To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

agus2003 - Czw 05 Sie, 2010 14:45

qrka napisał/a:
pochwal sie co "dobrego" zjadłaś

Nie pochwalę się bo wtedy dopiero zdeprawuję cały temat wesoło mi

Powiem tylko, że to coś z moich ukochanych słodyczy.....

Własnie zjadłam na obiadek tuńczyka z wody... tzn. z puszki:))

gosias - Czw 05 Sie, 2010 21:59

agus2003, oj, oszukujesz samą siebie.....
agus2003 - Pią 06 Sie, 2010 13:35

gosias, już jestem grzeczna, a za podjadanie oberwało mi się tym, że waga stoi w miejscu.

Podpowiedzcie co teraz... dziś 5 dzień na proteinach, a co jutro??? włączyć warzywa czy jeszcze nie??? hmm hmm hmm

Grażyna - Pią 06 Sie, 2010 13:51

Nie ma sensu przedłużac I fazy, bo zatrzymałaś ketozę, a wiadomo, że 7 dni protein to za zgodą lekarza. Przejdx na PW.
agus2003 - Pią 06 Sie, 2010 15:34

Grażyna, dzięki cmoknięcie

Mam nadzieję, że pozwolicie mi od czasu do czasu o różne rzeczy zapytać.

No właśnie... jeszcze jedno...
Widziałam w markecie kaszę kukurydzianą, czy warto się w to zapatrzyć??? A mąka kukurydziana to jest ta skrobia o której wspominacie nie wiem ???

teris - Pią 06 Sie, 2010 16:31

Wolno nam jeść tylko skrobię kukurydzianą inaczej zwaną maizeną bye bye
gosias - Pią 06 Sie, 2010 16:37

agus2003, Smile ani kaszka ani mąka kukurydziana nie jest wskazana. Tylko skrobia kukurydziana (maizena) o którą niestety u nas trudno. Mi podarowała koleżanka (mąż przywiózł z USA)
agus2003 - Pią 06 Sie, 2010 16:46

gosias napisał/a:
ani kaszka ani mąka kukurydziana nie jest wskazana

A to dobrze, że nie kupiłam wesoło mi chociaż zuzyłabym ją np. w etapie IV... hi hi hi tylko kiedy to będzie???

gosias - Pią 06 Sie, 2010 19:47

agus2003 napisał/a:
chociaż zuzyłabym ją np. w etapie IV... hi hi hi tylko kiedy to będzie???

zrób sobie test Dukana i będziesz wiedziała kiedy Smile

ciapara - Pią 06 Sie, 2010 20:11

Ja ide jutro rano uzupelnic zapas nabialu do Tesco Smile
teris - Pią 06 Sie, 2010 20:50

Maizenę można kupić tutaj
http://sklepwegetarianski...eina-p-901.html

gosias - Sob 07 Sie, 2010 09:12

teris, Smile dziękuję za informację cmoknięcie
agus2003 - Sob 07 Sie, 2010 09:46

teris napisał/a:
Maizenę można kupić tutaj
http://sklepwegetarianski...eina-p-901.html

Ja też wczoraj znalazłam ten sklepik hopla

agus2003 - Sob 07 Sie, 2010 16:01

gosias napisał/a:
zrób sobie test Dukana i będziesz wiedziała kiedy

Zrobiłam właśnie test Dukana.
Wyszło, że najlepsza waga dla mnie to 67 kg (podoba mi się to:))), osiągnę to około 10.10.2010, do końca roku ma trwać moja stabilizacja.

Trzymajcie kciuki, żebym wytrawała cool

Dziś jestem już na PW i jest świetnie!!!!

gosias - Sob 07 Sie, 2010 19:29

agus2003, Smile wytrwasz Smile
M. - Pon 09 Sie, 2010 08:31

agus2003 napisał/a:
Dziś jestem już na PW i jest świetnie!!!!

a WYBÓR warzyw duży Smile) POWODZENIA !!!!

słodycze mogą zachamować spadek w najlepszym wypadku albo WZROST na wadze !!! a potem motywacja siada... i dieta idzie sie paść Sad

