To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Beaciowe dziełka - śpiochy i etykiety (9.12.14) - str. 86

beacia-24 - Pią 24 Sie, 2012 18:23

Bożenko bardzo dziękuję cieszę się, że mnie odwiedzasz Smile i że zostawiasz tak miłe słowa. Buziak dla Ciebie cmoknięcie
Grażyna - Pią 24 Sie, 2012 19:03

Inne słowa byc nie mogą, bo slicznie tworzysz cool
Violetta21 - Pią 24 Sie, 2012 21:53

O tak bardzo lubię tu zaglądać i podziwiać takie cuda cool uklon uklon brawo
ciapara - Sob 25 Sie, 2012 08:07

Wspaniałe w detalach prace brawo brawo
maranta - Sob 25 Sie, 2012 08:23

ciapara napisał/a:
Wspaniałe w detalach prace

Ano właśnie, te detale, każdy dopracowany, przemyślany i umiejętnie wkomponowany w całość.
Wędruś wspaniały.
W sumie nie wiem jak komentować, bo przy Twoich pracach można się tylko gapić a stosownych słów zaczyna brakować uklon brawo brawo

Pysiatom - Sob 25 Sie, 2012 09:02

Same arcydzieła. brawo brawo brawo
beacia-24 - Sob 25 Sie, 2012 09:19

Grażyna, Violetta21, ciapara, maranta, dziękuję za odwiedzinki dodajecie naprawdę skrzydeł. Nie wiem już jak wyrażać swoją wdzięczność za Wasze miłe słowa. Mi również brak słów, a czasami proste dziękuje wydaje mi się takie za mało oddają moje uczucia

maranta napisał/a:
W sumie nie wiem jak komentować, bo przy Twoich pracach można się tylko gapić a stosownych słów zaczyna brakować

Aniu znam to doskonale bo zaglądając do Ciebie mam dokładnie to samo hahaah.
Tyle, że ja przy tym jeszcze zaliczam totalny szczękospad hahahah i oczopląs Smile
Dziękuję, że mnie odwiedziłaś jest mi niezmiernie milutko.

Buziaki za miłe słowa dla każdej z Was

bean - Sob 25 Sie, 2012 10:21

brawo brawo brawo Beaciu, wspaniale tworzysz uklon podziwiam... dla mnie to czarna magia ooooo
buziaczek - Sob 25 Sie, 2012 15:20

cudowne prace cool brawo
beacia-24 - Wto 28 Sie, 2012 00:51

bean, buziaczek, bardzo Wam dziękuję za wizytę. Jest mi ogromne miło, że chce Wam się do mnie zaglądać. Ogromne buziaki dla Was

P.S mój komputer szaleje nie wiem gdzie posiał się poprzedni post, zatem piszę go jeszcze raz Sad
Mam nadzieję, że trafi tam gdzie trzeba hahaha

beacia-24 - Wto 28 Sie, 2012 01:05

Zanim mnie totalnie zwali z nóg senność chciałam wam jeszcze pokazać kilka nowości.
Uprzedzam, że zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia, gdyż mój aparat jest chyba na wyczerpaniu psychicznym i mimo lekkiej korekty zdjęcia mnie nie zadowalają.

Na początek bajecznik na roczek jak podarowaliśmy pewnemu małemu szkrabowi. W środku są folderki na płyty CD.

Teraz niespodzianki jakie mi się trafiły w ramach wymiany na innym forum, oraz to co ja przygotowałam Smile

Skromny prezencik jaki ja przygotowałam

Kilka zbliżeń Smile

Na koniec chciałam pokazać Wam jak pięknie mi zakwitł w tym roku kaktus Smile
Co prawda na same urodziny nie zdążył, ale kilka dni po urodzinach puścił pączki.
Daleka jestem jednak od marudzenia, gdyż nie kwitł dwa lata. Śmiałam się nawet, że moje małżeństwo i przeprowadzka mu są nie w smak. Jednak obudził się z jakiegoś letargu i wygląda tak:

Dwa dnia później budzi się do życia z pewną dozą nieśmiałości Smile

Tutaj już w pełnej krasie. Żałujcie, że nie da się przesłać zapachu bo był naprawdę bajeczny.

I jeszcze małe zbliżenie, może jednak coś poczujecie hahah Smile

Tak patrząc na tego kaktusa i nasuwa mi się taka myśl, że tylko natura płata takie figle ,iż na pozór coś tak kolczastego, silnego i niby odpychającego może być jednocześnie czymś delikatnym i jedwabnym Smile
Szkoda tylko, że jest to kwiat jednej nocy, Sad ale cóż nie można mieć wszystkiego.

Teraz zmykam spać Smile bo powieki zaczynają się do siebie usilnie tulić hahahah i coraz trudniej jest je rozdzielić Smile

siebusania - Wto 28 Sie, 2012 06:44

śliczne nowości,bajecznik super, Zuzia napewno jest zadowolona.
beacia-24 napisał/a:
Żałujcie, że nie da się przesłać zapachu bo był naprawdę bajeczny
oj napewno, bo taki piękny kwiat
nismon - Wto 28 Sie, 2012 10:27

beacia-24, mi tez już brak słów ,aby wyrazić mój zachwyt nad wszystkim co tworzysz! kwiatek dla ciebie Cudny bajecznik i niespodzianki wymiankowe,a kaktus(!)podziękował Ci najpiękniej jak umiał za opiekę !!!! zebalek
Violetta21 - Wto 28 Sie, 2012 10:36

Jak zwykle mam czym oczka nacieszyć cool uklon brawo a kaktusy są takie ostre ale za to cudnie kwitną hopla
Tesa60 - Wto 28 Sie, 2012 11:06

