To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - chwalimy się - Decu elkaj

Madzia - Nie 19 Kwi, 2009 22:45

Absolutna rewelacja!!!!!!!!!! uklon uklon uklon uklon
nula - Pon 20 Kwi, 2009 06:58

elka j. napisał/a:
To miał być "męski" zegar, dla syna i chyba jest

Jak to chyba ?????
Jest i męski i przede wszystkim piękny i oryginalny !!!!! brawo brawo brawo

donka66 - Pon 20 Kwi, 2009 09:17

Fantastyczny! brawo
JJka - Pon 20 Kwi, 2009 10:14

elkaj, super zegar!!
no i co z tego, że poszłaś na "łatwiznę" (ja też tak często robię Wink ) ... grunt że świetnie dobrałaś serwetki i efekt jest niesamowity!!
brawo

Ania - Czw 23 Kwi, 2009 16:58

elka pomysł na zegar REWELACYJNY!!! zegar jest idealny, nowoczesny.......żeby Ci nie przyszło do głowy coś poprawiać ........... i pomysł na pewno zgapię cool
beacia-24 - Pią 24 Kwi, 2009 15:43

elka j., dziękuję za informację. Raz jeszcze z wielką zazdrością spoglądam na czasomierz wykonany rączkami Twymi i z zachwytu wyjść nie mogę. Zegar jest jak najbardziej męski i jeszcze raz ogromne brawa radocha radocha radocha
TuKara - Sob 25 Kwi, 2009 23:05

Bomba"tykadlo",,,,,,,sa pewne rzeczy ,ktorych nie da sie wyuczyc,,,,,a ty wlasnie posiadasz to "COS"-wyczucie "smaku,estetyki" brawo
elka j. - Pon 27 Kwi, 2009 20:01

Dziewczyny, aż się zarumieniłam - dzięki za tak miłe słowa cmoknięcie kwiatek dla ciebie
nula napisał/a:
Jak to chyba ?????
Jest i męski

beacia-24 napisał/a:
Zegar jest jak najbardziej męski

Bardzo się cieszę, że tak uważacie, bo dopiero pojutrze syn go dostanie i mam nadzieję, że podzieli Wasze zdanie Smile
Tukara - dziękuję kwiatek dla ciebie
desik - na pewno nic nie poprawię, ze mnie taki trochę leniuszek - więc nawet by mi się nie chciało bye
JJka napisał/a:
no i co z tego, że poszłaś na "łatwiznę" (ja też tak często robię

JJka - chyba polubię takie łatwizny po takich opiniach Smile

lena77 - Pon 04 Maj, 2009 08:59

elka j.Exclamation Exclamation Exclamation
Twoje prace są naprawdę fantastyczne Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Jestem pod ogromnym wrażeniem Exclamation

elka j. napisał/a:
nie używałam tu żadnego specjalnego preparatu, malowałam od razu gąbeczką dwukrotnie zwykłą farbą ze sklepu budowlanego - wodną emalią akrylową do drewna i metali Dulux, a lakierowałam lakierem do parkietów Domaluxa. Ale jeżeli chcesz, to można użyć np. tego: http://decokreacje.pl/product_info.php?)

Powiedz mi, o jaką gąbkę chodzi Question Czy taką zwykłą do decoupage'u np. ze Stamperii Question Czy jeszcze jakąś inną Question Mam jeszcze do Ciebie zapytanie o ten Domalux, którym wykańczasz prace. Ile warst nakładasz Question

