Galerie prac użytkowników forum - Beaciowe dziełka - śpiochy i etykiety (9.12.14) - str. 86
iwonka - Czw 15 Sty, 2009 06:05
rewelacyjne kwiatuszki
beacia-24 - Czw 15 Sty, 2009 10:10 Temat postu: dziękuję małgośka, misia0808, wiesia_33, iwonka, za tyle miłych słów przesyłam Wam buziaków 1000-ce. Cieszę się, że taki malutki kwiatuszek przypadł Wam do gustu. Od Waszych pochwał urosły mi prawie skrzydła hahaha, muszę zamykać okna by nie odlecieć.
misia0808 cieszy mnie fakt, iż umiem jeszcze zaskakiwać. Niestety coraz mniej mam na niespodzianki pomysłów, ale staram się jak najbardziej. Póki co jeszcze się nie wypaliłam do końca
1000- ce i więcej całusków dla Was
moslamawe - Czw 15 Sty, 2009 11:04
beacia-24, kwiatuszki piękne
jak je robisz?
Aniela41 - Czw 15 Sty, 2009 11:14
Ten jest jeszcze ladniejszy
beacia-24 - Czw 15 Sty, 2009 16:51 Temat postu: podziekowania i kwiatkowa instrukcja moslamawe, Aniela41, dziękuję za milutkie słowa. Całuski dla Was
moslamawe, te kwiatuszki robi się bardzo szybko i bardzo łatwo. Na zwykły drut (dziewiarski, którymi się robi sweterki i inne dziełka. Koniecznie cienki, choć nie do przesady) nawijam cienki dość elastyczny miedziany drucik tak by powstała spirala - do środka spirali wkładam jeszcze cieńszy drucik - formuję płatki i listki. Owijam muliną każdy płatek i formuję. Całość układam w kwiatuszka, zabezpieczam drutem i zawijam wstążeczką. Może być atłaskowa lub szyfonowa. Ja używam atłaskowej, gdyż jest duży wybór i łatwo dobrać mulinę by listek pasował do łodyżki.
Tak oto powstaje każdy z moich kwiatuszków. Mam nadzieję, że coś Ci się rozjaśniło. Koniecznie spróbuj, a sama się przekonasz jakie to łatwe
Madzia - Czw 15 Sty, 2009 17:13
Jakie cudne te Twoje kwiatuszki!!!!!!!!!
miśka - Pią 16 Sty, 2009 10:16
Piekne prace Beacia-24 W oko wpadła mi biała sukienka na początku Jest cucowna
beacia-24 - Pią 16 Sty, 2009 13:05
Madzia, miśka, bardzo dziękuję za tak miłe komentarze. Przy porannej herbatce są bardzo pokrzepiające
beacia-24 - Pią 16 Sty, 2009 13:08 Temat postu: kolejny kwiatostan :) Z racji tego, iż kwiatostany cieszą się takim powodzeniem postanowiłam dodać następnego - tyle, że tym razem ten jest już przeznaczony dla wyjątkowej osoby.
a tu zbliżenie
małgośka - Pią 16 Sty, 2009 13:26
Beatuś kwiatuszek cudny. Pięknie obrobione zdjęcie. Z Ciebie to prawdziwa artystka.
WIELKIE
kabyr - Pią 16 Sty, 2009 13:40
Beatko piękne są kwiatki.
Beata T - Pią 16 Sty, 2009 16:02
kwiatki przepiękne - mam rozumieć że na środku płatków też jest drucik ...
