Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany
gabi12 - Nie 18 Lip, 2010 12:17
Grażyna, To pewnie mąż zazdrosny o taką laskę!!!
Antonina - Nie 18 Lip, 2010 21:27
I ja dołączyłam do Waszego grona. Myślę, że czas się pochwalić. Po 4 tygodniach diety mam mniej 6 kg. Wchodzę w spodnie, które nosiłam kilka lat temu, a w których nie mogłam wiosną nawet podsunąć zamka i tylko nadzieja na odchudzenie spowodowała, że nie oddałam ich dla biednych. W fazie uderzeniowej straciłam 3 kg. Potem powolutku następne.
Jestem bardzo zadowolona Pozdrawiam Wszytkie odchudzające się panie.
Jarka - Nie 18 Lip, 2010 21:46
Witamy w gronie dukanek
ciaachoo - Pon 19 Lip, 2010 08:40
witaj w gronie walczących .Gratuluję pięknego wyniku.
gosias - Pon 19 Lip, 2010 08:40
Witam po dłuższej przerwie wszystkie Dukaneczki
Dziewczyny, oj.... miałam ciężko jeżeli chodzi o jedzenie na tych moich wakacjach.... Dieta "lekka" to tylko z nazwy. Dostawałam to samo jedzenie co wszyscy, z tą różnicą, że mięsko miałam gotowane. Nie jadłam ziemniaków, pieczywo sporadycznie i oczywiście wcinałam otręby. Bałam się stanąć na wadze, ale na szczęście nie przytyłam Waga stoi w miejscu i nadal mam te swoje 70 kg. Fakt, codziennie byłam na basenie i codziennie miałam pół godziny ćwiczeń w wodzie (areobik). Chodziłam dużo, jednak na wielkie górskie wyprawy nie porywałam się, bo przy temperaturze 30 i więcej st. padłabym... Tak więc po powrocie będę dalej walczyć ze swoją wagą
Paillette - Pon 19 Lip, 2010 09:27
gosias, witaj po urlopie
ciapara - Pon 19 Lip, 2010 09:56
Antonina witaj
Gosias jak milo ze wrocilas
Jak tam twoja chusta
Grażyna - Pon 19 Lip, 2010 13:50
No proszę - stale nas przybywa bardzo się cieszę. Antonina i masz piekny wynik na tak krótki czas.
Gosiu - fajnie, że wróciłaś wypoczęta z wczasów i gratuluję utrzymania wagi. To bardzo trudne w zbiorowym żywieniu.
gosias - Pon 19 Lip, 2010 16:40
Witajcie dziewczyny ależ mi było tęskno do forumowiczek i przede wszystkim - Dukanek
| Grażyna napisał/a: | gratuluję utrzymania wagi. To bardzo trudne w zbiorowym żywieniu.
|
dziękuję Ehhhhh nie wyobrażacie sobie jak trudno, tyle pokus, a te "tradycyjne jedzenie" wcale mi tak bardzo nie smakowało, ale udało się i wypocząć i nie przytyć
ida - Pon 19 Lip, 2010 17:36
Z podziwem czytam o Waszych osiągnięciach, wszystkim Paniom gratuluję samozaparcia i pięknych figur
Ciekawa jestem ile do tej pory wszystkie razem schudłyście ? A może to już było gdzieś liczone tylko przegapiłam?
Trzymam kciuki, powodzenia.
Grażyna - Pon 19 Lip, 2010 18:14
Nie było liczone i myslę, że nie ma sensu. Ważne są efekty jednostkowe, a nie zbiorowe.
katasza - Pon 19 Lip, 2010 18:58
Gratuluję wam wszystkim osiągnięć, tych dużych i tych malutkich.
ja próbowałam, przez 5dni byłam na ścisłej diecie I fazy. wczoraj popełniłam błąd. zjadłam dwa kawałki pizzy (bardziej dla męża, nie z apetytu i chęci) od tego momentu straciłam motywacje i chęć... strasznie źle sie z tym czuję. byłam z siebie taka dumna.
dziś już poszłam na całość: kawałek czekolady, muffinka, fasolka.
nie wiem czy jej sens...
Grażyna - Pon 19 Lip, 2010 19:12
Katasza - Zawsze jest sens!!!