Phoebe - Wto 05 Maj, 2009 17:53

elka j., uklon uklon cudne te Twoje prace!!!!! brawo brawo
elka j. - Wto 05 Maj, 2009 20:21

lena77, Phoebe - bardzo, bardzo dziękuję, jak cieszą takie miłe słowa cmoknięcie kwiatek dla ciebie

lena77 - tak właśnie, używałam gąbeczki ze stamperii. Niestety, nie mogę powiedzieć, ile warstw lakieru położyłam, bo nigdy ich nie liczę. Ale trochę tego było, może ok. kilkunastu, dwudziestu, nie chciałabym skłamać. Zawsze się pieklę przy lakierowaniu, bo zdarzają się zacieki, szczególnie na obłych przedmiotach. Nieraz zazdrościłam dziewczynom, doświadczonym "dekupażystkom" tego błysku na pracach. bye

elka j. - Sob 06 Mar, 2010 15:01

Wygrzebane z zakamarków drobiazgi - moje starocie: podkładki pod kubki i bransoletki. Strasznie żałuję, ale nie mogę na razie w tej technice pracować, choć bardzo za nią tęsknię. Z przyjemnością do decu powrócę, gdy zrobi się cieplej Smile

gosias - Sob 06 Mar, 2010 18:19

elka j., cool cool cool cool cool brawo brawo brawo brawo
beacia-24 - Sob 06 Mar, 2010 20:09

elka j., decou piękne ja też na razie decou porzuciłam i znam Twój ból Sad dlatego tym bardziej miło się ogląda prace innych osób skoro samemu nie można tworzyć radocha radocha radocha
Violetta21 - Sob 06 Mar, 2010 22:11

piękne decu a bransoletki najbardziej przypadły mi do gustu cool brawo
Lacrima - Nie 07 Mar, 2010 08:54

Bardzo delikatne cmoknięcie
szalka - Śro 15 Wrz, 2010 12:09

Wszystkie prace bardzo mi się podobaja, a zwłaszcza pomysł na drzwiczki cool
gosias - Śro 15 Wrz, 2010 19:33

elka j., cool cool cool brawo brawo brawo
żabka - Śro 15 Wrz, 2010 19:50

jak ja mogłam przeoczyć takie prace nie wiem

rewelacja brawo brawo brawo

elka j. - Śro 14 Gru, 2011 21:21

Bardzo Wam, dziewczyny, dziękuję za miłe słowa kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

Ależ zakurzony ten wątek, prawie dwa lata nic nie robiłam z decu, aż mnie naszło na bombki. Niedużo tego, ale zawsze to jakiś początek - na rozgrzewkę Smile

Dwa lata temu ozdobiłam lampkę, której nie zdążyłam pokazać, bo się potłukła i czekała na naprawę. Trochę to trwało, ale się doczekało, tak wygląda naprawiona. Smile

małgośka - Śro 14 Gru, 2011 21:48

Elu, bombeczki cudne. nie mogę wyjść z zachwytu. hopla radocha
Violetta21 - Śro 14 Gru, 2011 21:58

Elu bombeczki cudne i lampka śliczna cool brawo brawo
Szachrajka - Śro 14 Gru, 2011 22:20

Sliczne bombeczki i lampeczka.
W oczka rzuciła mi się bombeczka z nutkami i zegarem bardzo orginalnie,nietypowo wyglądają brawo brawo brawo

elka j. - Czw 15 Gru, 2011 22:18

Małgośka, Violetta21, Szchrajka - ślicznie dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Szachrajka napisał/a:
W oczka rzuciła mi się bombeczka z nutkami i zegarem bardzo orginalnie,nietypowo wyglądają

Też najbardziej je lubię, to moje ulubione Smile Pozostałe powstały na zapotrzebowanie pozostałych domowników. "Zegarkowa" - to powtórka z rozrywki, kiedyś już taką robiłam, ale się potłukła. Smile

nula - Nie 18 Gru, 2011 08:29

elka j. napisał/a:
aż mnie naszło na bombki.

Nareszcie !!!
Uwielbiam oglądać Twoje bombki - wszystkie są prześliczne !!! brawo brawo brawo
Mam nadzieję, że wróciłaś do decu na dobre cmoknięcie
Lampka też cudna cool
Możesz zdradzić jakiego lakieru używałaś do bombek, że mają taki super połysk ?