To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - karteczki i pudełka danfi

onka15 - Nie 16 Gru, 2012 19:59

Śliczne karteczki
siebusania - Pon 17 Gru, 2012 08:52

danfi, nie nadąrzam ogladac idziesz jak burza, w świeta nadrobie dokładnie ogladajac
konesereczka - Czw 20 Gru, 2012 13:09

Piękne karteczki brawo
danfi - Pon 24 Gru, 2012 12:52

Zatrzymajcie się na chwilę w gonitwie codziennych spraw. Uciszcie Wasze myśli. Jeżeli uda Wam się wsłuchać w ciszę swej duszy, to na pewno usłyszycie pukanie do drzwi. To Bóg przynosi Wam Swego syna, abyście Go przyjęli. Zapalcie świece, usiądźcie przy wigilijnym stole, podzielcie sie opłatkiem i świętujcie, świętujcie...
Wszystkim odwiedzającym ten wątek życzę radosnych, spokojnych i rodzinnych Świąt, jak najdalszych od codziennej gonitwy i trosk. Życzę Wam także, by pod choinką znalazł się wymarzony prezent

beacia-24 - Śro 26 Gru, 2012 18:12

Danusiu dla Ciebie również wszystkiego co najlepsze - dużo zdrówka, pomyślności i nadal tak owocnej twórczości
danfi - Nie 30 Gru, 2012 18:46

Święta, święta i po świętach... Czas zatem wrócić do "zwykłych" karteczek
Koleżanka poprosiła mnie o zrobienie kartki dla jej córki z okazji 20 rocznicy ślubu. Prosiła też o to, by było to coś wyjątkowego w formie karteczki-książeczki. Dzisiaj postanowiłam się "zmierzyć" z "tym czymś". Powstała monochromatyczna karteczka, ze względu na sporą ilość elementów i błyszczące tło (20 rocznica ślubu = perłowa).

onka15 - Nie 30 Gru, 2012 22:29

Śliczna ci wyszła jak zawsze
danfi - Pon 31 Gru, 2012 19:58

Dziękuję Elu love
Ja stary rok żegnam 2 karteczkami dla styczniowych solenzantek (oj obrodziło w styczniu wśród rodziny i moich znajomych Wink )

LidkaM - Pon 31 Gru, 2012 23:32

Cudne!
cedra - Wto 01 Sty, 2013 11:09

Danusiu! Dziękuję za piękne życzenia i cudną karteczkę cmoknięcie
sarLena - Wto 01 Sty, 2013 13:22

Śliczne pożegnanie Starego roku i powitanie Nowego. Dalszej weny i oby tak dalej. cool
danfi - Wto 01 Sty, 2013 19:41

cedra - proszę bardzo zebalek
sarLena - dziękuję love
Dzisiaj wymodziłam takie "cóś" karnawałowego (w końcu jak karnawał, to karnawał). Będzie dla siostry, która 4 stycznia ma urodziny

beacia-24 - Śro 02 Sty, 2013 09:16

danfi, cudne noworoczne karteczki. Widać, że już Nowy Rok zaczynasz pracowicie.
Karnawałowa boska, aż mi żal, że nie mam urodzin w sylwestra hahaha Smile

Szachrajka - Śro 02 Sty, 2013 11:41

Cudowne pożegnanie starego roku zas twórcze powitanie nowego uklon powala! uklon
Elunia - Śro 02 Sty, 2013 12:47

brawo brawo brawo
danfi - Śro 02 Sty, 2013 20:51

beacia-24, Szachrajka, Elunia - dziękuję Wam za miłe komentarze cmoknięcie
Od dzisiaj jestem na L4 - mam zapalenie krtani - jakiś wirus w okolicy krąży Evil or Very Mad . Ale nie ma tego złego... zrobiłam kolejne prace Razz : gorsecik - mniejszy i karteczkę jednokolorową (kolor waniliowy lub budyniu śmietankowego)
inspirację i to sporą, znalazłam tutaj: http://ellyscardcorner.bl...oor-design.html

onka15 - Śro 02 Sty, 2013 21:07

Danusiu cudowne są wszystkie twoje dzieła noworoczne
danfi - Czw 03 Sty, 2013 09:51

Dziękuję Elu love
Wczoraj zrobiłam jeszcze jedną karteczkę w nowej kolorystyce. Inspiracją do jej zrobienia była ta karteczka: http://noortje-design.blo...in-1-kleur.html Wprawdzie jest ona jednokolorowa, ale tak urzekło mnie połączenie "budyniowo" - oliwkowe, że opuściłam sobie jeden kolor - w końcu, to moja praca zebalek

sarLena - Czw 03 Sty, 2013 18:42

Śliczna, Ciekawsza jak oryginał. cool
kasia123 - Sob 05 Sty, 2013 19:32

Śliczne prace Danusiu, bardzo podoba mi się gorsecik. Miodzio! Pozdrawiam brawo brawo brawo
siebusania - Pon 07 Sty, 2013 12:13

danfi, cool cool
Szachrajka - Pon 07 Sty, 2013 15:11

Lubię budyń!!!mogę zjesć kartkę? uklon
Elunia - Pon 07 Sty, 2013 16:47

zdrówka życzę-sliczne karteczki cmoknięcie
danfi - Pon 07 Sty, 2013 18:58

sarLena, kasia123, siebusania, Szachrajka, Elunia - love
Kobietki, nie wiem jak u Was, ale u mnie sezon kartek wielkanocnych uważam za otwarty. Wprawdzie jeszcze nie do końca czuję atmosferę, ale powoli się rozkręcam Wink
A teraz prezentacja:
- pierwsza - z zajączkami (skromna):
- druga - z żonkilami (kolorowa):
- trzecia - na różowo (nietypowa, romantyczna?):
Muszę jeszcze dopracować niektóre szczegóły, ale chciałam zrobić karteczki bez użycia wykrojników - wykorzystałam dziurkacze i nożyczki ozdobne

Szachrajka - Pon 07 Sty, 2013 19:12

Uciekasz od wykrojników bo jestes z nimi kojarzona?Przecież korzystasz z nich przeuroczo.
Pięknie rozpoczełas nowy sezon swiąteczny."Pocisiutku" się przyznam że ja też,ale nieeee potazię(bo brzydka).