Galerie prac użytkowników forum - Bożena i jej dłubanki wszelkiej maści
gosias - Pon 28 Mar, 2011 19:37
Bożena- 2000, świetne prace
katrinka - Wto 29 Mar, 2011 08:10
Dziękuję pięknie
Jarka - Wto 29 Mar, 2011 09:11
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Tunika- ponczo. Może na to nie wygląda, ale to fajna szmatka do spodni. I co ciekawe wygląda się w niej chudo. | , to jeszcze pokaż nam się w tej tuniczce
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Nabrałam 140oczek i jechałam wg wzoru dobierając co 4-5 rzędów w zależności jak mi pasowało- mierzyłam. Pod pachą dobrałam 1element . Przerobiłam parę rzędów i gubiłam. | rozumiem, że robiłaś od góry, a możesz jeszcze napisać ile Ci wyszło tych powtórzeń do końca rękawa, a ile pod pachą i na końcu po zwężeniu, czyli robisz do rękawów, potem zostawiasz dziury na ręce i robisz dalej w dół na okrągło, czy tak ???
Beata T - Wto 29 Mar, 2011 10:38
śliczne prace paniusia urocza ...
buziaczek - Wto 29 Mar, 2011 18:32
rewelacyjne nowości
Mariola - Pią 01 Kwi, 2011 14:57
| Jarka napisał/a: | | Bożena- 2000 napisał/a: | | Tunika- ponczo. Może na to nie wygląda, ale to fajna szmatka do spodni. I co ciekawe wygląda się w niej chudo. | , to jeszcze pokaż nam się w tej tuniczce
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Nabrałam 140oczek i jechałam wg wzoru dobierając co 4-5 rzędów w zależności jak mi pasowało- mierzyłam. Pod pachą dobrałam 1element . Przerobiłam parę rzędów i gubiłam. | rozumiem, że robiłaś od góry, a możesz jeszcze napisać ile Ci wyszło tych powtórzeń do końca rękawa, a ile pod pachą i na końcu po zwężeniu, czyli robisz do rękawów, potem zostawiasz dziury na ręce i robisz dalej w dół na okrągło, czy tak ???  |
piekna tunika tez mam na nia chec podpowiedz nam na jaki rozmiar robilas
Elżbieta P. - Pią 01 Kwi, 2011 19:26
fajna szmatka do spodni Ci wyszła
Bożena- 2000 - Sob 02 Kwi, 2011 20:22
Udaję ostatnio pracusia. Dla przyjemności wyhaftowałam biscornu. Uwielbiam tę robotę.
Mężowi wyhaftowałam zająca. szukam mu ramki. Myślę, że to będzie ta.
I cwiczyłam pieczenie czarek do żurku. Wyszły smaczne i szczelne.
A wracając do tuniki. Myślę, że najlepiej mierzyć w trakcie roboty. Moja to tak jakoś ze 42 rozmiar. Zostawiłam 2 motywy na dole. Bo tak mi pasowało. Jareczko, a pod pachami to zrób tyle razy żeby miało ze 16cm. Cyba nie napisałam, że gubiłam motyw bez łańcuszków, a potem- w kolejnym rzędzie- ten fragment z łańcuszka.
saba52 - Sob 02 Kwi, 2011 22:28
Bożena- 2000, Hafcik i biscornu śliczne
A te buły do żurku trudno się robi i piecze?
Możesz w dziale kuchennym przepis podać?
Violetta21 - Sob 02 Kwi, 2011 22:59
zając podbił moje serduszko jest śliczny Bożenko masz może schemacik do niego?
a te buły do żurku smakowicie wyglądają i piękne biskornu
ania121971 - Sob 02 Kwi, 2011 23:29
Piękne robótki
nula - Nie 03 Kwi, 2011 08:26
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Udaję ostatnio pracusia. |
i bardzo dobrze Ci wychodzi to udawanie !
świetne to nowe biscornu ! a zając przeuroczy !!!
