Galerie prac użytkowników forum - Prace elkaj str.103 starocie :)
bean - Pią 22 Paź, 2010 12:25
Chusta jest wspaniała i nowy sweterek również
elka j. - Sob 23 Paź, 2010 19:36
iwonka, bean - wielkie dzięki
Zimno się zrobiło, więc w ramach przygotowań do zimy powstały tym razem cieplutka chusta i czapka z Lanagolda, które dorobiłam do kompletu do wcześniej zrobionego sweterka - chustę i czapkę - prezentuje ich właścicielka
I jeszcze drobiazgi, czapka dla maluszka i skarpeciory - nie dla maluszka
ciapara - Sob 23 Paź, 2010 19:43
Przepiekne prace chusta z czapeczka wprost zachwycajace ... czapeczka dzidziusiowa sama słodycz ale skarpety to jest dopiero cos!!! dla mnie normalnie wyzsza szkoła jazdy
jakze musi byc cieplo w takich skarpetach zima i jak fajnie
Bratek - Sob 23 Paź, 2010 19:46
nula - Sob 23 Paź, 2010 20:10
Fajnie było jak dawałaś informację o nowościach w tytule - przynajmniej byłam na bieżąco
A tak przegapiłam cudny melanżowy sweterek !!!
(bo chustę widziałam na szczęście w pracach konkursowych)
Dzisiejsza chusta jest po prostu niesamowita
Ja to się zawsze zastanawiam , jak Wy to robicie, że te kolory Wam się tak równo rozkładają
No, ja wiem, że to taka włóczka - ale mimo wszystko.... tak równiutko....
Czapka do kompletu jest świetna - też muszę szybko sobie jakąś zrobić - tylko pomysłu nie mam kompletnie
A drobiazgi dla maluszka i nie dla maluszka śliczne
elka j. - Sob 23 Paź, 2010 20:24
ciapara, Bratek, nula - bardzo, bardzo dziękuję
| nula napisał/a: | | Fajnie było jak dawałaś informację o nowościach w tytule - przynajmniej byłam na bieżąco |
nula -chciałam podać tę informację, ale tym razem mi się nie udało, przy próbie zmiany tematu pojawiła się informacja, że można swój post zmienić w ciągu 60 minut. A nie znam innego sposobu na podanie tej informacji w temacie wątku niż zmiana tematu w pierwszym poście.
| nula napisał/a: | | Ja to się zawsze zastanawiam , jak Wy to robicie, że te kolory Wam się tak równo rozkładają No, ja wiem, że to taka włóczka - ale mimo wszystko.... tak równiutko.... |
Rzeczywiście, to tylko i wyłącznie zasługa włóczki, która jest w taki sposób przygotowana
Jarka - Sob 23 Paź, 2010 20:32
karmelek - Sob 23 Paź, 2010 20:40
elka j. to jest śliczne!!! Wszystko!!!
Kurczę, jak zazdroszczę wszystkim drutującym tego nie umiem
ciapara - Sob 23 Paź, 2010 21:27
| karmelek napisał/a: | elka j. to jest śliczne!!! Wszystko!!!
Kurczę, jak zazdroszczę wszystkim drutującym tego nie umiem  |
karmelek tutaj wiele osob rozwija talenta... to nic ze nie jestes drutowa ... moze jeszcze bedziesz
Elu przepraszam ze wpisalam to w Twoim watku
A o sposobie ukladania sie wloczki w cieniowanych chustach ja juz mocno dumalam i tez pytalam o to Bernadke przy jej chuscie... niestety nie mam rozeznania ktore wloczki daja taki ekstra efekt...
saba52 - Sob 23 Paź, 2010 21:41
elka j.,
kabyr - Sob 23 Paź, 2010 21:53
elka jwszystko przepiękne
a chusta wręcz rewelacyjna.
Oj przydałby się mi ten komplecik
chusta + czapunia.
