najlepszego w tym pięknym dniu kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie cmoknięcie