reni - Pią 16 Sty, 2009 19:15
cudny
ata30 - Pią 16 Sty, 2009 19:42
śliczne mistrzowskie, bardzo zazdroszczę talentu
Elżbieta P. - Pią 16 Sty, 2009 21:59
cudne są te kwiatuszki
Edytka - Pią 16 Sty, 2009 22:20
Cudowne kwiaty
barbara 1 - Pią 16 Sty, 2009 22:54
Rewelacja ten kwiat
wiesia_33 - Pią 16 Sty, 2009 22:57
śliczniutkie są te kwiatuszki
iwonka - Sob 17 Sty, 2009 07:41
rewelacyjny kwiatuszek
beacia-24 - Sob 17 Sty, 2009 09:02
małgośka, kabyr, Beata T, reni, ata30, fruzia, Edytka, barbara 1, wiesia_33, iwonka, dajecie mi tyle radości Swoimi pochwałami. Motywujecie do dalszego działania. Brakuje mi coraz bardziej słów by wyrazić swoją wdzięczność za Waszą dobroć. 1000-ce i więcej całusków i wyrazów wdzięczności za Wasze pochwały.
Beata T, na środku płateczka nie ma drucika. Jak nawijasz mulinkę na płatek to przy samym końcu zmniejsza Ci się coraz bardziej ilość drucika zwojów. Ja zazwyczaj staram się na samym środku owinąć dwa zwoje by pomiędzy nie przeciągnąć mulinę tak by powstał tzw nerw. Zaciągam troszkę by nie był płatek za luźny i związuję. Mam nadzieję, że teraz bardziej przybliżyłam jak powstaje kwiatostan
ata30, nie ma czego zazdrościć, spróbuj sama zrobić takiego kwiatuszka bo się prosto robi- zamieściłam instrukcję, jak coś to pytać. Chętnie pomogę.
Jarka - Sob 17 Sty, 2009 09:21
Te kwiatuszki to zegarmistrzowskie wykonanie, są przepiękne
jola373 - Sob 17 Sty, 2009 09:26
beacia-24, Twoje kwiatuszki są cudowne!
Czytając opis ich robienia, wydaje się dośc proste, w praktyce troszkę inaczej może się to przedstawiac. Ale nie będę krakac, najpierw trzeba się zaopatrzec w drucik i będę próbowac, bo muszę i ja miec takie śliczności!
beacia-24 - Sob 17 Sty, 2009 10:12
| Jarka napisał/a: | | Te kwiatuszki to zegarmistrzowskie wykonanie |
Bardzo dziękuję - starałam się by tak wyglądało dlatego cieszę się, że zostały moje wysiłki docenione.
| jola373 napisał/a: | | Czytając opis ich robienia, wydaje się dośc proste, w praktyce troszkę inaczej może się to przedstawiac |
Trzeba samemu spróbować i szukać najlepszego sposobu dla siebie. Ja też kombinowałam, do perfekcji mi daleko, ale się staram .
Zapomniałam dodać, że owiniętego wstążką kwiatka należy opalić zapalniczką by się wstążka nie odwijała.
Raz jeszcze dziękuję za wszystkie miłe słowa
misia0808 - Sob 17 Sty, 2009 11:42
Baatko kochana Twoje kwiatki tak mnie urzekły, że koniecznie muszę spróbować. Tylko skąd mam wziąść drucik? Czy on ma jakiś "rozmiar"? Gdzie go kupiłas jeśli można wiedzieć. Jeszcze raz gratuluję pomysłu i mistrzowskiego wykonania
beacia-24 - Sob 17 Sty, 2009 15:23
misia0808, drucika to ja mam pod nosem w domu bo tata mechanik samochodowy tak, że jakąś cewkę dla mnie zawsze rozbierze. Niestety nie mam orientacji jaka jest grubość tego drucika, ale możesz męża zapytać i zapewne coś wyszpera dla Ciebie. Ważne jest by jeden był cieńszy od drugiego i oba w miarę miękkie. Ewentualnie o drut może w elektrycznym trzeba by było zapytać, albo w sklepie z narzędziami nic innego mi do głowy nie przychodzi. Pochwal się jak coś stworzysz bo widzę, że nie Ty pierwsza masz chrapkę na kwiatuszka. Czekam niecierpliwie na wszystkie dziełka. Trzymam mocno za Was kciuki Może i sama kolejnego zrobię kto wie.
|
|
|