Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145
siebusania - Pon 13 Sty, 2014 08:21
Apak, te twoje pierwsze druty wyszły rewelacyjnie, czaapka miodzio, modelka sama wiesz sliczna, ja tez umiem tylko prawe lewe oczka i jakosc tak ładnie mi nie wychodzi chodz prawie 3 lata temu robiłam moje pierwsze udziergi drutowe dalej jakos nie moge sie przekonac a sliczne ubranka mozna tworzyc i zawziełam sie ze w tym roku podołam i wreszcie zrobie synowi kamizelke(od 1 próby gdzie miałam tył i poł przodu sporo urósł hehehe), ale najpierw haft bo spac po nocach nie moge na punkcie anioła stróża do którego mam wzór a umiejetnosci brak
izetta - Pon 13 Sty, 2014 08:51
piękna czapka, ja raz w życiu zrobiłam sweter na drutach, teraz po wielu latach zaczęłam szal.... może wreszcie i do czapki "dotrę"
małgośka - Pon 13 Sty, 2014 10:04
Aniu, cudna sukieneczka.
Gratuluję nowego wyzwania.
Świetny początek Nowego Roku.
Śliczna czapeczka i urocza Modelka.
Sektencja - Pon 13 Sty, 2014 11:05
Sukienka cudna!
Krakowianka - Pon 13 Sty, 2014 13:53
Apak, sukienusia słodka w ślicznym kolorku
debiut drutowy bardzo udany a czapka jest zszywana ?
Elżbieta P. - Pon 13 Sty, 2014 18:00
wspaniale zrobiona czapka, cudna modelka, a tak w ogóle to zdolna jesteś, skoro to pierwsza drutowa praca, to jakie będą kolejne
Haniaga - Pon 13 Sty, 2014 18:16
śliczna w pięknym kolorze sukienka, czapeczka rewelacyjna.
ewasd - Pon 13 Sty, 2014 19:42
| Elżbieta P. napisał/a: | | ...a tak w ogóle to zdolna jesteś, skoro to pierwsza drutowa praca, to jakie będą kolejne |
oj tak, tak- jak na pierwszy drutowy wyrób, to zdolniacha z ciebie
jestem przekonana, że kolejne prace na drutach będą również wspaniałe!
Apak - Pon 13 Sty, 2014 22:02
nula, Atka, Jarka, elcja27, Madzia, kabyr, nismon, Runa, żabka, Aniela41, siebusania, izetta, małgośka, Sektencja, Krakowianka, Elżbieta P., Haniaga, ewasd, najserdeczniejsze dzięki! Jeeeejjjjj, rozanielacie mnie swoimi komentarzami....
Madzia,
| Cytat: | | Zazdroszczę, bo ja przez druty nie mogę przebrnąć. Sama się uczyłaś? |
Sama to nie, dawno temu nauczyła mnie ciocia - no, o tyle, o ile - technicznie umiałam przerabiać oczka. Teraz musiałam nabrać trochę wprawy, zanim wezmę się za coś większego.
Zresztą - jak mi mówią co mam zrobić, jak nabrać oczka, jak przerobić - to naprawdę długo trwa, zanim do mnie dotrze... Muszę widzieć na własne oczy. Ciocia pokazała mi, jak zakończyć robótkę i kiedy dojechałam do domu, już nie umiałam tego odtworzyć - więc zrobiłam to szydełkiem...
żabka,
| Cytat: | | a co jeszcze chciałabyś umieć - reszta to tylko odpowiedni układ prawych i lewych oczek wesoło mi |
No np. jak zakończyć robótkę...
Krakowianka,
| Cytat: | | a czapka jest zszywana ? |
Nie, robiłam ja na drutach z żyłką, na okrągło. Nieźle się nagimnastykowałam. Pierwszy początek czapeczki przekręciłam i musiałam zaczynać od nowa.
Teraz zaczęłam drugą czapę - tym razem dla syna - i ta będzie zszywana, zeby paski się równo układały.
Ale powiem Wam, że druty z żyłką sprawdzają się dla mnie ze względów praktycznych. Gdy zaczęłam drugą czapkę, użyłam prostych drutów - i to słodkie anielątko prezentujące swoją nową czapeczkę po prostu podeszło do mamusi i z prędkością światła wyjęło drucik i uciekło w siną dal... Z żyłkowymi już tak sobie nie poradzi...
