To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

ewasd - Pon 03 Lut, 2014 18:26

Apak, świetne drobiazgi Smile
Elżbieta P. - Pon 03 Lut, 2014 18:42

fajne te sówki cool
Awenturyn - Pon 03 Lut, 2014 19:14

Jak zwykle sowy wymiataja hahahihi hahahihi
fiolecik mój ulubiony hehe

Kalima - Pon 03 Lut, 2014 21:08

Sowy są obłędne brawo brawo brawo
Runa - Pon 03 Lut, 2014 21:25

sowy świetne cool
Jessi - Pon 03 Lut, 2014 21:30

super sówki cool cool i jak świetnie wyszły z tej włóczki cool
maranta - Wto 04 Lut, 2014 08:38

Aniu, śliczności brawo cool

A Twoja sówka cały czas jest blisko mnie - przypięta do mojej komóreczki hopla

Apak - Wto 04 Lut, 2014 11:19

katrinka, ewasd, Elżbieta P., Awenturyn, Kalima, Runa, Jessi, maranta, - baaaardzo Wam dziękuję!!! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Właśnie pomyślałam, że trzeba "naprodukować" drobiazgów do oddania na kiermasz wielkanocny, chyba będziemy taki organizować, żeby pomóc naszej podopiecznej czekającej na przeszczep szpiku... Hmmmm.... Muszę pomyśleć, co będzie najlepsze.

A poza tym - za trzy dni olimpiada - mogłybyśmy tu na Maranciakach zrobić robótkowe igrzyska... Wybrać sobie olimpijskie wyzwanie - czyli projekt, który chcemy zrealizować przez okres olimpiady i dziergać, oglądając przy okazji, jak nasi zdobywają medale...

Runa - Wto 04 Lut, 2014 14:10

Apak mnie się pomysł z Igrzyskowym dzierganiem podoba. Ponieważ mam zamiar spędzić sporo czasu przed tv (w miarę możliwości niestety) to zabieram się za spódniczki falbaniaste dla czterech wyjątkowych dziewczynek Smile

Ps. Błagam Igrzyska Olimpijskie a nie Olimpiada

Elżbieta P. - Wto 04 Lut, 2014 19:00

igrzyskowe dzierganie? czemu nie, jestem za!
Ania - Wto 04 Lut, 2014 20:00

Sówki odlotowe i pocieszne!! Smile
Pysiatom - Śro 05 Lut, 2014 09:14

Słodkie te sówki. brawo brawo brawo
ABA - Śro 05 Lut, 2014 18:33

Apak u mnie leży niedokończony kwadratowy obrus. Igrzyska wykorzystam na szydełkowanie.
Po igrzyskach każda z nas pokaże co w tym czasie zrobiła.
cmoknięcie

Apak - Śro 05 Lut, 2014 21:20

Runa, Elżbieta P., Ania, Pysiatom, ABA, - dziękuję !!! cmoknięcie cmoknięcie

A co do olimpijskiego dziergania - za zgodą Maranty zapraszam TUTAJ - OLIMPIJSKIE DZIERGANIE (klik)

żabka - Czw 06 Lut, 2014 08:56

Sówki cudne jak zawsze brawo brawo brawo

Pomysł z olimpijskim dzierganiem fajny wesoło mi

siebusania - Czw 06 Lut, 2014 14:33

Apak, czapka wyszła ekstra pokochały cie tez druty, sówki swietne, asukieneczka napweno wyjdzie ekstra, czy jest jeszcze jakas dziedzina rekodzieła na której sie nieznasz?
Apak - Czw 06 Lut, 2014 18:38

żabka, siebusania, - dziękuję!!! cmoknięcie

siebusania, - ha ha, no pewnie, że sa dziedziny, na których się nie znam wesoło mi I bronię sie przed poznaniem, bo zwyczajnie nie starcza czasu na więcej uzależnień... wesoło mi Nie koralikuję, nie filcuję, nie robię kartek, nie frywolitkuję.... oj można jeszcze wymieniać i wymieniać...

Apak - Sob 08 Lut, 2014 23:59

Przedstawiam przed-olimpijską sukienkę dla 3-miesięcznej bratanicy.

Wzorowałam się na sukience "Baby Flowery Dress" Susan Cassidy.
Włóczka Cotton Gold, szydełko 2,5.

lamika88 - Nie 09 Lut, 2014 10:30

Śliczny zestaw cool cool cool
we_st - Nie 09 Lut, 2014 10:45

chętnie zobaczyłabym z wkładką... piękna sukieneczka
małgośka - Nie 09 Lut, 2014 11:51

Aniu, wspaniała sukieneczka. wesoło mi
WIELKIE radocha radocha

siebusania - Nie 09 Lut, 2014 14:08

Cudna sukieneczka i świetny kolorek, opaseczka tez fajna chętnie bym przygarnela wzorek na nia
Pysiatom - Nie 09 Lut, 2014 16:29

Sukieneczka z opaską jest prześliczna. brawo brawo brawo
Apak - Nie 09 Lut, 2014 19:48

lamika88, we_st, małgośka, siebusania, Pysiatom, - dziękuję serdecznie!!! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

we_st, ja też chętnie ujrzę sukienkę z wkładką, tyle ze maleństwo chwilowo chore i nie mam jak podrzucić ciuszka. Ale na pewno za jakiś czas się uda.

siebusania, wzór na opaskę jest prosty - zaczynasz od 11 oczek łańcuszka i potem robisz rzędy "pętelek z łańcuszka - po 4o.ł.,- oczko płaskie - 3 o.ł. - oczko płaskie - 4 o.ł. - oczko płaskie. Tyle rzędów, ile potrzebujesz na długość.
Mierzysz długość (obwód głowy) na rozciągniętej opasce, bo przy łączeniu końców dodajesz jeszcze jeden rząd. Opaska jest dość elastyczna i nie potrzeba żadnych gumek. A kwiatki to już kombinowałam na oko, bez wzorów.

Grażyna - Nie 09 Lut, 2014 21:26

piękna sukieneczka cool