To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

ewana - Pią 02 Lip, 2010 23:53

Paillete - gratulacje! Życzę dalszych sukcesów. Gosias - na pewno dasz radę, czas jaki poświęciłaś diecie do tej pory na pewno pomógł Ci zmienić nawyki. Twarda jesteś, nie złamiesz się. Wierzę w Ciebie.
gosias - Sob 03 Lip, 2010 13:44

ewana, Smile dzięki z wsparcie cmoknięcie

Już na walizkach Smile

Do zobaczenia za dwa tygodnie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Paillette - Sob 03 Lip, 2010 13:53

gosias, udanego wypoczynku!!!! cmoknięcie cool
gosias - Sob 03 Lip, 2010 13:55

Paillette, Smile dziękuję love
rennatta - Nie 04 Lip, 2010 13:08

A ja muszę się pochwalić bo sama nie dowierzam jeszcze nie minęły 2 m-ce odkąd jestem na diecie i wczoraj -10 hopla hopla hopla
Grażyna - Nie 04 Lip, 2010 16:07

Gratuluję Renatko cool Niesamowity wynik cool To jeszcze 2 miesiącei pozbedziesz się całego balastu wesoło mi
Paillette - Nie 04 Lip, 2010 16:40

rennatta, pięknie.... cool jestem pod dużym wrażeniem.... brawo

a ja dziś kupiłam spodnie do fitnessu, rok temu był to rozmiar L, pod koniec kwietnia M, a dziś eSka !!! Jestem w szoku, bo waga nie wskazuje na S hopla jak mi to rodzice tłumaczą: jestem "nabita" i grubokoścista....a to swoje waży Wink

ciapara - Nie 04 Lip, 2010 19:00

Piekny wynik
Moje gratulacje cool

teris - Pon 05 Lip, 2010 07:38

Dziewczyny super efekty dietki hurrraaa gratuluję tak trzymać bo warto cool
Z własnego doświadczenia wiem że nie ma się co sugerować tym co pokazuje waga, moja szaleje raz pokazuje 58 a za dwa dni 61, chociaż diety przestrzegam bardzo rygorystycznie.
Za to ciuszki mówią coś innego ,wszystko za duże o dwa rozmiary , szczególnie biustonosz wesoło mi
No i domownicy zauważyli zmianę hopla
Grażynko dziękuję że pokazałaś nam , że się da tylko trzeba chcieć , dziękuję też za wsparcie i wszystkie ważne wskazówki kwiatek dla ciebie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

makneta - Pon 05 Lip, 2010 08:40

rennatta, gratuluję wyniku.

Wczoraj gdzieś wpadłam na taką informację, że ta dieta niszczy wątrobę. Wiecie coś na ten temat? Jak temu zapobiegac?

teris - Pon 05 Lip, 2010 08:51

makneta napisał/a:
Wczoraj gdzieś wpadłam na taką informację, że ta dieta niszczy wątrobę.

Nic na ten temat nie słyszałam ,moja wątroba przed stosowaniem diety była zawsze wzdęta ,bolała....... VERDIN był zażywany regularnie a teraz zapomniałam że mam wątrobę wesoło mi nie wiem jakie będą następstwa ale na razie jest ok.

Jarka - Pon 05 Lip, 2010 08:54

Oto mój szybki i pyszny deserek w diecie dukana , zresztą pomysłu Małgosi (Mao) cmoknięcie
katasza - Pon 05 Lip, 2010 09:31

Dziewczyny mama prośbę. chciałam się dowiedzieć coś więcej na temat tej dietki.
czy mogę prosić o jakieś stronki int lub informacje.
będę bardzo wdzięczna

gabi12 - Pon 05 Lip, 2010 09:55

katasza, musisz pogrzebać w tym wątku. Wiem, że to mnóstwo stron, ale opłaci Ci się. Na pierwszej stronie Grażynka podała sporo linków. Jak przejrzysz trochę dalej to też są linki i testy ze strony Duncana. Powodzenia
Ania - Pon 05 Lip, 2010 12:05

Cześć dziewczyny!

Tak dawno nie udzielałam się na forum...... pora nadrobić zaległości!
Trochę się u mnie działo niezbyt ciekawych rzeczy, stres i nerwy nabiły mi mocno wagę więc też sięgnęłam po Dukana!

Grażynko nie poznałabym Cię na ulicy. Jak zobaczyłam Twój awatarek to szczęka mi opadła. Cudownie wyglądasz, jesteś moją motywacją Mr. Green

M. - Pon 05 Lip, 2010 14:10

makneta napisał/a:
rennatta, gratuluję wyniku.