żabka - Wto 14 Sty, 2014 08:08
| Apak napisał/a: | | Gdy zaczęłam drugą czapkę, użyłam prostych drutów - i to słodkie anielątko prezentujące swoją nową czapeczkę po prostu podeszło do mamusi i z prędkością światła wyjęło drucik i uciekło w siną dal... | miałam podobną sytuację, tylko że na drutach miałam połowę swetra rozpinanego (robiony razem tył i przód) i moje starsze dziecię z kolegą zwaliło spokojnie leżącą sobie robótkę, całość ześlizgnęła się z drutów (jakieś sztuczne i śliskie to paskudztwo było) i nie było szans na nabranie oczek, bo sweterek (na życzenie właścicielki włóczki) miał być bardzo ażurowy (coś a'la siatka na ryby) więc we wzorze prawie same narzuty
Pysiatom - Wto 14 Sty, 2014 11:59
Cudna czapeczka, piękne kolorki. Modelka przeurocza
elcja27 - Wto 14 Sty, 2014 15:20
"i to słodkie anielątko prezentujące swoją nową czapeczkę po prostu podeszło do mamusi i z prędkością światła wyjęło drucik i uciekło w siną dal... Z żyłkowymi już tak sobie nie poradzi... "
skąd ja to znam a z żyłkowymi dobra zabawa to -wkładać mamie głowę pod żyłkę
Kalima - Śro 15 Sty, 2014 08:22
Czapa śliczna I rewelacyjnie pasuje do Twojego Chochlika Nawet widać diabełka w oczach... tego od wyciągania drutów
Apak - Pią 17 Sty, 2014 20:40
Dziękuję Wam bardzo!!! Druga czapa idzie jakoś wolniej, czasu brakuje... a ręce tęsknią do szydełka...
sbb - Pią 17 Sty, 2014 21:09
super czapusia
Jessi - Nie 19 Sty, 2014 11:25
śliczna sukienusia i przepiękna czapusia : też robię ze Sweet Baby ale uparcie na szydełku.. przy większym i luźniejszym robieniu wychodzi mięciutko chociaż nie powiem na czapeczce kolorki przechodzą bajecznie, lepiej niż na szydełku
makneta - Nie 19 Sty, 2014 17:19
Sukienka czerwona pierwsza klasa
Czapka urocza i dziecinka ślicznie w niej wygląda.
Apak - Pon 20 Sty, 2014 15:41
sbb, Jessi, makneta, - dziękuję!!!
Apak - Pon 20 Sty, 2014 15:44
| Jessi napisał/a: | śliczna sukienusia i przepiękna czapusia : też robię ze Sweet Baby ale uparcie na szydełku.. przy większym i luźniejszym robieniu wychodzi mięciutko chociaż nie powiem na czapeczce kolorki przechodzą bajecznie, lepiej niż na szydełku  |
Właśnie, jak próbowałam szydełkiem, to te kolory inaczej się rozkładały. Większe szydełko rozwiązałoby kwestię "miękkości", ale skróciłoby też paski kolorów. Stąd druty...
Jestem bardzo ciekawa, jak wyjdzie Tobie, choć właściwie to nie wiem, co robisz... też czapeczkę?
Apak - Pią 24 Sty, 2014 17:12
Wreszcie mogę zaprezentować drugą w mojej karierze czapkę drutową Zainspirowała mnie czapka Piotra Żyły O TA
Pozmieniałam trochę kolory. Tym razem nie robiłam na okrągło, czapka jest zszywana, żeby paski dobrze się łączyły. Czapa jest trochę duża, ale to celowo (taki styl). Podszyłam ją tez polarem, bo mrozy zapowiadają coraz większe...
Włóczka Yarn Art Baby (50g/150m), akryl; druty nr 4.
Awenturyn - Pią 24 Sty, 2014 17:57
superaśna
Elżbieta P. - Pią 24 Sty, 2014 18:15
rozkręcasz się bardzo ładnie wychodzą Ci te drutowe prace
Madzia - Pią 24 Sty, 2014 18:36
Piękna!!!!!!!!!!
Jarka - Pią 24 Sty, 2014 19:06
Świetna ta czapa
Atka - Pią 24 Sty, 2014 19:48
Fajowa czapka, właściciel też zadowolony ale wyszedł Ci super pompon, taki kolorowy, wielkie
|
|
|