To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace elkaj str.103 starocie :)

bean - Pią 22 Paź, 2010 12:25

Chusta jest wspaniała brawo brawo brawo brawo brawo i nowy sweterek również Smile cool brawo
elka j. - Sob 23 Paź, 2010 19:36

iwonka, bean - wielkie dzięki cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Zimno się zrobiło, więc w ramach przygotowań do zimy powstały tym razem cieplutka chusta i czapka z Lanagolda, które dorobiłam do kompletu do wcześniej zrobionego sweterka - chustę i czapkę - prezentuje ich właścicielka Smile

I jeszcze drobiazgi, czapka dla maluszka i skarpeciory - nie dla maluszka Smile

ciapara - Sob 23 Paź, 2010 19:43

Przepiekne prace chusta z czapeczka wprost zachwycajace ... czapeczka dzidziusiowa sama słodycz ale skarpety to jest dopiero cos!!! dla mnie normalnie wyzsza szkoła jazdy
jakze musi byc cieplo w takich skarpetach zima i jak fajnie cool

Bratek - Sob 23 Paź, 2010 19:46

cool cool brawo brawo
nula - Sob 23 Paź, 2010 20:10

Fajnie było jak dawałaś informację o nowościach w tytule - przynajmniej byłam na bieżąco wesoło mi
A tak przegapiłam cudny melanżowy sweterek !!! cool
(bo chustę widziałam na szczęście w pracach konkursowych)

Dzisiejsza chusta jest po prostu niesamowita brawo
Ja to się zawsze zastanawiam , jak Wy to robicie, że te kolory Wam się tak równo rozkładają hmm
No, ja wiem, że to taka włóczka - ale mimo wszystko.... tak równiutko.... hmm
Czapka do kompletu jest świetna - też muszę szybko sobie jakąś zrobić - tylko pomysłu nie mam kompletnie wściekły

A drobiazgi dla maluszka i nie dla maluszka śliczne brawo

elka j. - Sob 23 Paź, 2010 20:24

ciapara, Bratek, nula - bardzo, bardzo dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
nula napisał/a:
Fajnie było jak dawałaś informację o nowościach w tytule - przynajmniej byłam na bieżąco

nula -chciałam podać tę informację, ale tym razem mi się nie udało, przy próbie zmiany tematu pojawiła się informacja, że można swój post zmienić w ciągu 60 minut. A nie znam innego sposobu na podanie tej informacji w temacie wątku niż zmiana tematu w pierwszym poście.

nula napisał/a:
Ja to się zawsze zastanawiam , jak Wy to robicie, że te kolory Wam się tak równo rozkładają No, ja wiem, że to taka włóczka - ale mimo wszystko.... tak równiutko....

Rzeczywiście, to tylko i wyłącznie zasługa włóczki, która jest w taki sposób przygotowana bye

Jarka - Sob 23 Paź, 2010 20:32

cool cool brawo brawo cool cool
karmelek - Sob 23 Paź, 2010 20:40

elka j. to jest śliczne!!! Wszystko!!! cool cool cool
Kurczę, jak zazdroszczę wszystkim drutującym wściekły tego nie umiem Sad

ciapara - Sob 23 Paź, 2010 21:27

karmelek napisał/a:
elka j. to jest śliczne!!! Wszystko!!! cool cool cool
Kurczę, jak zazdroszczę wszystkim drutującym wściekły tego nie umiem Sad

karmelek tutaj wiele osob rozwija talenta... to nic ze nie jestes drutowa ... moze jeszcze bedziesz cool

Elu przepraszam ze wpisalam to w Twoim watku

A o sposobie ukladania sie wloczki w cieniowanych chustach ja juz mocno dumalam i tez pytalam o to Bernadke przy jej chuscie... niestety nie mam rozeznania ktore wloczki daja taki ekstra efekt...

