Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany
qrka - Wto 03 Sie, 2010 09:22
| Gośka napisał/a: | | Czy faktycznie często występują? Czy jest jakaś na to rada? |
u mnie tez wystapiły na początku diety, ale później otreby doskonale regulują te problemy . Na mnie kawa dobrze działa, jogurty, w fazie z warzywami - kapusta kiszona jest nieoceniona. Ogólnie da się przeżyć, przed dietą też miałam problemy 1-2 razy w tygodniu a teraz codziennie, jaki komfort
| gosias napisał/a: | | Cóż, dieta stała się popularna, to na grubaskach można przyciąć trochę grosza... a my i tak kupimy |
zgadza się
ciapara - Wto 03 Sie, 2010 09:52
Smiejcie sie smiejcie
Ale grubaski to idealne klientki
Kazde gow... kupia
A to kawe slim kofee
A to alli a to kazdy badziew reklamowany na odchudzanie
A to magiczne tabletki od pani z silowni za rewelacyjna cene 300 zł a efekt gwarantowany
De facto tabletki przywiozl znajomy ze Slowacji wiec nawet skladow magicznych tabletek nie przeczytamy bo w jezyku pepiczkow.
Gośka - Wto 03 Sie, 2010 11:19
Dzięki
agus2003 - Wto 03 Sie, 2010 11:37
Pierwszy dzień z Dukanem już za mną, na wadze -1,5 kg, wiem, wiem to sama woda ale i tak cieszy
A powiedzcie mi, czy otręby pszenne mogą być zamiast owianych???
Jarka - Wto 03 Sie, 2010 11:41
| agus2003 napisał/a: | | A powiedzcie mi, czy otręby pszenne mogą być zamiast owianych??? | powinny być i jedne i drugie.
balbinka1965 - Wto 03 Sie, 2010 12:24
agus2003,
widze,ze zdecydowalas sie zaczac, ja przymierzam sie juz od dluzszego czasu i jakos brak mi tego ostatniego kopa-moze wiec przylacze sie do Ciebie, byloby razniej,bo inne dziewczyny to juz takie szczuple laski sie porobily,ze az mi wstyd za swoje szpeki...
gosias - Wto 03 Sie, 2010 12:27
| ciapara napisał/a: | Smiejcie sie smiejcie
Ale grubaski to idealne klientki |
Pewnie, że idealne Przecież otręby, chudy nabiał, mięsko, wędlinę kupię tak czy inaczej.
| Cytat: | | Pierwszy dzień z Dukanem już za mną, na wadze -1,5 kg, wiem, wiem to sama woda ale i tak cieszy wesoło mi |
Ale masz motywację gratuluję
agus2003 - Wto 03 Sie, 2010 12:32
balbinka1965, razem będzie nam raźniej i łatwiej trzymać się w ryzach.
Rywalizacja pmiędzy nami też znakomita, bo wagę mamy podobną. U mnie dziś było 76,2 kg. Ta z paska jest nieaktualna, ale nie zmieniam jej... to tak na konto motywacji
balbinka1965 - Wto 03 Sie, 2010 12:35
agus2003,
no fajnie ,to ja sie dzis zmobilizuje i od jutra zaczynam od porannego zwazenia sie
a dzis przygotuje juz posilki na jutro
jestes dostepna na GG?
gabi12 - Wto 03 Sie, 2010 12:45
A u mnie znów 1 kg mniej!!! A jestem do piątku na warzywkach.
WITAMY!!! kolejne Dukanki. Nie wstydźcie się , że dopiero teraz z nami jesteście. Wstydem jest nic nie robić ze swoją nadwagą
Trzymam kciuki za Was!
Grażyna - Wto 03 Sie, 2010 13:00
Fajnie dziewczyny, że postanowiłyscie się odchudzać. Po 20 kg zgubicie w ciągu 3-4 miesięcy. Wierzę, że wam się uda, ale pod jednym warunkiem - żadnych grzeszków i marudzenia. Pozytywne nastawienie ułatwia przetrwanie I i II fazy.
Rzeczywiscie otręby nie są tanie, ale z drugiej strony obecnie łatwiej je kupić. Jak ja zaczynałam dietę w styczniu, to lightowych rzeczy mlecznych nie było na półkach, trzeba było bardzo sie nachodzić, żeby kupic jakiś jogurt. Otręby były wszedzie, owszem, lecz niestety tylko żytnie. Na takich zaczynałam. Są okropne, smakują jak smieci. Kto próbował, to wie. Teraz, gdzie się wejdzie, mam na mysli market obojetnie jaki, to otręby są do wyboru, zwykłe, granulowane, smakowe np. z żurawina czy sliwką. Pełny wybór. Ja i moja mama robimy zakupy mega-duże, tzn. raz do sklepu i zgrzewka sera, jogurtu, zapas na cały tydzień, żeby nie latać. Otrab owsianych po kilka paczek. Nawet maki kukurydzianej mamy zapas skladający się z kilku kilogramów (bo maizeny brak w sklepach).
balbinka1965 - Wto 03 Sie, 2010 13:34
Grażyna,
wiem,ze to nie na temat ale pozwole sobie zapytac dlaczego nie odpisujesz na moje maile?pisalam 2 razy i zadnej odpowiedzi...
qrka - Wto 03 Sie, 2010 14:22
| Grażyna napisał/a: | | raz do sklepu i zgrzewka sera | tez tak robiłam, ale przy temperaturach obecnie panujących, nie zawsze uda mi sie dowieżć towar do domu i juz kwaśnieje.