Ten wymiankowy prezencik jest piękny, zwłaszcza że nigdy nie robiłam kartki z opakowaniem na czekoladę, bo wydaje mi się że zawsze coś skopię
Paillette - Wto 28 Sie, 2012 12:50

Ciekawe prace brawo

a taki kaktus stał na biurku pani od języka rosyjskiego, kiedy chodziłam do podstawówki,
pamiętam,że kwiat pięknie pachniał... ale tylko to,że pachniał,
zapachu niestety nie...

beacia-24 - Wto 28 Sie, 2012 13:10

siebusania, nismon, Violetta21, Tesa60, Paillette, bardzo Wam dziękuję za wizytę Smile jest mi niezmiernie miło czytać Wasze ciepłe i tak pozytywne komentarze.

siebusania napisał/a:
śliczne nowości,bajecznik super, Zuzia napewno jest zadowolona.

Zapewne jak podrośnie to doceni ów bajecznik (bynajmniej mam taką nadzieję), gdyż póki co jest za mała na to - ma troszkę więcej jak roczek Smile

nismon napisał/a:
a kaktus(!)podziękował Ci najpiękniej jak umiał za opiekę !!!!

Hahahah ja już byłam gotowa oddać go z bólem serca rodzicom, gdyby nie zakwitł w tym roku.
Jednak chyba zmotywował się sam w sobie i ruszył z ów letargu. hahahihi
Zatem nie będzie powrotu na stare śmieci Smile

Tesa60 napisał/a:
bo wydaje mi się że zawsze coś skopię

To jest naprawdę bardzo prosta forma karteczki. Robi się ją tak jak normalną karteczkę jedynie tylko ten element z czekoladą musi być do niej dopasowany. Mierzymy łakoć i dodajemy do tych wymiarów po 2 (lub 3 mm jeśli masz obawy) na wysokość i szerokość aby nasza czekoladka nam się zmieściła w kieszonce Smile
Czyli np jeżeli nasza czekoladka ma szerokości 7 cm i wysokości 1 cm zatem kieszonka musi mieć wymiary: szerokość 7,2 cm (lub 7,3 cm), a wysokość 1,2 cm (lub 1,3 cm). Łatwiej jest zrobić ów kieszonkę niż to opisać Smile

Paillette napisał/a:
pamiętam,że kwiat pięknie pachniał... ale tylko to,że pachniał,
zapachu niestety nie...

Kochana po takim czasie to może wiele rzeczy się ulotnić z głowy, a szczególnie taki zapach.

Zapach to i tak pół biedy jak się ulotni, u sporej ilości społeczeństwa można odnotować ulotnienie się wiedzy i to w krótszym okresie czasu hahaha Smile hahahihi

Raz jeszcze dziękuję za miłe słowa i ślę buziaki dla Was Smile

Anja - Wto 28 Sie, 2012 18:42

Piękny ten bajeczkownik, piękny cool
cedra - Wto 28 Sie, 2012 19:41

Zajrzałam już na bloga i podziwiałam. Świetny Bajeczkownik Zuzi, bardzo mi się podoba kolorystyka, niby dziewczęca - różowa, a jednak spokojna i prawie dorosła( tak jakoś mi się nasuneło) Dzięki temu taki nieprzemijający. Fajnie skomponowałaś całość. Komplet wymiankowy świetny. brawo brawo
Elżbieta P. - Wto 28 Sie, 2012 20:12

bardzo ładne prace, pięknie kaktus wynagrodził Ci to czekanie wesoło mi
Szachrajka - Wto 28 Sie, 2012 20:20

cedra napisał/a:
Zajrzałam już na bloga i podziwiałam. Świetny Bajeczkownik Zuzi, bardzo mi się podoba kolorystyka, niby dziewczęca - różowa, a jednak spokojna i prawie dorosła( tak jakoś mi się nasuneło) Dzięki temu taki nieprzemijający. Fajnie skomponowałaś całość. Komplet wymiankowy świetny. brawo brawo

Ze wszystkim się zgadzam.Majstersztyk cool

Paddington - Wto 28 Sie, 2012 21:29

BEaciu jesteś niesamowita- dowód?- u Ciebie nawet kaktusy są bardziej Very Happy
Bajecznik uroczy, to co przygotowałaś na wymiankę doskonałę i jak zawsze dopracowane pod każdym względem. W sumie nie ma co pisać więcej- jak zawsze u CIEBIE i tyle cool

beacia-24 - Wto 28 Sie, 2012 22:45

Anja, cedra, Elżbieta P., Szachrajka, Paddington, dziękuję za miłe słowa. Jesteście nieocenione Smile - działacie wręcz jak afrodyzjak hahaha Smile

Paddington napisał/a:
BEaciu jesteś niesamowita

Misiu kochany kadzisz mi naprawdę i jak zawsze wprawiasz w miły nastrój Smile

Bardzo Wam dziękuję raz jeszcze za miłe słowa. Ślę ogromne buziaki dla każdej z Was

buziaczek - Śro 29 Sie, 2012 00:36

no i kolejne śliczne prace cool
BeniaJ - Śro 29 Sie, 2012 13:16

Beacia- 24 słów brak na twoje cudowności. Zachwyca mnie wszystko, ale szczególnie notes, a to może dlatego, że notesów używam nagminnie i co jakieś pół roku, albo i częściej męczę panią w papierniczym przewalając zeszyty i wybierając ten który mi się najbardziej podoba. NIestety te co kupuję w porównaniu z twoim dziełem są okropne Sad
Pozdrawiam brawo brawo brawo