Jeśli oczywiście pragniesz mieć ładną, zgrabną, szczupłą sylwetkę i sprawne, zwinne ciało. Trzeba sobie powiedzieć, że nie żyje się po to by jeść, tylko się je po to by żyć.
Nie je się tez do towarzystwa - Napisałas, że "zjadłam dwa kawałki pizzy (bardziej dla męża, nie z apetytu i chęci)" Przypuszczam, ze jednak zjadłas nie dla męża, tylko dla siebie, bo cię skusiło.
Sądzę, że pare kilo juz zgubiłaś, to zrób 2 dni proteinek, aby tego nie stracić i dukanuj dalej.
rennatta - Pon 19 Lip, 2010 20:10
Antonina, witaj i gratuluję wyniku
gosias, gratuluję utrzymania wagi
katasza, nie poddawaj się sens jest na pewno ,nie wszyscy mają taką silną wolę jak Grażynka nam też zdarza się zgrzeszyć po czym następuje mocne postanowienie poprawy także wracaj na dobrą drogę dukania i nie wahaj się więcej
katasza - Pon 19 Lip, 2010 21:34
Grażyna, rennatta, dziękuje!
dziś wieczór jadę już na samej wodzie, jutro dukam dalej. to jest moje postanowienie. załatwiłam sobie nawet karnet na aerobik / pierwszy raz w życiu!!/.
podrzućcie przepisy na jakiś słodkości w diecie. jogurt z słodzikiem i cynamonem jest dobry, ale już zaczynam czuć małą niechęć. zastanawiam się nad żelatyną i zrobieniem galaretki jogurtowej. hmmm ale z czym ją zjadać?
M. - Pon 19 Lip, 2010 23:12
http://forum.dziecko-info...ad.php?t=190671
Jarka - Wto 20 Lip, 2010 08:38
Ja jem jogurt naturalny z żelatyną, kawą rozpuszczalną, albo kakao, wcześniej wrzucałam kilka truskawek, mi w tej wersji bardzo smakuje, przepis podpatrzony u MAO.
katasza - Wto 20 Lip, 2010 09:33
M., Jarka, bardzo dziękuję!!!!!!!!!!!
gosias - Wto 20 Lip, 2010 09:47
rennatta, dziękuję
Trzymam kciuki za wszystkie Dukanki
M. - Wto 20 Lip, 2010 10:21
| katasza napisał/a: | | podrzućcie przepisy na jakiś słodkości w diecie. jogurt z słodzikiem i cynamonem jest dobry, ale już zaczynam czuć małą niechęć. zastanawiam się nad żelatyną i zrobieniem galaretki jogurtowej. hmmm ale z czym ją zjadać? |
mam jeszcze taki bloog w ulubionych:
http://dukanowa.blox.pl/tagi_b/556/deser.html
http://dukanowa.blox.pl/tagi_b/556/deser.html
Kasiu jak dla mnie to nie wyglądasz grubo !!!!
gosias - Wto 20 Lip, 2010 10:29
| M. napisał/a: |
Kasiu jak dla mnie to nie wyglądasz grubo !!!! |
Też tak myślę Kasiu
Dla wszystkich, które wątpią, że nie wytrzymają diety: warto starać się (fotki sprzed kilku dni)
Paillette - Wto 20 Lip, 2010 10:33
gosias, niesamowicie przepięknie wyglądasz
M. - Wto 20 Lip, 2010 10:43
| gosias napisał/a: |
Dla wszystkich, które wątpią, że nie wytrzymają diety: warto starać się (fotki sprzed kilku dni)
[/URL] |
slicznie wyglądasz, bluzeczka PIĘKNA !!!! a mówiono, że nie wypada... na ramiączka a Ty wyglądzasz ŚLICZNIE !!!!
Grażyna - Wto 20 Lip, 2010 10:43
Tak, przepięknie wyglądasz! Gratuluję
gosias - Wto 20 Lip, 2010 11:37
Paillette, Grażyna, M., pięknie Wam dziękuję
| M. napisał/a: | | a mówiono, że nie wypada... na ramiączka jęzorek |
A dlaczego nie wypada??????
|
|
|