To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - [szydełko] Sznurki Ani

marysia54 - Śro 09 Gru, 2020 14:23

Aniu, króliś przepiękny i na pewno właścicielka
będzie zachwycona. brawo
Widzę, że ostro zabrałaś się za druty, warkocze nie są trudne
tylko trzeba trochę wprawy.
Widziałam na fb jakie fajne rzeczy dzierga Adrianna Biedrzyńska.

siebusania - Czw 10 Gru, 2020 07:40

marysia54, tak próbuje, muszę się wreszcie nauczyć. Zamówiłam sobie kilka sztuk drutów różnych rozmiarów, żeby ćwiczyć, ale na razie muszę bombki skończyć.

Czapka skończona. co prawda wyszła trochę sztywna, oczywiście złe dopasowanie nitki do drutów i jednak lepiej wyglądam w czapce ze ściągaczem, ale zawsze będę w tej tematyce marudzić hehe nie lubię po prostu czapek nosić i jeszcze takiej nie udało mi się nigdy kupić takiej która by mi pasowała w 100%. Warkocz poćwiczony

skohen - Czw 10 Gru, 2020 10:51

No i super czapka.
marysia54 - Czw 10 Gru, 2020 12:46

Aniu, super i pierwsze warkocze zrobione. cool

Też jestem marudna jeżeli chodzi o czapki.
Nie znoszę nosić i robić czapek.
Oczywiście mam kilka zrobionych ale zakładam tylko
jak jest duży mróz i wiatr. Przy takiej pogodzie jak teraz
zakładam kaptur wesoło mi

siebusania - Czw 10 Gru, 2020 15:19

skohen, marysia54, dziękuje
marysia54, ja muszę teraz nosić bo czesto łapią mnie zatoki.
Wreszcie dotarło moje zamówienie wczoraj. Zamawiałam 30 listopada dopiero po tyg wyslali. Druty takie sobie, ale wyprubuje ktore rozmiary najlepsze beda i wtedy te zamowie juz z lepszej firmy.

Oczywiscie musiałam od razu wypróbować i tak podczas serialu mojego ulubionego powstała czapeczka dla lali

skohen - Czw 10 Gru, 2020 16:06

Trzymam kciuki, działaj!
siebusania - Pon 14 Gru, 2020 20:21

Jest kolejna czapa. Moja Ci ona wzór zmieniałam z tamtego warkocza. Zamiast na 6 to na 8 robiłam warkocz i prawe lewe oczka miedzy warkoczem. Pewnie jest taki wzór gdzieś zapisany ale ja się nie znam. A powiem wam że samemu kombinowany lepiej się robi bo się pamieta co się wymyśliło. 2 weekendowe wieczory i jest gotowa
Z 1motka jeans plus i dodatek nici metalicznej. Cięko metaliczną było wplatać bo cienizna.

narazie bez pompona choć długościowo wyszła pod pompon. Troszkę za cienka na uszy myśle wywinąć ale wtedyusze dorobić ze 3 rzady może starczy włóczki bo odrobikę zostało.

skohen - Wto 15 Gru, 2020 00:43

No i super, zima będzie niestraszna w takiej czapce. Też zrobiłam sobie dwa komplety - czapka i komin, ale pokażę po świątecznych robótkach.
siebusania - Wto 15 Gru, 2020 05:22

skohen, niestety wyszła za cienka na uszy, akryl bawełna nie gryzie mnie ale dziś wiewa wiec musze dorobić coś pod ściągacz
skohen - Wto 15 Gru, 2020 07:17

Na czapkę zimową to akryl z bawełną jest za cienki. Ja robię z grubej włóczki lub z dwóch nitek. Jak nie ma mrozów to czapki nie noszę, więc cienkich nie robię. Proponuję przedłużyć ściągacz i zawijać od dołu. Taki podwójny ściągacz może wystarczy.
nula - Wto 15 Gru, 2020 22:02

no popatrz jak się rozkręciłaś "czapkowo" wesoło mi
fajne są (najsłodsza ta malutka dla lali)
skohen, dobrze radzi - dorób ściągacz i wywijaj - powinno być ok

