To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Grażyny -

bjanna - Pon 09 Sie, 2010 07:57

ja tez z tych co za żółtym nie przepadają, ale żółty żółtemu nie równy wesoło mi ten jest do przyjęcia wesoło mi
a wykonanie to mistrzowska robota brawo brawo brawo brawo

ciapara - Pon 09 Sie, 2010 08:26

Cudowny sweterek
Piekny i subtelny
Pelna klasa Smile Pokaz koniecznie z guzikami i na ludziu cool

Magda2702 - Pon 09 Sie, 2010 08:32

Piękny! Bardzo mi się podoba. Kolorek też.
Grażyna - Pon 09 Sie, 2010 12:08

Guzików niestety brak. Sąsiadka poleciała w inna stronę miasta, więc moze tam cos kupi. Na razie czekam...
Bernadka - Pon 09 Sie, 2010 13:53

Grażynko śliczne sweterki brawo brawo brawo brawo jak zawsze bardzo mi się podobają ale zachwyca mnie Twoja figurka brawo brawo brawo brawo ojejku jej SUPERAŚNIE WYGLĄDASZ cool
lamika88 - Pon 09 Sie, 2010 14:33

Świetny sweterek cool cool cool
Jasieńka - Pon 09 Sie, 2010 15:00

rewelacyjny sweterek po prostu prześliczny brawo
Krakowianka - Pon 09 Sie, 2010 20:01

Śliczny, na pewno będziesz w nim cudnie wyglądać brawo cool
Grażyna - Pią 27 Sie, 2010 23:06

Dzisiaj nie pokażę swoich prac, chociaż 4 sweterki czekają na sesje fotograficzną. To niebawem, a dzisiaj sesja wyrobów z Belgi, bo tam spędzałam ostatnie dni sierpnia. dokładnie w Brukseli u rodziny. Pojechalismy na wycieczke do Bruggi. Co drugi sklep, to sklep z koronkami albo czekoladkami. Byłam przekonana, że spotkam tam, w Bruggi, wyroby koronki brugijskiej, a tu niespodzianka:

No i kto zgadnie? co to za koronka?

buziaczek - Pią 27 Sie, 2010 23:11

wydaje mi się że klockowa koronka wesoło mi
Violetta21 - Pią 27 Sie, 2010 23:18

Grażynko nacieszyłaś pewnie oczka bo wyroby są piękne bye
a też mi się tak wydaje że to klockowa wesoło mi
i czekam na sweterki pewnie bedą superaśne bye

Jarka - Pią 27 Sie, 2010 23:40

Violetta21 napisał/a:
Grażynko nacieszyłaś pewnie oczka bo wyroby są piękne
cool cool cool
Violetta21 napisał/a:
czekam na sweterki pewnie bedą superaśne
cool cool cool
barbara 1 - Sob 28 Sie, 2010 07:50

Ale cudeniek się naoglądałaś cool tylko poza zdroscić takiego wyjazdu
ciapara - Sob 28 Sie, 2010 11:08

Holender ... tasiemki wygladaja jak naszyte maszynowo... ale co jest na spodzie... nie wiem
Grażyna - Sob 28 Sie, 2010 13:30

Brawo dziwczyny! To koronka klockowa!

Na pierwszy rzut oka wygladało to jak produkcja fabryczna. Na regałach jednak mozna było zobaczyć zaczete robótki z wieloma doczepionymi klockami. Niteczka była cieniutka, bardzo, gdzies na szydełko powiedzmy 0.6mm, a może i nawet ciensze. Naoglądałam się, pozachwycałam, bo rzeczywiscie wyroby były śliczne.

Spójrzcie na ceny. Sa w euro po 40%obniżce. Mój bratanek pracuje w Europarlamencie i zarabia 2000euro. Bieznik kosztuje średnio 250 euro, a malutka serwetka 10euro. Niewiele mogłby sobie kupic, tym bardziej, że samo wynajecie mieszkania kosztuje 1000euro, azyc jeszcze trzeba. To ceny po obniżce. Strach pomyslec ile to kosztuje na co dzień. A my mamy dylematy, gdy wyceniamy swoje wyroby.

Ponadto zauwazyłam, że Belgijki brzydko sie ubierają. W sklepach nawet drutowych swetrów nie zauwazyłam. Same koszulki, bluzy z dzianiny fabrycznej. Wśród szlików były szydełkowe takie, jakie robiłysmy ze 3lata temu, z kwadratów majacych w srodku kolorowe kwiatuszki.

Beata T - Wto 31 Sie, 2010 14:24

Zawsze jest fajnie pooglądać jakieś rzeczy i podpatrzeć wesoło mi
kabyr - Wto 31 Sie, 2010 21:38

Grażynko piękne wdzianka udziergałaś.
To niebieskie jest wręcz rewelacyjne.
Na avatarku wyglądasz przepięknie.

dehajola - Śro 01 Wrz, 2010 10:04

ja w wakacje bylam w szwajcarii i takze ceny np. sweterkow na drutach mnie powalily. ładniutkie te koroneczki.
Grażyna - Śro 01 Wrz, 2010 14:42

Dziekuje Basiu cmoknięcie
żabka - Śro 01 Wrz, 2010 20:42

Śliczny sweterek brawo brawo brawo
ciapara - Pią 03 Wrz, 2010 18:00

żabka napisał/a:
Śliczny sweterek brawo brawo brawo

Sweterek sliczny ale zawartosc jeszcze ladniejsza Smile

misia0808 - Nie 05 Wrz, 2010 11:46

Grażynko zazdroszczę Ci, że mogłaś napatrzeć się do woli na takie cudeńka. Żółty sweterek wyszedł prześliczny, teraz czekam na prezentację na właścicielce
Grażyna - Nie 05 Wrz, 2010 14:06

Czekam az przyjedzie córka i mi zdjecia porobi, bo mąz jakis niechetny i zdolnosci technicznych mu brak.

No i drugi problem mam, a mianowicie okazało się, że po wakacjach, po wielu pieszych wedrówkach, bez stosowania diety, spadły mi wymiary w biodrach i kupione spodnie na początku wakacji sa teraz za szerokie. Mam juz rozmiar 26 czyli takie pomiedzy 34 a 36. Dzisiaj kupiłam 4 pary. Skrócę je i będę się wreszcie prezentowac.

milamirka - Nie 05 Wrz, 2010 14:49

sliczny sweterek slicznosci sie naogladalas brawo i pieknie wygladasz ale juz starczy tego odchudzania jestes super cool
kabyr - Czw 09 Wrz, 2010 21:00

Grażyna napisał/a:
Skrócę je i będę się wreszcie prezentowac.

Grażynka cierpliwie czekam na te cztery sweterki. cool