Coś w tym roku bardzo marznę.
lamika88 - Sob 23 Paź, 2010 22:22
Piękny komplet Czapka słodziutka Skarpetki świetne Dawno nie robiłam ale chyba w tym roku zrobię
Violetta21 - Sob 23 Paź, 2010 22:50
komplecik jest superaśny ale skarpety oj muszą być cieplutkie i czapa dla maluszka jest słodka
Bozenka7 - Sob 23 Paź, 2010 23:25
elka j., jakie to wszystko piękne...a ta chusta,skarpetki...
nula - Nie 24 Paź, 2010 09:44
| elka j. napisał/a: | | chciałam podać tę informację, ale tym razem mi się nie udało, przy próbie zmiany tematu pojawiła się informacja, że można swój post zmienić w ciągu 60 minut. A nie znam innego sposobu na podanie tej informacji w temacie wątku niż zmiana tematu w pierwszym poście. |
no fakt, innego sposobu chyba nie ma.
Ale to ciekawe co piszesz, mi się jeszcze coś takiego nie zdarzyło.
Mam nadzieję, że następnym razem nie będzie problemów.
SoWa - Nie 24 Paź, 2010 12:10
ale cudeńka, a co za włóczka
Grażyna - Nie 24 Paź, 2010 19:30
piękny komplecik
bean - Nie 24 Paź, 2010 23:22
elka j., komplecik jest przepiękny i czapeczka i skarpeciory też
dehajola - Nie 24 Paź, 2010 23:28
piękne rzeczy stworzyłaś , złote ręce
beacia-24 - Pon 25 Paź, 2010 11:07
elka j., przecudny komplecik i jaki piękny melanż. Czemu ja nie umiem na drutach robić buuu. Cudne te przygotowania do zimy. I kolorki takie niesamowite. Oj będzie mi się teraz po nocach śniła ta nitka. Drobiazgi dla malucha fajniutkie, a skarpetki zabieram. Moje kolorki i na ciepluszki wyglądają, a ja zawsze mam takie zmarznięte nóżki. Brawa za prześliczne nowości.
elka j. - Pon 25 Paź, 2010 13:41
Dzięki serdeczne za tak ciepłe słowa
| ciapara napisał/a: | | niestety nie mam rozeznania ktore wloczki daja taki ekstra efekt... |
Chusta i czapka powstały z Lanagolda kupionego w e-dziewiarce
https://www.e-dziewiarka....id=170&Itemid=2
Podobny efekt uzyskałam też robiąc chustę konkursową z Alize Mohair Super Kid również pochodzącej z e-dziewiarki https://www.e-dziewiarka....id=146&Itemid=2
Taki efekt dają też Angora Gold BD https://www.e-dziewiarka....id=144&Itemid=2
oraz Angora SPecial BD https://www.e-dziewiarka....id=145&Itemid=2
Warto zajrzeć do e-dziewiarki go galerii prac, można zobaczyć jak wyglądają prace z poszczególnych włóczek dostępnych w tym sklepie https://www.e-dziewiarka....emid=68#catid12
| karmelek napisał/a: | | zazdroszczę wszystkim drutującym tego nie umiem |
Karmelku - nie wierzę, patrząc na to jakie cuda robisz - mam na myśli m.in. frywolitki i prace szydełkowe, że druty mogą stanowić dla Ciebie problem, musisz koniecznie spróbować, to nie takie straszne
Aniela41 - Pon 25 Paź, 2010 14:10
Sliczne prace
ciapara - Pon 25 Paź, 2010 15:17
dziekuje za info ale nie wiem czemu 1 o ostatni post mi sie nie otwiera...
a jak duzo trzeba wloczki tej cieniuskiej po 8 zl? na chuste... i czy nadaje sie do robienia w 1 nitke? czy trzeba dubeltowo?
elka j. - Pon 25 Paź, 2010 15:25
Aniela - dziękuję
Agnieszko, już poprawiłam, teraz powinno być dobrze. Z tej cieniuśkiej na naprawdę sporą chustę zużyłam 2 motki, z tego jeden praktycznie poszedł na falbanę, ale falbany zwykłe są włóczkożerne. Robiłam z pojedynczej nitki, możesz robić dubeltowo. Wszystko zależy od tego, jaki efekt chcesz uzyskać.
iwonka - Wto 26 Paź, 2010 06:49
fantastyczne nowości
|
|
|