Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany
ewana - Pią 02 Lip, 2010 23:53
Paillete - gratulacje! Życzę dalszych sukcesów. Gosias - na pewno dasz radę, czas jaki poświęciłaś diecie do tej pory na pewno pomógł Ci zmienić nawyki. Twarda jesteś, nie złamiesz się. Wierzę w Ciebie.
gosias - Sob 03 Lip, 2010 13:44
ewana, dzięki z wsparcie
Już na walizkach
Do zobaczenia za dwa tygodnie
Paillette - Sob 03 Lip, 2010 13:53
gosias, udanego wypoczynku!!!!
gosias - Sob 03 Lip, 2010 13:55
Paillette, dziękuję
rennatta - Nie 04 Lip, 2010 13:08
A ja muszę się pochwalić bo sama nie dowierzam jeszcze nie minęły 2 m-ce odkąd jestem na diecie i wczoraj -10
Grażyna - Nie 04 Lip, 2010 16:07
Gratuluję Renatko Niesamowity wynik To jeszcze 2 miesiącei pozbedziesz się całego balastu
Paillette - Nie 04 Lip, 2010 16:40
rennatta, pięknie.... jestem pod dużym wrażeniem....
a ja dziś kupiłam spodnie do fitnessu, rok temu był to rozmiar L, pod koniec kwietnia M, a dziś eSka !!! Jestem w szoku, bo waga nie wskazuje na S jak mi to rodzice tłumaczą: jestem "nabita" i grubokoścista....a to swoje waży
ciapara - Nie 04 Lip, 2010 19:00
Piekny wynik
Moje gratulacje
teris - Pon 05 Lip, 2010 07:38
Dziewczyny super efekty dietki gratuluję tak trzymać bo warto
Z własnego doświadczenia wiem że nie ma się co sugerować tym co pokazuje waga, moja szaleje raz pokazuje 58 a za dwa dni 61, chociaż diety przestrzegam bardzo rygorystycznie.
Za to ciuszki mówią coś innego ,wszystko za duże o dwa rozmiary , szczególnie biustonosz
No i domownicy zauważyli zmianę
Grażynko dziękuję że pokazałaś nam , że się da tylko trzeba chcieć , dziękuję też za wsparcie i wszystkie ważne wskazówki
makneta - Pon 05 Lip, 2010 08:40
rennatta, gratuluję wyniku.
Wczoraj gdzieś wpadłam na taką informację, że ta dieta niszczy wątrobę. Wiecie coś na ten temat? Jak temu zapobiegac?
teris - Pon 05 Lip, 2010 08:51
| makneta napisał/a: | | Wczoraj gdzieś wpadłam na taką informację, że ta dieta niszczy wątrobę. |
Nic na ten temat nie słyszałam ,moja wątroba przed stosowaniem diety była zawsze wzdęta ,bolała....... VERDIN był zażywany regularnie a teraz zapomniałam że mam wątrobę nie wiem jakie będą następstwa ale na razie jest ok.
Jarka - Pon 05 Lip, 2010 08:54
Oto mój szybki i pyszny deserek w diecie dukana , zresztą pomysłu Małgosi (Mao)
katasza - Pon 05 Lip, 2010 09:31
Dziewczyny mama prośbę. chciałam się dowiedzieć coś więcej na temat tej dietki.
czy mogę prosić o jakieś stronki int lub informacje.
będę bardzo wdzięczna
gabi12 - Pon 05 Lip, 2010 09:55
katasza, musisz pogrzebać w tym wątku. Wiem, że to mnóstwo stron, ale opłaci Ci się. Na pierwszej stronie Grażynka podała sporo linków. Jak przejrzysz trochę dalej to też są linki i testy ze strony Duncana. Powodzenia
Ania - Pon 05 Lip, 2010 12:05
Cześć dziewczyny!
Tak dawno nie udzielałam się na forum...... pora nadrobić zaległości!
Trochę się u mnie działo niezbyt ciekawych rzeczy, stres i nerwy nabiły mi mocno wagę więc też sięgnęłam po Dukana!
Grażynko nie poznałabym Cię na ulicy. Jak zobaczyłam Twój awatarek to szczęka mi opadła. Cudownie wyglądasz, jesteś moją motywacją
M. - Pon 05 Lip, 2010 14:10
| makneta napisał/a: | rennatta, gratuluję wyniku.
Wczoraj gdzieś wpadłam na taką informację, że ta dieta niszczy wątrobę. Wiecie coś na ten temat? Jak temu zapobiegac? |
ja sie porwałam na ta dietę... mimo, że mam watrobę po przejściach (kamica, zapalenie trzustki spowodowane zatkanymi drogami przez kamień, jestem po ERCP i po zapaleniu woreczka żołciowego... wycięto mi go)
zapobieganie to unikanie tłuszczow (na Dukanie ich nie ma!!!)
unikać wędzonych, smażonych, grilowanych potraw...
no i przedewszystkim, jesli Cię cos niepokoi ZROBIC BADANIA ! to podstawa.
rennatta - Pon 05 Lip, 2010 21:12
Dziękuję wszystkim za miłe słowa
Grażyna - Pon 05 Lip, 2010 21:27
Dziekuję dziewczynki za pochwały.
