Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany
gosias - Nie 25 Lip, 2010 21:23
zabencia, gratuluję
ewana - Pon 26 Lip, 2010 01:28
ciaachoo, zabencia - dziękuję za odzew w sprawie coli. Co ja poradzę że tak brakuje mi słodkiego smaku na diecie... Dlatego popijam... Po przeczytaniu wszystkich najnowszych postów na forum strasznie się zawstydziłam. Ostatnio sporo grzeszyłam, a już tak dobrze mi szło. Sama jestem na siebie zła, i to barrrrrrrrrrrdzo.Na szczęście waga nie szaleje. Pierwsze sukcesy mile połechtały ambicję i trochę się pogubiłam. Obiecuję poprawę! Zabencia - szczerze powiem że też chciałam zapytać jak wyglądasz po takiej sporej utracie wagi. Mój brzuszek trochę "wisi", wstydzę się tego. Stosuję peelingi, balsamy ujędrniające /seria pomarańczowa Lirene - ma ktoś?/ Jakie ćwiczenia stosujesz? Straszny leń jestem w tym temacie. Pozdrawiam serdecznie wszystkie Dukaneczki.
Jarka - Pon 26 Lip, 2010 07:35
| gosias napisał/a: | | zabencia, gratuluję |
a mogłabyś nas zmobilizować poprzez fotki przed odchudzaniem i teraz - prosimy
zabencia - Pon 26 Lip, 2010 07:49
gosias, Jarka - dziękuję
| Jarka napisał/a: | | a mogłabyś nas zmobilizować poprzez fotki przed odchudzaniem i teraz - prosimy cmoknięcie |
Jarka zdjęcia przed i po pokażę jak już dojdę do celu, albo jak będę się do niego zbliżać
| ewana napisał/a: | | Ostatnio sporo grzeszyłam, a już tak dobrze mi szło. Sama jestem na siebie zła, i to barrrrrrrrrrrdzo.Na szczęście waga nie szaleje. Pierwsze sukcesy mile połechtały ambicję i trochę się pogubiłam. Obiecuję poprawę! |
Za grzeszki należy się A za poprawę i zachętę na dalsze trzymanie dietki
| ewana napisał/a: | | Jakie ćwiczenia stosujesz? Straszny leń jestem w tym temacie. |
Nie są to jakieś wydumane ćwiczenia. Jeśli mam okazję poruszać gdzieś w ogrodzie lub na działce to łapię za narzędzia i wio A jeśli w domku to m.in.: brzuszki, steper i podnoszenie bioder leżąc na płasko (kładę się na dywanie/macie, nogi zgięte w kolanach, ręce wzdłuż tułowia i podnoszę biodra i opuszam w cyklach 25 razy i chwilka przerwy i tak z 10 razy).
ciapara - Pon 26 Lip, 2010 08:31
A ja dzisiaj swietuje
Pekla mi dyszka... moze teraz juz latwiej bedzie
gosias - Pon 26 Lip, 2010 10:54
ciapara, gratuluję
katasza - Pon 26 Lip, 2010 11:36
| Cytat: | | ciapara, gratuluję Smile |
przyłączam się do gratulacji!
Paillette - Pon 26 Lip, 2010 11:46
| katasza napisał/a: | | Cytat: | | ciapara, gratuluję Smile |
przyłączam się do gratulacji!  |
ja też i idę gładzić ściany
Grażyna - Pon 26 Lip, 2010 14:13
Ciapara - gratuluję i podpowiadam cichutko - świętuj dukanowo.
Jarka ma rację - pokaż się Zabencia, masz już 3/4 kilogramów za sobą. ciekawe jestesmy, jak wygladasz. Efekt pewnie jest piorunujący.
ciaachoo - Pon 26 Lip, 2010 15:53
to ja też zaryzykuję i się pochwalę spadkiem.
Miałam dwa miesięczne zastoje,spowodowane tzw"grzeszkami" i chorobą,ale staram się i mam nadzieje,że osiągnę zamierzony cel.
Zaczęłam się odchudzać 24 lutego,ważyłam 78,7 kg,dzisiaj ważę 68 kg .
Mało mam zdjęć z tamtego czasu,ponieważ nie pozwoliłam się fotografować albo dość dobrze się maskowałam.
Znalazłam jedno z zeszłego roku,wyglądałam tak
a dzisiaj wyglądam tak
jeszcze długa droga przede mną,mam nadzieję że dam radę.
Ale i tak cieszę się bardzo,zmieniłam wiele w swoim żywieniu,nie objadam się bezsensownie,nie zajadam stresu jak kiedyś się zdarzało,dobrze się czuję,mniej się meczę.
Więc same plusy.
Pozdrawiam walczące.
