To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

ciapara - Sob 10 Lip, 2010 23:36

lenie sie
lac mnie Smile lanie lanie lanie

ewana - Nie 11 Lip, 2010 00:27

Tak, czasem ciężko jest dietkować kiedy tyle wspaniałości dookoła. Też mam kilka grzeszków na sumieniu. Ale nie odpuszczam, najtrudniej jest dyscyplinować samego siebie...
makneta - Nie 11 Lip, 2010 08:56

Mam nadzieję, że dzisiaj uda mi się zwazyc u znajomych i zobaczę, czy mój tydzień nie do końca zgodny z dietą ale za to ze sporym wysiłkiem pokazał różnicę w wadze wesoło mi
M. - Nie 11 Lip, 2010 13:04

makneta napisał/a:
Mam nadzieję, że dzisiaj uda mi się zwazyc u znajomych i zobaczę, czy mój tydzień nie do końca zgodny z dietą ale za to ze sporym wysiłkiem pokazał różnicę w wadze wesoło mi

polecam centymetr krawiecki Smile spadek każdego kg, to minus 1 cm w miejscu u mnie noo zwanym talią

qrka - Nie 11 Lip, 2010 13:08

dzisiaj wróciłam z wakacji, nie udało mi się ściśle przestrzegać diety, nie z mojej winy raczej z braku możliwości, a na samych serkach i jogurtach to długo się nie pociągnie.
bałam się wejść na wagę, ale ku mojemu zaskoczeniu 0,5 kg mniej hopla hopla

M. - Nie 11 Lip, 2010 13:23

qrka napisał/a:
dzisiaj wróciłam z wakacji, nie udało mi się ściśle przestrzegać diety, nie z mojej winy raczej z braku możliwości, a na samych serkach i jogurtach to długo się nie pociągnie.
bałam się wejść na wagę, ale ku mojemu zaskoczeniu 0,5 kg mniej hopla hopla

cmoknięcie pieknie !!!!

qrka - Nie 11 Lip, 2010 13:46

M., uklon uklon uklon
tez się cieszę, przez czas urlopu czyli ostatni tydzień byłam P+W miałam więcej możliwości , ale od dzisiaj znowu zaczynam 3/3 .
Da się przetrwać na wakacjach i nie przytyć.

Z tego co zauważyłam to jemy bardzo dużo tłuszczu i cukru. Wszędzie widać grube dzieci, którym rodzice nawet nad wodą w czasie najlepszej zabawy wtykają coś do jedzenia.
Bez przerwy jedzą chipsy, batoniki , lody, brr...

Nie chcę , żeby to było źle odebrane, ale też kiedyś taka byłam, samej mi się nie chciało jeść, ale dzieciom wciskałam , "bo muszą"
Teraz robię inaczej.

Moje dzieci tez jedzą słodycze (czasami) raz w tygodniu, w czasie wakacji trochę częściej pozwalam na lody, ale zazwyczaj bez czekolady

rennatta - Nie 11 Lip, 2010 14:12

M. napisał/a:

tylko nie wiem, hmm dlaczego akurat Twoj mi wpadł w oko ...

A ja wiem dlaczego mi bo startowałyśmy z podobną wagą cmoknięcie

qrka, gratuluję cmoknięcie

makneta - Nie 11 Lip, 2010 20:02

M. napisał/a:
makneta napisał/a:

polecam centymetr krawiecki Smile spadek każdego kg, to minus 1 cm w miejscu u mnie noo zwanym talią

Cm też nie posiadam, a już mi się nie chce szukać pasmanterii w tej naszej pięknej stolicy, bo za dużo czasu nie mam na takie ekstrawagancje.

Ale dzisiaj waga pokazała 2,5 kg mniej w stosunku do tego co tydzień temu. Nie aktualizowałam suwaczka już od dawna, więc czas to dzisiaj nadrobić. Po 4 tygodniach diety - 7kg!

Ważę tyle co 3 lata temu przed wielkim tyciem, teraz muszę stracić 10 kg, które wcześniej mi przybyło sukcesywnie, po trochu.

ciapara - Nie 11 Lip, 2010 20:29

pieknie dziewczyny wszystkim brawo za dyscyplinke Smile
gabi12 - Pon 12 Lip, 2010 08:03

Ja też dawno nie aktualizowałam suwaczka. Muszę wskoczyć na wagę hahahihi

ciapara, mam nadzieję, że i Ty się trzymasz dyscypliny!! bye bye

Grażyna - Pon 12 Lip, 2010 09:42

Gratuluje dziewczyny, wspaniałe macie wyniki kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

