Nasze prace - karteczki i pudełka danfi
danfi - Pią 16 Sie, 2013 14:36
kaczucha, beacia-24, Awenturyn, Ciotka22 - serdecznie dziękuje Wam za miłe słowa, które tutaj zostawiłyście
Ostatnio miałam wymuszoną przerwę w dostępie do Internetu - padł mi laptop. dzisiaj jest już naprawiony i co najważniejsze uratowane zostały wszystkie dane. Aby to uczcić pokazuję kilka nowych karteczek. Jak zwykle na blogu przeczytacie więcej

Awenturyn - Sob 17 Sie, 2013 09:02
przepiękne
danfi - Sob 17 Sie, 2013 15:02
Awenturyn - dziękuję
Dzisiaj kolejna, na razie ostatnia, porcja "męskich" karteczek retro. Oto one:

Tak jak i w poprzednich, można je zrobić właściwie bez użycia wykrojników.
Violetta21 - Sob 17 Sie, 2013 15:25
świetne są te męskie karteczki
Elunia - Sob 17 Sie, 2013 20:14
bardzo męskie...
te_sia - Sob 17 Sie, 2013 21:20
Dawno mnie nie było a tu tyle nowych kartek -super
onka15 - Sob 17 Sie, 2013 23:47
Wszystkie karteczki są rewelacyjne.
danfi - Nie 18 Sie, 2013 09:56
Violetta21, Elunia, te_sia, onka15- cieszę się, że karteczki się spodobały
A dzisiaj coś dla pań - romantyczne kartki urodzinowe dla moich bratowych. Więcej szczegółów na blogu (myślę, że tym razem warto zajrzeć )

Elunia - Pon 19 Sie, 2013 18:06
są mega romatyczne,takie....do wzdychania
Ciotka22 - Wto 20 Sie, 2013 13:27
Danfi super. A inspiracje ... po prostu szczena opada.
Awenturyn - Wto 20 Sie, 2013 14:45
Violetta21 - Wto 20 Sie, 2013 16:55
Danusiu karteczki są cudne takie delikatne i romantyczne
danfi - Czw 22 Sie, 2013 08:17
Elunia, Ciotka22, Awenturyn, Violetta21 - cieszę się kobietki, że tu zaglądacie i nie pozwalacie zarosnąć pajęczynami temu miejscu. Dziękuję też Wam za miłe komentarze, które zachęcają mnie do pokazywania kolejnych prac.
A to kolejna porcja

Więcej informacji na ich temat na moim blogu - adres w stopce na końcu posta
onka15 - Pią 23 Sie, 2013 08:29
Karteczki urocze.
Ciotka22 - Wto 27 Sie, 2013 22:03
Śliczne. Sztalugowa najśliczniejsza
Violetta21 - Śro 28 Sie, 2013 11:39
kolejne cudne karteczki
Dżastii - Śro 28 Sie, 2013 18:28
danfi, co jedna karteczka to piękniejsza i bardziej kolorowa Wielkie brawa
Tesa60 - Śro 28 Sie, 2013 20:26
piękne karteczki, dawno nie bylam i oglądnęłam hurtem
siebusania - Czw 29 Sie, 2013 07:17
znow tyle codnych karteczek a ja mam coraz mniej czasu na ogladanie
Lola123 - Czw 29 Sie, 2013 12:07
piekne kartki im dłużej patrze tym mam wieksza ochote sama popróbować ale ...te wszystkie akcesoria sa strasznie drogie, tusze, farbki, stemple itd...
Kamoni - Pią 30 Sie, 2013 09:03
Piękne kartki
danfi - Nie 01 Wrz, 2013 13:27
Dziękuje serdecznie wszystkim za miłe komentarze i plusiki przy moich pracach Cieszę się, że tyle osób tutaj zagląda To motywuje mnie do tworzenia nowych prac. Niestety, początek roku szkolnego, to szalony czas dla mnie, dlatego wpadam tylko coś wstawić i lecę dalej do papierzysk.
Niemniej, coś tam ostatnio stworzyłam. Na zachętę kilka zdjęć - reszta na BLOGU , gdzie serdecznie zapraszam

Lola123 - Nie 01 Wrz, 2013 20:21
To sa takie jednostronne karteczki na przodzie temat kartki a z tyłu życzenia ? Śliczne te Twoje kartki
danfi - Nie 01 Wrz, 2013 21:10
Lola123 - cieszę się, że moje prace Ci się podobają Karteczki są otwierane - życzenia znajdują się w środku.
W poprzednim poście pisałaś, że masz ochotę spróbować, ale cena akcesoriów jest wysoka. To prawda - jak każde hobby i to wymaga niemałych nakładów, ale to nie jest konieczność. Ja swoją przygodę z karteczkowaniem rozpoczynałam od kolorowego papieru i nożyczek (zwykłych) - możesz zobaczyć te kartki na moim chomiku w folderze "kartki". Potem sukcesywnie kupowałam nożyczki ozdobne, potem dziurkacze, a dopiero jakiś czas temu kupiłam maszynkę i wykrojniki. Jeżeli nie robisz dużej ilości kartek, maszynka jest niepotrzebna, bo scrapki można kupić na Allegro (też kiedyś tam kupowałam) lub można poprosić kogoś, kto mam maszynkę, by wyciąć Ci klika potrzebnych (możesz np. zaproponować wymiankę: scrapki za coś, co sam potrafisz zrobić). Zamiast tuszy, do cieniowania krawędzi karki, używałam opiłek z kredek "Bambino" lub zwykłych cieni do powiek. Niektóre stemple to tzw. digi-stemple i można je drukować. Jak więc widzisz, nie jest tak źle.
Lola123 - Pon 02 Wrz, 2013 05:30
Tyle że widzisz ja nie wiem co chciała bym robić najbardziej, taka niezdecydowana jestem
Wczoraj zdecydowałam i zakupiłam na poczatek kilka arkuszy kalek do metody pergamono do tego biała kredkę i taki dziurkacz z podwójna igła, podkładki i siatki nie brałam, zobaczę czy ta metoda mi sie spodoba. jak by nie było jest to juz wstep do tworzenia kartek
Co do akcesorii to na razie zakupiłam 3 pary ozdobnych nożyczek, 3 dziurkacze i małe stempelki , były akurat w Biedronce , jeden arkusz stempli silikonowych, kreda taka w paletkach 4-kolorowa , dziurkacz brzegowy i napewno cos jeszcze dokupie. Własciwie to musze dokupic bo oprócz kolorowego kartonu nie mam żadnej bazy kartkowej. Koniecznie musze dokupić dziurkaczy, musze nauczyc sie tworzyć kwiatki przestrzenne, strasznie mi sie podobaja
|
|
|