To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

alszka - Wto 10 Gru, 2013 07:52

Ech, przydałby się taki wszędobylski krasnal do pomocy - może wówczas miałabym więcej czasu na robótki wesoło mi
Zimowa panna cudna - lecę się ustawić w kolejce wesoło mi wesoło mi wesoło mi

Pysiatom - Wto 10 Gru, 2013 13:08

Zimowa panienka jest cudna. brawo brawo brawo
maranta - Wto 10 Gru, 2013 17:30

Jak zwykle prace niezwykłe wesoło mi
Jesteś niesamowita, cudne to wszystko, mogę się gapić i gapić... cool brawo uklon

Apak - Wto 10 Gru, 2013 20:41

żabka, Runa, Jessi, alszka, Pysiatom, maranta, - serdecznie dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie Echhh, żeby to tak było możliwe, żeby obdarować pannami wszystkich chętnych.... wesoło mi
nismon - Śro 11 Gru, 2013 08:44

Madzia napisał/a:
Ale fajne! Ty to zawsze coś wynajdziesz! brawo brawo brawo

O tak! brawo brawo brawo

Apak - Śro 11 Gru, 2013 10:57

nismon, dziękuję! cmoknięcie
Apak - Śro 11 Gru, 2013 11:07

A teraz czapka z sowami. Zakochałam się w tym wzorze, bo uczy, jak takie sówki zrobić szydełkiem, a nie drutami wesoło mi

Wzór to "It's a Hoot! an Owl Hat" Carlindy Lewis, do nabycia na Ravelry.

Robiłam tę czapkę dla mojej małej i wybrałam opcję najmniejszej wielkości (baby), ale chyba wzięłam za grubą włóczkę, bo czapka wyszła po prostu za duża. Na szczęście znalazła się trochę większa dziewczynka, której czapa była dobra.

I jeszcze choineczki. Większa (niebieska) jest zrobiona z włóczki, a mniejsza (różowo-szara) z nici. Wydaje mi się, że ta mniejsza jest zgrabniejsza. Ale - co kto lubi wesoło mi Wypchane lekko ocieplaczem.

Pomysł i wzór od Ellebel z JEJ BLOGA (KLIK)

żabka - Śro 11 Gru, 2013 14:02

Rewelacyjna czapa brawo brawo brawo
Choineczki całkiem zgrabniusie i kolorystycznie nietypowe brawo brawo brawo

Kalima - Śro 11 Gru, 2013 14:04

Wszystko piękne brawo brawo ale.... jako, że ostatnio też się "zasowiłam", to czapę porywam wesoło mi
misia0808 - Śro 11 Gru, 2013 15:01

Super fajna ta czapa z sówkami. Choineczki też fajniutkie brawo brawo
Runa - Śro 11 Gru, 2013 15:09

Czapa super a choineczki jak zwykle u ciebie - z pomysłem i ślicznie
izetta - Śro 11 Gru, 2013 15:26

Aniu, cuda Smile uklon
siebusania - Śro 11 Gru, 2013 15:40

Apak, czapka z sówkami powała na kolana choineczki fajne i takie w innych kolorkach. Panienka od Ciebie dotarła dziękuje wszytko jest sliczne
Beata T - Śro 11 Gru, 2013 17:09

Cudna jest zimowa panna a i fajny mikołaj i aniołeczki brawo brawo brawo
Apak - Śro 11 Gru, 2013 20:08

żabka, Kalima, misia0808, Runa, izetta, siebusania, Beata T, - dziękuję bardzo!!! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Choinki rzeczywiście są nietypowe kolorystycznie, ale były robione z myślą o konkretnych osobach, które takie właśnie kolory lubią - więc mam nadzieję, że się spodobają wesoło mi

marysia54 - Śro 11 Gru, 2013 22:14

Sówkowa czapeczka cudna i śliczne choineczki brawo brawo brawo brawo brawo
Jarka - Czw 12 Gru, 2013 08:52

misia0808 napisał/a:
Super fajna ta czapa z sówkami. Choineczki też fajniutkie
uklon cool cool uklon
Krakowianka - Czw 12 Gru, 2013 09:02

bardzo, bardzo ładne choineczki cool brawo a czapeczka śliczna uklon
Apak - Czw 12 Gru, 2013 10:54

marysia54, Jarka, Krakowianka, - wielkie dzięki za miłe słowa! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Apak - Czw 12 Gru, 2013 11:08

Nie wiem, ile jesteście w stanie znieść, ale zasypię Was hurtowo świątecznymi drobiazgami. W następnym tygodniu na pewno nie będę mieć tyle czasu, więc wykorzystuję chwile wolnego teraz.

Aniołki klamerkowe - baaardzo je lubię, a z tych jestem wyjątkowo dumna, bo mają sukienki ze wzorem ananaska, które sama wymyśliłam hopla

Aniołki-dzwoneczki i rybka według projektu pani Honoraty Weihe. Pani Honorata tworzy takie cuda i można je kupić co roku na naszym poznańskim Festiwalu Sztuki i Przedmiotów Artystycznych. W tym roku choroba zatrzymała mnie w domu wściekły ale moja ciocia przywiozła mi kilka cudeniek. Aniołki mnie zauroczyły, bo przypominają dzwoneczki. No to odgapiłam i widzicie na zdjęciach moje wersje. Mniejszy aniołek jest zrobiony z cieńszych nici.

Śnieżynki - jak co roku hurrraaa Zrobiłam ich oczywiście więcej, ale tu nowe wzorki

A tu świeczniki, które pierwotnie miały zostać zdekupażowane, ale że mi się nie chciało, to wymyśliłam inne zastosowanie śnieżynek.

I na koniec świeczniki już nie szydełkowe bye bye

Runa - Czw 12 Gru, 2013 11:16

Apak, wszystko to piękne rzeczy uklon , będziesz miała cudnie przystrojony dom na te święta. Szkoda, ze ja nie mam czasu na to... puknąć się
siebusania - Czw 12 Gru, 2013 15:26

Apak, wszystko sliczne a ananaski to moj ulubiony wzór,
Apak napisał/a:
W następnym tygodniu na pewno nie będę mieć tyle czasu,
to tak jak u mnie od poniedziałku zaczynam sprzatnie na całego
nismon - Czw 12 Gru, 2013 15:38

śliczne rzeczy tworzysz-lubię podziwiać u Ciebie ich różnorodność,Twoją pomysłowość i gustowny dobór kolorów!!! uklon
Elżbieta P. - Czw 12 Gru, 2013 18:01

śliczne ozdoby świąteczne, czapeczka z sówkami i choineczki też są piękne i wykonane na 6!!!
Pysiatom - Czw 12 Gru, 2013 18:15

I ozdoby świąteczne, i czapeczka, i choineczki są cudne. brawo brawo brawo