Tak, najwazniejszy jest centymetr, bo waga może sie nie zmieniac przez jakis czas, a wymiary ida w dół. Pojadłam wczoraj kiełbachy z grilla. Oj, jak sie żle czułam przez 2-3 godziny. Rewolucja i ból żoładka. Brrr... chyba nigdy wiecej nie zjem kiełbasy z grilla. Była wyjątkowo smaczna, ale tez i tłusta. Dzisiaj zrobie sobie dzien light, aby żołądeczek nieco wypoczął.

ciapara - Wto 13 Lip, 2010 12:11

Dziewczyny kochane
Waga faktycznie mi stoi od b dawna w jednym punkcie
Ale sylwetka mi sie zmienia w brzuchu zgubilam kolejne 4 cm, podobnie w biodrach spadl jeszcze ponad cm, w kazdym badz razie dzisiaj na pupcie naciagnelam spodnie o których jeszcze nie dawno moglam pomarzyc a tu prosze weszly i sie spokojnie zapiely
nie mowiac juz o kolejnych spodniach rozmiar 44 (tak tak) które zapinam i chociaz sa obcisłe to jednak zapinam
a teraz wlasnie wrocilam ze sklepu gdzie przymierzalam bluzki materialowe bawelniane a wiec takie co sie nie naddaja... i weszlam w rozmiar XL nie zadne podwojne potrojne czy poczworne XL tylko pojedyncze I co wy na to?
Tak jak pisala Grazyna... waga waga... jednak najbardziej miarodajne sa wymiary w cm
Powiem wam ze przymierzylam nawet kostium dwuczesciowy.... i nie bylam w nim skrepowana... wrecz przeciwnie... do przyjecia
NIe jest to osiagniecie moich marzen...ale wiem ze z czasem wreszcie dojde kiedys do swojej dawnej wagi

makneta - Wto 13 Lip, 2010 13:16

Ciapara, gratulacje brawo brawo brawo

Tak trzymaj!!!

Grażyna - Wto 13 Lip, 2010 13:30

Wiadomo Aga.
katrinka - Wto 13 Lip, 2010 14:57

Zastanawiam się czy ogóreczki małosolne są dozwolone w dni PW?
M. - Wto 13 Lip, 2010 15:16

ciapara napisał/a:
Waga faktycznie mi stoi od b dawna w jednym punkcie
Ale sylwetka mi sie zmienia w brzuchu zgubilam kolejne 4 cm, podobnie w biodrach spadl jeszcze ponad cm,

może wagę masz popsutą Wink) ???

ale... 1 kg mięśni zajmuje mniejszą objętość niz 1 kg tłuszczu ! ćwiczysz ?

M. - Wto 13 Lip, 2010 15:16

nie wiem dlaczego nie działa... wkleiłam ponizej Smile
ciapara - Wto 13 Lip, 2010 15:20

M. nie dziala Twoj link

Nie nie cwicze ale jestem duzo w ruchu...

M. - Wto 13 Lip, 2010 15:29

ten link (działajacy) jest na końcu tego tematu:
http://www.dieta.pl/grupy...owniczek-8.html
i na końcu strony jest rysunek tłuszczu i mięśni... widać różnicę w objętości

ewana - Śro 14 Lip, 2010 00:37

Grażynko, mam do Ciebie pytanko. Piszesz że masz teraz płaski brzuch...(moje marzenie). A jaki był na początku diety? Pytam, bo martwi mnie mój obecny wałek zwany brzuchem. Czy jest szansa że kiedyś będzie ładny i płaski? Na innych forach straszą czasem operacją plastyczną jako jedyną metodą na ładny brzuch, wolałabym mieć świadomość innych opcji...
qrka - Śro 14 Lip, 2010 09:37

ewana, troche trzeba pomóc brzuszkowi ćwiczeniami, trzeba mięśnie wzmocnić
Ja osobiście myślę, że operacja to ostateczność.
Ja kręce hula hop i czasami robie ćwiczenia na mięśnie brzucha

ciapara - Śro 14 Lip, 2010 09:58

qrka a ile dziennie cwiczysz tym hula hopem?
qrka - Śro 14 Lip, 2010 10:06

ciapara napisał/a:
qrka a ile dziennie cwiczysz tym hula hopem?

za mało Smile
jak dzieci i mąż włączą się do zabawy to około pół godziny schodzi (robimy zawody , kto utrzyma dłużej) a czasami tylko 10 min
Ja mam zrobione hula hop z platikowej rurki hydraulicznej a w środek wsypałam kaszę , takie daje lepsze efekty Smile

p.s. hula hop dla nas, czyli dorosłych kobiet z nadmiarem ciałka powinno mieć 100-110 cm średnicy. nie do kupienia w sklepie

Elunia - Śro 14 Lip, 2010 10:11

Witajcie-u mnie zastój z powdu owoców-ale 12 kg mniej już jest-zapomniałam jak smakuje chlebuś i chyba dlatego za nim nie tesknię,u mnie też brzuszysko wisi i nic a nic sie nie ,,wchłania,,