To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

Paillette - Sob 19 Cze, 2010 12:58

ewana, mnie też pan Dukan zaproponował 62kg, a ja chce 60 lub 59 Smile
Paddington - Sob 19 Cze, 2010 13:39

<wow> no po prostu mnie zamurowało!!! Jaki efekt, jaka figura, jaka piękna z Ciebie LASECZKA!!! Jestem pełna podziwu i oderwać wzroku nie mogę!
Pozdrawiam i ściskam i muszę przyznać- JESTEŚ SUPER cool cool cool

Grażyna - Sob 19 Cze, 2010 13:56

No i proszę. Jeszcze miesiąc temu kupowałam spodnie rozmiar 28, a dzisiaj kupiłam białe rozmiar 27. Kupiłam tez bluzeczkę z materiału, koszulową rozmiar "S". Jakoś trzeba wyglądac na zakończenie roku szkolnego, a szafa nadal pusta. hopla
gosias - Sob 19 Cze, 2010 16:23

ewana, Smile dasz radę Smile
ewana - Sob 19 Cze, 2010 23:43

Dziękuję za wsparcie. Trochę ciężko idzie, waga nie spada. Może za mało mięcha i wody? Dzisiaj dostałam w prezencie całą blachę ciasta, obłędny przekładaniec z masą budyniową polany obficie czekoladą. Myślałam że oszaleję, ale wytrzymałam, nie tknęłam ani kawałka. Sama się sobie dziwię, jeszcze niedawno byłoby to nie do pomyślenia. Czy często się ważycie? Dukan radzi często, ale mnie od tych wachań wagi głowa boli. Nie wiem czy schudłam czy nie. Miłego weekendu życzę.
qrka - Nie 20 Cze, 2010 08:07

ewana, ja ważę się codziennie rano , z wahaniami wagi różnie bywa, czasami spada na łeb na szyję, czasami stoi jak słup, a czasami idzie w górę.
Waż się codziennie a wyniki zapisuj, w okresie kilkudniowym na pewno zauważysz spadek,
Warto tez zmierzyć się i zapisać wynik, tu tez jest miłe zaskoczenie po jakimś czasie.
Ja powodzę sobie dzienniki wagi i wymiarów na www.dieta.pl
Rób swoje a waga sama spadnie. Na początku to człowiek jeszcze się waha czy jest sens odmawiać sobie tych wszystkich dobrych rzeczy, prawda? po tygodniu , może dwóch te wątpliwości mijają, bo są efekty diety.

No to teraz maje wyniki , mam swoje upragnione 69,8 hopla hopla hopla
Jak tak dalej pójdzie to osiągnę swoją wagę wcześniej niż mi doktorek wyliczył Smile

ciapara - Nie 20 Cze, 2010 09:24

maz mi wczoraj naszykowal truskaweczki w miseczce i podal
nie mialam serca mu odmowic
zazwyczaj to ja go rozpieszczam
byly to moje pierwsze truskawki w tym roku
eh...

qrka - Nie 20 Cze, 2010 09:55

ciapara napisał/a:
truskaweczki w miseczce i podal
nie mialam serca mu odmowic

ciapara, jeśli nie były z cukrem, to nie powinny Ci zaszkodzić, mogą tylko zatrzymać na chwilkę wagę.
Ja tez podjadałam truskawki, nie mogłam się oprzeć , na sam widok dostawałam takiego ślinotoku, że szok

ewana - Nie 20 Cze, 2010 23:33

qrka - dzięki za dobre słowa. Ja również postanowiłam się ważyć codziennie rano, wyniki zapisuję. Dzisiaj rano niespodzianka - 2 kg mniej. Niecierpliwość kiedyś mnie wykończy. Ciuchy trochę luźniejsze, spożycie pieczywa znacznie zmalało. Same plusy.
mimusia-1 - Pon 21 Cze, 2010 09:29