siebusania - Śro 16 Gru, 2020 23:08

skohen, ja musze nosic bo zaraz zatoki mnie łapią a i czesto ból uszu. A w tym roku szczególnie trzeba się chronić.
Wełna mnie gryzie wiec unikam. Akryl tez tak srednio. Nie lubie czapek i nigdy nie moge kupić idealnej. Ta tez troszke wyszła za długa, ale dorobie kilka rzędów wywine i może bedzie git. nula, mam ochote na jeszcze ale chwilowy brak odpowiedniej włóczki. A co do małych czapeczek jest kolejna minimalnie wieksza na druga lale, ale nie zdarzylam cyknąć fotki i już córy porwały. Lubie robić takie malutkie bo moment gotowe. Lal nam nie brakuje może powstanie kolekcja hehe

kabyr - Pią 18 Gru, 2020 14:33

Aniu każda nastepna czapka ładniejsza.
Co do uszu kiedy laryngolog mnie powiedział, że uszy muszą mieć przeciąg tonie bedą łapać infekcji.😁

siebusania - Sob 19 Gru, 2020 00:14

kabyr, dziękuje. U mnie chyba jest wprost przeciwnie. Jak tylko troche wiatru zaraz mnie bolą , nawet w lecie. Raz umyłam sobie głowe w ciągu dnia i po wysuszeniu poszłam cyknac sobie fotk kwiatom, piękny słoneczny dzień a ja na zajutrz ból uszu.

[ Dodano: Pią 25 Gru, 2020 00:39 ]
Świątecznie

W tym roku robiłam mało,niestety nic dla siebie. Ten rok nie sprzyja mi do takich prac.

Wesoły Świąt Bożego Narodzenia Dla Was moje kochane koleżanki forumowe

katasza - Pią 25 Gru, 2020 10:42

Piękne bombki cool

Dziękuję za życzenia, również życzę zdrowych i pogodnych świąt cmoknięcie

nula - Pon 28 Gru, 2020 19:50

bombeczki śliczne, gwiazdeczki również radocha
ja też w tym roku niewiele zrobiłam, tylko kilka gwiazdeczek dla córy - jakoś nie mogłam się zmobilizować ...

skohen - Pon 28 Gru, 2020 20:50

Świetne prace.
siebusania - Wto 29 Gru, 2020 11:03

katasza, nula, skohen, dziękuje
nula, znam to dokładnie, u mnie też ten rok i mobilizacja nie idą w parze, dziś usiadałam do podsumowań robótkowych i z jednej strony jestem zadowolona z drugiej nie. Sporo metrów motków ombre przerobiłam, ale ogólnie mało prac i czuje nie dosyt, bo w sumie nic nowego się nie nauczyłam. A planów było sporo. Skończę to napisze wam jaki wyszedł mi bilans prac.

Haniaga - Wto 29 Gru, 2020 15:03

Przegapiłam takie piękne bombki.
Śliczne są. brawo uklon

siebusania - Wto 05 Sty, 2021 23:58

Haniaga, dziękuje
Nowy rok zaczynam pracowicie, takie małe zamówionko na styczniowe prace.

nula, jak tak bardzo podobają Ci się malutkie czapeczki. Jest i kolejna.

[ Dodano: Czw 21 Sty, 2021 22:03 ]
Nowa chusta 1450 m kokonka szydełkiem 2.75 wzór secret pants

nula - Nie 24 Sty, 2021 08:27

siebusania napisał/a:
jak tak bardzo podobają Ci się malutkie czapeczki. Jest i kolejna.

i bardzo ładna wesoło mi
też musiałabym kilka zrobić, bo lalom marzną główki Crying or Very sad tylko, kurczę nie mam kiedy
chusta prześliczna cool

siebusania - Pon 25 Sty, 2021 16:55

nula, dziękuje, ja właśnie też narzekam na brak czasu, aktualnie ma na drutach czapkę dla córki i chustę dla koleżanki, zapisałam się do cala to jestem w tyle, a wyzwanie kuchenne rewolucje musiałam odpuścić, widzę że nawet tu nie wspomniałam o tym wyzwaniu. Ciągle doby mi brakuje, ciągle jestem zmęczona.Jeszcze na dodatek tel mi się zepsuł i nie łapie ładowania, a ja na złość nic fajnego w przystępnej cenie dostępnego nie ma, a te nowe modele w kosmicznej cenie tysiaka, maskara, aparat niby full wypas a mój wysłużony robi lepsze fotki i nie straszne mu ciemno lampa daje rade, gównianych aplikacji pełno. A najgorszy ten rozmiar cegły.
Haniaga - Śro 27 Sty, 2021 20:12

Prześliczna chusta. brawo
siebusania - Czw 28 Sty, 2021 10:06

Haniaga, dziękuje
marysia54 - Pon 01 Lut, 2021 15:11

Aniu, chusta piękna i super kolory.
uklon brawo