M. - Pon 26 Lip, 2010 17:12
| ciapara napisał/a: | | Pekla mi dyszka... moze teraz juz latwiej bedzie |
GRATULACJE | ciaachoo napisał/a: | | ważyłam 78,7 kg,dzisiaj ważę 68 kg | to WIDAĆ!!!!
| Grażyna napisał/a: | | ciekawe jestesmy, jak wygladasz |
bardzo !!!
Ja sobie wczoraj zrobiłam fotki... i przestałam się dziwować, ze otoczenie nie widzi (
Paillette - Pon 26 Lip, 2010 17:21
ciaachoo, nawet te same buciki masz
Jarka - Pon 26 Lip, 2010 17:25
GRATULACJE !!!!! DZIEWCZYNY !!!!!
M. - Pon 26 Lip, 2010 17:27
| Paillette napisał/a: | | ciaachoo, nawet te same buciki masz |
kierpce ? Ty goralka jesteś ?
zabencia - Pon 26 Lip, 2010 18:30
ciapara, ciaachoo - gratuluję
| Grażyna napisał/a: | | Jarka ma rację - pokaż się Zabencia, masz już 3/4 kilogramów za sobą. ciekawe jestesmy, jak wygladasz. Efekt pewnie jest piorunujący. |
Pokażę się Wam w listopadzie - efekt będzie jeszcze lepszy
Ale rację macie - już jest nieźle, skoro mnie znajomi i rodzinka nie poznali po moim przylocie z dublina
gosias - Pon 26 Lip, 2010 18:37
ciaachoo, super!!!!! gratuluję
ciaachoo - Pon 26 Lip, 2010 18:37
dziękuję
M góralką nie jestem,a to nie są kierpce:)
Pozdrawiam.
katasza - Pon 26 Lip, 2010 20:48
ciaachoo, gratuluję!
Grażyna - Pon 26 Lip, 2010 20:52
Troche mało jak na 5 miesięcy, ale rzeczywiscie widać jak Ilonko wyzgrabniałaś. Trzymam kciuki za kolejne 10 kg.
Elunia - Pon 26 Lip, 2010 20:53
Ilonka wielkie brawa dla ciebie-super wygladasz
katasza - Pon 26 Lip, 2010 21:01
dziewczyny jak można zrobić dukanowski makaron? macie jakieś przepisy? mam czas i zapał, może by coś porobił. dziś najadłam się naleśnikami kukurydziano-owsianymi.
aha zastanawiam się czy można jeść mąkę i skrobię kukurydzianą w dni P? jeśli tak to jakie są limity? a jeśli nie to
ciaachoo - Pon 26 Lip, 2010 21:29
dziękuję
dla mnie nie jest to mało,jest to dla mnie ogromny sukces,a nawet uważam że moje ciało lepiej się zachowuje przy takim wolniejszym chudnięciu.
Jestem chora i tym bardziej się cieszę,że cokolwiek osiągnęłam.
Dla mnie nie najważniejsze są kg tylko sylwetka,która się zmienia i powoli zaczyna wyglądać jak kilka lat temu.
Grażyna - Pon 26 Lip, 2010 22:03
Katasza - nie można jeść mąki lub skrobi kukurydzianej na P. To jednak węglowodany. Pozostają ci otręby...
Ilonka - tez uważam, że sukces. Każdy kilogram mniej to plus dla organizmu.
M. - Pon 26 Lip, 2010 22:19
| katasza napisał/a: | dziewczyny jak można zrobić dukanowski makaron? macie jakieś przepisy? mam czas i zapał, może by coś porobił. dziś najadłam się naleśnikami kukurydziano-owsianymi.
aha zastanawiam się czy można jeść mąkę i skrobię kukurydzianą w dni P? jeśli tak to jakie są limity? a jeśli nie to  |
w bialej malej książce otreby owsiane - 3 łyżki stolowe dziennie, w nowej zielonej 2 i 1 łyżka otrąb pszennych (mnie na poczatku KŁUŁY , dobrze zacząć od małej dawki, np. łyżeczka herbaciana).
trochę zasad w pigułce
http://www.dieta.pl/grupy...html#post980143
katasza - Pon 26 Lip, 2010 22:20
| Grażyna napisał/a: | | nie można jeść mąki lub skrobi kukurydzianej na P. To jednak węglowodany. Pozostają ci otręby... |
Przyszło mi do głowy by otręby zmiksować. powstało coś na kształt mąki. jutro spróbuję zrobić z tego makaron.
wracając do mąki przeglądam książkę i znalazłam wzmiankę o mące kukurydzianej, a dokładnie o 1łyżeczce do ew. zagęszczenia sosu.
nie o 4 łyżkach!!! które użyłam do produkcji naleśników! no i dzień stracony bo nie proteinowy
|
|
|