saba52 - Sob 23 Paź, 2010 21:41

elka j., uklon cool brawo
kabyr - Sob 23 Paź, 2010 21:53

elka jwszystko przepiękne
a chusta wręcz rewelacyjna.
Oj przydałby się mi ten komplecik
chusta + czapunia.
Coś w tym roku bardzo marznę. cmok

lamika88 - Sob 23 Paź, 2010 22:22

Piękny komplet cool cool cool Czapka słodziutka cool cool Skarpetki świetne wesoło mi Dawno nie robiłam ale chyba w tym roku zrobię wesoło mi
Violetta21 - Sob 23 Paź, 2010 22:50

komplecik jest superaśny ale skarpety oj muszą być cieplutkie i czapa dla maluszka jest słodka hopla brawo
Bozenka7 - Sob 23 Paź, 2010 23:25

elka j., jakie to wszystko piękne...a ta chusta,skarpetki... cool cool kwiatek dla ciebie cool cool
nula - Nie 24 Paź, 2010 09:44

elka j. napisał/a:
chciałam podać tę informację, ale tym razem mi się nie udało, przy próbie zmiany tematu pojawiła się informacja, że można swój post zmienić w ciągu 60 minut. A nie znam innego sposobu na podanie tej informacji w temacie wątku niż zmiana tematu w pierwszym poście.

no fakt, innego sposobu chyba nie ma.
Ale to ciekawe co piszesz, mi się jeszcze coś takiego nie zdarzyło.
Mam nadzieję, że następnym razem nie będzie problemów.

SoWa - Nie 24 Paź, 2010 12:10

ale cudeńka, a co za włóczka cool cool cool
Grażyna - Nie 24 Paź, 2010 19:30

piękny komplecik cool
bean - Nie 24 Paź, 2010 23:22

elka j., komplecik jest przepiękny Smile i czapeczka i skarpeciory też Smile brawo brawo brawo
dehajola - Nie 24 Paź, 2010 23:28

piękne rzeczy stworzyłaś , brawo brawo złote ręce
beacia-24 - Pon 25 Paź, 2010 11:07

elka j., przecudny komplecik i jaki piękny melanż. Czemu ja nie umiem na drutach robić buuu. Cudne te przygotowania do zimy. I kolorki takie niesamowite. Oj będzie mi się teraz po nocach śniła ta nitka. Drobiazgi dla malucha fajniutkie, a skarpetki zabieram. Moje kolorki i na ciepluszki wyglądają, a ja zawsze mam takie zmarznięte nóżki. Brawa za prześliczne nowości.
elka j. - Pon 25 Paź, 2010 13:41

Dzięki serdeczne za tak ciepłe słowa cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
ciapara napisał/a:
niestety nie mam rozeznania ktore wloczki daja taki ekstra efekt...

Chusta i czapka powstały z Lanagolda kupionego w e-dziewiarce
https://www.e-dziewiarka....id=170&Itemid=2
Podobny efekt uzyskałam też robiąc chustę konkursową z Alize Mohair Super Kid również pochodzącej z e-dziewiarki https://www.e-dziewiarka....id=146&Itemid=2
Taki efekt dają też Angora Gold BD https://www.e-dziewiarka....id=144&Itemid=2
oraz Angora SPecial BD https://www.e-dziewiarka....id=145&Itemid=2

Warto zajrzeć do e-dziewiarki go galerii prac, można zobaczyć jak wyglądają prace z poszczególnych włóczek dostępnych w tym sklepie https://www.e-dziewiarka....emid=68#catid12

karmelek napisał/a:
zazdroszczę wszystkim drutującym tego nie umiem

Karmelku - nie wierzę, patrząc na to jakie cuda robisz - mam na myśli m.in. frywolitki i prace szydełkowe, że druty mogą stanowić dla Ciebie problem, musisz koniecznie spróbować, to nie takie straszne bye

Aniela41 - Pon 25 Paź, 2010 14:10

Sliczne prace brawo brawo brawo
ciapara - Pon 25 Paź, 2010 15:17

dziekuje za info ale nie wiem czemu 1 o ostatni post mi sie nie otwiera...
a jak duzo trzeba wloczki tej cieniuskiej po 8 zl? na chuste... i czy nadaje sie do robienia w 1 nitke? czy trzeba dubeltowo? bye

elka j. - Pon 25 Paź, 2010 15:25

Aniela - dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Agnieszko, już poprawiłam, teraz powinno być dobrze. Z tej cieniuśkiej na naprawdę sporą chustę zużyłam 2 motki, z tego jeden praktycznie poszedł na falbanę, ale falbany zwykłe są włóczkożerne. Robiłam z pojedynczej nitki, możesz robić dubeltowo. Wszystko zależy od tego, jaki efekt chcesz uzyskać. bye

iwonka - Wto 26 Paź, 2010 06:49

fantastyczne nowości cool cool brawo brawo