To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace LadyKingfisherg

LadyKingfisherg - Pon 26 Lis, 2007 15:08

dziekuje stokrotnie za wszystkie komentarze cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie

jak na razie,robotki szydelkowo-drutowe ida baarrddzzoo powoli - wiec wzielam sie za eksperymentowanie z filcowaniem na mokro wesoło mi efekty na razie drobne ale przypadly mi do gustu - naszyjnik i dwie bransoletki

LadyKingfisherg - Wto 27 Lis, 2007 20:46

kabyr, monika_b, juz wyjasniam w wielkim skrocie:otoz jest to filcowanie na mokro,potrzebne sa:specjalna wloczka do filcowania,czytalam gdzies ze lmozna robic ze 100% welny ale u mnie sie nie sprawdzila wiec zakupilam specjalna przeznaczona do tej metody wloczke,nazywa sie "Filz-it",nastepnie produkt w plynie do filcowania lub jesli takiego nie ma w sklepie to zwyczajnie ciepla woda z mydlem,ktore bardzo latwo sie pieni,ewentualnie plyn do mycia naczyn,niestety w tych dwoch ostatnich nie wiem za bardzo jaki procent czego zeby dobry plyn wyszedl,ja jesli chodzi o produkt w plynie do filcowania rozrabialam-3-4 krople na szklanke cieplej wody.Kiedy to juz jest gotowe,rozdziela sie kawalki wloczki,w zaleznosci co chemy zrobic i lyzeczka skrapla sie wloczke,potem masuje sie palcami rak az do uzyskania polaczenia welny,musi byc "zbita",nastepnie formuje sie porzadany ksztalt wyrobu,jesli mamy nadmiar plynu to nalezy delikatnie wytrzec w sciereczke,tak zeby nie rozerwac robotki,no i potem to tylko czekac na wyschniecie.Ja nastepnie pozszywalam dane elementy,zeby uzyskac naszyjnik i bransoletki.Teraz chyba kupie specjalna igle do filcowania i poeksperymentuje ta metoda,zobaczymy co wyjdzie hahahihi a tak mowiac nawiasem,jest to bardzo przyjemny sposob na zrobienie prezentu na swieta komus,ja mam w planach zrobienie naszyjnika z filcowanych kuleczek dla szwagierki Smile
Jesli ktoras z Was jest zainteresowana polecam ta strone,sa zdjecia krok po kroku,jak zrobic male elementy z filcu przy uzyciu wlasnie wody z mydlem
http://www.tricotin.com/fiche105.htm
http://www.tricotin.com/fiche92.htm
http://www.tricotin.com/fiche93.htm

LadyKingfisherg - Wto 04 Gru, 2007 18:17

dziekuje dziekuje cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie

dzis tylko skromna czapeczka i mitenki,robione z resztek czarnej wloczki,mitenki na szydelku,czapka szydelkowo-drutowa robiona ze zdjecia Smile taka gotyczna wyszla Very Happy

Bernadka - Pon 10 Gru, 2007 08:38

Ten eksperyment z filcowaniem SUPER brawo brawo a czapeczka i mitenki również piękne brawo cool
Bernadka - Pią 08 Lut, 2008 09:02

no właśnie ostatnio jakoś nic nowego nie pokazuje nasza Lady a a niej taka szybka rączka . Może nie ma dostępu do neta bye
magnolia - Pią 08 Lut, 2008 09:16

no wlasnie juz od dluzszego czasu po Lady slad zaginel hmm moze Violetta21, ma racje ze ma nawal innych obowiazkow bye bye
wienia - Pią 08 Lut, 2008 09:56

Miejmy nadzieję, że wszystko u niej w porządku tylko szydełkuje tak zawzięcie, że nie ma czasu się odezwać puknąć się sztrikuję nie wiem
agniechak - Pią 08 Lut, 2008 15:35

no właśnie... co się z nią dzieje ? NIe widać jej nowych prac, ani żadnych komentarzy... Mam nadzieję, że wszystko u niej ok i że się odezwie w końcu...
LidkaM - Pią 08 Lut, 2008 16:17

Hmmmm...... ja też z niecierpliwością czekam na nowe prace i już zaczynam się martwić co się stało.....
Madzia - Pią 08 Lut, 2008 17:15

Mi też jej brakuje. Ale chyba kiedyś gdzieś napisała, że ma więcej pracy, kiedyś chyba pracowała na 1/2 etatu, potem chyba podjęła jeszcze jakąś inną pracę. Coś w tym guście.
Bernadka - Pon 31 Mar, 2008 19:38

odświeżam temat może ktoś ma kontakt z Lady , nie było jej na forum od 28 stycznia na swoim blogu też nie bywa , zniknęło jej konto z picassy bo nadziałam się właśnie niedawno na informację że konto usunięto
wściekły nie wiem zupełnie co u niej się dzieje
placzek

bjanna - Pon 31 Mar, 2008 19:50

na fotosiku konto jeszcze jest, może jest zapracowana dziewczynka i nie ma czasu, ale jeśli ktoś ma z nią kontakt to może warto by było do niej się odezwać i podpytać co to takiego się stało, że jej u nas nie widać puknąć się
dom_Klary - Śro 02 Kwi, 2008 07:48

Wysłałam do niej maila, może się odezwie.Faktem jest,że do niej tęsknimy placzek
dom_Klary - Śro 02 Kwi, 2008 18:47

Dziewczyny hopla hopla hopla hopla
Lady przeprowadziła sie do Belgi, baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo Was pozdrawia i jak tylko zainstaluje sie w necie pojawi sie u nas .U niej wszystko O.K. , tęsknie do Was ( i do mnie chyba też?)
cmoknięcie buziaki od Lady

kabyr - Śro 02 Kwi, 2008 18:54

Tak się cieszę,
bo mnie też jej brakowało.

Madzia - Śro 02 Kwi, 2008 19:31

A mi się wydawało, że ona w Belgii już wcześniej mieszkała, a nie?
dom_Klary - Czw 03 Kwi, 2008 08:12

W każdym razie, dziewczyna ma trochę więcej pracy (dochodzi jeszcze uczelnia), ale wróci do nas , jak tylko troszeczkę sie ze wszystkim upora, bye
Ale do nas tęskni, to miłe, fajna z niej dziewczyna i bardzo dzielna uklon

mordka - Czw 03 Kwi, 2008 10:01

To dobrze że u niej wszystko w prządku cmoknięcie
_ulcia - Czw 03 Kwi, 2008 13:34

Od dłuższego czasu myślałam o Laydy, cieszę że wszystko jest u niej ok.
bjanna - Czw 03 Kwi, 2008 13:38

dom_Klary, spisałaś sie na medal love love love
bardzo się ciesz, że u naszej Lady wszystko oki, z niecierpliwością czekam na jej powrót na forum bye

Antonina - Czw 03 Kwi, 2008 16:43

To dobrze , że u Lady wszystko OK - też o niej myślałam.
magnolia - Czw 03 Kwi, 2008 18:32

jak dobrze ze Lady do Nas wroci i ze u niej jest wszystko OK wesoło mi cmoknięcie
Nikola5 - Czw 03 Kwi, 2008 20:24

Wracaj szybko Lady bo tęsknimy !!! cmoknięcie
Bernadka - Pią 04 Kwi, 2008 07:53

BArdzo się cieszę że u niej wszystko ok. hurrraaa hurrraaa hurrraaa i niech szybko wraca bo nam jej tutaj brakuje cmok cmok cmok
moslamawe - Pią 04 Kwi, 2008 07:59

Lady szybko wracaj do nas