Na początku byłam zachwycona nabiałem z LIDLA z firmy PILOS, ale coś mi sie wydaje, że ostatnio traca jakość na rzecz ilości.
A wy jakich firm nabiał kupujecie?
gabi12 - Wto 03 Sie, 2010 15:49
Ja też lubię Pilosa. Szczególnie serek homo naturalny 3%. Z niego robię sos tzatzikowy i na słodko z cynamonem i słodzikiem.
M. - Wto 03 Sie, 2010 17:29
| qrka napisał/a: | | A wy jakich firm nabiał kupujecie? |
ja też z Pilosa, ale do Lidla mam 10 minut
a otręby kupiłam jeszcze w ubieglym roku - jadłam je na innej diecie (o ile pamiętałam..!) nawet nie wiedziałam, że podrożały (żytnie też mam - pomieszałam je z owsianymi - bo rzeczywiście nie są smaczne)
w Biedronce kupuję serek ziarnisty 0,5 kg, w ubiegłym tygodniu był w promocji no i jest dużo tańszy niz ziarnisty piątnicy,
a twaróg 0 % piątnica jak upolujęw markecie, to kupuję większa ilosc (nie zawsze na niego trafiam) a jest naprawdę smaczny:))
a wracjąc do podwyższonych trójglicerydów i podwyższonego cholesterolu - trafiłam na coś takiego:
http://www.dieta.pl/grupy...html#post355679
(pod koniec tego dlugiego postu!)
WITAM NOWE DUKANKI
gosias - Wto 03 Sie, 2010 20:12
Witam nowe dukanki Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie (za siebie też)
agus2003 - Śro 04 Sie, 2010 17:57
Witajcie!!!
Dziś już 3 dzień z Dukanem Jestem zadowolona i wcale niegłodna Kupiłam sobie sierpniową gazetkę "VITA" z opisem dietki Dukana. Bardzo fajnie wytłumaczone, tak prosto i zwyczajnie, jak krowie na rowie Co prawda czytałam książkę Dukana "Nie potrafię schudnąć" ale ja lubię mieć jasno i węzłowato opisane co i jak, żebym w każdej chwili mogła zerknąć i nie musiała wertować kilku kartek.
balbinka1965, Na GG jestem ale baaardzo rzadko, mieszkam na wsi i teraz mam mnóstwo pracy także i przy kompie nieczęsto. Jesienią i zimą, jak już pokończą się prace w polu i ogrodzie to i owszem lubię sobie "wsiąknąć" w necie
ciapara - Śro 04 Sie, 2010 20:13
Witaj Agus
we_st - Śro 04 Sie, 2010 21:19
Od pewnego czasu przymierzam się do tej diety. Przydałoby się zrzucić te kilogramy, które przybyły od rzucenia palenia. Brak mi jednak odwagi. Jak radzicie sobie z gotowaniem dla siebie i reszty rodziny? Tu mam najwięcej wątpliwości
ciaachoo - Śro 04 Sie, 2010 21:29
Aguś gratulacje
we_st będzie dobrze,wiele potraw można tak dostosować,że zjesz i Ty i rodzinka,albo im dodatkowo ugotujesz ziemniaki czy tez np: ryż.Dzięki tej diecie cała moja rodzina zdrowiej się odżywia.
Trzymam kciuki.
gosias - Czw 05 Sie, 2010 08:45
we_st, przyłącz się do nas
Z gotowaniem poradzisz sobie, bo tak jak napisała ciaachoo, - przy okazji i rodzinka odżywia się zdrowiej
agus2003, trzymam kciuki
agus2003 - Czw 05 Sie, 2010 13:31
Muszę Wam się do czegoś przyznać...
Trzeba mnie chyba lać , słuchać czy żyję i lać dalej
Zgrzeszyłam wczoraj przeciw dietce dukanowej a jako że mam do zrzucenia 10 kg to chciałam zakończyć etap pierwszy po trzech dniach, ale trwam dalej przez tą moją wpadkę.
Obiecuję już, że będę grzeczna !!!
qrka - Czw 05 Sie, 2010 14:08
agus2003, deprawujesz na wątek
p.s. pochwal sie co "dobrego" zjadłaś
gabi12 - Czw 05 Sie, 2010 14:17
A ja dziś sobie i mężowi zrobiłam pyszne leczo bez tłuszczu (jako, że jestem na warzywkach). No i do tego wędzona noga z kurczaka bez skóry. Mniam
Grażyna - Czw 05 Sie, 2010 14:36
Sposobów na jedzenie jest sporo. Mozna jakoś pogodzic kuchnie rodzinną z dietetyczną. Trzeba tylko pogłówkować.
|
|
|