U mnie 1kg mniej hopla
gosias - Pon 21 Cze, 2010 10:56

ewana, mimusia-1, super Smile gratuluję Smile
gabi12 - Pon 21 Cze, 2010 13:55

U mnie też kolejny kilogram mniej. Jem truskawki w niewielkich ilościach tylko na P+W. Czasami sypię słodzikiem. Mniam, mniam.. hahahihi
ewana - Wto 22 Cze, 2010 01:21

Dziękuję za wsparcie, bardzo się przyda. Są chwile kiedy jest ciężko. Jeszcze trochę i przechodzę do II fazy. Ile udało Wam się zrzucić w I fazie?
gosias - Wto 22 Cze, 2010 06:51

gabi12, Smile super Smile

ewana, Smile dasz radę Smile mi udało się zgubić w I fazie 4,5 kg. Później, jak przeszłam na II fazę był zastój, ale ogólnie kilogramy spadały. Jutro minie 5 miesięcy od rozpoczęcia mojej diety i jest mnie o 20 kg mniej wesoło mi

qrka - Wto 22 Cze, 2010 07:17

ewana, , mnie spadło około 2 kg, W II fazie będzie dużo łatwiej, bo organizm już troche przywyknie do zmiany.

gosias, gratuluję wytrzymałości brawo brawo brawo

makneta - Wto 22 Cze, 2010 08:55

Gosia, niezły wynik, co ja plotę wynik jest Super! I grunt, że dobrze się czujesz. Jak będzie spotkanie we wrześniu to pewnie Cię nie poznam wesoło mi
ciapara - Wto 22 Cze, 2010 09:34

ja na razie tylko utrzymuje wynik
wczoraj mialam koszmarny dzien
przez kogos kto byl bezmyslny zmarnowalam caly dzien... rozbil nam samochod... eh... nie moze byc spokojnie zawsze cos... zawsze

gabi12 - Wto 22 Cze, 2010 10:00

ciapara, Nie przejmuj się. Wiadomo teraz będziesz miała nowy wydatek, ale ważne że nikomu nic się nie stało.
gosias - Wto 22 Cze, 2010 12:20

Dzięki dziewczyny za słowa uznania cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Trzymam kciuki za wszystkie dukani (i za siebie też Wink )

makneta napisał/a:
Jak będzie spotkanie we wrześniu to pewnie Cię nie poznam wesoło mi

Spokojnie Wink rozpoznasz Very Happy

ciapara - Wto 22 Cze, 2010 12:44

o jakim spotkaniu we wrzesniu mowicie?
i gdzie?

gosias - Wto 22 Cze, 2010 12:55

ciapara napisał/a:
o jakim spotkaniu we wrzesniu mowicie?

http://maranta.livenet.pl...opic.php?t=7429

Kolejne planowane jest na wrzesień Smile

ewana - Śro 23 Cze, 2010 01:31

Jutro mija tydzień trwania I fazy, chyba czas na warzywka. Jak długo byłyście w I fazie? Gosias, qrka - gratuluję wytrwałości i dziękuję za wsparcie. Pozdrawiam wszystkie Dukanki. Ciapara - bardzo mi przykro...
gosias - Śro 23 Cze, 2010 06:59

ewana, Smile w I fazie byłam 7 dni; II faza - stosowałam system 5/5 a pod sam koniec 3/3
qrka - Śro 23 Cze, 2010 07:07

Ja na I fazie byłam 5 dni a później 5/5
ewana, gratuluję najtrudniejszy okres masz już za sobą brawo brawo

ciapara - Śro 23 Cze, 2010 07:50

ja pierwsza faze chyba ciagnelam najdluzej okolo 9 dni
ale nie trzeba tyle
bo potem w 2 fazie tez wasz dni Proteinowe Smile

ten tydzien to jakas katastrofa
najpierw skasowane auto
dzisiaj maz mi potlukl ulubiona cukiernice z Bolesławca wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr