To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Krakowianki

misia0808 - Sob 02 Lis, 2013 18:49

Jejku ale świetnie Ci wychodzą te szydełkowe skarpetki. Czapusia fantastyczna brawo
Krakowianka - Śro 06 Lis, 2013 10:37

misia0808, dziękuje cmoknięcie
a teraz jeszcze jedna czapeczka sowa dla pół-rocznego bobasa

i komplecik dla sześciolatki:czapka, opaska,i szalik-etolka, tym bardziej jestem zadowolona że zrobiłam go na drutach wprawdzie tylko lewe prawe jak zwykle i z grubej włóczki ale i tak mi się podoba a Wam? wesoło mi

Kelmuska - Śro 06 Lis, 2013 10:40

Krakowianka, sówka jest rewelacyjna.
Krakowianka napisał/a:
wprawdzie tylko lewe prawe jak zwykle i z grubej włóczki

może tylko lewe prawe, ale efektowne wykończenie robi swoje cool

nismon - Śro 06 Lis, 2013 13:45

Świetne czapki! cool brawo
Kalima - Śro 06 Lis, 2013 16:14

Wspaniały komplecik i śliczna czapa brawo brawo
Pysiatom - Śro 06 Lis, 2013 18:03

Śliczna czapka-sowa i komplecik. brawo brawo brawo
Krakowianka - Śro 06 Lis, 2013 20:11

Kelmuska, nismon, Kalima, Pysiatom bardzo, bardzo dziękuje za posty i miłe słowa cmoknięcie to motywuje do pracy.....
Bożena- 2000 - Śro 06 Lis, 2013 21:02

Rewelacyjne prace. cmoknięcie
Ainer - Śro 06 Lis, 2013 23:40

cudownie uklon lewe prawe i dodatki piękne uklon cmoknięcie
siebusania - Czw 07 Lis, 2013 06:45

Krakowianka, hmm czemu mi umkneło tyle twich prac. wszytsko sliczne i nie wiem co najpierw oglądać sparpeteczki wychodza ci ciekawie, robisz na nie jakies schemaciki? ja tez na drutach nie bardzo i myslałam o szydełkowych skarpetkach tylko nie do konca miałam plan jak je zrobic mogła bys sie podzielic swoim projektem?plose love
Krakowianka - Czw 07 Lis, 2013 13:39

Bożena- 2000, Ainer, cmoknięcie sebusania, dziękuje ciągle ćwiczę i już się śmieję z pierwszych zrobionych nie udacznie a to przez niedopatrzenie na filmiku wesoło mi
nie mam swojego schematu ale popatrz np. tu
http://www.youtube.com/watch?v=29RPV8Tmyfk http://www.youtube.com/watch?v=IwbsIggUpuY http://www.youtube.com/watch?v=ya2T5ujJMgE jest tego dużo więcej.
i stąd też odgapiałam
oczywiście ilość oczek to jak zwykle samemu trzeba dopasować do nitki, wzoru i włóczki
spróbuj, wcale to nie trudne ....aaa robiąc pierwszą skarpetkę zapisywałam ilość oczek tak by drugą zrobić taką samą sztrikuję

siebusania - Czw 07 Lis, 2013 21:53

Krakowianka, dziekuje własnie próbuje zrobic juz 2 podejscie wykonuje i cos zaczyna wychodziuc a ze robie malutkie dla córy to szybciutko powstaja. tylko łaczenia tej piety nie moge załapac cos tam kombinowałam przerabiajac razem zeby połaczyc na koncu piety i przejsc do góry zaraz zmierze i zobacze co wyszło
LucynaM - Pią 08 Lis, 2013 10:18

Krakowianko,ślicznie Smile czapusie, skarpetki, szalik (hihi, ja na drutach też lewe-prawe umiem Smile )
misia0808 - Nie 10 Lis, 2013 20:02

brawo
Śliczna czapka-sowa i komplecik.

Apak - Nie 10 Lis, 2013 20:45

Ależ ładny komplecik! I sówka świetna! cool cool cool
sbb - Nie 10 Lis, 2013 20:54

super sa Twoje prace.
elcja27 - Nie 10 Lis, 2013 23:09

jakie fajne i pomysłowe a to cmoknięcie kwiatek dla ciebie za linki jak robić szydełkowe skarpetki
Krakowianka - Pon 11 Lis, 2013 15:16

dla wszystkich odwiedzających dużo cmoknięcie
kiedyś wymyśliłam sobie by z resztek, z każdego dłuższego kawałka nitki będę robić sznureczek z oczek łańcuszka na szydełku i wiecie nazbierało mi się tego trochę! przekładałam z pudełek do koszyków aż wreszcie wzięłam na druty wesoło mi i mam płat dzianiny jak widać mnóstwo nitek do wciągania, kolorystyka szalona dzieło przypadku hahahihi i chyba finalnie zrobię z tego pled : no chyba że macie jakiś pomysł?

pochwale się też moim kwitnącym zygokaktusem

elcja27 - Pon 11 Lis, 2013 18:23

w pierwszej chwili pomyślałam - o dywanik, taki jak tkała na krosnach siostra mojego dziadka wesoło mi po powiększeniu widać ze to nie to, ale kocyk może być fajny.
a grudzień pięknie ci zakwitł, prawda ze to przekorny kwiatek?

sbb - Pon 11 Lis, 2013 18:28

a moze dywanik ciepły pod nóżki na zime?????
misia0808 - Wto 12 Lis, 2013 13:46

Kwiatkowi, chyba miesiące sie pomyliły bo powinien kwitnąć w grudniu hihihi - pięknie zakwitł!
A może być to podusia? Fajna by była, taka kolorowa wesoło mi brawo brawo

wanwoz - Wto 12 Lis, 2013 20:48

Super pomysł z tymi koncówkami nitek, wszystko wykorzystane, nic się nie marnuje. cool cool Też pomyślałam o poduszce, fajnie by wyglądała. brawo brawo
Krakowianka - Wto 12 Lis, 2013 23:41

elcja27, cmoknięcie
sbb dywanik ? chyba nie bo dzianinka miękka
misia0808 no właśnie w grudniu a nie na 1 listopada hahahihi
mówicie poduszka hmm pomysł fajny tylko wymiary trochę nie te..... no, zobaczymy
wanwoz cmoknięcie
uszyłam takie filcowe torebki...

kabyr - Wto 12 Lis, 2013 23:58

Krakowianka, takie śliczne.
To jest moje marzenie też uszyć.
Filc dostałam od koleżanki i leży.
Wykroiłaś na oo czy miałaś jakiś wykrój?

Krakowianka - Śro 13 Lis, 2013 00:12

kabyr przyłożyłam taką swoją domową torbę odrysowałam kształt trochę skorygowałam wykrój i już...zszywałam 2 części do siebie, zaszywałam rogi torebki by stała, wywinęłam na prawa stronę a potem zeszyłam rączkę, to tak w skrócie ale ty szyjesz to na pewno załapiesz co i jak cmoknięcie
też mam w planie uszycie innych modeli....