Żurku co prawda nie lubię , ale taką "miseczkę" to bym chętnie schrupała - bardzo apetycznie wygląda !!!!
lamika88 - Nie 03 Kwi, 2011 11:29
Śliczności
milamirka - Nie 03 Kwi, 2011 12:22
Kochana kolezanko ale teraz pojechalas te miseczki to juz widze jak je pieczesz w Warszawie zajaczek dla mezusia wyszedl slicznie biscornu piekne ty to masz tezn talent i dopalacz dobry
Elżbieta P. - Nie 03 Kwi, 2011 16:44
zdolna jesteś niesłychanie świetne czarki, zajączek cudo i biskornu piękne
Jarka - Nie 03 Kwi, 2011 17:32
Zajączek i biscornu śliczne
ale te bułki - czarki do żurku wyglądają smakowicie
chętnie też przygarnęłabym na nie przepis , dziękuję za wskazówki do tuniki
iwona150 - Nie 03 Kwi, 2011 23:03
uwielbiam biscornu ,są takie wieczory gdzie siadam i gapie sie na takie małe cudeńka i aż ręce mnie świerzbią do roboty,ale czasu brak niestety.
piekne te Twoje maleństwa
królik wielkanocny śliczny
bean - Pon 04 Kwi, 2011 14:11
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Udaję ostatnio pracusia |
Fakt, dawno nie oglądałam galerii prac, ale to co zobaczyłam świadczy o tym, że nie udajesz tylko jesteś pracusiem
Tuniczka mnie zachwyciła, ale i biscornu i hafcik z zajączkiem zasługują na ogromniaste brawa
Bożena- 2000 - Nie 10 Kwi, 2011 20:32
Skończyłam utrapieńca warkoczowego dla Córki. Matko kochana jak mi się to długo robiło. Coś mi się dłuuuużyło okrutnie. oczywiście Mirka mnie na to namówiła. Ugryzę ją za to przy pierwszej okazji.
i pisanka
Violetko nie mam wzoru na zająca. To gotowiec. Kupił sobie mój mąż razem z powyższym styropianowym jajem w Haftach Polskich. Ja tu jestem tylko wyrobnikiem.
Załóżyłam w kulinariach stronkę z czarkami do chleba. Saba to jest łatwa robota.
Nula w tych czarkach podaje się też gulasz, zupę ziemniaczaną zapiekaną z serem lub bez. Ja ostatnio podawałam botćwinkę ze szczawiem.
Cieszę się, że tak cieplutko i serdecznie traktujecie tę moją stronkę.
Violetta21 - Nie 10 Kwi, 2011 21:16
fajna pisanka na ślicznej serwetce, a taka warkoczowa kamizela super może odgapię na zimę
szkoda że nie masz schematu idę sobie popatrzeć na kicaja
lamika88 - Pon 11 Kwi, 2011 12:25
Bożena- 2000 - Pon 11 Kwi, 2011 21:52
Violetko jesteś kochana. Od trzech dni szukam tej serwetki. Myślałam, że diabeł ogonem nakrył, a ona sobie leży na werandzie. Cóż. Starsze pańcie tak mają. Dzięki dobra kobieto.
nula - Wto 12 Kwi, 2011 18:22
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Skończyłam utrapieńca warkoczowego dla Córki. |
może i utrapieniec - ale jaki śliczny !!!!!
Warto było się trochę pomęczyć i poćwiczyć cierpliwość !!! - córka na pewno będzie zadowolona
A jakby jednak nie to służę adresem
Pisanka świetna !!
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Violetko jesteś kochana. Od trzech dni szukam tej serwetki. |
Jak to czasami koleżanki z forum przydają
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Nula w tych czarkach podaje się też gulasz |
Na gulasz reflektuję zwłaszcza w takiej czarce - to kiedy serwujesz ten gulasz ?
SoWa - Wto 12 Kwi, 2011 22:56
jak pomysłowo, jak ślicznie!
małgośka - Śro 13 Kwi, 2011 09:20
Bożenko, ale cudności naprodukowałaś.
A czarki są świetne.
|
|
|