To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

maranta - Czw 07 Sie, 2008 13:24

Dziękuję ślicznie

Druciki już mam zamówione a w międzyczasie szperałam gdzie się da i wyszperałam kilkanaście centymetrów jakiegoś brązowego grubasa i kawałki pocietego cieńkiego.
Ponieważ był poszatkowany w kawałeczki po około 10cm to poplotłam jak się dało.
Zewnętrzny okrąg okropnie luźno opleciony, bo widziałam, że na ścisłe owinięcie już mi nie starczy Sad
Nie pytajcie co to ma być, bo nie wiem puknąć się

Grażyna - Czw 07 Sie, 2008 14:11

Ślicznosci brawo
Violetta21 - Czw 07 Sie, 2008 15:25
Temat postu: Maranta
ale mi się to podoba możesz Aniu zrobić z tego fajną broszę bye
Hala72 - Czw 07 Sie, 2008 15:31

bardzo fajne brawo brawo
Poranna - Czw 07 Sie, 2008 16:39

no zawieszka jak się patrzy! cool
beacia-24 - Czw 07 Sie, 2008 19:11

maranta, niby z resztek, a takie piękne, należą Ci się za wykonanie ogromniaste brawa hurrraaa hurrraaa radocha hurrraaa hurrraaa
Bet - Czw 07 Sie, 2008 19:16

pomysłowo brawo
Elżbieta P. - Czw 07 Sie, 2008 19:39

fajne te Twoje plątanki Aniu wesoło mi brawo brawo brawo
bjanna - Czw 07 Sie, 2008 21:49

rewelacyjny cool cool cool wystarczy mieć tylko sprytne łapki i pomysły, a Ty je masz brawo brawo brawo
ata30 - Czw 07 Sie, 2008 22:53

Bardzo piękne brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
gabis - Czw 07 Sie, 2008 23:37

maranta, jak to nie wiesz co to jest?? Przywieszka lub broszka, ale najważniejsze, że śliczności!!!!
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

nula - Pią 08 Sie, 2008 00:12

maranta, Jak Ty coś wymyślisz to nic dodać, nic ująć !!!!! R-E-W-E-L-A-C-J-A !!!!!!
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

Zula - Pią 08 Sie, 2008 01:05

cool cool cool brawo brawo brawo
alienor - Pią 08 Sie, 2008 09:53

Bardzo mi sie to " nie wiadomo co " podoba, cool brawo cool ja widzę w tym broszkę. ciekawa jestem ogromnie , czy mając materiał , jak tutaj , te 10 cm kawałki drutu, robisz jakiś plan, szkic , czy jest to radosna twórczość i już w trakcie wylania się coś co z tego będzie , bez wcześniejszego planu hmm
maranta - Pią 08 Sie, 2008 10:17

alienor napisał/a:
ciekawa jestem ogromnie , czy mając materiał , jak tutaj , te 10 cm kawałki drutu, robisz jakiś plan, szkic , czy jest to radosna twórczość i już w trakcie wylania się coś co z tego będzie , bez wcześniejszego planu

Z reguły nigdy nie robię żadnego planu, na żadną z moich prac, wszystko powstaje w trakcie tworzenia i dla mnie samej zawsze jest zaskoczeniem wesoło mi

Nieraz próbowałam wcześniej coś zaprojektować, czy to z szydełka, czy frywolitek- kończyło się luźną wariacją na temat tego niby projektu- zawsze mnie ponosi.

Chyba, ze mam gotowy ścisły jakiś schemat, to staram się go trzymać i nie zbaczać z drogi, ale to trudne jest puknąć się

Te druciaki też tak powstają, plus oczywiście obserwacja innych prac- np. próbowałam podpatrzyć u Porannej sposób plątania, taki jak w tym moim pierścionku z piaskiem pustyni i w jednym wisiorku z zielonym oczkiem. Spodobał mi się i chciałam zobaczyć czy uda mi się na podstawie fotki takie coś odtworzyć- wyszło krzywo, bo jak mówię- żadnych innych prób nie robiłam, to co widzicie, to są właśnie moje próbki, na tym się uczę wesoło mi
Potem znalazłam w necie gdzieś wyraźne fotki jak się takie coś mota, no ale już to wczesniej rozgryzłam hahahihi

Tak więc- radosna twórczość własna plus inspiracja pracami znalezionymi wcześniej w necie- czyli kogel-mogel Wink

Miło mi bardzo, że się te krzywulce Wam podobają, mnie się też podobają, choć są to tylko nieudolne pierwsze próby. Jak już załapię o co w tym biega, to się przyłożę do staranności wykonania i może coś ze mnie będzie- o ile nie zarażę się czymś innym... ostatnio jakoś mi po głowie lata blacha..., kowadło..., młotek, no ale póki co większość czasu spędzam w wyrku a smrodzić lutownicą, czy podpalić się przy spawaniu jakoś nie mam ochoty we własnym łóżku wesoło mi wesoło mi wesoło mi puknąć się

milamirka - Pią 08 Sie, 2008 10:23

cool brawo cool brawo cool jak zawsze wszystkie prace sa sliczne
Krulik - Pią 08 Sie, 2008 11:16

Very Happy Świetna zawieszka Aniu:D zdolniacha jesteś;)
Grażyna - Pią 08 Sie, 2008 13:57

No bo czego to Ania nie potrafi? - wysiedziec spokojnie w łóżku!!!!!!! Brawo cool brawo cool
buziaczek - Pią 08 Sie, 2008 14:31

maranto cudowna biżuteria cool brawo cool brawo cool brawo
Beata61 - Sob 09 Sie, 2008 12:46

Aniu, próby bardzo mi się podobają , już oczami wyobraźni widzę biżuterię, do zrobienia, której się przyłożysz (jak to sama określiłaś( i już nie mogę się doczekać ooooo oczoplas
Pani Mama - Sob 09 Sie, 2008 14:10

brak słów takie sliczne uklon uklon uklon
magdalena - Sob 09 Sie, 2008 14:39

Prześliczne! brawo brawo brawo brawo
mala100gosia - Sob 09 Sie, 2008 14:42

az słów brakuje takie cudownosci Very Happy cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie
Bernadka - Sob 09 Sie, 2008 16:11

PO PROSTU CUDEŃKA brawo brawo brawo brawo uklon
szydeleczko - Nie 10 Sie, 2008 12:05

cool cool cool ooooo