To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Beaciowe dziełka - śpiochy i etykiety (9.12.14) - str. 86

Pysiatom - Czw 25 Sie, 2011 10:05

beacia-24 CUDO !!! brawo brawo brawo
beacia-24 - Pon 29 Sie, 2011 13:37

nismon, nula, bean, liken, Pysiatom, dziękuję Wam niezmiernie za tyle miłych słów. Cieszę się niezmiernie, że mnie odwiedzacie.
Wielkie buziole dla Was.

beacia-24 - Pon 29 Sie, 2011 14:41

Troszkę czasu mnie nie było, ale cóż zalatany człowiek.
Nadrabiam obiecane zaległości.
W zasadzie to nie takie zaległości, gdyż jeszcze nie do końca wyparowały ze mnie weekendowo - weselne emocje. hahahihi

Na pierwszy ogień idzie karteczka z pozdrowieniami dla Madzi - Liken Smile

Z góry uprzedzam, że zdjęć będzie mrowie tak więc mam nadzieję, że jesteście cierpliwe Smile

Popełniłam dla Madzi takie kwiatki. Jakoś mnie tak na quilling znów naszło Smile

Ja natomiast dostałam taką niespodziankę. Piękne wycinanki i przepiękne krzyżyki od Madzi.
Madziu bardzo dziękuję za niespodziankę od Ciebie. 1000-ce buziaków dla Ciebie

Teraz czas zacząć temat weselny.
Tak więc kartek było tylko 4 jak również 4 pudełeczka na lotka, gdyż takie było życzenie młodych. Ja do tematu podeszłam następująco Smile

Chociaż nie za bardzo lubię białe dodatki to muszę przyznać, że nawet mi w tym połączeniu przypadły do gustu. Tak więc oto pierwsza kartka z pudełeczkiem do kompletu.

Druga karteczka z pudełeczkiem od nas.

Następna karteczka to kopertóweczka. Oczywiście pudełeczko do kompletu.

Ostatnia już kartka jest zrobiona z mojej ulubaśnej serwetki. Co prawda mój ostatni zakup mnie rozczarował, gdyż co prawda motyw ten sam, ale kolorystyka nie do końca mnie zachwyca. Na szczęście miałam jeszcze stare zapasy. Smile

Na koniec zostawiłam dla Was foteczki jak to ja się do wesela przygotowałam Smile
Nie wiedzieć czemu bardzo ściągałam wzrok orkiestry. Co rusz puszczali mi oczko i uśmiechali się do mnie co mnie z deka dekoncentrowało Smile

Ów zdjęcie zrobione z nienacka. Wyjątkowo coś me myśli zaprzątało ;p

To by było na tyle Smile

anle - Pon 29 Sie, 2011 14:51

Cudowne karteczki brawo brawo brawo
lamika88 - Pon 29 Sie, 2011 17:29

Jakie to wszystko śliczne uklon uklon uklon
beacia-24 - Pon 29 Sie, 2011 21:16

anle, lamika88, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa i odwiedziny
Violetta21 - Wto 30 Sie, 2011 12:50

istne cacuszka piękne uklon brawo brawo
małgośka - Wto 30 Sie, 2011 22:02

Beatko, Twoje prace to po prostu dzieła sztuki. wesoło mi
Jestem pod ogromnym wrażeniem pomysłów i perfekcyjnego wykonania.
szczęka gały radocha radocha
Na zdjęciach wyglądasz rewelacyjnie.
Na pewno niejeden mężczyzna zazdrościł R. takiej pięknej i seksownej Żony.
A w ogóle to czy Mąż nie był zazdrosny o te męskie spojrzenia? cmoknięcie

Frezja45 - Wto 30 Sie, 2011 23:16

beacia-24 uklon uklon uklon cudeńka tworzysz cool brawo brawo brawo brawo
ciapara - Śro 31 Sie, 2011 08:33

beacia-24, cos pieknego!!! Ale seksi kobieta z Ciebie!!!
beacia-24 - Śro 31 Sie, 2011 12:05

Violetta21, małgośka, Frezja45, ciapara, dziękuję Wam bardzo za tyle miłych słów. Rozpieszczacie mnie na całego. Wielkie, a wręcz mega wielkie buziole dla Was cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

małgośka napisał/a:
A w ogóle to czy Mąż nie był zazdrosny o te męskie spojrzenia?

No o ten zespół troszkę chyba był tylko się nie chciał przyznać.
Nie ma co ukrywać z resztą zgodnie cała rodzina stwierdziła, że na tym weselu grali erotomani. Niestety nie ma się czym szczycić. Nie będę nawet pisać jakie słowa od jednego z nich usłyszałam, ale przyznam szczerze, że bezczelnością nie grzeszył.

ciapara napisał/a:
Ale seksi kobieta z Ciebie!!!