Wczoraj gdzieś wpadłam na taką informację, że ta dieta niszczy wątrobę. Wiecie coś na ten temat? Jak temu zapobiegac?

ja sie porwałam na ta dietę... mimo, że mam watrobę po przejściach (kamica, zapalenie trzustki spowodowane zatkanymi drogami przez kamień, jestem po ERCP i po zapaleniu woreczka żołciowego... wycięto mi go)

zapobieganie to unikanie tłuszczow (na Dukanie ich nie ma!!!)
unikać wędzonych, smażonych, grilowanych potraw...
no i przedewszystkim, jesli Cię cos niepokoi ZROBIC BADANIA ! to podstawa.

rennatta - Pon 05 Lip, 2010 21:12

Dziękuję wszystkim za miłe słowa cmoknięcie cmoknięcie
Grażyna - Pon 05 Lip, 2010 21:27

Dziekuję dziewczynki za pochwały. cmoknięcie

Aniu, nie tylko tobie szczęka opadła. Dzisiaj pozbawiłam jej 6 koleżankom. Widziałam sie ostatnio z koleżankami jesienią, bo ja zmieniłam pracę, jakoś czasu nie było, ani okazji. Umówiłysmy się telefonicznie dzisiaj u jednej kolezanki, na jej "ranczo". Przyjechałam na "ranczo" ostatnia, myslałam że z krzeseł wszystkie na trawę pospadają. Stwierdziły, że tak się zmieniłam, że chociaz znaja mnie 20 lat, to na ulicy pewnie by nie poznały. A ja byłam szczęśliwa, że jestem szczuplejsza od wszystkich. Oczywiście nie mogły się z tym pogodzić. Szczególnie fascynował je mój płaski brzuch. wesoło mi hopla

A wątroba? Dieta Dukana działa na wątrobę leczniczo, odtruwająco. Gdy zjadamy dużo węglowodanów, to wątroba zamienia cukry i węglowodany w tłuszcz, a nastepnie ten tłuszcz wpuszcza w obieg krwi. Tłuszcze docierają do komórek tłuszczowych i tam są magazynowane. Gdy ilość spozywanych węglowodanów jest olbrzymia, wieksza niz wątroba może przerobic, to tłuszcze i toksyny pozostają w komórkach wątroby. Wątroba ulega wytłuszczeniu, zaczyna pracować wolniej, az wreszcie fiksuje, co odczuwamy jako ból, powiekszenie wątroby, dyskomfort.
W diecie Dukana nie zjadamy węglowodanów i cukrów, a w zawiązku z tym wątroba maleje, zuzywa zmagazynowany tłuszcz. Usuwa powstałe w procesie przemian toksyny. Staje się zdrowsza.

Zauwazyłam u siebie, że przed dietą musiałam codziennie zażywać ranigast. Zgaga nie dawała mi spokoju po smazonych i słodkich potrawach. Czułam się często jak napompowana. Obecnie nie mam żadnych dolegliwości, nawet jak zjem smazonego niedietetycznie schaboszczaka.

Cieszę się, że nadal działam na was motywujaco. cmoknięcie Trzymam kciuki...

Ada - Pon 05 Lip, 2010 22:05

Moja waga od 2 tygodni stoi. tak szybko leciała na początku, a teraz jak się zatrzymała na 69, tak ani drgnie. Grzeszków na sumieniu nie mam. Jem za mało mięsa? Tak na marginesie uwielbiam serek wiejski- ten "kulkowaty". Może powinnam spasować?
ciapara - Śro 07 Lip, 2010 19:21

Ada robilas to samo co ja za duzo serkow nawet tych light
przerzuc sie na kefir 2% tłuszczu
duzo pij wody
w dniach P jajka plus chude mieso najlepiej cycki
potrzymasz tak troszke i waga drgnie
Trzymam kciuki

Elunia - Czw 08 Lip, 2010 09:39

A mnie był zastój totalny ale wreszcie ruszyło-niewiele ale 1 w dół
,dziewczyny gratuluję wam spadków-napewno slicznie wszystkie wygladamy kwiatek dla ciebie

M. - Czw 08 Lip, 2010 10:11

u mnie 2 kg w dół, ale obawiam sie, że wróci wraz z upałami Sad (dlatego nie zmieniam paska!), na wekeend zapowiadaja u mnie +35
fatalnie się czuje przy takich wysokich temeraturach Sad

ciapara - Czw 08 Lip, 2010 10:16

M. tak trzymaj !!!!
U mnie zastoj... nie daje rady tak dlugo trzymac diety
plusem jest to ze utrzymuje wage na stalym poziomie i nie przybieram
zbieram sily zeby cos poprawic ale sama nie wiem co...

Paillette - Czw 08 Lip, 2010 10:29

U mnie mały sukces... idą te "trudne dni" a moja waga się nie zwiększa hopla
"Normalnie" to miałam już 2 kg więcej z powodu zatrzymywania wody... a tu.... constans wesoło mi

ciapara - Czw 08 Lip, 2010 10:32

Male pytanie do tych co sa dlugo na diecie
Jak sobie radzicie z tzw monotonia... w diecie
Jak macie jakies metody to podpowiedzcie
Waga mi stoi a chcialabym zeby mi poleciala jeszcze w dol
Nie zalezy mi na pospiechu mam co najmniej rok na to.... ale sie zaparla i ani drgnie