To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

Grażyna - Sob 24 Lip, 2010 11:18

M. - rób rekawy, niedługo włozysz bluzeczkę. Wyniki masz juz fajne, ale myslę, że dasz rade byc bardziej 'restrykcyjna". Bo, jak sama wiesz, warto troche sie pomęczyć, a byc piekną.

Jarka- zrób paseczek z wynikami wagi, to mobilizuje i uaktywnia do trzymania diety. Ja robiłam tez tabele i mierzyłam sie raz w tygodniu, w sobote. Te spadające wymiary dawały mnie i córce kolejnego kopa do trzymania diety.

ciapara - Sob 24 Lip, 2010 11:36

Moj kop nie dziala...
Wszyscy w okolo sie zazeraja owocami, lodami
Kaza mi jakies weki robic i musze probowac powideł.... niech sie skonczy juz lato.... placzek placzek

M. - Sob 24 Lip, 2010 12:30

Grażyna napisał/a:
M. - rób rekawy, niedługo włozysz bluzeczkę. Wyniki masz juz fajne, ale myslę, że dasz rade byc bardziej 'restrykcyjna". Bo, jak sama wiesz, warto troche sie pomęczyć, a byc piekną.

cmoknięcie Grażynko cmoknięcie
no tak, restrykcyjna to ja nie jestem... mimo usilnych starań... nie byłam NIGDY na samych proteinach, ale z warzyw jem tylko: pomidory, paprykę, kapustę, kalafiora, ogorki, bakłażana, koperek i pietruszkę.
Zjadlam: kilka jablek, truskawki (dużo!), 2 brzoskinie, 4 nektarynki (wtedy spadków NIE ODNOTOWAŁAM!)

chcę:
- udziergać sobie coś np. z pojedyńczej Moniki !!! nie robiąc przy tym setek motywów...
poki co porywam sie tylko na camille hmm i podwojną monikę ...

- chcę nosic spódnicę (teraz mi puchna kostki!)

- iśc do sklepu i KUPIĆ NORMALNY rozmiar !

U mnie świata nie widac , taka burza i deszcz, ale moze będzie w końcu czym oddychac ! Dzieci wyjeżdżają na dwa tygodnie w poniedziałek Smile będzie mi łatwiej.

ciapara - Sob 24 Lip, 2010 12:35

a ja sie jakos trzymam jem miecho i juz
z chrzanem
a na dniach p czasem do serka zjadlam rzodkiewke albo 2
wydaje mi sie ze za malo pilam wody

M. - Sob 24 Lip, 2010 12:40

Jarka napisał/a:
postanowiłam od poniedziałku zacisnąć pasa i schudnąć jeszcze jakieś 2-3 kg.

dawaj pasek !
wazysz się codziennie ?
mnie STOPUJE waga, jak widze , że nie spada... to wiem czym to jest spowodowane Smile
chociaż bywało i tak ,ze moja waga "msciła" się po kilku dniach (mimo nie podjadania zakazanych produktów) zastojami, które trwały i TRWAŁY nawet po 2 tygodnie!

ciapara - Sob 24 Lip, 2010 12:45

ja mam zastoj od miesiaca
nie zre jak kiedys i nie tyje bo waze sie codziennie
ale ten zastoj daje mi w kosc bo odbiera motywacje...

Grażyna - Sob 24 Lip, 2010 13:15

No właśnie, zastój osłabia motywację.

Ale wam powiem, że jak schudniecie i bedziecie jak ja na III fazie, to możecie jeśc co chcecie, a i tak nie utyjecie. Przestałam ostatnio kontrolowac swoje menu, bo od 26 lipca przechodze na IV fazę. Jem wszystko, ale nie tykam nadal cukru i wyrobów pszennych. Nic nie tyję, a jesli mam wyrzuty sumienia, bo za tłusto zjadłam, to ten 1 dzien proteinowy zbija wage o 2 kg. To jest własnie w tej diecie urocze. hopla

Wracając do tematu owoców, to moja mama, jest na fazie II, zjada owoce, mimo zakazu, ale tylko do południa, jak jej poradziłam. Pije własnoręcznie zrobione jogurty owocowe (maslanka+ owoce z działki) i chudnie. Owoce, to maksymalnie 100kalorii, a lody, to nawet 500 i wiecej. Lepiej w takim razie dojadac owocami niż słodkościami.

ciapara - Sob 24 Lip, 2010 13:31

swiete slowa Grazynko
ja z moja rodzinka mam krzyz panski bo jak nie maz rabie lody to cora mdleje mdleje mdleje

iwi - Sob 24 Lip, 2010 15:20

Grażyna pisze
Cytat:
własnoręcznie zrobione jogurty owocowe (maslanka+ owoce z działki) i chudnie

Agnieszko może spróbuj podobnie... i zamroź sobie porcję w zamrażalniku.
Lub jakikolwiek jogurt. Będziesz mieć lody, które lubisz, a nie będą powodować wyrzutów sumienia i blokować wagi.