Bardzo dziękuję, ale nie uważam się za taką seksi Smile - dobrze, że chociaż mąż inaczej uważa. Smile

Raz jeszcze dziękuję za miłe słowa cmoknięcie

żabka - Śro 31 Sie, 2011 12:06

Śliczne karteczki brawo brawo brawo
ciapara - Śro 31 Sie, 2011 12:34

Najwazniejsze ze seksi jestes dla meza. Inni faceci sie nie licza Smile
Ostatnio bawilam sie w karteczki z corka...moze poradzisz nam jakies strony gdzie technicznie moglybysmy sie podszkolic???

beacia-24 - Śro 31 Sie, 2011 13:12

Żabciu dziękuję za odwiedzinki. Buziaki dla Ciebie

Ciapara co do podszkolenia to troszkę ciężko. Mogę służyć radą gdyż ja w zasadzie samouk.
Sporo jest na youtubie jeśłi wie się co wpisać, ale ja sama zawsze mam z tym kłopot.
Kursów mam mało, z resztą też korzystam z pomocy koleżanek.

Wpisz w wyszukiwarkę criss - cross, lub exploading box i wyskoczy sporo propozycji.

Napisz z czym masz kłopot a z miłą chęcią poradzę.

Na początek polecam dobry klej. Ja używam "Uhu" ma konsystencję żelu. Fajnie usztywnia pracę i nie faluje kartek nawet najcieńszych. Kosztuje troszkę, ale jest wart swojej ceny.
Można też używać kleju Magic, ale ja nim najczęściej lepię kwiatki bo szkoda mi uhu na nie.

Ważna jest dobra linijka. Najlepsza metalowa. Ja się jeszcze nie dorobiłam, ale już niedługo bo ta plastikową tak ścięłam, że masakra.
Najlepiej jest ciąć na macie. Posiadam taką z podziałką i dzięki temu praca idzie znacznie sprawniej.
Oczywiście można zakupić trymer do cięcia, ale kosztuje dość sporo i dla robienia kilku kartek się nie opłaca. Ja sama nie mam takiego i jakoś sobie daję radę.

Do cięcia używam zwykły nożyk do tapet i nożyczki.

Jeśli masz jakieś pytania to pisz z miłą chęcią pomogę. wesoło mi

dubo123 - Śro 31 Sie, 2011 13:45

Piękne, delikatne,estetyczne. brawo brawo brawo brawo
Elżbieta P. - Śro 31 Sie, 2011 21:17

śliczne prace, jak zawsze w Twoim wykonaniu, a wyglądałaś pięknie brawo
danfi - Śro 31 Sie, 2011 21:52

Beatko, wróciłam z wakacji i oczywiście wpadłam do Ciebie na małe odwiedzinki i już żałuję, bo przez Ciebie nie będę mogła zasnąć. Jak spać z otwartymi z wrażenia oczami i niezamykającymi się ustami (moja szczęka opadła na ziemię i za nic nie mogę jej oderwać z podłogi)?
nula - Czw 01 Wrz, 2011 08:03

No fakt, karteczki śliczne, eleganckie i niepowtarzalne !!! brawo brawo brawo
Pewnie sporo się przy nich napracowałaś, ale warto było - para młoda na pewno zachwycona ?
A mnie najbardziej podoba się ta dla Liken - z misiami cool
fantastyczne misiaki wesoło mi
I podziwiam cierpliwość do quillingowych kwiatuszków ! - piękne są !!! brawo

elka j. - Pią 02 Wrz, 2011 10:32

Beatko, podziwiam Cię za to, co wyczyniasz z tymi papierami. Bardzo ładne kartki, pudełka. Cudeńka cool cool cool
skoczka - Pią 02 Wrz, 2011 10:59

Sliczne i pomysłowe! cool cool cool
beacia-24 - Pią 02 Wrz, 2011 13:59

dubo123, Elżbieta P., danfi, nula, elka j., skoczka, jesteście niemożliwe. Tak mi kadzicie, że dosłownie prawie do sufitu mnie wyniosło.

danfi napisał/a:
bo przez Ciebie nie będę mogła zasnąć.

Danusiu ja mam dokładnie taki sam szczękospad jak oglądam Twoje pracki Smile - tak więc dobrze znam ten stan Smile

nula napisał/a:
Pewnie sporo się przy nich napracowałaś, ale warto było - para młoda na pewno zachwycona ?

Nuluś trudno mi powiedzieć czy się podobało czy nie bo nie wypadało pytać, a wiadomo jak to przy życzeniach jest. Nie zwraca się uwago na takie rzeczy.

Raz jeszcze ślę wam gorące podziękowania za taki wysyp miłych słów. Wielkie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie dla Was

sabina71 - Pią 02 Wrz, 2011 14:26

wszystko bardzo pięknie wykonane suuuper! cmoknięcie cmoknięcie
Pysiatom - Sob 03 Wrz, 2011 12:39

Przepiękne karteczki i pudełka . Kwiatuszki quillingowe śliczniutkie. brawo brawo brawo
Beata T - Nie 04 Wrz, 2011 19:03

Jakie śliczne cuda potworzyłaś uklon uklon uklon
marysia54 - Nie 04 Wrz, 2011 23:05

Tak piękne karteczki tworzysz aż brakuje mi słów mdleje gały szczęka
jednym zdaniem, są to dzieła sztuki uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon cool cool cool cool