To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace elkaj str.103 starocie :)

Madzia - Pią 14 Paź, 2011 18:25

katrinka napisał/a:
Oba sweterki są świetne, ale ten babciowy super.

Tylko ta babcia taka niebabciowa............
brawo brawo brawo brawo brawo

lamika88 - Pią 14 Paź, 2011 20:25

Super sweterki cool cool cool
marysia54 - Pią 14 Paź, 2011 23:59

Ach, jakie śliczne sweterki brawo brawo brawo brawo brawo brawo
joanna76 - Sob 15 Paź, 2011 20:11

cool cool cool
Elżbieta P. - Sob 15 Paź, 2011 22:26

jakie śliczne te sweterki, babciowy jest cudowny i tak pięknie w nim wyglądasz brawo
Podpowiedz proszę, jak robi się takie fajne falbanki?

gustavo_2008 - Nie 16 Paź, 2011 17:40

Śliczne sweterki brawo brawo brawo szczególnie ten "babciowy" cool

elka j. napisał/a:
Oj to bardzo charakterne psiaki

To prawda wesoło mi

Pysiatom - Nie 16 Paź, 2011 21:16

lamika88 napisał/a:
Super sweterki cool cool cool

popieram brawo brawo brawo

maranta - Nie 16 Paź, 2011 21:21

Wspaniałe sweterki, tylko wzdychać z zachwytu i podziwu brawo brawo brawo
elka j. - Nie 16 Paź, 2011 22:03

Wielkie, wielkie dzięki za miłe słowa i kciuki cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Violetta21 napisał/a:
Ela Ty masz druciki z turbo zebalek

Violu - jeżeli turbo, to co najwyżej umiarkowane wesoło mi Sweterki powstały jakiś czas temu, tylko jak zwykle problem ze zwerbowaniem fotografa lub modelki. Mam jeszcze co-nieco do pokazania, tylko czeka na fotki.

Gracha, Agnieszko - te falbanki są minimalne, więc na pewno pełniejszym biodrom (które chciałabym mieć) nie zaszkodzą, więc śmiało wykorzystujcie. bye

Madzia napisał/a:
Tylko ta babcia taka niebabciowa

Madziu - jak to "niebabciowa"? Na drutach robi? - robi, w kręgosłupie łupie - łupie, bajki opowiada? - opowiada, ciasta piecze? - piecze, no babciowa, jak najbardziej zebalek wesoło mi

Elżbieta P. napisał/a:
Podpowiedz proszę, jak robi się takie fajne falbanki?

Elu sweterek jest robiony od góry, więc w pierwszym rzędzie falbanki robiłam naprzemiennie 6 oczek prawych i jedno lewe, następnie w co czwartym rzędzie zwiększałam liczbę oczek lewych, dodając dwa oczka lewe - z jednej i drugiej strony, uzyskując w czwartym rzędzie 3 oczka lewe, w ósmym 5 oczek lewych, w dwunastym rzędzie 7 oczek lewych. Liczba oczek prawych niezmienna. Jeżeli zaczynałabyś sweterek od dołu, należałoby to odwrócić, czyli robić naprzemiennie 6 oczek prawych, 7 oczek lewych i następnie ilość oczek lewych odpowiednio zmniejszać. Nie wiem, czy to jasne. Liczbę oczek można sobie dowolnie ustalać, w zależności od grubości włóczki i oczekiwanego efektu.

lamika88 - Nie 16 Paź, 2011 22:16

elka j. napisał/a:
Madzia napisał/a:
Tylko ta babcia taka niebabciowa

Madziu - jak to "niebabciowa"? Na drutach robi? - robi, w kręgosłupie łupie - łupie, bajki opowiada? - opowiada, ciasta piecze? - piecze, no babciowa, jak najbardziej zebalek wesoło mi
Ojej z tego opisu to wychodzi, że ja też "babciowa" jestem mimo, że nawet mamusią jeszcze nie jestem hahahihi hahahihi Wyglądasz jak mama własnego wnuka a nie jak babcia cool
bieta - Nie 16 Paź, 2011 22:50

ELU piękne te Twoje babciowe dziergadełka brawo brawo
elka j. - Nie 16 Paź, 2011 22:52

Dziękuję bieta kwiatek dla ciebie cmoknięcie
lamika88 napisał/a:
Ojej z tego opisu to wychodzi, że ja też "babciowa" jestem mimo, że nawet mamusią jeszcze nie jestem

wesoło mi wesoło mi lamika - no taaak, w zasadzie... hmm Tylko, że ja nie wymieniłam jednej jeszcze cechy - wieku wesoło mi Więc jeszcze parę latek musisz pożyć, bo tych 23 lat to mogę pozazdrościć i to jak - ile robótek możesz jeszcze zrobić wesoło mi

ciapara - Pon 17 Paź, 2011 08:20

uklon uklon dziekuje za przepis na falbanki. Tak mi sie podobaja ze juz kombinuje jak je wykorzystac w sweterku dla corki Smile
żabka - Pon 17 Paź, 2011 19:31

Babciowy sweterek rewelacyjny a wnusio w granacie to dopiero będzie przystojniak brawo brawo brawo
nismon - Pon 17 Paź, 2011 20:56

Jak zwykle cuda wydziergałaś!!!! cool cool cool
Elżbieta P. - Pon 17 Paź, 2011 21:45

Elu, dziękuję bardzo za opis love
elka j. - Nie 23 Paź, 2011 23:43

Agnieszko, Elu - nie ma za co, pochwalcie się koniecznie efektami Smile
nismon, żabka - bardzo Wam dziękuję cmoknięcie cmoknięcie

Błyskawiczna tunika dla córki przez nią prezentowana. Powstała z 3 motków Magic Yarn Art, została mi dwumetrowa nitka Smile Pomysł własny.

Jarka - Pon 24 Paź, 2011 07:44

Świetna cool tuniczka, świetne cool kolorki, świetna cool modelka.
Mariola - Pon 24 Paź, 2011 08:01

super i ten kolorek brawo brawo brawo brawo brawo
beacia-24 - Pon 24 Paź, 2011 08:34

O Ela, Ela poszalałaś na całego cudnie się prezentują te kolorki w takim wydaniu. Jestem pełna podziwu Smile cool cool cool
katrinka - Pon 24 Paź, 2011 09:21

Jaka świetna brawo brawo brawo
Błyskawiczna powiadasz hmmm Podpowiedz proszę na jakich drutach robiłaś z tej włóczki i ile oczek nabrałaś na początku? Może zainspirowana tą błyskawicą i ja wreszcze zrobię coś od góry.

lamika88 - Pon 24 Paź, 2011 09:30

Fantastyczna tunika cool cool cool
nutinka - Pon 24 Paź, 2011 09:31

Rewelacja! brawo cool Podczas buszowania w Twoim albumie zawsze mam opad szczęki. wesoło mi
Kazimiera - Pon 24 Paź, 2011 09:38

Super,bardzo mi się podoba cmoknięcie brawo cmoknięcie
Violetta21 - Pon 24 Paź, 2011 10:27

świetna tuniczka brawo brawo