Aniu, nie tylko tobie szczęka opadła. Dzisiaj pozbawiłam jej 6 koleżankom. Widziałam sie ostatnio z koleżankami jesienią, bo ja zmieniłam pracę, jakoś czasu nie było, ani okazji. Umówiłysmy się telefonicznie dzisiaj u jednej kolezanki, na jej "ranczo". Przyjechałam na "ranczo" ostatnia, myslałam że z krzeseł wszystkie na trawę pospadają. Stwierdziły, że tak się zmieniłam, że chociaz znaja mnie 20 lat, to na ulicy pewnie by nie poznały. A ja byłam szczęśliwa, że jestem szczuplejsza od wszystkich. Oczywiście nie mogły się z tym pogodzić. Szczególnie fascynował je mój płaski brzuch.
A wątroba? Dieta Dukana działa na wątrobę leczniczo, odtruwająco. Gdy zjadamy dużo węglowodanów, to wątroba zamienia cukry i węglowodany w tłuszcz, a nastepnie ten tłuszcz wpuszcza w obieg krwi. Tłuszcze docierają do komórek tłuszczowych i tam są magazynowane. Gdy ilość spozywanych węglowodanów jest olbrzymia, wieksza niz wątroba może przerobic, to tłuszcze i toksyny pozostają w komórkach wątroby. Wątroba ulega wytłuszczeniu, zaczyna pracować wolniej, az wreszcie fiksuje, co odczuwamy jako ból, powiekszenie wątroby, dyskomfort.
W diecie Dukana nie zjadamy węglowodanów i cukrów, a w zawiązku z tym wątroba maleje, zuzywa zmagazynowany tłuszcz. Usuwa powstałe w procesie przemian toksyny. Staje się zdrowsza.
Zauwazyłam u siebie, że przed dietą musiałam codziennie zażywać ranigast. Zgaga nie dawała mi spokoju po smazonych i słodkich potrawach. Czułam się często jak napompowana. Obecnie nie mam żadnych dolegliwości, nawet jak zjem smazonego niedietetycznie schaboszczaka.
Cieszę się, że nadal działam na was motywujaco. Trzymam kciuki...
Ada - Pon 05 Lip, 2010 22:05
Moja waga od 2 tygodni stoi. tak szybko leciała na początku, a teraz jak się zatrzymała na 69, tak ani drgnie. Grzeszków na sumieniu nie mam. Jem za mało mięsa? Tak na marginesie uwielbiam serek wiejski- ten "kulkowaty". Może powinnam spasować?
ciapara - Śro 07 Lip, 2010 19:21
Ada robilas to samo co ja za duzo serkow nawet tych light
przerzuc sie na kefir 2% tłuszczu
duzo pij wody
w dniach P jajka plus chude mieso najlepiej cycki
potrzymasz tak troszke i waga drgnie
Trzymam kciuki
Elunia - Czw 08 Lip, 2010 09:39
A mnie był zastój totalny ale wreszcie ruszyło-niewiele ale 1 w dół
,dziewczyny gratuluję wam spadków-napewno slicznie wszystkie wygladamy
M. - Czw 08 Lip, 2010 10:11
u mnie 2 kg w dół, ale obawiam sie, że wróci wraz z upałami (dlatego nie zmieniam paska!), na wekeend zapowiadaja u mnie +35
fatalnie się czuje przy takich wysokich temeraturach
ciapara - Czw 08 Lip, 2010 10:16
M. tak trzymaj !!!!
U mnie zastoj... nie daje rady tak dlugo trzymac diety
plusem jest to ze utrzymuje wage na stalym poziomie i nie przybieram
zbieram sily zeby cos poprawic ale sama nie wiem co...
Paillette - Czw 08 Lip, 2010 10:29
U mnie mały sukces... idą te "trudne dni" a moja waga się nie zwiększa
"Normalnie" to miałam już 2 kg więcej z powodu zatrzymywania wody... a tu.... constans
ciapara - Czw 08 Lip, 2010 10:32
Male pytanie do tych co sa dlugo na diecie
Jak sobie radzicie z tzw monotonia... w diecie
Jak macie jakies metody to podpowiedzcie
Waga mi stoi a chcialabym zeby mi poleciala jeszcze w dol
Nie zalezy mi na pospiechu mam co najmniej rok na to.... ale sie zaparla i ani drgnie
|
|
|