Paillette - Wto 10 Sie, 2010 09:27

A ja jestem w połowie pobytu w Egipcie. Wprawdzie Faraon mnie tak do końca nie dopadł, ale mój organizm buntuje się przeciwko tutejszemu jedzeniu. Coś czuję, że jak wrócę, to będę musiała zacząć Dukana od początku.... placzek
agus2003 - Śro 11 Sie, 2010 18:46

Hejka:))
Wpadłam na chwilkę zameldować, że wszystko idzie zgodnie z planem... no może waga spada wolniej niż bym chciała, ale dobrze, że w ogóle spada, tym bardziej, iż jestem przed @ i czuję się jak balon Mad

Paillette, zazdroszczę tej wyprawy, chociaż patrząc dziś na termometr za oknem to też mamy niemalże Egipt zebalek

Antonina - Czw 12 Sie, 2010 22:21

No czas się pochwalić: ośmiotygodniowy okres diety - to minus 10 kg (z 73 na 63). Właściwie taki wynik mnie satysfakcjonuje. Chyba przejdę do trzeciego etapu: stabilizacji. Mogłabym jeszcze zejść z wagi ze 2-3 kg, jednak obawiam się, że będzie to zbyt negatywnie widoczne na twarzy (zmarszczki), co grozi w moim wieku.
W każdym razie na wesele córki musiałam sobie kupić drugą sukienke, bo ta kupiona wiosną okazła się za luźna i fatalnie w niej wyglądałam.

Przyznam, że może nie jest to zbyt gwałtowny spadek wagi, ale i tak jestem zadowolona, chociaż i kryzysy były, kiedy waga stała w miejscu prawie 2 tygodnie.

ciaachoo - Czw 12 Sie, 2010 22:53

Gratulacje!!!!!! wesoło mi wesoło mi

serdecznie pozdrawiam

Jarka - Pią 13 Sie, 2010 08:18

Antonina gratulacje cool cool cool

Ilonka jak tam postępy w diecie ?? cmoknięcie

Gosiu, przeszłaś już może na III fazę utrwalającą ? A jak tak to jak wygląda teraz Twój jadłospis dzienny, co jesz ? Gosia, a schudłaś jeszcze w III fazie.
Ja chyba jednak przejdę na fazę utrwalającą i utrwalę te 10 kilogramów, które zgubiłam, a o reszcie pomyślę później, mnie na razie wynik satysfakcjonuje i takie były moje założenia na zgubienie 10 kg.

Grażyna - Pią 13 Sie, 2010 20:42

Gratuluję dziewczyny pieknych wyników. kwiatek dla ciebie

Jarka, ja na III fazie schudłam 6 kilo. Teraz nadal trwam w wadze takiej jak na suwaczku mimo, że jestem na IV fazie od prawie 3 tygodni.

Jarka - Sob 14 Sie, 2010 13:18

Dzięki Grażynko, a proszę napisz mi pokrótce jak wyglądał Twój całodzienny jadłospis na III fazie , jaki chlebek jadłaś, czy wogóle jadłaś ? cmoknięcie

a Gosia to gdzieś wyjechała nie pokazuje się na forum ? bye

Trzymajcie cool się dukanki.

Antonina - Sob 14 Sie, 2010 23:18

Byłam u lekarza - miałam robine usg jamy brzusznej. Powiem tak: pani doktor powiedziała, że jelita mi doskonale pracują - jak u młódki, nic nie zalega. Jak widać jest to efekt diety - na pewno eliminacja słodkiego - węglowodanów dała taki rezultat.
Piszę o tym dlatego, by podzielić sie z innymi tracącymi kilogramami, a obawiającymi się o swe zdrowie podczas diety.
Nie robiłam jeszcze badania cukru, cholesterolu i trójglicerydów, ale się wybieram do rodzinnej w najblizszych dniach.

Proszę podzielcie się swymi uwagami na temat fazy trzeciej.

maranta - Nie 15 Sie, 2010 12:38

Antonina napisał/a:
miałam robine usg jamy brzusznej. Powiem tak: pani doktor powiedziała, że jelita mi doskonale pracują - jak u młódki, nic nie zalega

Trochę dziwna opinia pani doktor- na usg jamy brzusznej nie widać jelit w ogóle. Rzadko i w niewielu jeszcze miastach wykonywane jest specjalistyczne usg jelit- po wlewie sporej ilości wody do jelit a i tak nie jest to badanie zbyt wiarogodne hmm