Pozdrawiam i trzymam kciuki bye

ciapara - Sob 24 Lip, 2010 17:50

ja raczej nie ulegam... raczej
ale przez te upaly pije cole 0 i sadze ze ona winna
no i ze za malo chudo jem...

qrka - Sob 24 Lip, 2010 18:28

mnie spadek wagi też zwolnił, wcześniej chudłam książkowo 1kg w 5 dni, a teraz jak mi spadnie 0,5 kg na tydzień to wszystko.
Przez ostatnie 10 lat żyłam z otyłością, to jak będę chudła dodatkowy tydzień to mi nic nie będzie.
W te upały woda mi słabo wchodzi, tez tak macie ? wypijam 1,5 litra płynów dziennie

ciapara - Sob 24 Lip, 2010 18:42

tak
odkad zaczely sie upaly
mniej jem
a jak pisala Grazynka jak sie nie je sie nie chudnie
od samego picia nie ma chudniecia
to dlatego moja waga stoi jak zaczarowana

M. - Sob 24 Lip, 2010 19:07

Aga kiedy robiłaś CZYSTO proteinowe dni ???
więcej jak 3 ? pod rząd?

ciapara - Sob 24 Lip, 2010 19:19

ide wg tej metody
pon-czwartek p
piatek-niedziela p+w
inaczej nie dawałam rady

M. - Sob 24 Lip, 2010 19:23

ciapara napisał/a:
ide wg tej metody
pon-czwartek p
piatek-niedziela p+w
inaczej nie dawałam rady

a na pw bez grzechów ?
wcinasz coś co powoduje zastoje, bo ja dlugo podczytuję forum i nie spotkalam NIKOGo kto miałby miesięczny zastój ŚCIŚLE przestrzegajac 100 dopuszczalnych produktow, ba nawet spotkałam sie z ograniczeniem ilosci kalorii... i dziewczyna chudnie !
http://www.dieta.pl/grupy...nia-z-waga.html

ciapara - Sob 24 Lip, 2010 19:26

Na pw latwiej
lubie warzywa

M. - Sob 24 Lip, 2010 19:29

http://www.dieta.pl/grupy...html#post765427
pisze o ograniczeniu do 1200 kalorii !

zabencia - Sob 24 Lip, 2010 20:28

Witam wszystkie dukanki po długiej przerwie i gratuluję wszystkich spadków wagi cmoknięcie

U mnie ostatni miesiąc obfitował w wiele wydarzeń m.in. roczna przygoda w Irlandii dobiegła końca i przeprowadzałam się do Polski, praca, mieszkanko itp. sprawy. Na szczęście wszystko ułożyło się pomyślnie i po mojej myśli Smile
Dietkę trzymam nadal, bez grzeszków i uchybień. Parę dni temu stuknęło 6 miesięcy dietkowania i waga spadła o prawie 30 kg, a rozmiar ubrań zleciał z 52 na 42-40 wesoło mi Fantastyczne uczucie wejść do sklepu i wybierać bluzeczki, które mi się podobają i nie wyglądają jak bezkształtny namiot. Najlepsze jednak przeżyłam widząc miny rodzinki i znajomych: bezcenne hopla

ciapara - Sob 24 Lip, 2010 20:38

Moje najszczersze gratulacje Smile
M. - Sob 24 Lip, 2010 21:02

zabencia napisał/a:
Fantastyczne uczucie wejść do sklepu i wybierać bluzeczki, które mi się podobają i nie wyglądają jak bezkształtny namiot.

to moje marzenie

kwiatek dla ciebie dla Ciebie i gratulacje uklon

ciaachoo - Sob 24 Lip, 2010 21:54

gratulacje żabeczko cool
makneta - Sob 24 Lip, 2010 22:09

Zabencja, gratulacje brawo brawo brawo brawo
zabencia - Sob 24 Lip, 2010 22:36

Ślicznie Wam dziękuję cmoknięcie
ewana - Nie 25 Lip, 2010 01:54

Żabencia - gratuluję serdecznie, jesteś Naszą motywacją. Tak naprawdę żaden czas nie sprzyja diecie. Latem za dużo świeżych owoców na straganach a zimą duże braki na półkach w w/w asortymencie. Doktor Dukan pozwala pić colę zero, czy w dużych ilościach nie jest jednak trochę szkodliwa? Niektórzy mówią na colę "odrdzewiacz". Proszę o opinię ...
ciaachoo - Nie 25 Lip, 2010 08:36

też czasem piję bo niestety coca cola coś w sobie ma:) i czasem mam na nią ochotę.
ale wiem,że zawiera
np:kwas fosforowy,który po długim piciu powoduje wyżeranie szkliwa zębów i ścianek żołądka.
W Tunezji np zalecają turystom pić cole w celu zabezpieczenia żołądka ,a w czasie jelitowki lekarz kiedyś zalecił bym podawała dzieciom rozgazowaną colę bo zabije wszystkie bakterie.
U koleżanki w szkole pani na lekcji zrobiła doświadczenie,włożyła do słoika kość z kurczaka i zamknęła słoik,na drugi dzień była już tylko cola,kość się rozpuściła.
Opinii mnóstwo,każdy pije na własne ryzyko,ja swoim córkom nie pozwalam.